Vihreä pääministeri neuvoo saksalaisia: ”Peskää itsenne märillä räteillä suihkussa käymisen sijaan!”

Saksalaisviranomaiset ovat jo pitemmän aikaa kehottaneet kansaa vähentämään suihkussa käymistä.

Ulkomaat

Saksan Baden-Württembergin osavaltion vihreään puolueeseen kuuluva pääministeri, Winfried Kretschmann, on kehottanut kansalaisia välttämään suihkuja meneillään olevan energiakriisin takia.

”Pesurätti on hyödyllinen keksintö,” ministeri oli sanonut lehtihaastattelussa.

Haastattelussa Kretschmann myös kuvaili itseään energian säästämisen malliesimerkiksi: ”Minulla on sähköauto ja aurinkopaneelit taloni katolla.” Samalla hän kertoi tilanneensa tuhansia euroja maksavan pellettilämmitysjärjestelmän kotiinsa.

Mies osasi kuitenkin olla myös kriittinen itseään kohtaan energian ja ilmaston säästämisen suhteen: ”Minulla on silti parannettavaa, mitä tulee lihan syömiseen.”

Kretschmannin lausunnot saivat aikaiseksi massiivisen määrän kritiikkiä niin kansalta kuin myös viranomaisilta ja tämän seurauksensa aihetunniste #waschlappen, eli pesurätti meni sosiaalisessa mediassa viraaliksi.

Lähde: Remix

Lue myös: Saksassa energiahinnat rikkovat jälleen ennätyksiä, Ydinvoiman hylännyt Saksa joutuu nyt turvautumaan kivihiilen polttoon

Energiakriisi Poliittiset viholliset Saksa Talous Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Timppis

  Vastaa

  Tuon vihreän puutarhatontun voi pestä hiekkapaperilla.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on pelkkä pellemaailma nykyään.
  Kannattaisiko kansan pysähtyä hetkeksi miettimään minkälaisia pettureita he ovat äänestäneet vaaleista toiseen?
  Toivottavasti tulee jonkinlainen talousromahdus, se olisi vain oikein näille idiooteille, jotka äänestävät jokaisissa vaaleissa kansallisesta näkökulmasta erittäin haitallisesti.

  ” Haastattelussa Kretschmann myös kuvaili itseään energian säästämisen malliesimerkiksi: ”Minulla on sähköauto ja aurinkopaneelit taloni katolla.” Samalla hän kertoi tilanneensa tuhansia euroja maksavan pellettilämmitysjärjestelmän kotiinsa.”

  Normikansalaisella ei ole edes varaa tehdä tuollaisia hankintoja, niin ei tämä kyseinen poliitikko silloin myöskään tiedä normaalista arjesta yhtään mitään.

  • Kansaa ei voi vaihtaa, johtajat voi

   Vastaa

   Miksi tämä keskustelu viedään aina pois itse asiasta/syyllisistä? Kysehän ei ole energian puutteesta vaan siitä että vallassa olevat johtajamme ovat tehneet tyhmiä päätöksiä ja huonoa ulkopolitiikkaa kansainvälisesti. Johtajamme pitäisi laittaa maksamaan kaikki tämä energian hinnannousu.

   Kuka muuten ymmärtää että tämä energian hinnannousu on keinotekoinen tapa kerätä rahat lännen ”aselahjoituksiin” Ukrainalle?

   Ja jos joku luulee että energiaa säästämällä oma talous pelastuu niin väärin menee. Energialaitosten pitää tuottaa sama määrä voittoa ja jos kansa alkaa säästämään niin energian hinta nouse. Ja sitten vuoden päästä se kurjuus vasta alkaa.

   Eli, polttakaa energiaksi kaikki vähänkin palava. Ja eläkää niinkuin ennenkin. Älkää säästelkö mitään.

   • Nationalisti

    Vastaa

    No, ainakin Suomessa suomalaiset laitetaan korkeiden hintojen muodossa maksamaan tämä Uniper-sotku, valtio saa enemmän verotuloja, joilla kompensoida nousevia menoja.

 • Jallu

  Vastaa

  Saman tyylinen ohje, minkä valtionvarainministeri Saarikko antoi, kun rahat ei enää riitä elämiseen ja työssä käymiseen: ”Menkää sossun luukulle!”

  • Tura

   Vastaa

   Eurooppaan on saatu Afrikan meininki. Josko neekerit palaisivat jo koteihinsa? Toki siellä ei ole Kelaa tai somaliklubia hoitamassa asioita. Pitäisiköhän Suomessakin yrittää poistaa ongelmat eikä yrittää kosmeettisesti hoitaa oireita? Toki, suomalaiset ovat liian lihavia ja kuluttavat liikaa & turhaa, mutta ongelma on se että energiahuoltomme on sössitty EU-liittovaltion & ”vihreyden” alttarilla EKP:n korkovelkarahaa ja kauniita lupauksia vastaan. Jokainen tietää että tämä leikki ei tule hyvin päättymään, vaikka kuinka mustaa yritetään kääntää valkoiseksi median nyyhkytarinoilla ja suoranaisella vihanlietsonnalla kaikkea agendaa vastustavaa kohtaa.

   Eli mikä se TODELLINEN ongelman aiheuttaja ja juurisyy on, kun ei Ab Suomi Oy:n rahat riitä?

  • Timppis

   Vastaa

   Mä voisin syödä saarikon nälkääni paistaisin kun possun tunti per kilo hhhhhmmmmmm.….röyh

   • Niin kyllästynyt

    Vastaa

    Saarikosta riittää koko kylälle ja Marinia voi käyttää hammastikkuna.

 • TT

  Vastaa

  Vihreät ovat fanaattisia kommunisteja, joilla vihreä siirtymä menee kaiken edelle. Talous ja yhteiskunnallisen vakaus eivät merkitse näille mitään. Parhaillaan on menossa energiapoliittinen ”holodomor”eli nälkäkuuri, jossa vihertävä hallitus ottaa kansalaisilta energiat pois. Ne aktiivisesti supistavat energian tarjontaa ja tuotantoa joko pahaan putiniin tai hiilipäästöihin vedoten. Katulampuilla ei kohta tee mitään, mutta aina niihin voi ripustaa vihreitä päättäjiä.

  • Tura

   Vastaa

   Eivät kansanedustajat mitään päätä. Ovat vain ylhäältä päin annetun temmellyskentän kehyksen sisällä leikkimässä pseudodemokratian leikkiä. Euro pois, EU pois. Valta kansalle.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Saksalla etenkin on edessä jännät ajat. Miten ylläpitää maahan haalittujen miljoonien matujen elintaso? Kuka heidät nyt ruokkii?

  Ei afrikkalainen tai kurdi ole tullut Saksaan kärsimään kylmyydestä ja kurjuudesta, vaan rajattomista palveluista!

  Tosin tässä olisi EU:lla erinomainen tilaisuus lähettää nuoria matumiehiä Ukrainaan taistelemaan ”liberaalin maailmanjärjestyksen puolesta”.

  Minä kiitän luojaa, että meillä öljykattila, keittiössä puuhella+olohuoneessa ja makuuhuonessa pönttöuuni. Tietenkin myös puulla lämpiävä sauna löytyy. Polttopuuta on noin 10 kuutiota.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Minä näen tulevaisuuteen, olen meedio.

  On talvinen yö Helsingissä. Kiertävä sähkökatkos on juuri alkanut ja kestää ainakin kuusi tuntia. Ulkona on kolmekymmentä astetta pakkasta ja lumi narskuu saappaan alla.

  Valistuneet kansalaiset hakevat paikallisia vihreitä, heille halutaan antaa lopullinen vihreä siirtymä heidän unelmaansa. Niinpä hiljainen joukko marssii sopivalle seinälle ja vihreät saavat, mitä tilasivat. He johtavat edestä ja eivät enää osallistu maailman ylikulutukseen. Niinpä heidän tilalleen voidaan tuoda taas Afrikasta heti satoja lisää maahamme.

  Nämä vihreät ovat esimerkillisiä. He ovat valmiita uhraamaan kaiken pelastaakseen maailmansa. Hattu päästä.

 • Salomon

  Vastaa

  Winfried! Sulla on liian isot korvat. Kertoisitko oikean nimesi. Selitys paremmasta kuulosta ei mene läpi

 • Turnerin päiväkirjat on myös ohjekirja.

  Vastaa

  Kuinka moni teistä olisi valmis ottamaan päiviltä tällaisia vihollisia?

  Ei tarvitse vastata. On tärkeää että tällainen kysymys saa kuitenkin näkyvyyttä.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Hyviä kommentteja kaikki tyynni.

  Olen itsekin sitä mieltä, että EU joutuu tulevana talvena poistamaan hyvän ihmisen maskin ja sen alta paljastuu se sama vanha eli neuvostoliittolainen, kommunistinen, sionistinen hirviö, joka ei epäröi ampua kaduille tulleita ihmisiä, jos nämä uskaltavat vaatia poliittisen johdon eroa.

  Ranskassa Goldman Sachs-pankkiiri (lue: juutalaisten pankkiiri) Macron ei epäröinyt antaa poliisille ohjeita ampua mielenosoittajia ja kymmenet menettivät esim. näkönsä kumiluodeista ja varmuudella ihmisiä kuoli. Macron ei edusta Ranskaa, hän on globaalieliitin poika, hän on valmis tappamaan. EU:n kaikki johtajat ovat globaalieliitin edessä polvillaan ja he antavat tarvittaessa käskyn ampua. NATO on tällöin tarpeen ja osoittaa silloin varsinaisen tehtävänsä eli ampuu toisinajattelijoita. EU on Neuvostoliitto 2.0, ja sama on tahti sionististen askelten. Johdossa ovat taas varjoissa erilaiset rothit, steinit, schildit, you name it, vanha kunnon sionistinen nimileikki. Sieltä varjoista huolehditaan siitä, että kukaan ei koskaan nouse vastustamaan tappajia, kuten Yuval Noah Hariri ja nämä muut perkeleet suoraan helvetistä.

  Mielenkiintoista on se, ampuvatko tappajat myös neekereitä ja arabeja/afgaaneja? Miljoonan euron kysymys, sillä siitä voitte olla varmoja, että todelliset levottomuudet alkavat niiltä ihanan vibranteilta maahanmuuttolähiöiltä. Neekeri ei siedä saavutetun edun pois ottamista. Valkoinen pappa tai mamma nöyrtyy ja kärsii kylmyydessä, pyyhkii itseään märällä rätillä ja itkee hiljakseen, mutta neekeri menee kadulle ja ryöstää kaupat ja sitten polttaa ne, koska se on neekerin mielestä fiksua ja auttaa hänen asiaansa.

  Euroopan suurissa kaupungeissa kytee parhaillaan sisällissota ja voi vain toivoa että tämän artikkelin pikku peikko, rölli, saksalainen ”ministeri” saa siinä hässäkässä verisen rätin päänsä pyyhkimiseen.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Vihreä siirtymä on samanlaista kansalaisten ”tottelevaisuuskoulutusta”, kuin parin talven takainen maskien käyttö, rokotukset ja käsien desinfiointi.

 • juha II

  Vastaa

  Äijä on aivan yhtä kahjon näköinen kuin puheetkin. Papparainen taatusti kylpee ensin samppakaljassa ja sitten juo sen.

 • Vihollinen ei anna armoa.

  Vastaa

  Jeffrey Epsteinin musta kirja vuodettu nettiin. Paljon korkean tason päättäjiä eri puolilta maailmaa. Löytyykö suomalaisia?
  https://drive.google.com/file/d/1lA727y5aQnjQBQXPqFtEzRf3-ctcALwF/view

 • JoodeJoode

  Vastaa

  Sähkön suunniteltu alvi,n pudottaminen ei auta hevon kukkua. Voimalat käyntiin mitkä ovat nyt pysähdyksissä tämän paskahallituksen takia ja hintakatto siksi aikaa. Tarpeeksi alas poliittisella päätöksellä hinta, että ei kaikki kaadu varsinkaan tulevana talvena.

 • Nimetön

  Vastaa

  Voisiko joku kertoa miten helvetissä noi vihertuholaiset ovat yhtäkkiä noin suosittuja euroopassa ja päässeet vallankahvaan?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi