Dan Koivulaakso pakeni Varisverkostosta kysellyttä toimittajaa

Koivulaakso ei ole koko elämänsä aikana uskaltanut seistä sanojensa takana, vaan hän on perääntynyt aina, kun häneltä on julkisuudessa pyydetty selvitystä väkivaltaisiin teksteihinsä ja ääriliikeyhteyksiinsä.

Viihde

Dan Koivulaakso.

Työväenmilitantista shamppanjasosialistiksi uransa myötä taantunut opetusministerin erityisavustaja Dan Koivulaakso esiintyy humoristisessa valossa uudessa Ääripäät-kirjassa. Teoksen on laatinut muun muassa Helsingin Sanomista ja Yleisradiosta tunnettu toimittaja Matti Virtanen.

Virtanen tutkii kirjassaan suomalaisen poliittisen keskustelun ”ääripäitä”, joihin lukeutuu Koivulaakson ohella muun muassa Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru. Tuoreessa #Neuvottelija-podcastissa Virtanen myöntää, että kansallisradikaalit yllättivät hänet älykkyydellään. Koivulaakso sen sijaan vaikuttaa yllättäneen lähinnä pelkurimaisuudellaan.

Virtanen tahtoi haastatella Koivulaaksoa liittyen Suomen äärivasemmistoon. Kirjassa viitataan muun muassa Kansallinen Vastarinta ‑median muutama vuosi sitten paljastamaan tietoon siitä, että Koivulaakso oli yksi Varisverkosto-nimisen väkivaltaa propagoivan internetaktivistiryhmän perustajista. Sama media on myös julkaissut Koivulaakson vuodettuja foorumitekstejä, joissa tämä peräänkuulutti ”brutaalia antifasistista väkivaltaa” poliittisia vihollisiaan vastaan.

Koivulaakso pakenee aina

Koivulaakso ei ole koko elämänsä aikana uskaltanut seistä sanojensa takana, vaan hän on perääntynyt aina, kun häneltä on julkisuudessa pyydetty selvitystä väkivaltaisiin teksteihinsä ja ääriliikeyhteyksiinsä. Shamppanjasosialistina Koivulaakso tahtoo nauttia keskiluokkaisen elämäntavan mukavuuksista ja Helsingin liberaalipiirien sosiaalisesta hyväksynnästä sekä samalla leikkiä salaa radikaalia kapinallista vinhaa tahtia keski-ikäistyvien ystäviensä kanssa.

Virtanen kertoo kirjassaan kysyneensä Koivulaaksolta, miten hän voisi saada yhteyden muihin Varisverkoston avainhenkilöihin. Koivulaakso kärsi kuitenkin akuutista muistinmenetyksestä: ”[Koivulaakso] soitti nopeasti takaisin ja kiisti muistavansa tai tietävänsä mitään, edes verkoston avainhenkilöiden nimiä, saati yhteystietoja.” Koivulaakso pakeni toimittajaa eikä suostunut enää jatkamaan keskustelua aiheesta.

Virtanen hämmästelee Koivulaakson pelkurimaisuutta: ”Miten on mahdollista, että hän on entisenä vasemmistonuorten puheenjohtajana perehtynyt Suomen äärioikeistoon mutta ei tiedä mitään äärivasemmistosta, vaikka hänet tunnetaan aktiivisena mielenosoitusten järjestäjänä ja vaikka häntä on väitetty Varisverkoston perustajaksikin.”

Kukaan Varisverkoston jäsenistä ei Suomessa uskalla myöntää julkisesti kuuluvansa järjestöön. Tämä voi johtua muun muassa siitä, että Varisverkosto on osoittanut solidaarisuutta juutalaiselle pedofiilille Joseph Rosenblumille sekä ruotsalaiselle äärivasemmistolaiselle raiskaajalle Adam Taylorille. Koivulaakson johtama vasemmistonuoret suojeli myös sarjaraiskaaja Ari Lahdenmäkeä vuosien ajan.

Äärivasemmisto Adam Taylor Antifa Ari Lahdenmäki Dan Koivulaakso Joseph Rosenblum Kotimaa Matti Virtanen Poliittinen rikollisuus Poliittinen vaino Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Sinimusta Liike Tuukka Kuru Varisverkosto Vasemmisto Vasemmistoliitto Vasemmistonuoret Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tomppa

  Vastaa

  Pelkureitahan nämä valheessa elävät ihmiset tahtovat aina olla. Mistään ei kanneta vastuuta, vaikka ollaan suuna päänä mukana valtionvastaisessa toiminnassa. Poliisia ja yhteiskuntaa vastustetaan, mutta poliisia huudetaan heti apuun, kun tilanne niin vaatii ja yhteiskunnalta otetaan kaikki mahdolliset tuet, mitä vain irti saa.
  Nämä äärivasemmistolaiset ovat lähinnä säälittäviä surullisen hahmon ritareita, jotka taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Älymystöstä näiden yhteydessä on turha puhua. Älyllisesti epärehellinen ihminen on jo lähtökohdiltaan typerä ja yksinkertainen, niin kuin nyt tässäkin tapauksessa taas nähdään. Suhteilla hankittu suojatyöpaikka yliopistosta tai muusta laitoksesta ei muuta tätä tosiasiaa. Pisteet Matti Virtaselle, että osoitti tämän taas kerran todeksi.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Koivulaakso on kyllä tyypillinen antifasisti, siis pelkuri.
  Antifasismi on aina itsensä nolaamista.
  Kun kuulee Koivulaakson höpöttävän jotain, niin todella usein tulee tämä mieleen:
  https://youtu.be/2Z17r9jUTEc

 • Munallinen mies

  Vastaa

  Yhteenvetona munaton tyttö.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Etköpäs tiedä että nykyään tytölläkin voi kuulemma olla munat!

 • sotatila

  Vastaa

  Pääministeri Marinin on julkistettava tuore lääkärinlausunto terveydentilastaan kuten presidentti tekee joka vuosi.

  Ulkopuolisille on ilmeistä että pääministerillä on erittäin voimakkaita psykoottisia oireita ja että hän käyttää lainsäädäntö valtaa tuhoisalla tavalla Suomen vahingoksi.

  Samalla hän liehittelee ulkomaisia vallankäyttäjiä joiden ohjauksessa hän on.

  Pääministeri Marin tietää miten vaarallisia koronarokotteet ovat ja silti hän antaa rokottamisen jatkua. Esitutkinta on syytä aloittaa.
  Mutta eihän poliittinen poliisi ja politisoitunut oikeuslaitos tee asialle mitään. 

  Vastarinta on todellista.

  Uskaltakaa ajatella ja toimia ennen kuin on liian myöhäistä.

 • sotatila

  Vastaa

  Marinin hallitus on tilannut Suomeen sadoilla miljoonilla euroilla PCR testi laitteistoa siitä huolimatta että hyvin on ollut tiedossa että testi menetelmä ei sovellu koronatestaamiseen.

  Marinin hallitus on siis tietoisesti aiheuttanut suurta taloudellista vahinkoa sekä harhaanjohtanut koko yhteiskuntaa kohdistamalla PCR testi järjestelmien hankintaan valtavan taloudellisen rasitteen.

  Tätä voisi verrata puolustusmateriaali hankintaan, jossa tietoisesti hankitaan isolla rahalla aseistusta tai muuta materiaalia jonka tiedetään olevan käyttökelvotonta. Jos hankitaan esim. väärän kokoisia raketteja/kranaatteja tietoisesti. 

  Pääministeri Marin on lisäksi erittäin hyvin perehtynyt asiaan mikä käy ilmi hänen julkisista kirjoituksistaan liittyen sikainfluenssa tautiin.

  Asiassa on käynnistettävä oikeusprosessi viipymättä.

 • Das Erbe von Heydrich

  Vastaa

  Dan K:n suhde väkivaltaan vaikuttaisi olevan itsetarkoituksellinen, ei välineellinen. Hän ilmeisesti nauttii vastustajikseen kokemiensa mahdollisesti osakseen saamasta väkivallasta? Tällaisia piirteitä omaava sadistinen luonne ei tietenkään voi olla tehokas missään sotilaallisessa toiminnassa, jossa väkivaltaa käytetään välineenä jonkin tavoitteen saavuttamiseen.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Koska vasemmistolaisuus nyt on elimellisesti omasta kyvyttömyydestä kumpuavaan kateellisuuteen ja kostonhimoon perustuva sadistinen aate, niin aatteen kannattajatkin ovat juuri siksi juuri sitä mitä ovat. Kuvaavaa aatteelle ja sen kannattajille on myös se että kuten tästäkin artikkelista voi nähdä, niin kun valot laitetaan päälle niin ne luikkivat kuin torakat piiloon.

 • Eikka

  Vastaa

  Koko varisverkostoa pyörittää kaksi surullisen kuuluisaa hahmoa, toinen on Nuija ja toinen on Tosinuija. Yhdessä he operoivat miekkareitaan houkuttelemalla muita avopotilaita riehumaan ja käyttäytymään muutoinkin vähä-älyisesti eri tapahtumissa. Eräskin heistä huuteli vahingossa vastamielenosoituksessa” Ei naisia Turkuun”, rasistinen pervonarkkari kun sattui olemaan luonnoltaan.

  Nuija on kuuluisa valehtelemisesta ja vastuunpakoilusta. Tosinuija hölmöilee lisäksi kirjoittelemalla kirjoitusvirheiden kera kaikkea saastaa netin syövereihin. Yhteistä näille veijareille on se, että lapsena heitä kanniskeltiin verkkokassissa pitkin maita ja mantuja, mutta kantojen ja kivien kohdalla ei kasseja turhaan nosteltu, sillä vanhemmat huomasivat jo varhain ettei näillä mulkosilmäisillä pennuilla ole järkeä päässä edes lusikallistakaan.

 • Hyperborean

  Vastaa

  Vatipääverkosto. Kyllä näillä uhoa riittää muttei näyttöä. Näyttötilanteessa ulistaan sitten äärioikeiston uhasta ja itketään poliisia avuksi. Poliisia joka on nazirasistifasisti, mutta kelpaa kaveriksi kun omat kyvyt ei riitä. Säälittävää pohjasakkaa joka löytää kyllä paikkansa kun puhdistus alkaa. Tosin tällaiset rotat usein pyrkii vielä ylös viemäreistä, joten pitää muistaa huuhdella kunnolla.

  Vitsiksihän tämä sankari on toimiensa kautta osoittautunut, verkostonsa kanssa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi