Poliisilta tiedote oululaisen asepastorin anarkistiliitosta — pastori perääntymiskannalla

Pappi väittää, että anarkistiliiton Facebook-sivuilla julkaistulla kuvalla ei ole mitään tekemistä liiton kanssa. Asemiehellä vain sattuu olemaan takissaan anarkistisymboli.

Rikos

Rauhanturvaajana toimineen liberaalipappi Árpád Kovácsin kiväärikoulutusta saanut ryhmä vannoo muodostavansa ”uhan” poliittisille vihollisille.

Partisaani yritti tänään tavoittaa anarkistipastori Árpád Kovácsin esimiestä sekä Oulun poliisin tiedottajaa liittyen papin aiheuttamaan asekuvakohuun. Paljastimme maanantaina, että Kovács on järjestänyt salaista asekoulutusta anarkisteille. Pian myös valtamedia tarttui aiheeseen.

Erityistä huomiota sai papin perustaman Oulun anarkistiliiton (OAL) leirillä otettu valokuva, jossa anarkisti poseeraa naamioituneena kameralle puoliautomaattinen kivääri kädessään. Tyyli on tuttu terroristijärjestöjen propagandasta. OAL tukeekin aseellista kurdiliikettä, jonka tärkeimpiin edustajiin kuuluva PKK-puolue on EU:n terroristilistalla.

Kovácsin esimies on ollut asiasta varsin vaitonainen koko viikon ajan, eikä hän tänään vastannut puheluihimme lainkaan. Myöskään poliisi ei tahtonut kommentoida julkaisullemme suoraan rikosilmoitusta, joka OAL:n asepropagandasta tehtiin alkuviikosta.

Oulun poliisi kuitenkin julkaisi tänään tiedotteen asiasta. Tiedotteessa todetaan:

”Sosiaalisessa mediassa 30.5.2020 julkaistu kuva aseistautuneesta henkilöstä on herättänyt yleistä mielenkiintoa. Asiasta on tehty Oulun poliisille tutkintapyyntö, jossa pyydetään selvittämään, onko ase aito ja onko kuvassa näkyvällä henkilöllä lupa aseen hallussapitoon. Oulun poliisilla on käynnissä esiselvitys, jossa selvitetään, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Muuta tiedotettavaa asiasta ei tässä vaiheessa ole.”

Kovács vihainen kohusta

Media on tavoitellut asepastoria pitkin viikkoa. Turhautunut kulttuurimarxistipappi on vakuutellut lehdistölle, ettei aseellisesta anarkistipropagandasta tarvitse olla huolissaan.

”On noussut nyt melkoinen kohu tyhjästä! Kuvalla ja anarkistiliiton toiminnalla ei ole mitään tekemistä keskenään, vaan kuvalla on tekemistä Rojavan kanssa. Sen tarkoitus on herättää ajatuksia solidaarisuudesta Rojavan alueväestön kanssa, joka joutuu taistelemaan olemassa olostaan. Meillä ei ole mitään militaristisia pyrkimyksiä, joita kuvaan on turhaan liitetty. Kuva ei ole uhkaus tai väkivaltainen viesti”, väitti Kovács Iltalehdelle.

Toisin sanoen pappi väittää, että OAL:n omilla Facebook-sivuilla julkaistulla kuvalla ei ole mitään tekemistä OAL:n kanssa. Kuvan hahmolla vain sattuu olemaan takissaan anarkistisymboli ja kuva vain sattuu sisältämään anarkistiset saatesanat yleisölle. Lisäksi kuva on vain sattumalta otettu OAL:n perustamiskokouksessa.

Vaikka OAL väittää olevansa vallankumouksellinen eturintama, irtisanoutuu järjestön perustaja omasta propagandastaan välittömästi saadessaan negatiivista mediahuomiota. Kovácsin toiminta on omiaan syömään lopunkin uskottavuuden liiton ”militantilta” uholta.

Lähteet: Poliisi, Iltalehti

Árpád Kovács Kotimaa Oulun anarkistiliitto Oulun poliisi Poliisi Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Petja

  Vastaa

  Ymmärsivät itsekkin kuinka typeriä olivat kun kuvan julkaisivat.On kummaa jos tuomiota ei tule.Ase on ostettu Oulun aseelta olen melko varma.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi