Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvosto syyttää Ilta-Sanomia antisemitismistä

Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvosto syyttää Ilta-Sanomia antisemitismistä lehdessä kesäkuussa julkaistun pilakuvan vuoksi. Hakehila-lehti kertoo, että kuvasta tullaan tekemään rikosilmoitus.

Sionismi

Seurakuntien puheenjohtaja Yaron Nadbornik on lähettänyt päätoimittajien yhdistykselle muistutuksen siitä, miten Israelia tulee kohdella mediassa. Edes pilakuvia ei hyväksytä.

Pilapiirros toistaa seurakuntien mukaan ”klassista ääri-islamilaista juutalaisvihaa”, jossa Israel rinnastetaan pieneen saatanaan ja USA on iso saatana.

”Kyseinen piirros täyttää kevyesti antisemitismin määritelmän. Sen lisäksi se kiihottaa kansanryhmää vastaan ja heikentää siten Suomessa asuvien juutalaisten turvallisuutta”, kirjeessä todetaan.

Seurakuntien mukaan piirros on esittävinään Israelin toimien arvostelua, mutta siitä käy selvästi ilmi, että toimista syytetään maailman kaikkia juutalaisia.

”Ilta-Sanomien piirros siis kiihottaa kansanryhmää vastaan siksi, että se kuvaa kaikkia juutalaisia julmina puolustuskyvyttömän pieksijöinä, jolloin jokaisella oikeamielisellä ihmisellä on velvollisuus ja oikeutus hyökätä juutalaisten kimppuun”, juutalaiset uhriutuvat.

Lähde: Verkkouutiset

Historia Ilta-Sanomat Juutalaisjärjestöt Kiihottaminen kansanryhmää vastaan Kulttuuri Pilakuvat Poliittiset viholliset Rikos Rotu Sionismi Uutiset

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Hassua.…miltähän tuntuu SANOMA OY:ssä kun omat koirat puree…ja mielenkiintoist on, että.. jutkuseurakunnat epäsuorasti myöntävät israelilaisten olevan ”julmia puolustuskyvyttömän pieksijöitä” 

  Oi, tätä ilon ja onnen päivää 😀

  • Nationalisti

   Vastaa

   Eiköhän tämäkin ole tuon koukkunokka Nadbornikin keino kerätä lisää veronmaksajien rahaa ”juutalaisten turvallisuuden parantamiseen Suomessa”.
   Minä näen noiden juutalaisten omat toimet paljon vakavampana ongelmana kuin sen, että julkaistaan heihin viittaava piirustus lehdessä.

   • Kummasteleva suomalainen.

    Vastaa

    Onko se arlan suomen johtaja juutalainen kun lypsävät ruotsiin suomalaisen rehupuntin rahoja? Kai ne jo seuraava tuottaja hinnan laskua miettivät..

 • AA-kerho

  Vastaa

  Kulttuurim-maxilaiset saivat maistaa omaa lääkettään.

  Ehdotankin että nyt käynnistetään osaavien pilapiirtäjien toimesta ”Armoton antisemitismi” kilpailu. Odotan jo nyt mielenkiinnolla pilapiirtäjien satoa.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Piakkoin on Iltasanomissa anteeksipyyntö ja Israelia kehuva juttu.

 • AatuAvulias

  Vastaa

  Loppuisi tuo ulina, kun laitettaisiin leiri pystyyn, ulisijat+koko heimo junakyydillä leirille ja uunit tulille.

  • WK88

   Vastaa

   Se ois pitäny jo tehä sillon aikoinaan. Harmi vaan tommosta holokaustia ei tapahtunu.

 • Jupi

  Vastaa

  Kertoo aika paljon ihmisestä joka loukkaantuu pilapiirroksesta

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Nyt kyllä rikosilmoituksen tekijöillä harkintakyky pettää.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Hyvin yksityskohtainen tulkinta pilakuvasta. Onko tämä ensimmäinen sotarikostutkinta, jossa on ihan oikeita uhreja, eli Suomessa asuvat juutalaiset?

  Yleensä näissä tapauksissa uhrina esiintyy syyttäjä. Kannattaa mennä seuraamaan oikeudenkäyntiä. Uhrien kertomukset voivat nimittäin järkyttää tai jopa naurattaa!

 • EV

  Vastaa

  Muslimit kostavat tällaiset pilapiirrokset rynnäkkökiväärein, veitsin ja pommein, mutta juutalaisilla on vielä tehokkaammat aseet, eivätkä ne vaadi edes ruumiita. Juutalaiset luovat itse antisemitismiä.

 • pelle

  Vastaa

  Eihän kysymyksessä ole pilakuva, vaan yksinkertaisen selkeä kuvailu tapahtumista historiallisen Palestiinan alueella. Todellisuudessa piirtäjä on ymmärtänyt historiallisen alueen tapahtumat tasapuolisesti ja totuuden mukaisesti.
  Kenen kuvasta luulisi loukkaantuvan, on tietenkin Palestiinan valtiota tukevien näkökanta. Palestiinalaisiahan väitetään ilkeiksi (tuhma) ja tieto vielä varmistetaan kyllä-sanalla.

 • Schlageter

  Vastaa

  Jokainen ajatteleva ihminen näkee kuvasta, että
  – siinä ei kiihoteta ketään mitään kansanryhmää vastaan
  – maailman juutalaisten syystä palestiinalaisten sorrosta ei mainita mitään
  – Suomessa jostain syystä edelleen asuvien juutalaisten turvallisuutta kuva ei uhkaa millään tavoin.
  Kyse on samasta, mistä Martin Luther kirjoitti 500 vuotta sitten: juutalaisten valheista.
  Suosittelenkin lukemaan hänen merkkiteoksensa ”Juutalaisista ja heidän valheistaan”, sillä tämäkin uutinen vahvistaa sen, että se mikä ei ole maailmanhistorian kuluessa muuttunut, on antisemitismin perussyy eli juutalainen itse, tarkemmin sanottuna juutalaisen käytös.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi