Yliopiston työntekijä Twitterissä: Tulisiko kansallismielisten opiskelijoiden läsnäoloon puuttua?

Tuomas Äystö on aiemmin puolustellut julkisuudessa vasemmistolaista äärijärjestö Varisverkostoa.

Poliittiset viholliset

Tuomas Äystö.

Uskontotieteilijä ja tutkijatohtori Tuomas Äystö herätti tällä viikolla hämmennystä sosiaalisessa mediassa pohtimalla ääneen, tulisiko kansallismielisten opiskelijoiden läsnäoloon puuttua siinäkin tapauksessa, etteivät opiskelijat puhuisi aatteestaan kampuksella. Äystö on aiemmin sympatisoinut avoimesti äärivasemmistolaisia aktivisteja.

”Kuvitellaan, että olet yliopiston opetushenkilökuntaa. Kurssillasi on opiskelija, jonka mielestä kurssin kaikilla osallistujilla ei ole demografisen seikan vuoksi ihmisarvoa. Hän on tunnettu kannastaan julkisuudessa, mutta ei puhunut siitä kurssillasi. Toimitko jotenkin? Miten?” Äystö avasi keskustelun.

Myöhemmässä viestissä Äystö täydensi, että ”demografisilla seikoilla” hän viittasi muun muassa etnisyyteen ja seksuaaliseen suuntautumiseen. Äystö pyrki toisin sanoen herättämään keskustelua siitä, tulisiko kansallismieliset sulkea korkeakoulutuksen ulkopuolelle, vaikka nämä eivät toimisi millään tavalla häiritsevästi tai uhkaavasti muita opiskelijoita kohtaan.

Äystö on aiemmin puolustellut julkisuudessa vasemmistolaista äärijärjestö Varisverkostoa, joka on uhannut hyökkäävänsä ”fyysisesti” kansallismielisten kimppuun. Sama järjestö on julkaissut myös tietoja kansallismielisten aktivistien alaikäisistä lapsista ja kotiosoitteista uhkailutarkoituksessa.

Kun Turun Sanomat kutsui Varisverkoston järjestämää Turku ilman natseja ‑marssia ääriliikkeen tapahtumaksi, vaati Äystö lehteä sensuroimaan uutisensa. Hänen mukaansa poliittista väkivaltaa kannattavaa järjestöä ei voi pitää äärimmäisenä, jos väkivaltauhkauksien kohteena ovat isänmaalliset.

Voit lähettää Äystölle palautetta esimerkiksi seuraavia reittejä:

tuomas.aysto@helsinki.fi
tjayst@utu.fi

Lähde: Tuomas Äystö (1, 2)

Äärivasemmisto Antifa Helsingin yliopisto Kotimaa Poliittinen syrjintä Poliittinen vaino Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Tuomas Äystö Turun yliopisto Varisverkosto Vasemmisto Yhteiskunta

Keskustelu

21 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Näitä kommariluteita on Tampereen yliopisto täynnä.
  Kaksista yliopiston edarivaaleista mitätöitiin vaalitulokseni jakamani Herran siunaus kuvan perusteella, kertoo kuinka ateistista isovenäläistä kurapaskaa Tampereen yliopiston hallinnossa ja Tamyssa on ollut. Toisen päätöksen jälkeen eli toisen 2018 edarivaalien jälkeen päätöksestä vastuullinen otti ja kuoli aika pian: ) Herran kosto iski ateistiin.

  Seppo Lehto https://Sinimusta-viheroikeisto.blogspot.com sivuilta näkyy 2017–2018 tapahtumista

  • ...Joten

   Vastaa

   Heil Seppo, jatka tiukkaa linjaa!

   • Pekka

    Vastaa

    Sepolla on nyt mahdollisuus iloita, sillä roomalaistervehdys eduskunnassa ei enää ole ”pöyristyttävää”, sillä lähes jokainen salissa oleva näemmä kokee viehätystä sitä kohtaan. Toki voi olla niin, että tietty natsismi on sitä parempaa natsismia, eikä läpällä tehty peesaus kohtaa mitään sympatioita.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kansallismielinen sanoma ja aate on se, mitä nämä kommunistiset ”tutkijatohtorit” pelkäävät, he pelkäävät siinä nimenomaan sitä, että kyseinen ajattelumalli valtavirtaistuu, kun massat huomaavat, ettei kansallismieliset ole sitä, mitä valheellinen valtamedia yrittää propagoida.

  • society

   Vastaa

   juuri näin

 • Nimetön

  Vastaa

  Kohta loppuu jenkeissä huonomman aineksen suosiminen yliopistoissa eli ns. Affirmative Action tulee tiensä päähän: https://www.foxnews.com/politics/supreme-court-hear-case-end-40-years-race-based-affirmative-action-university-admissions

  • Läski kepulainen

   Vastaa

   Mutta meillä maksatetaan rotumuukalaisten valmennuskurssit verovaroin, eu:n kautta kierrätetyllä rahalla. Niiden valkoisten lasten vanhemmat, jotka eivät pysty maksanaan valmennuskursseja omille jälkeläisilleen, joutuvat maksamaan niitä näille rotumuukalaisille matuille.

  • gg

   Vastaa

   Ei tuossa jutussa nyt mainita että koska loppuu tai loppuuko tai edes että todennäköisesti olisi loppumassa. Nationalisti jenkit itsekkin sanovat että ei ole poliittista ratkaisua näkyvissä, ainoa realistinen optio saada vanha amerikka takaisin on eroaminen liittovaltiosta. Mutta ainahan sitä voi toivoa kaikenlaista. Itse toivon että saisin 500 miljoonaa ekee tilille nyt.

 • pöh

  Vastaa

  Tarkoittikohan tuo ”uskontieteilijä” ehkä erästä uskontoa jonka mukaan muilla ei ole ihmisrvoa eikä muutakaan arvoa?
  Vai tarkoittikohan kaikkia suomalaisia joiden mukaan venäläisillä ei ole enää mitään ihmisarvoa?

  • Bella

   Vastaa

   Itseanikin nauratti tama tutkijatohtorin kommentti. Ymmartaakseni uskontotiede tutkii esimerkiksi ihmisen uskontokokemusten erilaisia teorioita. Olen itse joutunut kaymaan lavitse kognitiivisen uskontotieteen erasta teoriankehittelya osana omaa fysiikan informaatiotiedon teoriaani. Tama kommentti hieman huvitti siis siina mielessa, etta ennemmin luulisi vaikka teologian opiskelijan olevan fiksoitunut ajattelutapaan, jossa poissuljetaan eri tavalla uskovia tai ajattelevia. Niinhan sita luulisi, siis…

 • juha II

  Vastaa

  ”Uskontotieteilijä” soittellee saatanan uskonnon eli kommunismin herkimpiä kieliä! Pidelkääpä siis korvianne!!!

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Tämän tyypin läsnäoloon yliopistossa olisi syytä puuttua. Jospa tämä lgbt/anarkismi/kommunismi rekisteröitäisiin uskonnoksi. Kalenteriainesta!

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Tästä se alkaa. 

  Äystö on kypsyttelemässä suomalaisia ajatukseen, että korkeakouluihin opiskelemaan pääsy estettäisiin muilta kuin hänen hyväksymällään tavalla ajattelevilta. Vähitellen porttikiellot laajenisivat muihin oppilaitoksiin ja valtion sekä kuntien tehtäviin. Ja Kanadan tavoin väärinajattelevien pankkitilit suljettaisiin. Terveydenhuolto priorisoisi oikein ajattelevien hoidon ja sulkisi hoidon ulkopuolelle väärinajattelevat. 

  Tavoitetila lienee, että jokin uusi organisaatio tulevaisuudessa selvittää jokaisen Suomen asukkaan poliittisen kannan. ihmisiä rohkaistaisiin kertomaan vaikka nimettömästi epäilyistään viranomaisille. Yksi epäily ja pääset tarkkailulistalle. Kaksi epäilyä, joutuisit estolistalle. Kolme epäilyä ja katoat.

 • Läski kepulainen

  Vastaa

  Tuossa linkki matuille ilmaisista valmennuskursseista.
  https://www.oph.fi/fi/uutiset/2020/jotta-yliopisto-ei-olisi-valkoisten-klubi

  • Julli

   Vastaa

   Miksi vain todella harva länsimaissa opiskellut neekeri tai muu kehitysmaalainen palaa kotimaahansa, jossa voisi nostaa sen maan osaamista ja hyvinvointis?

   Kouluttautuneet neekerit yms. eivät palaa siksi kotimaihinsa, koska heidän yksilöllinen hyvinvointinsa on kotimaahansa jääneiden hyvinvointia tärkeämpää. Eli koulutettu neekeri yms. on hyvin itsekäs ja mukavuudenhaluinen. 

   Kuka muu neekerivaltioiden etua
   edistäisi paremmin kuin toinen neekeri?

 • Tekijämies

  Vastaa

  Paras ratkaisu olisi se, että kansallismieliset ja suvakit olisi eroteltu omille kursseillensa. Jokainen voisi itse valita kumman kurssin suorittaa.

 • gg

  Vastaa

  Juuri näin. Seuraava vaihe suiden tukkimisen jälkeen on väärien ajatuksien tukkiminen. Moni voisi luulla että ei ole mahdollista ns. lukea ihmisen ajatuksia. Mutta teknologia tuo jatkossa tähänkin ratkaisun. Kehitteillä on monia teknologioita siihen tarkoitukseen. Jo nyt on testejä joilla testataan kuinka rasisti on jne. Jatkossa varmasti rasisti testin kylkeen tulee mm. putinisti testi ja orbanisti testi ja ties mitä. Koska väärää mieltä ja vääristä hahmoista ei saa olla edes neutraalia mieltä vaan keinotekoinen auktoriteetti määrittää ketä ja mitä pitää vihata ja ketä ja mitä tykätä tai muuten olet ajatusrikollinen.

 • fg

  Vastaa

  Tää on ihan suoraa kehottamista syrjintään. Arvot ja poliittinen toiminta on Suomessa laissa kiellettyjä syrjintäperysteita.

 • TT

  Vastaa

  Etnonationalismissa ollaan kiinnostuneita väestörakenteesta TILASTOLLISELLA tasolla. Yksittäisen henkilön rotutausta ei periaattessa ole kiinnostava. Etnonationalistin ei tarvitse olla häiriintynyt yksittäisten toisrotuisten läsnäolosta esim. opintoryhmässä.

  Nykyinen rotumuukalaisten suhteetonta massamuuttoa Suomeen ja muihin etnisesti ”valkoisiin” länsimaihin ajava mielisairas politiikka on kuitenkin aiheuttanut sen, että rotujen väliset suhteet alkavat heiketä ja muuttua kyräilyksi. Näin usein myös yksilötasolla, koska jopa yksittäinen ”neekeri” ikäänkuin symboloi laumojen valloitusta. Massamuutto on kaiketi osa globalistisen eliitin ’hajota ja hallitse’ ‑politiikkaa. Onpa eräs vaikutusvaltainen etninen ryhmäkin mainittu. Tuo ryhmä ei halua minkään muun etnisyyden kuin omansa menestyvän. 

  Vain aivopesty kommunisti voi olla tälle kehitykselle suopea ja sen haitoille sokea. Lisä-ärsytyksen antaa myös yritysten tiedotuksessa ja mainostuksessa aloittama rotumuukalaisten lisääminen joka ikiseen kuvastoon. Aiempi versio tästä pakkosyötöstä on ollut seksuaalisesti poikkeavien henkilöhahmojen suhteeton lisäys elokuviin ja tv-sarjoihin.

 • Bella

  Vastaa

  ”Tästä se alkaa. 

  Äystö on kypsyttelemässä suomalaisia ajatukseen, että korkeakouluihin opiskelemaan pääsy estettäisiin muilta kuin hänen hyväksymällään tavalla ajattelevilta. Vähitellen porttikiellot laajenisivat muihin oppilaitoksiin ja valtion sekä kuntien tehtäviin. Ja Kanadan tavoin väärinajattelevien pankkitilit suljettaisiin. Terveydenhuolto priorisoisi oikein ajattelevien hoidon ja sulkisi hoidon ulkopuolelle väärinajattelevat. 

  Tavoitetila lienee, että jokin uusi organisaatio tulevaisuudessa selvittää jokaisen Suomen asukkaan poliittisen kannan. ihmisiä rohkaistaisiin kertomaan vaikka nimettömästi epäilyistään viranomaisille. Yksi epäily ja pääset tarkkailulistalle. Kaksi epäilyä, joutuisit estolistalle. Kolme epäilyä ja katoat.”

  Talloin tieteen vapaus on uhattuna, ja siis tiedon tuottaminen on uhattuna, eli jokaisen meista hyvinvointi tuotetun tiedon laadun huonontuessa on uhattuna. Mutta ei hataa. Tiedan, etta yliopistoilla on Ayston esittaman kaltaisen kommentin vastustajia niin professoreissa kuin dosenteissakin, ynna yliopistonlehtoreissa ja niin edelleen. 

  Tama johtaisi siis siihen, etta nama muut proffat ja dosentit alkaisivat jarjestaa tieteen riippumatonta opetusta erikseen, siis erillaan ja omissa tiloissaan naista tieteen perusolemusta sarkevista mahdollisista tulevista valtion tai muun auktoriteetin opetustiloista.

  Tietoni heidan olemassaolostaan ei ole mutua tai perustu kylmaan jarkeen, vaan jo vuonna 2o15 minua on pyydetty mukaan tallaiseen toimintaan yliopiston sisalla pieniin suljettuihin sisapiireihin, jotka ennakoivat tieteen reunaehtojen kaventamista ja pyrkivat pitamaan tieteen vapautta ylla.

  • TT

   Vastaa

   Oikean tieteen täytyy siirtyä maan alle piiloon viherkommunisteilta. Valtion salainen ajatuspoliisi jahtaa sitten näitä tieteilijöitä. Asetelma muistuttaa modernin tieteen alkuaikoja, jolloin tiedeihmisten tuli varoa kirkon auktoriteetteja.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi