Kanadassa asuva suomalainen rekkakuski kertoo Freedom Convoysta – rekkakuskien mielenilmausta verrataan jo kapinaan

Kanadassa asuva suomalainen rekkakuski antoi 27.1. haastattelun suomalaiselle Toinen perspektiivi- Youtube-kanavalle. Mies on ajanut Kanadassa rekkaa kaksi vuotta.

Aktivismi

truck, trucks, commercial vehicle

Jan-Erik Petäjä-niminen kuski kertoo, että tapahtuman tarkoituksena on ajaa maan pääkaupunkiin ja jättää kaikki rekat sinne, kunnes maa luopuu kaikista koronarajoituksista. Rekkoja on liikenteessä kymmeniä tuhansia, joidenkin arvioiden mukaan jopa 100 000, joten kyseessä tulee olemaan hyvin lamauttava isku sekä pääkaupunkiin johtavalle liikenteelle että tavaran liikkumiselle ylipäätään.

Tapahtuma sai alkunsa rajan yli ajavien kuskien rokotepakosta, mutta se oli Petäjän mukaan vain viimeinen niitti. Tapahtuma ei vastusta pelkästään rokotepakkoa, vaan se vastustaa kaikkia koronarajoituksia.

Kanadalaisten rekkakuskien lisäksi pääkaupunkiin ajaa myös muita ihmisiä omilla autoillaan osoittamaan tukeaan. On arvioitu, että mielenosoittajien määrä ylittäisi lauantaina yli puoli miljoonaa.

Lisäksi Amerikasta liikkuu jopa kymmeniä tuhansia rekkoja kohti Kanadaa. Osa pyrkii ajamaan Kanadan puolelle tukeakseen kollegoitaan, kun taas loppujen tarkoituksena on jäädä teiden tukkeeksi maan rajalle.

Freedom Convoy-nimellä kulkeva tapahtuma on levinnyt valtavan nopeasti koko kansan yhteiseksi mielenosoitukseksi järjestelmää vastaan. Mielenosoituksesta huolestunut maan pääministeri ilmoittikin torstaina ”olevansa koronassa”, minkä vuoksi hän on sivussa viikonlopun yli.

Lue myös: Freedom Convoy – rekkakuskit nousevat rokotevastaiseen kapinaan Kanadassa

Aktivismi Hyvinvointi Kanada Koronarajoitukset Koronavirus Mielenosoitus Pakkorokotukset Politiikka Rokotepassi Rokotteet Suora toiminta Talous Teknologia Tiede & luonto Ulkomaat Uutiset Yhteiskunta YouTube

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Upeaa toimintaa!
  Tuollaista sen pitäisi olla joka puolella.
  Tavaraliikennettä kun hankaloitetaan ja talous kärsii, niin sillä tulee olemaan jo jonkinlaisia vaikutuksia.

 • Petu

  Vastaa

  TODELLAKIN UPEAA TOIMINTAA!!! Tuollaisen protestin huomaa ja se näkyy!!!

  Suomaalaiset rekkakuskit ja muut autoilijat rakentavat parhaillaan säälittävää protestia polttoaineen hintojen vuoksi. Ajetaan äänettömästi sunnuntaina kaupunkiin(hel+muita kaupunkeja) ja äkkiä pois kotiin. Sitten lyödään kovasti nyrkkiä rintaan ja taputellaan kavereita kotikulmilta selkää ja kehutaan miten kovia oltiin ja nyt laitettiin porukalla hanttiin.

  Tosiasiassa kukaan ei edes huomaa tuota suomaalaisten säälittävää mielenilmausta!!!

  • Hh1488

   Vastaa

   Mitäs sä sit teet, itket netissä, etkä tee itse yhtään mitään. Tee itse äläkä vaadi muilta

 • Kyynikko

  Vastaa

  Kunnioitus reaalisille mielenosoittajille. Kuskit eivät ole ”sisarhentovalkoisia”, joita voi tökkiä.

 • Jane

  Vastaa

  Eipä olisi uskonut kanuneista, kun on yhtä suwacci valtio kuin Suomalikin!

 • Senaattori

  Vastaa

  Hieno homma.tämä leviää kulopalon lailla. Mitta täyttynyt jo monella. Kiitos Kanada esimerkistä.

 • TT

  Vastaa

  Koronapelleily ei lopu koskaan, jos sitä ei vain lopeteta. Kansalaistottelemattomuus on tietenkin yksi keino ja voimakkaat mielenilmaukset myös. Poliittisen opposition rakentaminen voi olla liian hidas keino, mutta on olemassa maita, joissa myös päättäjät ovat luopumassa koronasekoilusta: Englanti, Irlanti, Tanska, Tsekki, Bulgaria, osin USA, Meksiko, jne. Kanada on paha maa, koska siellä hallituksessa puolet ministereistä on klausschwabilaisia uuskommunisteja.

 • Hh1488

  Vastaa

  Luopumassa, niin varmaan. Monta kertaa tässä 2 vuoden aikana on välillä luovuttu kuukuseksi, jonka jälkee taas sama rata jatkunut.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  truck, trucks, commercial vehicle