Radikaali arkisto: Valvokaa meitä!

Partisaanin Radikaali arkisto -nimisessä artikkelisarjassa julkaistaan ajattomia kansallisradikaaleja tekstejä viime vuosikymmeniltä Suomen eri vastamedioista. Artikkelisarjan tavoite on lisätä kansallismielisen yleisön syvällistä ymmärrystä ideologisista ja poliittisista kysymyksistä.

Radikaali arkisto

Tv-sarja Poliisit on saavuttanut suuren suosion kansalaisten keskuudessa. Asiallisesti käyttäytyvät ja leppoisia vitsejä viljelevät sinihaalarit puhalluttavat rattijuoppoja, ajavat teinejä pois pahanteosta ja pelastavat eläimiä. Ymmärrettävistä syistä teknisempiä rikoksia ei näytetä, mutta vastaako Poliisit suomalaisen virkakoneiston todellisuutta vai onko kyseessä vain yksi muoto propagandistiselle sosiaalipornolle?

Todellisuudessa suomalainen poliisi ei koostu nauhalle päätyvistä kansikuvakytistä. Poliisien virkavallan väärinkäyttö ja epäviralliset rangaistusmenetelmät ovat yleinen ilmiö maassamme. Pohjoismaisen holhousyhteiskunnan oikeuskulttuuriin nähden virkamiehet liikkuvat harmaalla reunalla.

Poliisien repertuaariin kuuluvat ylipitkät pidätys- ja tutkintavankeusajat, mikäli epäilty käyttää perustuslaillista oikeuttaan olla kommentoimatta mitään kuulusteluissa. Lain mukaan epäillyn ei tarvitse edesauttaa tapauksensa selvittämistä, eikä poliisi saa kuulustella samasta aiheesta uudestaan, mikäli tämä ei saa kysymyksiinsä haluamiaan vastauksia. Välillä nimilaput irrotetaan virka-asusta, ja epäasiallinen uhittelu alkaa heti, kun kiinniotettu riuhdotaan pois kadulta säilytystilojen eteiseen. Kaasun sokeuttama henkilö käsiraudoissa on tarpeeksi turvallinen kohde, jolle jopa komisario uskaltaa laukoa elämänviisauksia. Kuuden virkaveljen suojatessa toki selustaa.

Omaisuuden takavarikointi, tuhoaminen ja sotkeminen ovat yleisiä tapoja haitata ”kohteiden” elämää. Vaikka kyseessä olisi pelkästään tuiki tavallinen pahoinpitely, takavarikoidaan samalla tietokone. Huonona päivänä mukaan lähtee myös näyttö ja näppäimistö. Patjat revitään auki, elektroniikkaa rikotaan kovakouraisella käsittelyllä. Edellä mainitut esimerkit ovat oikeasta elämästä, tapahtuneet yhtään liioittelematta ja useammin kuin kerran.

Eikä harmaa alue lopu toki tähän. Epävirallisten pieksäjäisten ja astetta kovakouraisempien kotikäyntien lisäksi virkavallan rooliin liittyy Suomessa muitakin kiperiä kysymyksiä. Eräs niistä on poliisin ja hallituksen yhteistyön tiivistyminen. Saimme hiljattain lukea lehdistä, että poliisin täytyy vastaisuudessa luovuttaa entistä salaisempia tietoja hallituksen käyttöön. Kuten aina, totalitaristisia päätöksiä puolustellaan vetoamalla turvallisuuteen. Meille väitetään, että suomalaisten koskemattomuus turvataan, kun poliitikot saavat entistä yksityiskohtaisempia tietoja yhteiskunnan antisosiaalisesta aineksesta. Mutta onko se näin?

Miksei valtamedia lähestynyt aihetta kriittisemmin? Jotkut toimittajat totesivat, että hallituksen ja väkivaltakoneiston vallan toisistaan erissä pitäminen noudattaa vanhaa ”herrasmieskäytäntöä”. Samaan hengenvetoon todettiin, että käytäntö on tosielämässä toimimaton. Hallitukselle uskolliset toimittajat kuitenkin ”unohtivat” mainita, että hallituksen ja poliisin liitto politisoi poliisin. Mitä tiukemmin poliitikot ja poliisit ovat toisiinsa liimattu, sitä täydellisemmin poliisin rooli Suomessa tulee muuttumaan. On todennäköistä, että tulevaisuudessa poliisi tulee keskittymään entistä vahvemmin mielipiderikoksiin ja ”poliittisesti epäkorrektien” ihmisten vainoamiseen. Ystävällisestä rivipoliisista ollaan tekemässä poliitikkojen käskystä väkivaltaista, urkkivaa ja poliittisen opposition – esimerkiksi kaikki kansallismieliset – hiljentävää orwellilaista ajatuspoliisia. Neuvostoliitto ja toisen maailmansodan jälkeinen Saksa ovat hyviä esimerkkejä siitä, millaiseen mielivaltaan ja epäjärjestykseen kehitys johtaa.

Suomalaisilla on tapana luottaa poliisiin ja hyväksyä ylilyönnit, sillä ketä kiinnostavat putkassa viruvat huumeidenkäyttäjät ja ammattirikolliset? Poliisien kritisoiminen on vasemmistolaisten nillitystä, vai? Ongelmaksi tilanne muodostuu siinä vaiheessa, kun hallitus kääntyy kansaansa vastaan. Keskiluokkainen perheenisä tai opiskelija voi päästä nauttimaan poliisivankilan yksiöstä roskasakin naapurina. Vain siksi, että sattui olemaan eri mieltä poliitikkojen kanssa.

Aktivismi Kotimaa Poliisi Poliisi rikollisena Radikaali arkisto Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Eräs sanonta ei VANHENE KOSKAAN; ja se on: ”Kenen leipä sen laulut.”
  Poliisit ovat aina ja kaikkialla olleet pelkkiä isäntiensä palvelijoita, niin natsi-Saksassa kuin nyky-Suomessakin. Poliisit ovat AINA liimattuja poliitikkoihin, sillä eduskuntahan ne lait säätää, joiden noudattamista poliisit valvovat ja Suomessa on aina ollut poliisikansanedustajia. Ei ole olemassa hyviä poliiseja eikä pahoja poliiseja. Ne kaikki ovat pohjimmiltaan ihan samanlaisia!

  PAINAKAA TÄMÄ MIELEEN!, vaikka poliitikot säätäisivät miten hullun lain tahansa, poliisit noudattaisivat sitä ihan varmasti. Tästä löytyy muutamia varoittavia esimerkkejä ympäri maailman (ja Suomestakin!). Poliisi kansanedustajana on mielestäni erittäin vaarallinen ilmiö demokratiassa!

  • society

   Vastaa

   Natsi saksassa SA poltti sateenkaarikirjoja ja sulki vapaamuurarien loossit ja karkottivat Ritchildit maasta. Aatu loi Saksasta maailmanmahdin siksi juutalais eliitti lietsoo sairaimpia valheita jalosta aatteesta. Qanon ei ole totuus. Jos et ymmärrä natsi saksan historiaa syväällisemmin nii älä puhu mitää

   • Kylmäsormi

    Vastaa

    Selitäs miten tämä tähän liittyy?

 • TT

  Vastaa

  Poliisi on suomalaisen paskaeliitin vartijakoira.

 • Nimetön

  Vastaa

  menkääpäs BitChute nimiseen video palveluun ja sitten kanavalle Death Angel.. Siellä on materiaalia joka saattaa teitä kaikkia kiinnostaa. Valitettavasti tilanne näyttää siltä että Poliisi ei pian ole enää ystävämme. Mitä teet jos sinulta viedään oikeudet olla yhtään mitään pian tässä paskakasassa? No moni ei tee mitään muuta kuin alistuu. Annan teille ystävällisen neuvon, luopukaa kuoleman pelosta ja toimikaa niinkuin mielestänne on oikein. Se ei miellytä kaikkia mutta mitä vittua sitten. En ole syntyny tänne miellyttämään tai pomppimaan muiden pillin mukaan. Tilanne on se että alistu tai kuole. Mieluummin jälkimmäinen mutta sitä ennen vittumaisena ihmisen en suostu hevillä siihenkään.

 • pää määrää

  Vastaa

  Sattui kolari Espanjassa, espanjalainen törmäsi perään. Paikalle kutsuttiin Local Polise. Heti hämmästytti, kun poliisit eivät olleetkaan auktoriteetteja vaan tavallisia ystävällisiä kansalaisia. Kielitaidottoman paperit luotiin hetkessä asiallisesti. Sitten käteltiin ja asia oli selvä. Autojen vauriot olivat mitättömät eikä kukaan saanut sakkoja.

 • Putinin takana tässäkin

  Vastaa

  Suomessa on virkamiesten vallankäyttö kuin tsaarin Venäjällä. Sieltä Suomen virkamiehet oppinsa hakevat. 

  Kansalainen on poliisille pahin rikollinen. Jos ei ole tehnyt, niin ainakin kohta tekee rikoksen. 

  Suomessa on liikaa virkamiehiä. Kahdella työssäköyvällä on elätettävänä yksi virkamies, eli kyttävahti, joka sääntelee, määräilee ja ohjeistaa ja rankaisee iskemällä lompakon sisältöön. Laillisesti totta kai.

  • Tehdäänkehitysmaayhdessä

   Vastaa

   Putinin takana tässäkin. Muttako montako mamua/matua joutuu myös elättämään?

   • Putin tämänkin takana

    Vastaa

    Suomessa puoli miljoonaa ulkomaalaista. Jos puolet käy työssä, niin onhan siinä neljännesmiljoonaa elätettävää, mutta eihän niillä kaikilla ole virkamiehen elintasoa veronmaksajien ylläpidettävänä. Kustannuksena tulee tietysti ulkomaalaisten rikollisuuden aiheuttamat suorat ja epäsuorat haitalliset taloudelliset ja inhimilliset vaikutukset. Syntyvyys on 40 tuhatta enää, ja makuja tulee 25 tuhatta länsirajan kautta joka vuosi.

 • Venäjän valta Suomessa 1809-1917 näkyy vieläkin poliisissa

  Vastaa

  Millainen on poliisivankila? Ei vessapaperia, äänieristetty, ei suoraa valaistusta, ei ikkunoita, kellarikerroksessa, yhteydenpito vartijaan summeripuhelimen kautta, ei radiota, ei televisiota, ei puhelinta, ei lehtiä, ei kirjoja, kylmät metalliset seinät, laitosruoka, vessanpytty, metallisänky ilman vuodevaatteita, ei huonekaluja, ei mitään esineitä, ei peilejä. Kun kuvittelette täysin riisutun ja eristetyn huoneen, sitä se on. Kuulusteluvangit viedään tiloissa olevaan kuulusteluhuoneeseen poliisien kuulusteltavaksi. Puhelin ja avaimet takavarikoitu jo poliisivankilaan tultua. Yksi tunti ulkoilua, muuten kahden neliön kopissa oleilua yksin täysin eristettynä, lääkkeet kolme kertaa vuorokaudessa. Asianajaja saa olla kuulusteluissa mukana, mutta sen maksaa jokainen epäilty itse, jos ei ole yksin vailla tuloja ja omaisuutta.

  Poliisivankila on karumpi kuin vankila. Vankilassa on sentään oma tila ja saa vähän jaloitella sellissä, lukea ja katsoa tv:tä ja tietää milloin pääsee pois.

 • Salomon

  Vastaa

  Jos olet rehellinen, kaikki käännetään sinua vastaa. Paskahatuilla on hyvin yleinen käytäntö myös vääristellä sanomisiasi. Suomen poliisissa työskentelee pedofiilejä, neekereitä ja juutalaisia. Tutkinta ei ole objektiivistä.

 • Kylmäsormi

  Vastaa

  On se perkele kumma kun nämä antavat neekerien raiskaajien ja pedofiilejen villistää ja tehdä rikoksia rauhassa mutta kun suomalainen vähän sanoo mitä mieltä on heti ollaan putkassa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi