Itävalta kolminkertaistamassa menonsa juutalaisten turvallisuuden takaamiseksi

Juutalaiset nauttivat verorahoitteista erityistä suojelua lukuisissa maissa – myös Suomessa.

Sionismi

Itävallan entinen ulkoministeri Sebastian Kurz tapaamassa Israelin pääministeri Benjamin Netanjahua Jerusalemissa 16. toukokuuta 2016.

Itävallan hallitus lupautui vastikään maksavansa kaikki maan juutalaisyhteisön turvallisuusmenot. Tämä tulee tarkoittamaan 3,9 miljoonan euron laskua itävaltalaiselle veronmaksajalle vuosittain.

Summa on määrältään kolminkertainen verrattuna hallituksen aiemmin myöntämälle tuelle.

Seurausta antisemitistisestä hyökkäyksestä

Hallituksen antama rahallinen tuki juutalaisten turvallisuusmenoihin myönnettiin vain kuukausi sen jälkeen, kun Grazin kaupungin juutalaisyhteisön johtaja, Elie Rosen joutui antisemitistisen hyökkäyksen kohteeksi. Palestiinamielinen Syyrialainen pakolainen oli hyökänny maila kädessään Rosenin kimppuun huutaen juutalaisvastaisia iskulauseita. Rosen oli onnistunut pakenemaan tilanteesta vetäytymällä autoonsa ja ajamalla tiehensä.

Lähde: The Jerusalem Post

Itävalta Sionismi Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nestori Lundahl

  Vastaa

  Kun 98-vuotias Moshe Rosenstein kuolee sydänhalvaukseen jerusalemilaisella torilla koska joku suomalainen turisti sanoi ”kaasua komisario Palmu”, niin sen seurauksena kaikissa läntisen maailman maissa ryhtyvät juutalaiset keräämään hallituksilta rahaa turvallisuutensa kohentamiseen.
  Niin se käy.

 • Plääh

  Vastaa

  Näillä menoilla on kai tarkoitus vuosittain kasvaa ja kasvaa. Pian kai keksitään muita verukkeita ja jossain vaiheessa ollaanjoidenkin olemattomien menneisyydenantisemitismien korvauksia maksamassa ja sitten kai ollaan jo jossain USA:n kaltaisessa tilanteessa Israel über alles

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi