Kreikka jatkaa raja-aitaansa 35 kilometrillä – haluaa tukea EU:lta

Kreikan hallitus on päättänyt jatkaa Kreikan ja Turkin välisen rajan raja-aitaa 35 kilometrillä. Tällä hetkellä aidalla on pituutta 37 kilometriä.

Ulkomaat

Kreikka haluaa Euroopan Unionilta tukea aidan rakentamiseen, sillä kyse on koko Euroopan turvallisuudesta. Maa toimii laittomien siirtolaisvyöryjen kauttakulkumaana niihin Euroopan maihin, joissa sosiaaliturva tarjoaa ”pakolaisille” helpon elämän turvan.

”Mielestäni EU:n on aika harkita vakavasti eurooppalaista rahoitusta tämän kaltaisille hankkeille. Me kuitenkin osallistumme Euroopan turvallisuuden edistämiseen sekä yhtenäisempään ja tehokkaampaan eurooppalaiseen turvapaikkapolitiikkaan”, sanoi Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis perjantaina.

Lähde: Yle

Maahanmuutto Pakolaiset Politiikka Rajavalvonta Rotu Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Sosiaaliturvan epääminen matuilta tulisi halvemmaksi. Eurooppalaisten itsensä rahoittama ja heille itselleen tarkoitettu sosiaaliturva on koko matuinvaasioilmiön takana. Kokoomukselaiset haluavat säilyttää matujen sosiaaliturvan, mutta haluavat sen vastikkeelliseksi ja niinpä työvoimaa voidaan ohjataan valtion sponsoroimana kokoomustelaisten yrityksiin. Tämä polkee kantaväestön palkkoja ja voi toisaalta synnyttää dystoopisen työvoimahallinnon, joka keksimällä keksii työttömille ”vastikkeellista” puuhastelua sen jälkeen kun kokoomukselaiset ovat kuorineet näiden joukosta kerman. Vasemmistolaiset puolestaan haluavat sosiaaliturvalla elätettäviä ”kulttuurin rikastajia” itselleeen – tosin eivät asuinalueilleen. Vasemmiston malli puolestaan lisää valtion menoja, lisää verotusta ja niinpä verot ja veroluontoiset maksut heikentävät kantaväestön nettoansioita. Matuista ei ole mitään muuta kuin haittaa varsinkaan sosiaaliturvalla elätettyinä.

  • P.K.

   Vastaa

   Systeemi on mätä. Itseäni korppeaa myös punainen SAK. Miettikää kuinka paljon se kuorii rahaa jäsenmaksuina. Jo pelkästään vailkapa sen alaisuudessa oleva AKT on valtava liitto. Sitten SAK pistää rahat eteenpäin SDP:lle, joka tekee sellaisia päätöksiä, jotka hyödyttävät SAK:ta, joka taas puolestaan noiden päätösten ansiosta tekee sellaisia asioita, jotka hyödyttävät heitä itseään – ja SAK:ta. Koko EU perustuu tulonsiirtoihin. Nyt kun EU- ja NATO-piikki ovat auki, niin alkaa tulla ihan tosissaan kuraturpia Suomeen. Tähänastinen on ollut vain esileikkiä. Jokainen puolueemme ajaa tismalleen samaa asiaa ja palvelee samaa herraa, kirjoitteli mätämediat mitä tahansa. Nyt alkaa juupas-eipäsleikki: ”Ei saa leikata etuuksia! Ei saa leikata palkkoja! Ei saa nostaa veroja! Ei saa laskea veroja!” Ja lehdille riittää kirjoiteltavaa. Aivan sama mitä nuo kehitysvammaiset leikkivät siellä Arkadianmäellä: kun ei riitä, niin ei riitä. Ihan saatanan sama se on miten päin sitä pyörittelee.

  • Mikä "epätä"

   Vastaa

   Mistä tuo sana ”epätä” tulee? Suomenkielen perussääntöihin kuuluu että sana on taivutuksen jälkeen palautettavissa alkuperäiseen perussanaan.

   Siis: epääminen epätä. Evääminen evätä.

   Ihan sana kuin ”sairausloma”… Joo‑o, henkilöllä voi olla sairaus jonka vuoksi hän on lomalla. Mutta hänellä voi olla jalka murtunut joka estää työn tekemisen. Silloin hänellä ei ole sairautta. Mutta hän voi olla ”sairaslomalla” koska on sairas tekemään töitä.

   Ei nyt lähdetä ihan kaikkiin kielenhuollon aivopieruihin mukaan. Vaan pidetään edes suomen kieli korkeatasoisena. Se on se pilari jolle rakentuu muu kulttuuri.

   • Mikke

    Vastaa

    ”Suomenkielen”? Tuo ei ole suomen kieltä. ”Mutta hänellä voi olla jalka murtunut joka estää työn tekemisen.” Korjattuna: ”Hänen jalkansa voi olla murtunut, joka estää…” Eli ”unohdit” pilkun sieltä. ”Se on se pilari jolle rakentuu muu kulttuuri.” Taas ”unohtui” pilkku. Sanan ”aivopieru” käyttäminen myös viimeistään todistaa sinun totaalisen typeryytesi.

 • Vai vielä tukia

  Vastaa

  Kreikkalaisilla on kyllä varaa rakentaa aitansa. Niiden öljyallas merialueilla on merkittävän suuri eikä sitä ole vielä otettu käyttön. Ja jos laskee Kreikkaan tuupatut tukimiljardit niin keskimäärin jokaisella kreikkalaisella on yli 100 000e käteistä.

  Ja siitä vahvistuksena kun kävin tuttuni luona niin hän veti sängyn alta matkalaukun joka oli täynnä seteleitä. Otti siitä osan ja maksoi laskun. Heille hyvin tyypillinen tapa kiertää veroja.

 • pöh

  Vastaa

  Suomikin rakentaa jotain aitaa, josta tuskin on Suomen osalta mitään hyötyä, mutta voidaanhan me samalla maksella muidenkin aidat.
  Sitte kun aidat on rakennettu, niin EU moittii ihmisoikeuksien rikkomisesta kun yritetään estää turhapaikanhakemista.

 • Bonzaï

  Vastaa

  Meikäläisellä on sellainen kutina että pian alkaa ennennäkemättömän suuri maahantunkeutujavyöry Suomeenkin. Nyt on pari vuotta media tykittänyt ihmisten päihin sisään teesiä ”Suomi tarvitsee vähintään 35 000 maahanmuuttajaa vuodessa”. Toinen jankattu asia on 20302035, johon mennessä jotakin suurta ja ihmeellistä myöskin tulee saavutetuksi oletettavasti. Olemme arvatenkin vedenpaisumuksen vallassa tuolloin, sähköautojen lennellessä taivaalla.

 • juha II

  Vastaa

  EU:lta EI moiseen rahaa irtoa!!!

 • Vapaaliikkuvuus

  Vastaa

  Ei tuollaisista aidoista ole mitään hyötyä niin kauan kun näiden refugee welcome ja muiden ihmiskauppajärjestöjen annetaan vapaasti rahdata lisää porukkaa kaikista rantavesistä ja Euroopan sisään päästetään ilman mitään matkustusasiakirjoja. Luulin että eu:n vapaaliikkuvuus tarkoitti liikkumista eu-maiden välillä, mutta nykyisin se näyttää olevan enemmänkin oikeutta kävellä mihin tahansa eu maahan mistä tahansa suunnasta ja vaatia ilmaista ylläpitoa vaikka toiselta puolelta maapalloa.

 • Mikä "epätä"

  Vastaa

  Pilkkua käyttään erottamaan lauseet toisistaan päälauseen sisällä. Pilkkua käytetään myös tauottamaan lausetta. Jos polkkua ei ole, lause luetaan yhteen pötköön.

 • Tukipilari

  Vastaa

  Hei Mikä ”epätä”,

  ”Ihan sana kuin ”sairausloma”… Joo‑o, henkilöllä voi olla sairaus jonka vuoksi hän on lomalla.”
  Korjaus: ”Aivan kuin sana ”sairausloma”

  ”Joo‑o, henkilöllä voi olla sairaus jonka vuoksi hän on lomalla.”
  Korjaus: ”Kyllä, henkilöllä voi olla sairaus, minkä vuoksi hän on lomalla.”
  Selitys: Pilkku puuttuu lauseiden välistä, abstraktista tarkemmin määrittämättömästä sairaudesta puhuttaessa käytetään relatiivipronominia ”minkä” ei ”jonka”.

  ”Mutta hänellä voi olla jalka murtunut joka estää työn tekemisen.”

  Korjaus: ”Hänellä voi olla murtunut jalka, joka estää työn tekemisen.”
  Selitys: Päälause ei ala koskaan ”mutta”-sanalla. Puuttuva pilkku pää- ja sivulauseen välissä.

  ”Silloin hänellä ei ole sairautta. Mutta hän voi olla ”sairaslomalla” koska on sairas tekemään töitä.”
  Korjaus: ”Hänellä ei siis ole sairautta, mutta hän voi olla ”sairaslomalla”, koska ei pysty työskentelemään.”
  Selitys: ”Silloin”-sana määrittää aikaa konjuktioilmauksissa, eikä sovellu päälauseen alkuun vrt. ”sitten kun, samalla kun”. ”Mutta”-sanalla ei aloiteta päälausetta. Suomen kielessä ei käytetä englannin kielessä olevaa ilmaisua ”tekemään” (do), jos asian voi ilmaista genetiivimääritteellä.

  Virheitä löytyy myös lisää, joten toivottavasti jatkossa kiinnität oman kirjoituksesi kielioppiin enemmän huomiota.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Kreikka voi sidan sijasta miinoittaa Turkin vastaisen rajansa. Miinoitetun alueen tulisi olla hyvin aidattu ja varoituskilvin varustettu.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi