Veronmaksajat tekohengittävät äärivasemmiston tappiollista kahvilaa Turussa

Kirjakahvilassa on järjestetty muun muassa "vankitukitapahtumia" ehdottomia tuomioita suorittavien vasemmistorikollisten hyväksi.

Poliittiset viholliset

Partisaanin toimitus sai hiljattain uutisvinkin turkulaiselta veronmaksajalta, joka ihmettelee, miksi kaupunki rahoittaa väkivaltaan suopeasti suhtautuvan äärivasemmiston tappiollista osuuskuntaa.

Turussa on jo kauan toiminut osuuskuntamuotoinen Turun kirjakahvila (Vanha suurtori 3, 20500 Turku), jonka henkilökunnan lukumäärä oli vuoden 2019 lopussa neljä ihmistä. Kahvila saa vuodesta toiseen julkista rahoitusta, vaikka se on järjestänyt tilaisuuksia, jotka avoimesti sympatisoivat vasemmistorikollisuutta.

Rikollisuuden kannattaminen katsotaan yleisesti hyvien tapojen vastaiseksi toiminnaksi, jonka tulisi evätä yhteisön julkinen rahoitus ja johtaa sen lakkauttamiseen. Sääntö ei vaikuta kuitenkaan pätevän vasemmistorikollisuuteen.

Mellakkapoliiseja Vapaus pelissä ‑tapahtumassa.

Tukea vasemmistorikollisuudelle

Kirjakahvilassa on järjestetty muun muassa ”vankitukitapahtumia” ehdottomia tuomioita suorittavien vasemmistorikollisten hyväksi. Lisäksi siellä on järjestetty tukitilaisuus niin sanottuun Vapaus pelissä ‑mellakkaan 2015 osallistuneille vasemmistorikollisille. Vapaus pelissä uhosi hyökkäävänsä fyysisesti isänmaallisen 612-soihtukulkueen kimppuun itsenäisyyspäivänä 2015 Helsingissä, minkä vuoksi poliisi otti tapahtumassa kiinni 130 äärivasemmistolaista.

Lisäksi Kirjakahvila on toistuvasti tarjonnut tilat poliittista väkivaltaa avoimesti ihannoivalle Varisverkostolle (1, 2). Varisverkosto on ilmoittanut olevansa valmis ”fyysisiin yhteenottoihin” vastustajikseen kokemiensa poliittisten tahojen kanssa, mikä ei jätä juurikaan varaa tulkinnalle.

Eräs Kirjakahvilan hallitukseen kuuluneista on maahanmuuttajataustainen äärivasemmistolainen Amro El-Khatib, josta Partisaani kirjoitti jo viime vuonna. El-Khatib on toiminut pääjärjestäjänä Turku ilman natseja ‑mielenosoituksessa. Eri puolilla Suomea pidetyt ”ilman natseja” ‑tapahtumat on järjestetty julkisessa yhteistyössä Varisverkoston kanssa, joten ne tukevat kansallismielisiin kohdistuvaa uhkailua, maalittamista ja vainoa.

Tällä hetkellä osuuskunnan vastuuhenkilöitä ovat:

 • Asta Elina Astola, hallituksen puheenjohtaja (1, 2021), nimenkirjoitusoikeutettu (1, 2021)
 • Pihla Fanny Johanna Hänninen, hallituksen jäsen (1, 2021)
 • Elias Kalle Sumu Julius Kivenmaa, hallituksen jäsen (1, 2021)
 • Ruu Rautsala, hallituksen jäsen (1, 2021), nimenkirjoitusoikeutettu (1, 2021)
 • Amo Unikko Rämä, hallituksen jäsen (1, 2021)
 • Eeva Erika Järvinen, hallituksen varajäsen (1, 2021)
 • Iro Mikaela Rantanen, hallituksen varajäsen (1, 2021)
 • Mort Grankvist, nimenkirjoitusoikeutettu (1, 2021)
 • Jara Maritta Johanna Pohjonen, nimenkirjoitusoikeutettu (1, 2021)
 • Auri Kajo Sipilä, nimenkirjoitusoikeutettu (1, 2021)

Äärivasemmiston mainosvideo Kirjakahvilasta.

Toiminta jatkuu vain veronmaksajien tuella

Partisaanille toimitettujen taloustietojen perusteella on selvää, että Kirjakahvilan toiminta perustuu tällä hetkellä veronmaksajien antamaan tukeen. Osuuskunta on tehnyt tuhansien eurojen tappioita vuodesta 2018 lähtien siitäkin huolimatta, että se on saanut useina vuosina tuhansien eurojen tuet muun muassa kaupungin kulttuurilautakunnalta.

Vuosien 2017 ja 2018 välillä yrityksen pankkitilillä olevat varat puolittuivat 21 tuhannesta 11 tuhanteen. Vuoden 2019 lopussa pankkitilillä oli 14 tuhatta euroa. 3 500 euroa tästä oli peräisin Turun kulttuurilautakunnalta ja 500 euroa todennäköisesti muina tukina, sillä yhteensä osuuskunnan ”muut tuotot” olivat 4 000 euroa. Julkisten avustusten vuoksi pienellä kassalla kituuttavan osuuskunnan ei ole tarvinnut ottaa pankista velkaa toimintansa jatkamiseksi.

Äärivasemmistolaista rikollisuutta avoimesti tukevan ja jatkuvaa tappiota tekevän Kirjakahvilan kassasta lähes 30 prosenttia koostui toisin sanoen veronmaksajien antamasta tuesta vuoden 2019 lopussa. Tämän ansiosta kahvila on kyennyt tarjoamaan myös aiempia vuosia enemmän suojatyötä paikallisille äärivasemmistolaisille.

Kevennyksenä muistutamme lukijoita 2015 kuvatusta videosta, jossa pieni joukko kansallismielisiä kävi puhuttamassa Kirjakahvilassa kokoontuneita Vapaus pelissä ‑mellakoitsijoita. Kovasta uhosta huolimatta äärivasemmiston valmius väkivaltaan on pysynyt vuodesta toiseen maltillisena:

Äärivasemmisto Amo Unikko Rämä Amro El-Khatib Asta Elina Astola Auri Kajo Sipilä Eeva Erika Järvinen Elias Kalle Sumu Julius Kivenmaa Iro Mikaela Rantanen Jara Maritta Johanna Pohjonen Kotimaa Mort Grankvist Pihla Fanny Johanna Hänninen Poliittinen rikollisuus Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Ruu Rautsala Talous Turku Turku ilman natseja Turun kirjakahvila Turun Kulttuurilautakunta Varisverkosto Veronmaksajat Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Suurimman osan nimistä näkee että ovat vähintään jo toisen polven sekopäitä. Tai sitten muuttaneet nimensä itse sukupuolettomiksi leikkinimiksi. Muutenkin osoittaa hyvin kuinka pihalla paskemmiston talouskäsitykset liitävät, osuuskunta jota yhteiskunnan täytyy tukea jotta se pysyisi olemassa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Mistähän johtuu nämä ”erikoisnimet” yleensä komukoilla?

   https://virre.prh.fi/ kautta löytyy noiden syntymäajat, koska ovat julkista tietoa kaupparekisterissä.

 • Juha

  Vastaa

  Heh. Vihervasemmiston (=sdp, vassarit, vihreät, kepu ja kokoomus) jäljiltä tämä maa on konkurssin partaalla.. yks kirjakahvila Turuus on pisara velkameressä, johon hukumme..

 • juha.

  Vastaa

  Tyypillistä 1960-luvulta saakka komunistien toiminnan tukeminen Suomen yhteiskunnan taholta ”työhön”, jotka kantavat mitä korkealentoisimpia tavoitteden ja nimikkeiden valekaapuihin puettuja poliittisen vasemmiston suorantoiminnan tukemiseksi, jonka yksiselijtteisenä tavoitteena on kommunistinen vallankumous ja kaikki muu myyräntyö laillista yhteiskuntaa vastaan. Usein kyse on erilaisista ”rauhanjärjestöistä” ja ”rauhantyöstä”, joka herttaisista nimikkeistään huolimatta asemoituu Antifan ja BLM:n kylkeen!
  Se, että vasemmisto on päässyt määräävään asemaan yhteiskunnassa mahdollistaa se ei vasemmistolaisten tahojen veronmaksajien rahojen härskin ohjaamiseen sellaisiin poliittisiin väkivaltaa suosiviin hankkeisiin, joihin toista maailmankatsomusta kannattavat ihmiset eivät rahojaan antaisi milloinkaan käyttää! Ja mikä taas kerran pahinta. Videolla näkyi lapsikin, joka aivopestään uudeksi vasemmisto terroristiksi!

 • Irmgard

  Vastaa

  Tämä mielisairas ja rikollinen vasemmistopaska pitäisi lapioida johonkin paskakaivoon ja hitsata kansi kiinni. Nämä viemärirotat ovat pelkkä taakka, rasite ja haittatekijä isänmaalle. Nollatoleranssi vallitkoon näiden maanpettureiden suhteen.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Niin, ihmetellä täytyy sitä että mikä pakko näiden punatähtilarppaajien on yrittää paskoa länsimaita sosialismilla, kun valmiita sosialistisia paratiisejakin on olemassa, kuten Pohjois-Korea ja Kuuba. Menisivät sinne. Ja ai niin joo, jälkimmäisessä jouduttiin nyt sallimaan yksityisyrittäjyys laajasti koska sosialistinen utopiatalous veti lopulta maan totaalisesti kuralle. Samalla tavallahan Neuvostoliitossakin jouduttiin välillä tekohengittelemään sosialismia markkinataloudella, esimerkkinä NEP.

   • tulitikkutyttö

    Vastaa

    Kuuballa meni niin kauan hyvin kun NL maksoi sokerista moninkertaisen hinnan maailmanmarkkinahintaan verrattuna. Kuuba oli siihen aikaan maailman laajin valtio: pääkaupunki oli Havanna mutta hallitus oli Moskovassa, joukot Angolassa ja Mosambikissa ja väestö Miamissa. Venezuela kansallisti öljyntuotannon Chavezin aikana mutta ei ymmärretty että tuotantokoneiston ylläpitoon ei ollut osaamista eikä resursseja, ja kohta oli kaikki kuralla. Nicaraguan sandinisteja ylistettiin Suomen edistyksellisissä piireissä, mutta miten kävikään myös siellä?

    Tämä kahvila on pikkujuttu verrrattuna muinaiseen kirjapaino Kursiiviin, puoluetuella paperi halpeni rutkasti kun se kulki painokoneen läpi.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eikös tuolla alemmalla videolla suvakki tee Hitler-tervehdyksen?!!

  Tämä voi olla merkki suvakin eheytymisprosessin alkamisesta!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi