Azovin perustaja, suomalaisjuuret omaava Denis Prokopenko vapautettiin sotavankeudesta!

Venäjä luovutti kuluvan viikon aikana Mariupolin kaupungissa sotavangeiksi jääneitä taistelijoita pois omista tiloistaan. Vapautettujen joukossa oli suomalaiset juuret omaava Denis Prokopenko.

Ulkomaat

Prokopenko on yksi Azovin perustajista. Hän kertoo Azoviin kuulumisen syyksi sen, että hän kokee jatkavansa samaa taistelua, jossa hänen sukulaisiaan kuoli aikanaan Suomen riveissä taistellessaan Venäjää vastaan. Prokopenkon palveluspuvussa onkin Karjalan lippu kiinnitettynä.

Hänen uskottiin päätyvän Venäjällä vähintäänkin pitkään vankeuteen tai jopa saavan kuolemantuomion, mutta nyt hän on kuitenkin päässyt pois Venäjältä. Hän nousi maailmanmaineeseen johtaessaan jo legendaariseksi tapahtumaksi noussutta Mariupolin puolustusta, jossa sotilaat, Azov ensisijassa, puolustivat kaupunkia piirityksen keskellä lähes kolmen kuukauden ajan.

Prokopenko sekä hänen perustamansa Azov tunnetaan kansallismielisyydestään. Sotamenestys onkin nostanut kansallismielisten suosiota niin Ukrainassa kuin Euroopassa. Myös Suomesta matkanneiden vapaaehtoissotilaiden joukossa on reippaasti kansallismielisiä mukana.

Hän on tällä hetkellä Turkissa, jossa hän luultavasti joutuu olemaan jonkin aikaa johtuen neuvottelijoina toimineiden välikäsien tekemistä sopimuksista.

Lähde: OSINT

Azov Denis Prokopenko Ukraina Ulkomaat

Keskustelu

46 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Paavo

    Vastaa

    USA:n tekemä vallankaappaus v. 2014, USA:n rahat, USA:n aseet, USA:n tiedustelupalvelu, USA sotimassa 10 000 km:n päässä Amerikasta. Menkää ihmeessä, jokainen, jo tappelemaan pankkiirien sotia ja kuolemaan mutaisille pelloille.

    • Kyynikko

      Vastaa

      Juutalaisen ylipäällikön alaisuudessa!

    • Bob

      Vastaa

      Mitä mieltä jengi on Janus Putkosesta? Tämähän levittää kovasti (((Operation Paperclipin))) ilosanomaa eli uskoo siihen että pahat nazzzit ovat kaiken takana ja että USA:nkin pahuus johtuu siis siitä, että nämä nazzzit vietiin ’45 Saksasta Amerikkaan sekä Ukrainasta Kanadaan. Eli pahuus on jotakin jota muutama nazzzitiedemies tai vaikka vain yksi ukko — kuten Zelenskyi, Putin, Hitler tai Himmler — voi siirtää paikasta toiseen; kuin laittaisit tipan myrkkyä vesiastiaan. Tai näin syksynä kuvaavasti voisi sanoa: kuin poimisi isoon sienikoriin yhden pienenpienen ”myrkyllisen” sienen sekaan. Kyllä taas kuulostaa huonolta Hollywood-leffan käsikirjoitukselta tämäkin.

      Putkonen mesoaa näistä Azov-nazeista, mutta toisaalta puhuu avoimesti pankkiirien kasaarimafiasta; Rothschildeista, Rockefellereistä ymv. Mitä tästä Januksesta pitäisi nyt ajatella? Kenen pussiin hän pelaa, jos hän kuvittelee ettei Saksa ollut II maailmansodassa juuri näitä pankkiireita vastaan? Juhliiko Janus Voitonpäivää eli juuri meidän suomalaisten tappiota tuossa sodassa? Onko hän Neuvostoliiton ihailija tai jopa kommunisti?

      Putkonen on omien sanojensa mukaan separatisti, vapaustaistelija, globalismin vastustaja ja patriootti. Nationalisteja eli nazzeja hän vihaa. Eli hän vihaa Hitlerin Saksaa? Mutta hänhän vihaa USA:n globaalia hegemoniaa ja sionistien pankkiorjuutusta; korporatokraattien ja yhden maailmanhallituksen vallankaappauksia! Ota nyt tuosta selvää. Sloganinsakin vielä kun on ”rakkaudella, ei ketään vastaan”.

      Mutta mitä tuo Putkosen mainostama patriotismi (isänmaallisuus) on? Patriotismia ketä kohtaan — Venäjää? Toisaalta voi miettiä onko EU-Suomea enää edes olemassa eli voiko sillekään uskollisuuttaan osoittaa?

  • TT

    Vastaa

    Jos ei ole tehnyt sotarikoksia, niin vapaaksi vaan. Venäjää voi syyttää milloin mistäkin, mutta maa noudattaa tiukasti omaa sisäistä sotabyrokratiaansa sekä sodankäyntiä säänteleviä kansainvälisiä sopimuksia. Suomessa tietenkin levitellään hurjia kasakka- ja vanjatarinoita ihan valtiojohtoa myöten ja Ukrainan miehitetty osa on kuulemma täynnä vanjojen raatelemien ukrainalaisten joukkohautoja.
    Ihannetilanteessa Venäjän ei pitäisi olla federaatio, vaan joukko itsenäisiä pienempiä etnovaltioita. Mutta juuri nyt nämä olisivat sitten alttiina lännen dollari-imperiumin valloitusretkille. Nämä valloitukset pitävät maan rajat ehjinä, mutta muuttavat kulttuurin, nappaavat maan luonnovarat yhtiöilleen ja orjuuttavat kansan velalla tai jakavat sen toisilleen vihamielisiin leireihin. Ei ole niin pientä kuppikuntaa, etteikö joku riita hajottaisi sitä kappaleiksi.

    • Tero

      Vastaa

      Hyvin sanottu. Valaa uskoa nähdä järkevää porukkaa täälläkin, mutta toisaalta täällä näkee myös suurimpia idiootteja. Comme ci comme ça. USA ei aio kuitenkaan luopua globaalin hegemoniansa tiestä, se on varmaa.

      • Timo Jokela

        Vastaa

        Nämä joukkohaudat on merkattu ja jopa nimilappuja löydetty. En jaksa uskoa että vetäytyvä hyökkääjä on näpertänyt mitään tai vielä vähemmän merkinnyt hautoja.
        En puolusta Venäjää mutta kyllä nämä Azov ja muut Nazijoukkiot ovat tehneet ja tekevät ääretömän paljon pahaa Itä-Ukrainassa.
        Usan masinoiman Maidan-vallankumouksen jälkeen on jopa suomen parlamentissa mainittu Nazien törkeyksistä Ukrainassa Alex Stubbin ja Timo Soinin suulla.
        Ei se meno ole mihinkään muuttunut. Olen haastellut täällä kaakossa Ukrainalaisten marja ja kasvihuoneduunareiden kanssa ja teksti on kyllä hyytävää.
        Usan pelle nukke Zelenskyi on kieltänyt Venäjän puhumisen kokonaan ja huonossa tapauksessa voi saada kunnon käsittelyn jos Venäjän kieltä käyttää tai henki voi mennä.

        voi mennä.

        • Hh1488

          Vastaa

          venäjä ja neuvostoliitto eivät ole mielestäsi syllistyneet ikinä sotarikoksiin.olet vähän yksinkertainen

  • Pekka

    Vastaa

    Eläköön! Tämä mies on elävä legenda – hienoa nähdä, ettei hän riudu Siperiassa!

  • Kate Hikes

    Vastaa

    Suomalaisjuuret.
    Taisi olla vain 1 isoisä.

  • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

    Vastaa

    Hän voisi olla yhtenä tausta-asiantuntijana kun joskus tehdään dokumenttisarja ”Z‑files” Venäjän toimista Ukrainassa.

  • Oikeutus?

    Vastaa

    Tässä se nähdään miten ymmärrys vaikuttaa elämään. Hän kokee mutta jatkaako se samaa taistelua? Ei jatka. Syyt ja vaikuttimet ovat aivan eri kuin Suomen ja Venäjän välillä. Silloin syynä oli metsäteollisuus ja toisaalta Stalinin himo Karjalan koivuihin. Eikä silloinkaan ollut valtionmiehillä riittävästi valtaa/auktoriteettia pistää sotavoimia kuriin ja neuvotella keskenään. Diplomatia oli yhtä hukassa kuin slaavien kahdeksan vuotta jatkuneessa kansanmurhassa.

    On eri asia puolustaa kotiaan ja elämäänsä kuin sortaa muita.

    • Observer

      Vastaa

      Minä kun luulin että Ukrainassa puolustaudutaan hyökkääjää vastaan.

  • Arttu

    Vastaa

    Ai *ittu kansallismielisyydestään! Tämä pelle on NATSI ja siviilien tappaja!

    • Nimetön

      Vastaa

      Kyllä, hän luultavasti on kansallissosialisti. Ja tämä kertoo siitä, miten kansallissosialistit ovat niitä, jotka laittavat eniten hanttiin tositilanteen edessä, kun kaiken maailman aseistakieltäytyjät sun muut sotilaskarkurit juoksevat karkuun.

      Ikuinen kunnia Denis Prokopenkolle!

      • Suomen soturi

        Vastaa

        Vaan että eikös tuo Azov edelleenkin ole todellisuudessa juutalaisten perustama ja rahoittama, johon lähinnä enimmäkseen hakee jotain skinhead-tyyppisiä natseja?

        Eihän täällä semmoisia pitänyt myötäillä.

        • Plääh

          Vastaa

          Taidat olla niitä Suomen viideskolonnalaisia sotureita tai Venäjän soturi, kun noin valhettelety Azovista

          • Suomen soturi

            Sanoin vaan mikä on totuus. Tuosta kun löytyy ihan nähtävissä olevia todisteita, kun alat oikein tutkimaan.

        • Nimetön

          Vastaa

          Ei ole. Se on nettilegenda, jota faktoja tarkastamattomat ihmiset levittävät.

          Azov on kansallismielinen joukko, joka sotii etulinjassa miehittäjää vastaan, mutta joka ei myöskään ole oman maansa hallituksen puolella. Ryssien takia Azov ja muutkaan Ukrainan kansallismieliset eivät ehdi taistelemaan liberalismia vastaan kotimaassaan. Toisaalta sodan ansiosta heillä on nykyään monin verroin resursseja ja tukijoita vaikkapa vuoden takaiseen nähtynä.

    • Hh1488

      Vastaa

      sinä olet pelle ja kommunisti,mene variskavereiden kanssa juttelee kommari paskaa,täällä ei kommarien mielipiteitä kaivata.

      • Tero

        Vastaa

        Ketä vastaan sitten tappelet kun kommareita ei ole? Mitä täydelliselle yhteiskunnalle käy? Jos meillä olisi täydellinen yhteiskunta, joka olisi erkaantunut muusta Suomesta kyllästyttyään mädätykseen. Siellä ei olisi spurguja, narkkareita tai ”pakolaisia”. Elämästä osattaisiin nauttia kohtuudella. Siellä olisi turvallinen koti tulevaisuuden suomalaisille lapsille. Kuinka kauan menisi että NATO ja YK alkaisivat hyökkäämään tämän uuden Suomen-viipaleen kimppuun ja syyttämään sitä ”rasistisessa kuplassaan eläväksi utopiaksi, jossa ei ole todellista demokratiaa eikä keskustelua”? Kestäisikö tällaisen valtion itsenäisyys kauaa?

        • Thor

          Vastaa

          Suomi on yksi maailma hyvinvoivimmista maista ja siltikin täällä on 400 000 alkoholistia, saman verran masennuslääkkeiden käyttäjiä ja mitä kaikkia pilleristejä, viihdekäyttäjiä sekä nistejä siihen päälle. Asialla ei ole minkään ”mädätyksen” kanssa mitään tekemistä vaan ongelmat ovat jossain muualla.

          Siinä olen samaa mieltä, että Suomi tulisi säilyttää länsimaisten arvojen ohjaamana maana – eikä mm. kunniakulttuurien, islamin tai sen enempää venäläisen koko kulttuurin läpitunkeman korruptionkaan.

  • Kyynikko

    Vastaa

    Valtiouskovaiset joiden aatteessa on sana sosialismi jossain muodossaan, ovat todellisen vapauden ja kyvykkäiden yksilöiden perivihollisia. Koirat tottelee ja ihmiset tekevät yhteistyötä!

    • Plääh

      Vastaa

      Vapauden tulee loppus siinä, missä yhteisön etu alkaa kärsimään. Jos tämä on sosialismia, niin silloin se on ok

    • Olli P.

      Vastaa

      Kyynikko tulee ilmeisesti kreikan koiraa tarkoittavasta sanasta.

  • ihminen

    Vastaa

    Tämän palstan kommentoijat eivät näytä olevan uutisen kanssa samoilla linjoilla. MV-Lehti näyttää olevan parempi paikka teille. Terve menoa!

    • )))Federal Agent(((

      Vastaa

      Saman olen itsekin huomannut. Harmi että kansallissosialistien verkostoon aina tunkee näitä saatanan aivottomia kotiryssiä. Painukoot sinne venäjälle saatanan kansanpetturit, tiedän että kyseessä on jutkujen sotia, sehän on selvä. Koukkunokat ovat aina sotien taustalla, vaan niin on Putinkin juutalaisten sätkynukke niin kuin oli Stalinkin. Itse he istuvat WEFin veneessä, saatanan suomalais vihamieliset ryssäpaskat. Ainoa hyvä ryssä on kuollut ryssä.

      • Nimetön

        Vastaa

        Nuo ryssäbotit eivät 99% pyöri kansallismielisissä piireissä, vaan näissä qanon spin-offeissa eli toisin sanoen hullujen seurueissa.

      • S.P.

        Vastaa

        Kyllä, kyllä… NATO hyvä, EU hyvä. Da, da. Amerikan globaali hegemonia hyvä. Toivottavasti NATO-ohjuksia ei istuteta Tallinnaan, vaan maailman onnellisimpaan maahan, vaikka täältä toki hieman pidempi matka Pietariin.

  • Maalla on mukavaa

    Vastaa

    Miten porukka jaksaa fanittaa juutalaisten rahoittamaa Azovia. Ompa siistiä olla jutkujen sylikoira. Jutkuthan tykkää kun tapetaan toisiamme, säästyy heiltä se vaiva.

    • Nimetön

      Vastaa

      Tuo ”juutalainen rahoitus” on debunkattu jo vuosia sitten, mutta mikäs siinä on kun halutaan kokea asioita

      • kryptoj

        Vastaa

        Mitään ei ole debunkattu. Suomikin lähettää tukea sinne ja Suomi kuten koko länsi pyörii juutalaisella velkarahalla. Nyt Sanna Marin on hienosti myös tukemassa ”kansallissosialismia” ja koko Suomen eduskunta. Eikö herätyskellot soi. Azov poseeraa NATON lippujen kanssa. Koko operaatio on Ukrainassa CIA:n eli Mossadin masinoima. Miten idiottii pitää olla luullakseen, että nykymaailmassa yksikään näkyvä tai virallinen osapuoli ja taho Euroopassa rahoittaisi aidosti kansallissosialistista toimijaa?

        Azovilaiset ovat erinäisillä videoilla kiittäneet Israelia ja syöneet kosher ruokaa jne.

        Ruotsin PVL:n johto on kieltänyt jäseniään lähtemästä Ukrainaan.

        Donbassin voisi ihan hyvin antaa Venäjälle kun kerran ihmiset tuntevat sinne siellä kuuluvansa. Azov on terrisoinut ja aiheuttanut siviilien murhia siellä.

        • Nimetön

          Vastaa

          PVL johto ei ole kieltänyt jäseniään lähtemästä Ukrainaan, vaan suositellut olemaan menemästä. Mutta mitä sitten ja mistä lähtien suomessa on muutenkaan otettu sotimiseen liittyviä neuvoja Ruotsista?

          Suomi lähettää rahaa ja kalustoa Ukrainaan, mutta ei toimita sitä Azoville, vaan ukrainan valtiolle. Azov itse vastustaa omaa hallitustaan.

        • Plääh

          Vastaa

          Ihmiset Donbassissa halusivat pysyä osana Ukrainaa. Tämä selviää mielipidetiedusteluista ja siitä, että Venäjä joutui käyttämään valtavasti omia sotilaita kapinoihin. Vain 30 % irrotetuilla alueilla oli halunnut edes laajempaa itsehallintoa. Venäjään liittymistä paljon vähemmän. Krimillä osaksi Venäjää oli halunnut 30 %.

          Äänestys Ukrainan itsenäistymiseksi sujui myös aikoinaan 90-luvullla niin, että Donbassissa Ukrainan itsenäistymistä kannatti 80 – 90 % alueesta riippuen. Krimillä 57 %

  • Jaska Heikkinen

    Vastaa

    Azov rykmentti perustettu Kiovan Dynamon ultrasin jäsenistä pääosin.

    • Ultras for life

      Vastaa

      Myös Prokopenko on kyseisen jalkapallojoukkueen ultras-porukkaan kuuluva/kuulunut ennen Azovia.

  • Part-in-Saani

    Vastaa

    Harvoin tapaa sivustoa missä on näin paljon vihaa. Muistakaa välillä hengittää 😀

    • Haters gonna hate

      Vastaa

      Mitä vihaa näet, missä?

  • Mariupol=Ukraina

    Vastaa

    hävettää nähdä näin paljon pro-ruski ihmisiä suomen kielellä varustettuna. Kuka oikeasti uskoo tota Janus Putkosen täysin tyhjää propagandaa kuulostaa enemmän että hän puhuu call of dutysta kun taas Ukrainan sodasta. Mutta ei hän voinutkaan puhua putinia vastaan se olisi muuten ikkunasta pihalle sorry.

    • Tukaani

      Vastaa

      Muistelehan vielä miten Ukrainasta kirjoiteltiin mediassa ennen kuin se ja presidenttinsä nostettiin maailman hienoimmiksi asioiksi. Pankit ja suuryritykset pyörittävät tätä maailmaa ja silloin media leipoo aina agendan mukaan milloin kenestäkin meille näytelmän katsojille sankarit sekä pahikset.

  • Sivusta katsoja

    Vastaa

    Prokopenkon puolesta iloitsevat kommentoijat eivät pohtineet joitakin kummallisia seikkoja. 

    1. Noin 1600 kpl Azovalaista on edelleen sotavankeudessa ja odottavat oikeudenkäyntiä ja mahdollisesti teloitusta (DNR:n lakien mukaan). Jos tämä Azov-rykmentin johdon ihmeellinen pelastautuminen olisi sovellettu Titanicin uppoamiseen se on kuin matkustajat olisi kaikki hukkuneet mutta itse laivan kapteeni muutaman muun ylimmän upseerin kanssa pelastuisi kuin ihmeen kaupalla. Paitsi että jäävuoren kanssa ei voi neuvotella rykmentin antautumista, ja oikea Titanicin kapteeni ei edes yrittänyt pelastusveneeseen.

    2. Joku voisi oikeutetusti epäillä, että tämä Azov-rykmentin johdon vapauttaminen oli Azovin antautumisen ehtona silloin kun Azov oli motitettu Azovstalin kellareihin ja voittajan kanssa pidettiin neuvottelut antautumisesta. 

    3. Azov-rykmentin päällikkö Prokopenko saa käskyt suoraan ylimmältä sotapääliköltä (((Zelenskiltä))). Azovin johdon vapauttamista junaili miljärdööri (((Roman Abramovich))). Se on varmasti sattuma, että niin sanotusti ”radikaalikansallismielisen” Azovin toiminnasta ja johtajien kohtalosta huolehtii erään heimon edustajat. Sattumat sattuvat, juu. Mutta.

    4. Ramzan Kadyrov, jonka taistelijat olivat mukana Azov-rykmentin motittamisessa, on nyt ihan raivona siitä, että Azovin johtohahmot vapautettu eikä teloitettu. Kadyrov nyt vannoo, että tästedes Kadyrovin taistelijat eivät ota Azovalaisia vangeiksi. 

    5. Epäilyt, että Prokopenko olisi värvätty FSB:n agentiksi sotavankeudesta vapauttamisen ehtona ei ole syytä pohtia syvällisesti, koska nämä epäillyt ei voi todistaa todeksi. Kuitenkin on oltava joku syy sille tosiasialle, miksi Prokopenko on päässyt tukalasta tilanteesta kuin koira veräjästä ehjäin nahoin, eikä tehnyt itsemurhaa. Azovstalin kellareista näet useaan otteeseen kuului, myös Prokopenkon lausumana, että taistellaan kuolemaan asti, mutta nyt kävi hieman päinvastaisesti.
    A Judas goat is a trained goat used in general animal herding. The Judas goat is trained to associate with sheep or cattle, leading them to a specific destination. In stockyards, a Judas goat will lead sheep to slaughter,[1] ( https://en.wikipedia.org/wiki/Judas_goat )

    • Putinisti (se oikea putinisti)

      Vastaa

      Mjinä vjähän hjuonolla sjuomella tjeille kjerron mjitä tjäällä tjapahtuu

  • Sivusta katsoja

    Vastaa

    Yritä kumota väitteet kohta kohdalta.

    • Plääh

      Vastaa

      Jostainhan vankien vaihto on aloitettava, kun arvokkaita vankeja vaihdetaan. Se, että on vaikka mitä oikeudenkäyntejä, niin on osastoa Venäjän höpö. Kakkoskohta on silkkaa spekulaatiota eikä ensinkään uskottava. Kohta kolme: Juutalaismafia nyt on ruorissa joka paikassa. Tosiasiassa Azov sai rajun tehtävän ja huonot aseet. Kota neljä on aika outo veto. En oikein näe yhteyttä jonkun Kadyrovin sössötyksillä. Hän on huutanut ennenkin, mutta niin vain nämä antautuneet otettiin vangeiksi. Putin siellä määrää. Kohta 5 on selitetty jo aiemmissa kohdissa

  • Tukaani

    Vastaa

    USA/Israel/NATO/YK käyvät sotaa Ukrainan maaperällä Venäjää vastaan. Milloin EUrooppa liittyy todenteolla; aktiivisesti mukaan sotatoimiin? Sodan vastustajia löytyy niin Venäjältä kuin Euroopastakin. Mutta, mitä jos… RYSSÄ TULEE? Oletko SINÄ silloin valmis?

  • Jonna Sweden

    Vastaa

    Sorry for text in English. I’m from northern Sweden and men like this is a so rare and very attractive. Defending their country from the Bolshevist invaders, like Finland when Soviet Union attacked in 1939–1940.

    God Bless Nordic Men!

  • Spherical Sapphire

    Vastaa

    Ukrainassa hulinoivilla ”natseilla” ei ole mitään tekemistä kansallisosialismin kanssa; ne ovat der juuden tukemia neo-natseja, huligaaneja, terroristeja ja murhaajia. Toivottavasti Partisaani ei tue sitä roskajoukkoa minkäänlaisella ihannointikirjoittelulla. Kannattasi keskittyä vaalimaan aitoa kansallisosialismia ja Hitlerin saavutuksia. Hinter den Feindmachten: der Jude!

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi