Kansallismielisten arvojen vuoksi irtisanotut poliisit valittivat korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Irtisanotut poliisit olivat kuuluneet yksityiseen Whatsapp-ryhmään, jonka jäsenet keskustelivat poliittisista kysymyksistä "äärioikeistolaiseen" ja "rasistiseen" sävyyn.

Kotimaa

Poliittisten mielipiteidensä vuoksi poliisista irtisanotut viranomaiset ovat tehneet valituksia korkeimpaan hallinto-oikeuteen. KHO:n päätökset tulevat olemaan merkittäviä ennakkotapauksia sen suhteen, kuinka kevein perustein kansallismielisiä ja konservatiivisia työntekijöitä voidaan tulevaisuudessa syrjiä julkisella sektorilla.

Irtisanotut poliisit olivat kuuluneet yksityiseen Whatsapp-ryhmään, jonka jäsenet keskustelivat poliittisista kysymyksistä ”äärioikeistolaiseen” ja ”rasistiseen” sävyyn. Keskustelijoiden mukaan on esimerkiksi kohtuutonta, että maahanmuuttajajengit saavat pahoinpidellä ja ryöstää suomalaisia vailla pelkoa seurauksista.

”Viestit löytyivät kun keskusrikospoliisi tutki ryhmää, jonka jäseniä yhdisti turvallisuusala ja myötämielinen suhtautuminen äärioikeistolaiseen ideologiaan,” Yleisradio kirjoittaa. 2021–2022 vähintään viisi poliisia irtisanottiin yksityisiin keskusteluryhmiin kirjoitettujen ”vääräoppisten” poliittisten viestien vuoksi.

Aiemmin irtisanomisille vihreää valoa näyttäneet hallinto-oikeudet linjasivat, että ”rasistinen” ja esimerkiksi kommunisteihin halveksuvasti suhtautuva viestittely on ”poliisimiehelle sopimatonta”, vaikka viestit olisi kohdistettu läheisille ystäville salaisissa keskusteluryhmissä: ”Viestit ovat olleet omiaan herättämään epäilyt asenteellisuudesta ja siitä, miten poliisit suhtautuvat perus- ja ihmisoikeuksiin.”

Lähde: Yle

Hallinto-oikeus Kansallismieliset Kansallismielisyys Korkein hallinto-oikeus Kotimaa Maahanmuuttajajengit Maahanmuutto Poliisi Poliittinen vaino Politiikka PolPo Sananvapaus Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Snif

    Vastaa

    On siis joku helvetin ihmisoikeus hyökätä suomalaisten kimppuun noiden senkuntineekereiden ja täysneekereiden.

  • Lord Mystery

    Vastaa

    Tämä menee kuin Turnerin päiväkirjoissa: poliisi politisoituu ja kansallismieliset poliisit vaihdetaan oikeaoppisiin.

  • pöh

    Vastaa

    Julkisuudessa paljon esillä olevia poliiseita sen sijaan on kommenteistaan päätellen täysin äärivasemmistolaisia.
    He ovat julkisestikin esittäneet poliisille sopimattomia kommentteja, ja ennen kaikkea täyttä höpöhöpöä.
    Kun jo maahanmuuttajajengit riehui täyttä häkää, niin sanottiin vain että ei meillä ole katujengejä, vaan ihan löyhiä kaveriporukoita.
    Viime viikolla joku poliisi selitti että katuryöstelyt on lisääntynyt 140%, ja syy oli korona ja ilmoituskynnyksen madaltuminen.
    Kuinka tyhmänä ne ihmisiä pitää?

    • suomi on mennyttä, syy tyhmien massojen

      Vastaa

      Noin tyhminä ne ihmisiä pitää ja valitettavasti valtaosa myös on.

  • murre iisakki riepunen

    Vastaa

    Totuuden vääristelyn mestari on maamme poliisijohto, ankarasti on kielletty arvostelemasta murjaanien tekemiä rikoksia, ainakin häivyttää niin, että rahvas uskoo tietävänsä uutisoinnin perusteella, että raiskaukset, murhat ovat ainoastaan kotimaisten konnien tekemiä.

    • Metsäkulman Murre

      Vastaa

      ”…rahvas uskoo tietävänsä uutisoinnin perusteella, että raiskaukset, murhat ovat ainoastaan kotimaisten konnien tekemiä.”

      Epäiltyjen tuntomerkkien mainitsematta jättämisellä on myös seurauksena, että osa suomalaisista pistänee teot automaattisesti rikastajien piikkiin, jonne ne useimmiten kuuluvatkin.

      Hiljattain suomalaisissa medioissa oli uutinen Etelä-Saksassa Neuschwansteinin linnassa tapahtuneessa sattumuksessa. Yhdysvaltaismies oli työntänyt kaksi neitosta kielekkeeltä alas. Ei tietoa työntäjän rodusta tai etnisyydestä

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009659193.html

      Mielikuvat: USA, mies. Ahaa… neekerisotilas tai yksintullut nollasta-sataan-ananas. Onneksi DailyMail näytti videon pidätetystä. Ilmeisesti valkoinen hullu. Pointtini on, että salailun ja hämäämisen sijasta uutisten tulisi kertoa asiat sellaisina kuin ne ovat. 

      https://www.dailymail.co.uk/news/article-12202803/Video-shows-woman-thrown-German-ravine-stopped-sheer-drop-fallen-tree.html

      Tosin sakemanni on niin pehmeä, että tiedä vaikka olisivat laittaneet poliisimiehen siviileissä näyttelemään kiinniotettua. Saadaan uutiskuvitus vastaamaan virallista suvakkiagendaa.

  • Voittavat aina

    Vastaa

    Empä tiennytkään että tällaisia poliiseja on olemassa. Siis sellaisia jotka puolustavat itseään omaa koneistoaan vastaaan. Toivottavasti saavat kunnon korvaukset ja ovat varoittavana esimerkkinä vassari-poliiseille sekä poliisijohdolle.

    Mutta että mikäli häviävät ”juttunsa” niin ovat varmasti vaarallinen vastustaja entisille esimiehilleen.

  • TT

    Vastaa

    Poliisi on Globoomuksen miehittämä mädätyslaitos.

  • Tekijämies

    Vastaa

    Mikä siinä kommunismissa on niin hienoa, että sitä pitää suojella jääräpäisesti?

    Kaikki tietää kuinka paljon tuhoa teki juutalaisbolshevistinen maailmanvihollinen.

    Onko asia nyt niin, että KRP:n päällystö on täytetty kommunisteilla, kun tuli niin paha mieli?

    • GLGL

      Vastaa

      ”Onko asia nyt niin, että KRP:n päällystö on täytetty kommunisteilla, kun tuli niin paha mieli?”

      Tämä kuvio on maailmalta Suomelle saneltu.
      On kovin irvokasta, että USA taisteli 80 vuotta kommunismia vastaan, ja sitten avasi paraatiovet. USAn kansalaiset ovat niitä, jotka maksavat tästä kusetuksesta suurimman hinnan. Saa nähdä, miten aikovat reagoida. Viihdettä tiedossa. Suomi, junttikansa, tottelee nöyränä globalistien agendaa, sillä ”mitähän ne meistä ajattelee”, jos ei totella.

      • Plääh

        Vastaa

        USA ei ole kyllä kommunismia vastaan juuri taistellut. Pikemminkin levittänyt sitä. Ja siis 1918–1921 oli vahvasti perustamassa sitä ja sitten rakentamassa. USA:n rakentaman puna.armeijan kanssa USA voitti Fasismin muiden liittolaistensa tuella ja myös sodan aikana aseisti puna-armeijan ja tuotti kaikki muut tavarat paitsi sotateollisuuden vain osaksi N‑liitolle. Jopa ratakiskot. Sodan jälkeen USA bolshevisoi Kiinan ja varmisti puoli maapalloa kommunismille, kuten tunnetussa maailmankartassa jo 1942 visioitiin

  • Saari

    Vastaa

    Onhan se totta, ettei neekeri voi tehdä rasistista rikosta Suomessa. Hyvä esimerkki on se armeijalla töissä ollut mies, jonka neekerit murhasivat samalla paikalla, jossa runopoika Karttusta potkaistiin. Jännä juttu on myös Etelä-Afrikan tilanne: Siellä intialaiset pistävät ruotuun neekereitä asein. Esim. Yle on vaiennut asiasta täysin, vaikka tätä on jatkunut jo pitkään. Intialainen ei kannakaan valkoisen miehen taakkaa, sillä on hipiältään vähintään yhtä tumma kuin murjaani. Ehkä tästä syystä myös Intian ja Kiinan saasteet eivät paina ekokiihkoilijoiden moraalisessa vaakakupissa lainkaan.

  • Pete-76

    Vastaa

    Itte ihmettelen miksi meistä ns. Suomalaisista on tullu munattomia velliperseitä? Ei opeteta lapsia, että nekrujen, hiekkanekrujen ja muiden loisten edessä ei anella armoa vaan niitä vedetään turpaan ja lujaa 👊🏻👊🏻👊🏻
    Suomalainen ei puolusta Suomea, eikä Suomalaisia vaan alistuu kaikkeen paskaan mitä eteen tulee 🤬🤬😡😡😡😡
    Koska polpo ei mutakuonoja hoida niin sitte pitää perustaa oma järjestyskaarti joka pistää pesäpallomailoja apuna käyttäen mutakuonot kuriin! Mutta ei sellasta ihmettä tule tapahtuun, ei meikän elinaikana 😂😂

    • Suomalainen mies

      Vastaa

      Hyvinvointiyhteiskunta luo turvallisuudentunteeseen tuudittautuneita, valveutumattomia ja puolustuskyvyttömiä velliperseitä. Siinä sen huono puoli.

      Todellista johtajaa tässä kaivataan. Sellaista nerokasta, vetovoimaista, taipumatonta ja tarmokasta miestä, joka omistaisi elämänsä Suomen eheyttämiselle. Sinimustan liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru ei ainakaan näytä olevan sellainen. Liikkeen toiminta on muutenkin innottoman oloista poikasten puuhastelua. Mutta ehkäpä se todellinen johtaja voisi tulla sieltä poliisien joukosta…

  • Pekka j

    Vastaa

    Poliisiylijohtajilla on ollut tapana kirjoittaa muistelmat, sen jälkeen kun ovat jääneet eläkkeelle. Niissä on sävy hieman toinen, ja viimeksi yritettiin saada syytteitä tekaistujen juttujen perusteella. Onkohan seuraavan hallituksen aikana mahdollisuus palata normaaliin poliisi toimintaan? Jos sisäministeri ps tai kok, jos rkp niin sitten mennään kuten nyt. Rikollisten pysäyttäminen ei ole tärkeää. Poliisi on järkyttynyt ja huolissaan .

  • WIRE

    Vastaa

    Ainoastaan teinipelle tai lammas käyttää WhatsAppia. WIRE sovelluksella voit kirjautua huuhaa-sähköpostilla. Tekee kaiken minkä muutkin vastaavat sovellukset, mutta paremmin.

    https://app.wire.com/auth/#/createaccount

  • Olavi Koskela

    Vastaa

    EUkommunismi ja internatsismi alkaa olla täydellinen. Totaalinen ”tasa-arvo” ja totaalinen tuho.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi