Azovin perustajiin kuuluva sotasankari Denis Prokopenko palasi viimein kotiin

Prokopenko on suomalaisittain mielenkiintoinen hahmo, sillä hänellä on suomalaiset juuret. Hänen perheenjäseniään taisteli ja kuoli talvisodassa. Hän on itse kertonut jatkavansa tätä taistelua Azovin kautta.

Ulkomaat

Kansallismielisistä koostuvan sotilasyksikkö Azovin perustajajäseniin kuuluva Denis Prokopenko on viimein palannut takaisin kotimaahansa Ukrainaan sotavankeuden jälkeen. Asiasta kerrottiin julkisuuteen sodan 500. päivänä.

Prokopenko nousi maailman maineeseen ottaessaan sodan alussa vastuun Mariupolin puolustuksesta. Taistelu sitoi Venäjän joukkoja sodan kriittisimmillä ensikuukausilla merkittävästi ja haittasi enempää etenemistä antaen samalla Ukrainalle mahdollisuuden rakentaa tehokkaampaa vastarintaa myöhempiä aikoja varten.

Lähes kolme kuukautta kestäneen piirityksen jälkeen Prokopenko päätti antautua, jotta vältetään turhia kuolemia. Useita satoja Azov-sotilaita päätyi vangeiksi venäläisille. Useita satoja on saatu kotiutettua vankien vaihtojen yhteydessä, mutta edelleen noin 500 sotilasta on vankina.

Prokopenko pääsi pois Venäjän maaperältä viime syyskuussa, mutta hänet siirrettiin Venäjän vaatimuksesta Turkkiin. Sopimukseen kuului, että Prokopenkon olisi oltava siellä sodan loppuun saakka.

Nyt hän on kuitenkin palannut oman maansa kamaralle. Yhä useammat ymmärtävät, ettei Venäjällä ole sodassa muuta kuin hävittävää, minkä vuoksi Turkki rikkoi sopimuksen. Venäjä on jo valittanut asiasta.

Oletettavaa on, että hän palaa pian omalta osaltaan organisoimaan vastarintaa hyökkääjää vastaan. Hän on Ukrainassa hyvin arvostettu kansallismielinen sotilas, joten pelkkä hänen läsnäolonsa on valtava moraalinen askel sotaponnisteluissa.

Azov Ukraina Ulkomaat

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Hail Azov

  Vastaa

  Hienoa! Prokopenko ilmoittikin jo julkisuuteen palaavansa taisteluun ryssää vastaan. Ryssien piti tuhota Azov, mutta onnistuivat ainoastaan kasvattamaan sitä ja sen yhteiskunnallista vaikutusvaltaa. Vituttaako ryssäbotit, vituttaako?

 • otto suni

  Vastaa

  Miksi kipapää ”johtaa” sotaa, eikö Ukrainassa ole yhtään Prokopenkon tyyppistä etnistä ukrainalaista johtajaksi?

 • Noinkohan...

  Vastaa

  Peristajiin… Eli hän lienee ollut perustamassa Azov:ia jo vuonna 2013 kun Soros antoi siihen rahaa… Tai antoi ja antoi… lupasi. Siksi silloin 2014 mielenosoittajat huusivat ”Missä on rahamme, missä on rahamme”.

  …siionisti pettää aina…

  Mutta joo… Kiihkeimpien ”Suomen puolustajien” kannattaa alkaa hankkimaan varusteista jo nyt esim. Varuste Lekasta. Päästään vuoden sisään harjoittelemaan ihan omassa sodassa. Sen verran maamme päämiehet nyt —tulevat naapurille. 

  Ja ”pakotteiden” nimissä lopettivat kaiken yhteistyön Venäjän kanssa. Myös sen mistä olisi apua kansalaisillemme. Samaan aikaan kun Ruotsi ja Saksa tekevät voittoa kymmeniä miljardeja euroja vuodessa. Yksin Tescosta puhumattakaan. 

  Mutta niinhän se on että ”Itselleen sika hallaa tekee kun kaukalonsa kaataa”. Ja tämä pätee täysin suurimpaan osaan kansalaisiamme.

  • Snif

   Vastaa

   Muuta venäjälle putinisti, tämä maa ei kaipaa ryssän perän nuolijoita.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Talvisodassa ja jatkosodassa taisteltiin Juutalaista Ylivaltaa vastaan. Neuvostoliitto oli Juutalaisen Ylivallan keskitys- ja tuhoamisleiri kymmenille miljoonille venäläisille.
  Nyt Prokopenko taistelee nykyisen Neuvostoliiton eli Juutalaisen Ylivallan nykyisen kotipesän joukoissa.
  Neuvostoliiton oli todellakin vihollinen, allekirjoittanut ei olisi hetkeäkään epäröinyt taistella erityisesti kommarien komissaareja vastaan eli NKVD:n Juutalaisen Ylivallan tappajia vastaan.
  Sen sijaan en alistu orjuuttajien ja sonnan levittäjien eli NATOstanin neekerijoukkoihin. Se jos joku takaa Valkoisen Kansan tuhon.
  Sama Juutalaisen Ylivallan Narttu on taas kiimassa. Sama tappaja, samat naamat.

  • Plääh

   Vastaa

   Valitettavasti Mannerheim ja maan johto olivat koko ajan Liittoutuneiden puolella. Lue Hautamäki ja Tahvanainen

 • GLGL

  Vastaa

  PS:n kansanedustajien kannattaa julkisesti esittää varauksetonta ihailua tämän henkilön suuntaan, jolloin Jumalasta seuraavat valtamedian toimittajat leppyvät ja ovat armollisia kutakin heidän silmissään mitätöntä kansanedustajaa kohtaan.

 • Putinisti

  Vastaa

  Tässä on vain sellanen seikka, että Prokopenko on vapaalla jalalla, mutta n. 1500 hänen kanssansa antautuneita Azovin juutalaista palvelijaa on edelleen vankeudessa, eikä pääse sieltä vielä pitkään. Minusta se muistuttaa koulutettua pässiä teurastamolla, joka johtaa lampaiden lauman Osastoon Nro 1 – ja itse pääsee ulos salaisen oven kautta.
  https://youtu.be/mTnwXe0f82s

  P.S. Partisaanin geopolitiikan ymmärtämöttämyys on hämmästyttävä.

  • Hail Azov

   Vastaa

   Samaan aikaan antautuneita Azovin sotilaita on 500–600 vankeudessa ja Azov kerää koko ajan ns. vaihtokassaa eli venäläisvankeja vankienvaihtoa varten. Prokopenko vaihdettiin korkea-arvoiseen vankiin aikaisemmin, ei riviryssään.

   ps. Putinistien hävitty sota ja siitä seuraava persekipu naurattaa hämmästyttävän paljon

  • Plääh

   Vastaa

   Ovatko nämä 500 siis juutalaisia? Vaiko niitä ”banderisteja”, joka taitaa olla se venäläisen rumin kirosana…

 • Anonymous

  Vastaa

  Hienoa! Nämä putinistit, ryssien saappaiden nuolijat ja MAANPETTURIT tulevat vielä kohtaamaan ansaitsemansa lopun. Lähtekää sinne Ukrainaan tykinruuaksi taistelee isänmaanne puolesta paskiaiset!

 • Anonymous

  Vastaa

  Hienoa! Nämä putinistit, ryssien saappaiden nuolijat ja MAANPETTURIT tulevat vielä kohtaamaan ansaitsemansa lopun. Lähtekää sinne Ukrainaan tykinruuaksi taistelee isänmaanne puolesta paskiaiset!!

 • JM

  Vastaa

  Azov on täysin kosher, perustettu sopivasti juuri 2014 juutalaisoligarkin tuella ja rahoituksella. En ole näiltä kuullut minkäänlaista juutalaisen ylivallan vastustamista enkä sionismin tämä kaikki on niin päivänselvä merkki siitä, että Azov on täysin kosher. Myös kaikki jotka veisaavat slava Ukrainaa kulttuurimarxistien kanssa tukevat kulttuurimarxismin leviämistä ja läntisten läpimätien arvojen pakottamista joka maailman kolkkaan. Sillä ei ole mitään merkitystä mitä nämä slava Ukraina kuorossa veisaavat ajattelevat pikku pääkopassaan, koska todellisuus on tämä eli mm. taistelu kulttuurimarxististen arvojen puolesta länsiblogin riveissä. Oikeasti Suomen pitäisi olla puolueeton ja seisoa omilla jaloillaan, mutta jo tuhat vuotta ollaan oltu rähmällään johonkin ja sama meno vaan jatkuu ja jatkuu, koska ei ole rohkeutta seisoa omilla jaloillaan.

  Näin sateenkaariväen asema on muuttunut Ukrainassa Putinin sodan aikana
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4a8488d5-12ae-4908–87e0-c640ac6c0445

 • Plääh

  Vastaa

  Päättäkäänyt jo, miten vakehtelette. Onko se Azov nyt Bandera ja natsi vaiko kosher.

 • JM

  Vastaa

  Sionistien rakkikoiria, joilta ei olla kuultu minkäänlaista kritiikkiä sionismia ja juutalaista ylivaltaa vastaan. Azovin tehtävä on roudata tonne tykinruoaksi eurooppalaisia kansallismielisiä taistelemaan juutalaisen ylivallan, kulttuurimarxismin ja sionismin puolesta. Suomenkin kansallismielisiä juutalaismafian on näköjään ihan yhtä helppo kusettaa kuin suvakkeja, molemmilta järki tippunu ja pelkällä höyrypäisellä tunteenpalolla vedetään menemään kuin mitkäkin feministit. Järki ja todellisuus tipotiessään. Ukraina ei taistele minkään itsenäisyytensä puolesta vaan juutalaisen ylivallan puolesta kansallismielisineen päivineen. Ukrainan oikeisto sektori on muutenkin täysin jutkutettu.

 • JM

  Vastaa

  Jewish Power
  https://islam-radio.net/islam/english/index_power.htm
  Jews do have power. Lots of it. Denying that fact is just a part of the Jewish game of chutzpah. Here follows a huge documentation of this power mainly from Jewish sources.

  Juutalainen ylivalta on se syöpä josta on päästävä eroon niin Venäjän, Ukrainan, Suomen ja koko muun maailman. On täysin idioottimaista, että Suomikin on täysin rinnoin lähtenyt tähän sekoiluun mukaan. Ihmisten henkinen älykkyys tuntuu todentotta olevan nykyisin apinan tasolla.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi