Helsingissä esillä oleva Ukrainassa tuhoutunut venäläistankki aiheuttaa kipuilua putinisteissa

Putinistit ovat raivostuneita siitä, että vaunu on tuotu Suomeen näytille.

Kotimaa

Lukijan toimittama kuva.

Helsingin keskustassa Kansalaistorilla on 7.12. saakka esillä Ukrainassa tuhoutunut venäläispanssarivaunu mallia T‑72B3. Kyseinen yksilö tuhottiin isänmaataan puolustavien ukrainalaisten toimesta Kiovan lähettyvillä maaliskuussa 2022.

Putinistit ovat raivostuneita siitä, että vaunu on tuotu Suomeen näytille. Venäjä-mielisten mukaan vaunun esillä pitäminen on loukkaavaa, sillä kyseessä on jonkun hauta. He tosin unohtavat mainita, että kyseessä on laittomasti maahan tunkeutuneiden aseistettujen ja aloitteellisesti hyökkäävien sotilaiden hauta, ei esimerkiksi syyttömien lasten, joita venäläiset sotilaat tappavat iskuillaan jatkuvalla syötöllä.

Venäläiset ovatkin tuoneet paikalle kukkia muistona kuolleille venäläisterroristeille. Panssarivaunun paikalle hankinnassa mukana olleen Your Finnish Friends ‑yhdistyksen puheenjohtaja Kasper Kannosto kertoo, että ”jotkut masinoivat venäjän kielellä TikTokissa, että käykää viemässä ruusuja kaatuneiden venäläisten muistoksi. Olemme siivonneet ruusuja pois koko ajan.”

Helsingin Sanomat haastatteli paikalle kukkia tuovia venäläisiä tiistaina.

”On hävytöntä, että tämä tuhottu vaunu on tuotu tänne. On täydellisen törkeää, että viranomaiset sallivat tämän. On silkkaa pilkkaa laittaa se esille tällä tavalla”, kertoi kuusikymppinen venäläisnainen.

”Ne ovat kaikille syyttöminä kuolleille sotilaille”, kertoo toinen kukittaja vihjaillen, että venäläissotilaat olisivat syyttöminä hyökkäämässä Ukrainan maaperälle.

Jokainen ohikulkija voikin käydä kantamassa venäläisten muistolle viedyt kukat pois paikalta, sillä venäläissotilaita ei Suomessa ole soveliasta muistella.

Myös Venäjän suurlähetystö kipuilee vaunusta. Diplomaatit kertovat venäläismedialle kyseessä olevan ”kyyninen kampanja.”

”Suurlähetystö on lähettänyt vastalausenootin Suomen ulkoministeriölle. Korostimme, että pidämme tätä pilkkaavaa tekoa vihanlietsontana Venäjää kohtaan.

Katsomme, että Suomen vallanpitäjien toimimattomuus ja hiljainen suostumus tämän tempauksen järjestämiselle johtaa maidemme välisten suhteiden huonontumiseen jatkossakin”, suurlähetystö on ilmoittanut julkisuuteen.

Tuhoutunut panssarivaunu on näytillä Helsingin kansalaistorilla 7.12. saakka.

Lähde: HS, IS

Kotimaa Putinismi Ukraina Ulkomaat Venäjä Viihde

Keskustelu

84 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tapi

  Vastaa

  miksei tuonu samalla vaikka 3, se itsenäisesti taisteleva tankki olis ollut kiva nähdä myös aidosti.
  Painaahan toi yksikin kyllä enemmän kuin valtion budjetti

 • wöö wöö

  Vastaa

  jaa täälläkin ulistaan jostain vitun ”putinisteista”…eipä juuri eroa ylilaudan ww3 sekopäistä.

  • Konservatiivi

   Vastaa

   Itse asiassa on ihan perusteltua puhua putinisteista. Jos et ole sattunut huomaamaan, niin naapurimaa on vajonnut diktatuurin asteelle. Ja siellä on luotu tietoisesti johtajakulttia Putinista. Kulttiin kuuluvat ovat siis putinisteja.

   • TalmudVision

    Vastaa

    Diktatuuri onkin paras lääke kun mossad ja cia yrittää jatkuvasti saada vallanvaihtoa. Ja siellä ukrainassa Zelenskin puolue onkin ainut laillinen elikä diktatuuri diktatuuria vastaan

    • Äärioikeistolainen

     Vastaa

     Näin äärioikeistolaisena tuen mielelläni Zelenskyin fasistista diktatuuria Putinin antifasistista diktatuuria vastaan.

 • pekka

  Vastaa

  On jälleen mielenkiintoista seurata sionistien johtaman maamme naurettavaa ja samalla säälittävää yritystä näytellä kovaa Venäjää vastaan. Zelensky taistelee Talmudin hengessä viimeiseen ukrainalaiseen, joten hehkuttaminen tuhotulla panssarivaunulla on säälittävää.

  Suomella ei ole toimivaa reserviä kuten oli vielä 80-luvulla jolloin meillä olisi ollut todella n. 800.000 miestä mahdollista saada aseisiin. Internet ja siellä pelaaminen sekä samaan aikaan fyysisen kunnon rappeutuminen on tuhonnut reservimme. Vuosittain vuodesta 1950 vuoteen 1985 Suomessa suoritti vuosittain asevelvollisuuden kolme ikäluokkaa miehiä eli yhteensä n.120.000 miestä. Nykyisin saamme naiset mukaan lukien vaivaisesti kaksi ikäluokkaa yhteensä n.65.000 koulutettua vuodessa joista merkittävä osa ”rapistuu” neljässä vuodessa!

  Uhoaminen putinisteista osoittaa täydellsiat realimaailmasta vieraantumista ja luottamusta niin sairaisiin henkilöihin kuin Stubb tai Sauli! Kannattaisi katsoa eversti Mc Gregorin haastattelu Posi Tv:stä tai seurata Scott Ritteriä. Edelleen Magneettimedia on paras infokanava!!!

  • Observer

   Vastaa

   Joo, liitytään IVYyn ja kaikkiin muihinkin tsar Putainin puljuihin. Siitä seuraa onni sekä autuus jollaista ei ole ollut Suomessa sitten jääkauden päättymisen.

   • Historian vääristäjät

    Vastaa

    Et sitten vissiin ymmärtänyt lukemaasi. Mutta koitan korjata ymmärryksesi tasoa.

    Suomi on sotien jälkeen ollut puolueeton maa. Ja vaikka meidät on maanpetoksella viety NATO:on, pidän Suomea yhä edelleen puolueettomana maana, joka tarkoittaa osaltani sissitoimintaa aina kun näen NATO-kalustoa.

    Ja mitä tulee IVY-maihin, niin niillä menee taloudellisesti paremmin kuin lännellä ja dekratiakin on lähempänä kansaa. Ei niinkuin Suomessa nyt, jossa kansanvalta on viety kansalta pois vääristelemällä vaalituloksia, edustajille jotka valehtelevat kansalle ja tekevät omiaan.

    Ja vanha faktahan on se että sotakorvaukset siivittivät Suomen talouden hirvittävään kasvuun. Seuraavien 40 vuoden ajan Suomen kansa vaurastui ennennäkemättömällä tavalla. Se oli valtion kanssa käytännössä velatonta. Valtion velka maailmanpankille olisi voitu maksaa pois, jos olisi haluttu. Ja siksi Kekkosen jälkeen tarvittiin Mauno Koivisto (Rothchieldien ”Suomen Pankista”) konklaavinsa kanssa tuhoamaan kansan- ja valtion varallisuus. Sitä sitten jatkettiin seuraavien presidenttien ja pääministerien kanssa. Esko Aho, Elina Jätemäki, Mari Kiviniemi ja kaikkien rakastama ”Lautakasa Masa Vanhanen”. Joka loihi lausumaan ”Pääministerin virka on paska duuni”. Ehkä tämän seurauksena myös Manna Sarin intoutui hakemaan sitä.

    Mutta siis, takana ovat Neuvostoliiton-kaupan lihavat vuodet. Kun öljy ja kaasu saatiin pilkkahintaan. Wärtsilän nauloista puhumattakaan (1mk/1kg). Edessä ovat velan- ja vuosimaksujen rasittamat EU-/NATO-vuodet.

    Älä huoli, kyllä sinäkin ymmärrät kunhan vähän vanhenet.

    • Observer

     Vastaa

     Historianvääristäjän ei kannata alkaa puhumaan vanhenemisesta henkilölle, jonka ikää ei tiedä, etenkin kun itse näyttää menevän pihalle lumiukkojen sekaan. Todennäköisesti isäsi on minua nuorempi. Mutta kova jqtkq olet, kun kerran käyt sissisotaa NATOa vastaan, hurja olet, joo.

     Mitä kirjoitat IVY-maiden taloudesta, on silkkaa soopaa. Helppo googlata, jos osaa. Koeta löytää faktoja jostain, satutuokiot erikseen.

     Ai että Neuvostoliiton hyökkäys Suommeen, siitä aiheutunut sota ja sen päätyttyä Suomelle määrätyt järjettömät sotakorvaukset siis ovat Suomen taloudellisen kasvun alkusyy ja juuri? Kiesus joo, siksi koko muu Eurooppa on kerjäläisiä vieläkin, kun niiden ei tarvinnut maksaa sloboille korvauksia. Niitten korvauksienhan oli tarkoitus olla liikaa Suomelle ja käyttää sopimusrikkomusta syynä miehittämiseen.

     Neuvostoliiton kauppa oli pääsääntöisesti vaihtokauppaa. Suomesta vietiin priimaa ja vaihdossa saatiin sutta ja sekundaa. Tuli valtavasti sorveja, joissa niin kiero runko, että suoraan metallinkierrätykseen. Tuli tuhansia renkaita jotka pistettiin suoraan kaatopaikalle. Tuli jos sun vaikka mitä, joka ei koskaan ilmestynyt kauppojen hyllyille missään muodossa vaan meni energiajätteeksi, kierrätykseen ja maantäytteeksi. 

     Tuli järjettömät määrät tavaraa, jolla ei tehnyt yhtään mitään ja jotka vain pahensivat slobojen vaatimuksia sinne vietävän tavaran laadusta. Mm. sinne menevät kengät tarkastettiin vastaanottopäässä röntgenillä ja jos yhdessäkin kengässä oli välipohjassa sauma, eli oli kahdesta palasta, koko erä (tuhansia pareja) palautettiin neuvostotasoon kelpaamattoman laadun takia. Ja samaan aikaan kansa kulki sellaisissa ronttosissa, ettei Suomessa sitten pulavuosien.

     Olin siellä, näin sen kaiken puuhamaatouhun. Lähes 40 kertaa neuvostoihanuudessa ja venäjän paratiisissa käymään joutuneena kerron sinulle, arvoisa väärijä, mene sinne ja katso ympärillesi. Kotisohvalla on helppoa Pirkkakaljan kanssa olla asiantuntija. Anteeksi, vanhempi erikoisasiantuntija…

     • Historian vääristäjät

      Ei passaa provosoitua vaikkeivat muiden mielipiteet ja ajatukset vastaa omia. Sillä jos tarkastelee asioita pieneltä sektorilta (kengät) ei näe kokonaisuutta (bilateraalinen kauppa).

      Totuus on kuitenkin se että Suomen energiatalous oli ‑70 luvun energiakriisin jälkeen kansainvälisestikkin hyvä. Ja nimenomaan Neuvostoliiton kaupan suhteen. Mainitsemani edullinen energia ja sen saatavuus oli yksi kivijalka joka lihotti Suomea. Sen edullisuus antoi mahdollisuuden teollisuudelle kilpailla paperituotteilla. Ja saatavuus varmisti valmistautumisen muihin energialähteisiin. Eikä sovi unohtaa shköäään, jota saatiin Venäjltä viimeaikoihin asti 1.2c/kWh siirtomaksuineen. Onneksi sentään kaasua sieltä vielä ostetaan.

      Sinkkiämpäreiden ja epäkelpojen kondoomien lisäksi sieltä tuli käyttökelpoiset kaksi ydinvoimalaa Loviisaan. Nyt niiden jatko vain on vähän epäselvää koska niihin eivät käy länsimaalaiset uraanisauvat. Jos Venäjä kieltäytyy toimittamasta niitä meille, niin sitten meillä on kaksi monumenttia Loviisassa. Ja jälleen kerran nouseva energialasku.

      Maperän täry-kuvaukset oli yksi maksumuoto jolla kartoitettiin maaperän muotoja ja mahdollisia uusia mineraaliesiintymiä. 

      Eikä sovi unohtaa Valiolla vuosikymmeniä ollutta markkinaosuutta Neuvostoliiton/Venäjän markkinoilla. Vielä Riihimäen Meijerikin valmistettiin vain Venäjän markkinoita varten. Mutta suomalaiset tyhmyyksissään lopettivat viennin kun Obama pahoitti mielensä jostain. Silloin Iso-Britanialainen Tesco nappasi senkin suomalaisten markkina-osuuden. Ja maksaa Valiolle pennejä siitä että tuotteisiin printataan ”Tesco” teksti. Näin Iso-Britana ei riko kauppasaartoa Venäjää vastaan.

      Ja mitenkäs se olikaan se Helsingin tilanne? Vanha perheyritys meni konkurssiin kun Obama käski. Sillä oli Perkinsin dieselmoottoreiden ja ‑varaosien monopoli Venäjän markkinoille. Mutta suomalaiset taas tyhmyyksissään totteli jotakuta lätäkön takaa. Ja niinhän siinä kävi että yksi teollisuuden ala kuoli ja 150 työtöntä tuli lisää. Vakavarainen perheyritys oli kyseessä.

      …mistä tulikin mieleeni että KONE käytti (käyttää?) Novosibirskissä valmistettuja kuulalaakereita liukuportaissaan ja hisseissään. Muut kun eivät kestäneet. En sitten tiedä ovatko viimeaikoina vaihtaneet, mutta pitkään käyttivät.

      Mistä mainitsemiisi soreveihin… Toz oli se yleinen sorvi jota Suomeen tuotiin aikoinaan paljon. Mutta oli ihan Neuvostoliittolaistakin. Itse muistan omassa ”kommunistisorvisani” olleen INA:n kytkimen ja laakerit. Eli ei ne niin huonoja olleet. Ja jos piti tehdä booreja, ei ”kommunistiteriä” parempia ollutkaan. 40 vuotta armotonta käyttöä eikä pinnoitettuja teriä tarvinnut edes teroittaa. Poranterät olivat vähän lyhyitä mutta ei ne maksaneet mitään. Sorvin teräpaloista puhumattakaan. Tai painosorveista ja jyrsimistä. Yhden Okuman hinnalla sai viisi ”kommunistijyrsintä”. Jotka oli keskeisiltä osiltaan länsimaisella tekniikalla.

      Eikäsovi unohtaa puolustusvoimiemme panssarivaunuja, rynäkökivääreitä, luoteja, MIG:ejä ja monta muuta asiaa jolla puolustusvoimamme kalusti itseään. Aina kuljetuskalustosta ohjuksiin asti.

      Ja se työllistävä vaikutus… Vaatetellisuus todellakin eli kulta-aikaansa. Kotirouvat kotonaan ompelivat päivät-illat vaatteiden osia ja vaatteita Neuvostoliiton kauppaan. Joka kylässä oli nahkatehdas, pukutehdas ja yhden miehen koneistamoita. Vaikka aikoinaan edes porakonetta ei ollut joka huushollissa. Rälläkästä puhumattakaan. 

      Mutta koitappa tänä päivänä löytää koneistamoa jossa on kärkisorvi!! Kaveri tarvitsi kaksi 62mm pulttia joissa oli keskellä reikä ja jenka PT-100 anturille. Kun pulttiin tehtiin ohjelma ja sillä valmistettiin kaksi pulttia, oli niiden hinta 600 euroa. Ole siinä nyt enää kilpailukykyinen.

      Mainitsemasi pieni nyanssi toimitettavassa tavarassa oli enemmänkin suomalaisten ”oma moka”. Sieltä tuli tarkat ohjeet millaisia tuotteiden piti olla. Ja miten ne tuli pakata. Toinen yhtä tarkka kansa ovat saksalaiset. Jonka suomalaiset oppivat kantapään kautta OL‑3:ssa.

      Eli vaikka sieltä Lenfinsktorin-kaupan tuloksena tuli muutakin kuin Öljyä Nesteelle, niin niistä tehtiin raaka-aineita siltä osin kuin voitiin. Nykyään kaikki kerätään talteen, maksetaan ruotsalaisille että ne sulattaa ja tekee niistä raaka-aineita. Joita ne myy meille suomalaisille takaisin.

      Että niin se on. Kun on nähnyt eämänkirjon ja ollut monessa mukana, nykyaika ja politikkojen päätökset ahdistavat. Ajatukset eivät ole enää kansan hyvinvoinnin mukana.

 • Historian vääristäjät

  Vastaa

  Kai minäkin sitten olen Putinisti koska en ymmärrä mitä hyötyä ko. vaunun tuomisesta Suomeen on? Tai mihin se auttaa? Minusta tämä on samanlaista pikkupoikien huuttelua ja ärsyttämistä niinkuin ”Minun isoveljeni tulee ja vetää teitä turpaan” kun omat voimat tai tai taidot ei riitä. Tai varsinkaan uskallus koska on suuri vaara (todennäköistä) että ”tulee turpaan”.

  No, ehkä jonkun mielestä se sitten palvelee suomalaista teollisuutta, sen vientiä tai parantaa nykyistä taloudellista tilannetta. Tosiasia kuitenkin on, että Suomi ja sen sotilasteollisuus ei ole koskaan pystynyt tuottamaan edes kyseisen tason panssarivaunua. Vaikka sitä niin kovasti parjataan. Ja nyt sitten tukeudutaan Rheinmetallin suojakuoren alle, vaikka nekin saadaan tuhottua 5kg pikkuisella dronella.

  Mitä tulee muuten kirjoittajan tekstin asiaan, niin siitä huomaa että hänellä lienee useampia F‑ryhmässä määriteltyjä sairauksia. Tai sitten teksti on kirjoitettu kieli-poskella menttaliteetilla.

  Kun yleisesti puhutaan että ”Venäjä hyökkäsi” niin en kyllä itse muista Venäjän hyökänneen minnekkään. Venäjä tarjosi aseellista tukea Donetskin, Donbasin ja Hersonin kansantasavalloille sen jälkeen kun viidentenä valtiona oli ensin hyväksynyt (ratifioinut) ko. valtioiden itsenäistymispyrkimykset. Ja YK:n asiakirjojen mukaan, uusi valtio syntyy kun maailmassa toiset valtiot sen tunnustavat. Asiakirjojen allekirjoitustilaisuudesta oli aikoinaan LIVE-lähetys joka on yhä edelleen nähtävillä. Tosin, youtubesta se on poistettu.

  Ja on hyvä muistaa että Venäjä liittyi mukaan vasta kaksi päivää sen jälkeen kun Donbasin alueen valtiot olivat alkaneet ajaa ukrainalaisia pois valtioidensa sisältä. Sitä ennen ukrainalaisille sanottiin ”Laskekaa aseenne ja menkää koteihinne tai muuten teillä on edessä sota”. Ja ukrainaaliset valitsivat sodan.

  Ja kun Donbasin alueen kansalaiset äänestivät liittymisestä Venäjään, vasta silloin Venäjä saattoi lähettää varusmiespalveluksessa olevia henkilöitä mukaan puhdistustoimiin. Venäjän laki kun kieltää lähettämästä varusmiehiä maan rajojen ulkopuolelle sotilaallisiin tehtäviin.

  Tämä historian vääristely on mielenkiintoista. Sitä yritetään internetin aikakautena vielä samoilla tavoin kuin ensimmäisen- ja toisen maailmansodan aikaan/jälkeen. Toisaalta, kansa on pääosin tyhmää ja uskoon valeen totuudeksi kun se tarpeeksi monta kertaa kerrotaan.

  Kokeillaampa: ”Paska muuttuu kullaksi kun sitä kiillottaa, paska muuttuu kullaksi kun sitä kiillottaa, paska muuttuu kullaksi kun sitä kiillottaa…”…

  • Kommentoija

   Vastaa

   ”Kun yleisesti puhutaan että ”Venäjä hyökkäsi” niin en kyllä itse muista Venäjän hyökänneen minnekkään”
   ”Venäjän laki kun kieltää lähettämästä varusmiehiä maan rajojen ulkopuolelle sotilaallisiin tehtäviin”

   Mielestäsi siis Kiev on myös osa Venäjää, kun varsinkin sinne Venäjä hyökkäsi Ukrainan sodan ensimmäisten päivien aikana?
   Mielestäsi Venäjä voi siis lähettää tuhansia kansalaisiaan Suomeen esimerkiksi Pohjois-Karjalaan, sitten lähettää tunnuksettomia sotilaita perässä aiheuttamaan konflikteja, sen jälkeen Venäjä voi järjestää mielivaltaisesti ’kansanäänestyksen’ vieraalla maaperällä ja liittää Pohjois-Karjalan itseensä? Sitten jos suomalaiset puolustavat omaa elintilaansa, niin sota olisikin mielestäsi suomalaisten syy? Juu, ei se kuule toimi noin. Venäjä on naapurimaitaan jatkuvasti kiusaava ja valloittava aggressori ja on sitä historiallisesti aina ollutkin.

   Se että nuoleskelet tuolla tavalla Suomen ainoaa sotilaallista uhkaa ja toistat ryssien keksimiä valheita kertoo, että et ole mikään oikea suomalainen nationalisti. Herää kysymys, miksi olet suomalaisille nationalisteille tarkoitetulla verkkosivustolla.

   • Historian vääristäjät

    Vastaa

    Olet osittain oikeassa, sillä venäläiset kävivät Kiovassa tuhoamassa mm. sen biolaboratorion. Mutta sillä ei ollut suurempaa yhteyttä Venäjän kanssa, se oli palkka-armeija. Vähän samaan tapaan kuin Ranskakin kieltää muukalaislegioonan, koska se on Korsikalla, ei Ranskassa. 

    Mutta juu, niinhän se oli. Offensiivi kesti kolme vuorokautta jonka jälkeen sieltä vetäydyttiin hyvän tahdon eleenä kun Zelenskyi soitti Putinille ja kertoi haluavansa aloittaa rauhanneuvottelut. Ja vaati että sotilaalliset voimat vetäytyvät Kiovasta. Niin myös tapahtui jonka jälkeen Zelenskyi naziensa kanssa tulitti vetäytyivä joukkoja. Ja siitä tämä koko hullunmylly sitten lähti.

    Harva muuten tietää sitäkään että ennen erikoisopetaatiota ukrainalaisille sanottiin että laskevat aseensa ja menevät koteihinsa, muute huomena edessä on sota. Arogantetina ne ne uhitteli, mutta kun Donbas aloitti valtioidensa maa-alueiden puhdistamisen, Zelenskyi koitti aamulla klo 5 soittaa Putinille. Mutta Putin nukkui. Ehkä sillä olisi ollut jo silloin valeita kerrottavana. Siis ennen tätä Kiovan tapausta. Kiova, entinen Venäjän pääkaupunki.

    ”Herää kysymys…” suomenkielesi ei taida olla parhaasta päästä sillä kieliopin mukaan kysymys ei voi herätä koska kysymys ei ole mitään konreettista. Sen sanoi jo äidinkielen opettajani aikoinaan.

    Mutta jos ihmettelet sitä miksi olen täälä sivuilla niin syy on yksinkertainen. Nuoret ovat poikkeuksetta agressiivisia. Viha ja hormoonihuurut sumentavat ajattelukyvyn. Minä koitan kirjoituksillani saada ajatustoiminnan käynnistymään uudelleen. Joko itse asiaan tai sitten laajemmalla pohjalla kytkemällä sen myös muihin siihen liittyviin asioihin.

    Vaikka voinhan minä mennä poiskin jos niin halutaan. Siinä vain te menetätte enemmän kuin minä. Ja tulevaisutenne vaikeutuu entisestään. Pienet diktatuuriset piirit kun eivät koskaan elä pitkään. Ne kuolevat johtajahahmojen diktatuuriseen ”kuristukseen”.

    Lopuksi vielä lause jonka eräs saksalainen minulle sanoi:”Minulle ei koskaan ole ollut häpeä tunnustaa että tiedän tänään enemmän kuin eilen”.

    • Observer

     Vastaa

     Historianvääristäjän nimimerkki on kyllä erittäinkin sopiva. Moisia satuja kertoilevaa ei voi juuri muuksi kutsua kuin historian vääristelijäksi. Vai liekö palkanmaksaja Pietarin pohjoisosassa? Olginoksi sitä sanotaan, kyseistä aluetta. Oli Leningradin aikaan melkoista slummia.

     Toisaalta, moni änkyräkommunisti jaksaa edelleen liputtaa venäjän puolesta ja levitellä tsar Putainin satuja ihan vanhasta tavasta kumarrella itään.

    • Rex Lesci

     Vastaa

     Joo. Suksi kuuseen. Pää edellä.

     • Historian vääristäjät

      Tämä kuitataan. Koittakaa pärjäillä. Heippa !!

    • Eugen

     Vastaa

     Vittu mitä ryssän propagandaa suoltaa historianvääristäjä. Vai että biolabra tuhottu, ukrainalaiset ovat aitoja slaaveja toisin kuin ryssät jotka ovat sekarotuisia slaavilais-mongolialaisia joihin sekoitettu turkkilaiskansoja sekä ripaus suomalaisugrilaisuutta. Ota vaikka venäläinen sputnik-rokote ja tunge se perheeseen niin olet turvassa Ukrainan ”bioaseilta”. Muista myös suojautua 5G säteilyltä ja hoe päässäsi että maapallo on litteä.

 • pöh

  Vastaa

  No en ole putinisti tai mikään muukaan nisti, mutta en nyt silti tässä maailmantilanteessa ymmärrä jotain sotaromun raahaamista esille Suomeen.
  Jos on putinin venäjä sotahullu, mutta ihan yhtälailla länsimaat lietsoo sotaa joka suuntaan.
  Ennen venäjän hyökkäystä ajattelin että nää korona/rokote huijaukset peitellään vaikka sodilla, eikä näytä yhtään mahdottomalta että näin se menee.

  • Observer

   Vastaa

   Ei, tsar Putain ei muutu kullaksi vaikka kuinka rutosti hinkkaat.

   • pöh

    Vastaa

    Eikä Ukraina muutu miksikään hienoksi demokratiaksi vaikka sitä kuinka toistelet.
    Se on tällä mantereella venäjän jälkeen korruptoitunein maa, se että venäjä sinne hyökkäsi ei vähentänyt korrptioa vaan lisäsi sitä.
    Tietenkin kun satojen miljardien arvosta rahaa ja aseita lähetetään läpeensä korruptoituneeseen ex neuvostoliiton maahan.

    Esimerkkinä Ruotsin lahjoittamia aseita on käyttänyt rikollisjengit Ruotsissa.
    Viime keväänä ampuivat singolla omakotitaloa, ja se sinko oli lahjoitettu Ukrainaan.

    • Observer

     Vastaa

     Hui kamalaa. Onneksi venäjä on täysin korruptiovapaa maa, jota johtaa tunnettu humanisti ja filantrooppi, oikea pyhimys.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Kumma juttu, että Venäjä antoi tuosta vaunusta nootin SUOMELLE, vaikka vaunu on ennen Suomea ollut näytillä jo monessa maassa ja tulee täältä matkustamaan museoon näyttelyesineeksi. Muutko siis saavat esitellä sitä, mutta me emme? Outoa logiikkaa..

  • Anonyymi

   Vastaa

   Venäjän politiikka on taitavaa shakinpeluuta. Jos Suomi ottaa nykytyyliin vastaan tunkeutujia, niin se heikentää Suomea, jolloin tulee lisää tunkeutujia. Suomen hallinto ostaa aikaa päästämällä tunkeutujia maahan, mutta samalla tilanne pahenee.

   Jos Suomi laittaa itärajan totaalikiinni, niin silloin Suomen venäjänkielinen väestö jää eristyksiin Venäjästä. Eivät pääse käymään sukulaistensa luona Venäjällä ja sukulaiset eivät pääse vierailemaan Suomessa. Tämä tietysti tulkitaan Venäjällä sorroksi ja he saavat syyn tulla panssareillaan vapauttamaan Suomessa asuvat venäjänkieliset sorrosta.

   Tietysti Suomesta pääsee matkustamaan Venäjälle ja päinvastoin esimerkiksi Turkin kautta.

   Pitkällä tähtäimellä kaksoiskansalaisuudet tulisi lopettaa. Toinen laajempi asia on rajoittaa asiointikielet julkishallinnossa suomeen ja ruotsiin. Tulee säätää lakeja, jotka estävät esimerkiksi julkishallinnon informaation jakamisen darin ja somalinkielellä. Edelleen tulee laeilla taata, että palveluammateissa olevat vierasperäiset osaavat sekä suomea että ruotsia. Työperäisessä maahanmuutossa edellytyksenä tulee olla osata suomea sekä ruotsia jo maahantulopäivänä.

   Kahden mikrokielen, suomen ja ruotsin, osaamisvaatimus karsii tulijoita.

   • Veteraani

    Vastaa

    Moi Leo, toivotamme ryssät tervetulleiksi. Jos ryssä ei pärjää sotaan valmistautumattomassa Ukrainassa, niin miten luulet sen pärjäävän Suomessa, jossa armeijan koko on sama kuin Ukrainassa, mutta koulutuksen taso, resurssit, linnoitustyöt ja muu yhteiskunnallinen varautuminen valovuosia edellä – puhumattakaan luonnosta, joka on suota, vesistöä, metsää, saaristoa ja vittumaisuutta? Lisäksi Suomen verkostoituminen maailmalla tarkoittaa, että meillä on avokätisiä ystäviä tuomassa lisäresurssia sotimiseen, mikäli ryssä haluaa omiaan tämän maan kamaralle tapattaa.

    Tervetuloa vaan ryssän tankit, romuraudallekin lienee käyttötarkoituksensa.

    • Historian vääristäjät

     Vastaa

     Luulempa että kommentoija ei ole niitä ensimmäisiä jotka ryntäävät rajalle. Tai jos on, niin tieto-taso on todella heikko.

     Ukraina alkoi valmistelemaan sotaa jo vuodesta 2014. Siitä asti NATO-maiden joukot kouluttivat ukrainalaisia, maahan kaivettiin bunkkerit ja vallitukset tehtiin valmiiksi. Puolustuslinjat kaivettiin ja tarvikkeiden huoltoyhteydet valmisteltiin. Mutta vaikka kahdeksan vuotta valmistauduttiin ja saatiin palkkasotilaita maailmaltakin, sekä joukko vapaaehtoisia, ei silti lopputulos ollut toivottu.

     ”Ken sutta huutaa…”

     • Observer

      Luulenpa, että historiankierouttaja on nähnyt LSD-unia.

 • Ari Mäntynen

  Vastaa

  Onko P A R T I S A A N I N toimitus todella näin pihalla Ukrainan sodan syistä ja alkumetreistä?

  Hesaristako luette aina sotauutiset?

  H U H H U H …

  • Bill The Butcher

   Vastaa

   Ja luotettavat uutiset saa tietenkin mustalaisruhtinas anus putkosen mustalaisleirin nuotiolta?

   • Suomen soturi

    Vastaa

    No mites sitten Magneettimedia? Ei nekään suvakkimaiseen tyyliin viljele ”putinisti” tai ”ryssämielinen” termejä! Tai muutenkaan toista papukaijana mitään Ylen narratiiveja, niin kuin te teette. Vaan on kanssa mahdollisimman objektiivisia ja puolueettomia.

  • Observer

   Vastaa

   Ei ilmeisesti yhtä pihalla kuin Ari.

 • 3D

  Vastaa

  Lukijan(siionisti) toimittamassa kuvassa henkilön etusormi todennäköisesti pidempi kuin nimetön eli homppeli På Svenska. Harrastaa vapaaottelua pallihien hajun vuoksi jossa kuvittelee eroottisesti vastustajastaan. Lukee Taisteluni kirjaa tajuamatta siitä mitään koska lukihäiriö. Pitää yllään HH-rotsia koska kuvittelee HH:n tarkoittavan heilaamista. Tekee YT-videoita jossa polttaa valokuvan tai ampuu piekkarilla putinisteiksi nimeämiään henkilöitä koska putinpsykoosi päällä. Varastaa kaupasta koska ei viitsi mennä leipäjonoon koska ns. parempaa väkeä. Ja lopuksi kun äiti söi nuorempana pelkkiä herkkuja(herkkuperse)niin pojan kasseista tuli ympyränmuotoiset eli pojasta tuli ns. umpihomo.

  • 4D

   Vastaa

   ”Lukijan(siionisti) toimittamassa kuvassa henkilön etusormi todennäköisesti pidempi kuin nimetön eli homppeli På Svenska”

   Ihan vaan muistutuksena pikku-putinistille että netti on täynnä Ukrainalaisten kuvaamia videoita rintamalta joissa venäläiset sotilaat imeskelevät toistensa kikkeleitä juoksuhaudoissa, joten jos homottelu on teidän putinistien taktiikkana niin kannattaa muistaa mitä teidän omat sotilaanne tälläkin hetkellä siellä puuhastelevat.

   Vai onko venäläisten sotilaiden omat homo-hommat taas ”eri asia?”

 • Jallu

  Vastaa

  Johan siellä Venäjällä duumassa joku kahjo uhosi, että jos kerran raja menee kiinni, niin ajetaan sitten vaikka Helsinkiin tankeilla. Ihmettelin, että Helsingissähän on jo 1 venäläistankki, mutta aika haikeassa kunnossa. Jos Venäläiset todella haluaa ajaa niillä tankinromuillaan Suomen puolelle, saadaan oikein kunnon paraati vaikka sinne Helsingin keskustaan. Tosin on aika kova homma kuskata romurautaa rajalta Helsinkiin.

 • Zäh wie Leder

  Vastaa

  Missäs muualla esitellään sotasaalista toreilla? ai niin Pohjois-Koreassa https://bjornfree.com/kim/imagepages/image159.htm

  Ei sinänsä ihmeellistä että Your Finnish Friends ‑yhdistyksen puuhamiehet ovat myös RKP aktiiveja…

 • TT

  Vastaa

  Suomella on ikävän tiiviit yhteydet Ukrainassa toimiviin sodanlietsojiin ja paatuneisiin russofobeihin. Vielä tiiviimmät ovat yhteydet USA:han, josta koko operaatiota johdetaan. Käynnissä on monia psykologisia operaatioita, joilla Suomen kansa saataisiin mukaan tähän joukkoon tummaan.

  • Kommentoija

   Vastaa

   Venäjähän sitä sotaa lietsoo. Jos ryssä vastustaisi sotaa, niin silloin he vain voisivat vetää joukkonsa pois vieraalta maaperältä eli Ukrainasta.

 • pää määrää

  Vastaa

  Aivan sama onko vaunu torilla tai romuttamossa. Kinnostavaa olisi tietää kuka vaunun toi paikalla ja kuka maksoi kustannukset, jotka eivät ole aivan vähäisiä? Tarvittiinko kuinka korkeilta virkamiehiltä lupa tuoda vaunu torille?
  Nämä perustiedot olisivat itse ajatteleville kansalisille tärkeitä. 

  Espanjassa on näytteillä purjehtiva tarkka kopio ensimmäisestä maailman ympäri kiertäneestä espanjalaisesta aluksesta. Siinä näkee mielenkiintoista historiaa toisin kuin jostain romusta Helsingin torilla. Laivoja lähti kokeiluun viisi ja aluksissa olis yhteensä yli 250 miehistönä. Vain yksi alus teki matkan loppuun ja henkilöstöä oli jäljellä 18. Erikoista oli, että laivassa oli pidetty tarkkaa kalenteria, mutta kalenterissa oli yhden päivän virhe. Kun selvisi, mistä virhe johtui, ihmiskunta tajusi taas yhden asian maapallolta. Tässä joutuu maksamaan 6 euroa pääsystä laivaan ja voi ostaa laivaan liittyviä muistomerkkejä. Kannattaa maksaa.

  • Konservatiivi

   Vastaa

   Vaunun toivat kansalaisaktivistit. Ei ne kulut veronmaksajalle tule. Ja vaunu on ennen Suomea ollut jo monessa maassa näytillä. Jos ei muuten, niin muistuttamassa, että ryzzä on tuonut sodan melkein naapuriin.

 • Kipa päähän

  Vastaa

  Kansallismielinen/isänmaallinen nykypäivänä: Kannattaa Palestiinalaisten kansanmurhaa. Kannattaa Venäläisten kansanmurhaa itä-ukrainassa. Antaisi päätösvallan Suomen Venäjä-suhteissa Nato-liittolaisille ja Yhdysvaltain presidentille. ”Tasavallan presidentti Suomessa olisi jatkossa lännen presidentti ja Nato-presidentti, ei perinteinen Venäjä-presidentti.” Haluaisi, että naapuri olisi kuin Ruotsi. Sallisi jenkkien ydintukikohdat tänne. Sulkisi kaikki rajat. Jopa Suomalaisten liikkumisvapautta rajoitettaisiin. Osallistuisi kaikkiin jenkkien käymiin sotiin. Kannattaa hyökkäysliitto NATOa ja Euroopan Unionia.

 • Kuolema ryssille

  Vastaa

  Kylläpäs meni Partisaanin kommenttiosioon pesiytyneiltä ryssiltä taas pahasti tunteisiin. 😀

  PT-media sentään laittoi jo aikoja sitten kommentointiin eston ryssien kätyreille, harmi ettei Partisaani tee samoin. Kyllästyttää jo lukea näiden ryssiä fanittavien psykoosipotilaiden typeriä ryssiä nuoleskelevia kommentteja lähes jokaisen jutun alapuolelta.

  • JoodeJoode

   Vastaa

   ”PT-media”, Onkos sen vetäjä virolainen vai ruotsalainen??

  • TalmudVision

   Vastaa

   Se ryssien kätyrihän saan noottia ihan valtamedialtakin ja Ylen hallituksen puheenjohtaja on vapaamuurari ja Mtv:n varojen haltioi juutalaispankit Vanguard ja BlackRock(iShares) jotka ovat yhteydessä rotchildin pankkidynastiaa että mielummin olen ryssän kätyri kun sionistien ja kansainvälisten pankkien, Venäjällähän naiset ovat kauniimpia ja verot alhaisemmat että mietippä sitä

   • Nappi otsaan putinisteille

    Vastaa

    ”vapaamuurari, juutalaispankit Vanguard ja BlackRock(iShares) rotchildin pankkidynastiaa”

    Siinäpä sitä taas tuli maaseudulla kyyhöttävän kylähullun psykooseja. Lähes kaikki kliseet mainittu, paitsi ysäri ja kasari-juutalaiset. 😀

    ”että mielummin olen ryssän kätyri kun sionistien ja kansainvälisten pankkien, Venäjällähän naiset ovat kauniimpia ja verot alhaisemmat että mietippä sitä”

    Mitä sinä sitten teet täällä Suomessa, ryssän kätyri? Mene sinne työväen paratiisiisi haisemaan ja pysy siellä. Vai oletko niin säälittävä loinen ettei edes ryssäkään huoli sinua sinne muitten ryssien elätettäväksi?

   • Eric Wins

    Vastaa

    Tervemenoa ryssälään, slobo.

  • TalmudVision

   Vastaa

   …ja venäjällä on huomattavasti vähemmän tunkeutujia, kaksi sukupuolta mutta onhan se ryssä paha kun sehän hyökkäsi juutalais-diktatuuri ukrainaan joka oli pommittanut venäjänkielisiä separatistialueita aikaisemmin länsimaiden tuella

   • Nimetön

    Vastaa

    Venäjä on sekarotuinen persläpivaltio, joka on sotilaallinen uhka suomelle. Venäjä lähettää muslimeita ja aasialaisia Ukrainaan (joka on Eurooppalainen valtio) tappamaan, raiskaamaan ja alistamaan valkoisia kansoja.

    Jokainen kuollut ryssä ja tuhoutunut ryssäläinen kalusto on positiivinen asia ja edistää monikulttuurisen suurvallan tuhoa.

    • TalmudVision

     Vastaa

     Sä varmaan sitten kannatat Israelia sehän ei oo monikultuurinen😂

    • TalmudVision

     Vastaa

     Monikulttuurinen suurvalta🤔 …Yhdysvallat?

   • Plääh

    Vastaa

    Vähemmän tunkeutujia? MIksi niitöä sitten pelätään tulevan tänne sieltä?

    • TalmudVision

     Vastaa

     Olikö lähde Yle uutiset lueppas se kommentti kuka niitten puheenjohtaja olikaan me muukalaiset tulee kumiveneillä tuhansittain

     • Otto Korsteeni

      Sinä et oikein osaa suomea, ainakaan se ei ole äidinkielesi. Eikä taida olla myöskään ruotsi. Joten mitäs jos keskittyisit putsaamaan sitä äidinmaatasi ählyistä ja neekereistä kuljettamalla ne kotimaihinsa, ei tänne Suomeen?

  • Suomen soturi

   Vastaa

   Joo ja PT-mediahan ei myöskään ole sallinut juutalaisiin kohdistuvia negatiivissävytteisiä uutisia tai kritiikkiä, vaan persujen tavoin myöskin tuomitsee ja antaa kommentointi eston.

 • Kommentoija

  Vastaa

  Kun täällä Partisaanin kommentoijissa on Venäjään hyvin myönteisesti suhtautuvia kommentoijia, niin kannattaa muistaa, että ryssä on aina ryssä. Ryssä on Suomen ainoa realistinen sotilaallinen uhka, ja se on ollut sitä jo useita satoja vuosia. Ryssä on kansanmurhannut suomalaisia mm. isovihan aikana. Ryssä hyökkäsi Suomeen toisessa maailmansodassa ja yritti valloittaa maamme. Viimeiset 20 vuotta ryssä on jatkuvasti uhkaillut ja provosoinut Suomea kaikkine ilmatilaloukkauksineen, uhkauksineen, ’varoituksineen,’ maakauppoineen jne.

  • Hart wie Kruppstahl

   Vastaa

   Isoviha on erinomainen esimerkki siitä mitä seuraa kun osallistutaan Ruotsalaisten Venäjä operaatioon, Hurri luikkii Tukholmaan ja Suomalainen jää maksamaan laskua.

   • Otto Korsteeni

    Vastaa

    Isoviha oli seurausta konfliktista nimeltä Suuri Pohjan sota. Siinä Venäjä hyökkäsi ensin Ruotsia vastaan, Ruotsin isku Venäjälle oli vastahyökkäys ja valtiollista itsepuolustusta. Peruskoulun historian tunneilla esim. tuon oppii. Vai oletko sinäkin jostain muusta maasta…

 • Anonyymi

  Vastaa

  Tuhotun venäläispanssarin esilläpito julkisella paikalla antaa venäläisille mahdollisuuden tehdä panssarista symbolin ja hautamuistomerkin. Niin on nyt käynyt. 

  Kohta venäjänkieliset voivat tuoda panssarin luo kukkien lisäksi kynttilöitä ja nalleja. Ja voivat tietysti pitää rukoushetkiä ja veisata virsiä. Aina paikalle saadaan myös ortodoksipapin näköisiä ihmisiä. He voivat johtaa tilaisuuksia ja kävellä ympäriinsä heilutellen suitsukesavukannuja.

  Kun tällaiset tapahtumat kuvataan ja esitetään venäläiselle yleisölle, se vakuuttuu suomalaisten pahuudesta niin paljon, että tukevat ”toimia” Suomea kohtaan, jotta sopu Venäjän kanssa palautuu. Toimet ovat panssareilla ajelua ja miehityksiä. Omat tappiot lisäävät toimien kannatusta. Kukapa sitä haluaa tunnustaa itselleen miehensä tai poikansa kuoleman olleen täysin turhaa ja typerää.

  Venäjän johto voi ajatella, että Nato ei pysty jäsenvaltioidensa sisäisen heikkouden takia torjumaan Suomen vastaista erikoisoperaatiota.

  • Plääh

   Vastaa

   Se pappi voidaan laittaa putkaan ja kynttilät poistaa ja estää kunnioitukset

 • TalmudVision

  Vastaa

  Ne jotka nimittelee ”putisteksi” voikin ihan mennä katsomaan uutiset televisiosta vaihtoehtomedia ei taida ihan olla teidän paikka.

 • GLGL

  Vastaa

  ”He tosin unohtavat mainita, että kyseessä on laittomasti maahan tunkeutuneiden aseistettujen ja aloitteellisesti hyökkäävien sotilaiden hauta”

  Tuollaisia hautoja taitaa olla Karjalassa vielä paljon WWII:n jäljiltä. Onko tässä haistettavissa kaksoisstandardien liberaalivihervasemmistolainen löyhkä…?

  Senaatintorille voisi tuoda yhden tuhotun suomalaisen Leopardin, kyljessä teksti ”Kannattiko lähettää?”

  • Otto Korsteeni

   Vastaa

   Onhan siellä Karjalassa neukkukommareiden hautoja vaikka kuinka paljon. Osan tappoi Suomen armeija, osan NKVD Stalinin, Berijan ja juutalaisbolshevististen kansankomissaarien käskystä.

 • Jutikat on myrkkyä

  Vastaa

  Tuhotun venäläisvaunun tuominen tänne näytille on sitä samaa ärsytystaktiikkaa millä tämä maa aiotaan saada sotaan Venäjää vastaan. Käskyt siihen ovat tulleet USAsta missä jutikat hallitsevat koko Washingtonia ja siten myös USAn liittolaisia. Kannattaa muistaa myös se että Biden on sanonut aivan avoimesti olevansa sionisti. En voi ymmärtää miten niin moni isänmaallinen voi mennä jutikoiden loukkuun ja ajaa meitä sotaan. Täälläkin. Ettekö te kykene ajattelemaan omilla aivoillanne ja näkemään miten jutikat kusettavat teitä? Jutikat kaappasivat Ukrainan ja USAn EUn ja NATOn tuella sytyttivät siellä sisällissodan 2014, alkaen ukrainalaisfasistien avulla murhauttamaan venäläisiä ja venäläismielisiä ukrainalaisia. Ukrainalaisilla on syvät haavat jutikoiden luoman NLn toisen johtajan gruusialaisen Stalinin aiheuttamasta holodomorista missä kuoli paljon enemmän ukrainalaisia kuin holokaustissa jutikoita. Jutikat masinoivat kuitenkin molemmat. Tarinan opetus? Meidän ON PAKKO oppia näkemään miten jutikat vievät meitä kuin pässiä narussa tai olemme tuhon omat. Kaiken pahan takana ovat aina nämä samat jutikat ja ne kyllä osaavat juonia ja uhriutua.

 • Jutikat on myrkkyä

  Vastaa

  Niin ja vielä: Venäjä ja Putin ovat nykyisin se viimeinen valkoisten kristittyjen linnake millä on voimaa pistää jutikoille hanttiin. USA ei ole mikään demokratian malllimaa isarelista nyt puhumattakaan. Ei ole Venäjäkään mutta ainakin sen talous on paljon paremmissa kantimissa kuin jutikoiden järsimän USAn. Mikäli eteen tule valintatilanne niin näissä olosuhteissa ainakin minä kannatan paljon mieluummin Venäjää kuin USAa. Mitä Ukrainan sotaan tulee niin kahden kristityn valkoisen kansakunnan ei pitäisi sotia jutikoiden etujen hyväksi ensinkään.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ihan mielenkiinnosta:

   Miksi sinun kristittyjen linnakkeen abortti‑, hiv‑, huume- ja alkoholismitilastot ovat niin epäkristillisellä tasolla?

   Ja miksi et asu Venäjällä?

   • JFK

    Vastaa

    ”abortti‑, hiv‑, huume- ja alkoholismitilastot ovat niin epäkristillisellä tasolla?”

    Jos et ole havainnut, niin juuri nuo mainitsemasi tasot ja niiden nostot, ovat Suomen vihervasemmiston politiikan keskeisiä elementtejä. Oletko niistä läheskään yhtä huolestunut, kuin jonkun vihaamasi maan tilastoista? Miksi et?

    Lopeta se ylen:n uutisen imurointi ja ala käyttämään omia aivojasi. Olet fiksumpi, kuin ylen plösöt toimittajat.

    • Venäjän Karjalassa ei ole edes johtovettä tai asfalttia

     Vastaa

     ”Jos et ole havainnut, niin juuri nuo mainitsemasi tasot ja niiden nostot, ovat Suomen vihervasemmiston politiikan keskeisiä elementtejä. Oletko niistä läheskään yhtä huolestunut, lässyn lässyn uraaa puna-armeija on paras lässyn lässyn-…”

     Olen havainnut, ja joo, totta kai olen huolestunut, voi vittu miten vammainen kysymys… mutta Suomella on pahimmassakin tapauksessa valovuosien matka Venäjän tasolle (jopa väestöön suhteutettuna). Ymmärräthän edes tämän? Muussa tapauksessa tarvitset enemmän holhoojaa kuin nettiyhteyttä.

     ”Lopeta se ylen:n uutisen imurointi ja ala käyttämään omia aivojasi. Olet fiksumpi, kuin ylen plösöt toimittajat.”

     Miksi pitäisi lakata seuraamasta yhtään mitään uutisia? Jokaisen toisinajattelijan pitää muodostaa oma käsitys eri aineistojen pohjalta. Vaikuttaa siltä, että olet itse hairahtanut ajattelemaan 180 astetta eri suuntaan kuin yle, mikä sekin on yhtä vammaista kuin uskoa jokainen ylen sana.

     Miksi et muuten asu Venäjällä?

   • Kasaarit kaiken takana

    Vastaa

    Ihan mielenkiinnosta mikset itse asu natsisaksassa? Mitä Venäjän alkoholi ja huumeongelmiin tulee niin taisit unohtaa kasaarijutikoiden luoman neukkulan 70 vuoden aikana tekemät vahingot. Kuten myös sen että jenkeissä huumeongelmat ovat aivan toista luokkaa kun siellä monessa paikassa huumeiden vapauttaminen on saanut aikaan zombimaailmanlopun. Ei tarvitse uskoa tässä todiste: https://www.youtube.com/watch?v=xmfrvs24NmY Mutta kiva kun tunnustit olevasi jutikoiden puolella. Turha puhua kansallismielisyydestä.

    • Nimetön

     Vastaa

     Tulipa sieltä reipas annos putinista paskaa. Eihän tuossa ole järjen hiventäkään.

     ”Ihan mielenkiinnosta mikset itse asu natsisaksassa?”

     Joo‑o… tämä ei nyt kyllä vieläkään vastaa siihen, miksi putinistit eivät asu Venäjällä. Tai miksi kukaan länsimaahan muuttanut venäläinen ei halua palata kotimaahansa.

     ”Mitä Venäjän alkoholi ja huumeongelmiin tulee niin taisit unohtaa kasaarijutikoiden luoman neukkulan 70 vuoden aikana tekemät vahingot.”

     Itsepä lähtivät mukaan koukkujen juoniin. Bolsut juutalaisineen muodostivat kuitenkin aika olemattoman pienen osan koko Venäjän väkiluvusta. Kiva kun tunnustit olevasi jutikoiden puolella jne.

     ”Kuten myös sen että jenkeissä huumeongelmat ovat aivan toista luokkaa kun siellä monessa paikassa huumeiden vapauttaminen on saanut aikaan zombimaailmanlopun.”

     Miten? Jenkit eivät liity viestiini mitenkään, mutta aina teidän putinistien täytyy jostain syystä vetää sekin maa keskusteluun mukaan. USA on mielestäni ihan samanlainen monirotuinen kehitysmaa ja paskavaltio kuin Venäjäkin, joten sinun on ihan turha laittaa suuhuni omia sanojasi. 

     On hyödyllistä puhua kansallismielisyydestä.

  • Heinrich

   Vastaa

   Tiesitkö muuten, että lapsipornon hallussapito on laillista väittämässäsi valkoisten kristittyjen linnakkeessa, kun taas Ukrainassa kaikki porno on laitonta.

   • Kasaarit kaiken takana

    Vastaa

    Onhan se hyvä että ukrainassa on porno kielletty kun siellä tapetaan ja myydään lapsia ja nuoria varaosiksi rikkaille ja mainostetaan kävelevinä elinpankkeina.: https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/d494938b-f553-483c-8967–057355860f33 On täällä moneen hyvin ohjelmoitu tuo ryssäviha. Jutikat ovat sen takana mutta siitä viis kun on niin isänmaallista vihata ryssää.

    • Nimetön

     Vastaa

     Mutta eikös Iltalehden ja Ylen pitänyt olla kovin epäluotettava lähde?

  • Eugen

   Vastaa

   Ai nyt löyty toinen putinisti joka valehtelee että venäjä olisi viimeinen kristitty linnake 😂 eräs putinisti taas sanoi että venäjä sotii Ukrainan biolabroja vastaan, toinen putinisti uskoo sitovan natseja vastaan ja toinen EU-kommunisteja eli jokaiselle hyödylliselle idiootille joku valetarina jota putinisti uskoo tosissaan 😂

 • 963

  Vastaa

  Naapuria ei pysty vaihtamaan. Naapurista pystyy hyötymään. Ei tartte olla bestiksiä, mutta voi silti olla bisneksiä ja kaikkea kivaakin.
  Israelin Yhdysvallat ja Mafia-Ukraina eivät kuitenkaan ole naapureita eikä keskieurooppalaisetkaan jotka kaikki pelkästään ovat hyödyntäneet ja lypsänneet Suomea sekä määräilevät kaiken minkä ehtivät. 

  Heidän ja naapurimme väliset sodat olisi parempi jättää heidän välisiksi jotta pikkuriikkinen maamme sen sijaan pääsisi takaisin omilleen ja ehkä vielä vaurastumaankin kuten oli vielä siihen aikaan kun naapuruutta ja bisnesmentaliteetin päälle ymmärrettiin käytännössä.

  Aikuiset keskenkasvuiset johtavat ja uhittelevat Arkadianmäellä ja samanlaiset tekevät vastaavaa typeryyttää täälläkin.

  Jäitä hattuun ja provokatiivisuus pois.

 • Confident of Victory

  Vastaa

  Täälläkin sivustolla pursuaa silminnähden ”ryssäviha” kun ei ymmärretä sitä asiaa että Suomi ja Venäjä on ollut ystävämaita jo n. 80vuotta. 

  Suomi lähti väärään kelkkaan ja tulee kärsimään siitä seuraukset.
  Itse tein omat johtopäätökseni Suomen liittoutumisen myötä enkä kadu asiaa koskaan.

  • Observer

   Vastaa

   Pakotettua ystävyyttä ei voi sanoa todelliseksi. Suuri Suomen ystävä Stalin ja Mainilan ystävälaukaukset eräänä esimerkkinä. Ystävälliset alueiden pakkoluovutukset. Ystävälliset jättisotakorvaukset. Ystävällinen sekaantuminen vuosikymmenien ajan Suomen asioihin niin sisä- kuin ulkopolitiikassa. Listaa voi jatkaa aikasen pitkälle.

   • Jutikat uuniin

    Vastaa

    Toki mutta muistatko ketkä loivat neukkulan? Kasaarijutikat. Ne vetelevät nytkin naruista ja vievät pässejä sotaan Venäjää vastaan jotta saavat pöllittyä sen luonnonvarat ja viimeinen merkittävä este niiden maailmanvallalle poistuu. Niin harva osaa nähdä omaa nenäänsä pidemmälle tässä asiassa täälläkin. Jutikoiden omistamat jenkkilä ja israel sytyttelevät sotia ja puuttuvat naapureidensa asioihin. Jenkkilä ajaa sen omistavien jutikoiden etuja ympäri maailmaa. Jutikat ovat ulottaneet lonkeronsa siellä kaikkialle hallintoa myöten. Kennedyt ne tapattivat kun nämä aikoivat paljastaa jutikat. Opetelkaa nyt helvetissä katsomaan sitä omaa nokkaa pidemälle koska jutikat kusevat meitä kaikkia silmään koko ajan!

 • Hiekanheittäjien juniorikerho ry:n jäsenlehti

  Vastaa

  Miksi tässä artikkelissa käytettiin noin monta sanaa sanoakseen yhden sanan joka sisältää koko artikkelin?

  ”Lällällää.”

 • Väärinajattelija

  Vastaa

  Ei tarvinnut pitkään odotella viime kerran jälkeen Partisaanin seuraavaa rimanalitusta. Melkoiset PT-media-vibat on jo tässä artikkelissa.

  • Observer

   Vastaa

   Lue Pravdaa, siellä ei ole rimaa jota alittaa.

 • Väärinajattelija

  Vastaa

  Eikö yhtään hävetä siellä aito-kansallismielisessä toimittajapiirissä tällaiset öyhötykseen laskettavat artikkelit? Partisaanilla oli täysi uskottavuus, mutta nyt viime aikoina on alkanut tulemaan jo sen sortin juttuja niiden aito-kansallismielisten juttujen lisäksi, että nykyään seuraan sivustoa lähinnä sillä silmällä, että mitä ihmettä seuraavaksi. Häpeän puolestanne.

  • Njet molotohvi

   Vastaa

   Ryssien ja kylähullujen hyväksynnällä ei tee kukaan aito isänmaallinen suomalainen yhtään mitään, päinvastoin. Menkää sinne venäjälle palvomaan johtajaanne ja lopettakaa suomalaisten kansallismielisten nimissä esiintyminen.

   Sinä et ole suomalaisten puolella, vaan ryssien ja siksi sinä et ole isänmaallinen vaan ilmiselvä maanpetturi. Samaa saastaa vasemmiston mokuttajien kanssa.

 • Eugen

  Vastaa

  Putinisteja vituttaa, ne samat reppanat uskoo ”Mainilan laukauksiin” eivätkä välitä että venäjän armeija taistelee viimeiseen ryssään asti Ukrainaa vastaan 😀

 • Jutikat uuniin

  Vastaa

  Se mikä tässä erityisesti harmittaa on että Partisaani tekee aivan helvetin hienoa työtä paljastaessaan jutikoiden kieroiluja ja niiden hyödyllisten idioottien toimintaa. Loistoesimerkkinä oli joulukalenteri. Mutta miksi teillä on sokea piste Venäjän kohdalla? Ei se ole mikään demokratia eikä sellaiseksi varmaan tulekaan, mutta jenkkilää ja israelia paljon parempi vaihtoehto tällä hetkellä. Siis tällä hetkellä. Jutikoiden persettä nuolevat kansanviholliset ovat jutikoiden käskystä viemässä meitä sotaan Venäjää vastaan ja sen alkamiseen ei enää kauaa mene. Nykytilanteessa ollaan kahdesta pahasta valittu se suurempi paha. Ukrainassa alkaa jutikoiden teuraskarja olla loppumassa joten täällä alkaa teurastus seuraavaksi. Herätys!

  • Nimetön

   Vastaa

   Miksi holokaustin kieltäminen on laitonta Venäjällä?

  • Mainilan Laukaukset

   Vastaa

   Venäläisissä on jutikkaverta ja muutenki ovat sekarotuisia olentoja joita ilman muut kansat voivat paremmin. Miksi muute putinistit eivät muuta venäjälle? koska kyseisessä kehitysmaassa ei ole kelaa/sossua elättämässä putinistia ja Pietarin trollitehtaalla tienaa vähemmän mitä Suomessa pulloja keräämällä. Venäjä on niin takapajuinen kehitysmaa jossa torakoita ja muita hyönteisiä kuhisee jopa ”keskitason” hotellit. Venäjä-nimisessä kehitysmaassa pitää vesijohtovettä keittää ennen juomista aivan kuten Syyriassa 😀
   vaikken diggaa USAsta nii onhan se kehittyneempi ja paljon parempi paikka kuin kaatopaikka-venäjä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi