Saksassa energiahinnat rikkovat jälleen ennätyksiä

Euroopalla on ollut hankaluuksia pyrkimyksissään varautua tulevan talven todennäköisiin sähkökatkoksiin.

Talous

Koko Euroopan taloudellista tilaa kuvastava Saksan sähkönhintaindeksi rikkoi jälleen ennätyksiä. Energian hinta nousi 490 euroon megawattitunnilta alkuviikosta.

Hinta on yli kaksinkertaistunut kesäkuun jälkeen. Poliitikoilla ei ole ollut tahtoa puuttua tilanteeseen muilla keinoin kuin vaatimalla uusia talouspakotteita Venäjää vastaan. Menettely tosin pahentaa energiakriisiä entisestään.

Euroopalla on ollut hankaluuksia pyrkimyksissään varautua tulevan talven todennäköisiin sähkökatkoksiin. Muun muassa ydin- ja vesivoimalla tuotetun energian varannot ovat tällä hetkellä matalimmillaan vuosiin ja joissain tapaukissa jopa vuosikymmeniin.

Lähde: Bloomberg

Energiakriisi Politiikka Saksa Talous Ulkomaat Varautuminen Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Mainitsin jo aiemmin keväällä mihin nämä pakotteet johtaa jo lyhyellä aikavälillä, eurooppalaisten elinkustannusten nousuun ja se on nyt nähtävissä. Hinnat tulevat tästä vielä nousemaan entisestään.
  Tässä perimmäisenä tarkoituksena on edistää ”vihreää siirtymää”, kansa kun ei aiemmin oikein sille ajatukselle lämmennyt.
  Ironisinta on ollut katsoa, kuinka nämä eurooppalaiset ”johtajat” ovat varoitelleet, että ”Venäjä uhkaa katkaista kaasutoimitukset”
  Öö, tehän itse sanoitte lopettavanne sen ostamisen.

  Saksalaisten kaasumaksut nousee talousministerin mukaan 1,5−5 snt/kwh, suomalaisten lämmityskulut voivat olla ensi talvena jopa kymmenkertaiset aiempaan sopimukseen verrattuna.
  Mitä tekee pääministeri?
  Keikistelee naistenlehdille ja notkuu festareilla, on tämä vastenmielistä touhua.
  Tämä lammaskansa ei vielä taida edes ymmärtää miten pahasti tämä kaikki tulee kurittamaan kotitalouksien taloudellista tilannetta.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Tarkistin juuri oman heinäkuun sähkölaskuni. Kuukausimaksu 3 € ja energian kulutus 200 kWh 10 €. (Sopimuksen mukaan 3.2022 saakka 0,05€/kWh?) Siirtomaksu Carunalle oli 35 €. 

  Sähkö kulkee aivan ilmaiseksi asennetuissa johtimissa tosin pienin häviöin, mutta Caruna kiskoi heinäkuussa siiretystä enegiasta 0,175 €/kWh, 3,5 kertaisen hinnan. Tästäkin pitää (kiitt.. eikun) moittia Suomen hallituksia, jotka ovat tehneet tällaisia sopimuksia myydessään suomalaista kansallisomaisuutta ulkomaisille sijoittajille. Maksetaan siis niiden pullottavaan taskuun pienistä tuloista.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Seuraavan sähkösopimuksen kun teet, hinta on noin 0,3–0,4€/kwh.
   Se rupee jo tuntumaan siinä vaiheessa, monet kotitaloudet eivät vielä ole huomanneet tätä hinnannousua kukkarossaan, koska heillä on määräaikaiset sopimukset hinnalla 4–5 snt/kwh.
   Katsotaan kuinka kauan kansalla huumori riittää…

 • TT

  Vastaa

  Kauppaa pitäisi pystyä käymään vaikka itsensä pääperkeleen kanssa varsinkin silloin, kun on kyse elintärkeistä perushyödykkeistä. Vihreään siirtymään ja ”nolla”-emissioihin itsensä aivopesseet päättäjät eivät lopultakaan välitä siitä kuinka kansalaisille käy, koska ovat nyt kiimassa oman viheragendansa voimaperäisestä edistymisestä. Pahoista fossiileista ja putin-energioista halutaan päästä nyt kertaheitolla eroon.

  Vihreä siirtymä perustuu todistamattomaan väitteeseen siitä, että nimenomaan ihminen muuttaa hiilidioksidi- ja muilla kasvihuonekaasupäästöillään maapallon ilmastoa katastrofaalisesti. Tämä on kuitenkin vain yksi hypoteesi, josta on tekemällä tehty päävirtaa eli nk. mainstream narratiivi. Näitä on vaikea tai mahdoton kumota, koska nämä narratiivit politisoidaan, erityisintressiryhmät rahastavat niillä ja niistä tulee lopulta isojen ihmisjoukkoja villitseviä kultteja, kun valtamedia jatkuvasti pommittaa yleisöä näillä narratiiveilla. 

  Juuri nyt sitten nähdään, kuinka fanaattisiksi ilmastokultistit voivat tulla. Vihreää siirtymää, jos sitä edes ylipäätänsä tarvitaan, pitäisi tietenkin hoitaa rauhallisesti siten, että varmistetaan energian riittävyys siirtymävaiheessa. Nyt vihervasemmisto ja WEF-eliitti pyrkivät tekemään siirtymän pikavauhdilla sotamelskeen verukkeella. Putin tuli heille ikäänkuin avuksi. Energiapula johtuu lännen asettamista sanktioista, joista olisi nyt pakko luopua, mutta viherhullujen ylpeys estää tämän.

 • GLGL

  Vastaa

  TT: ”Näitä on vaikea tai mahdoton kumota, koska nämä narratiivit politisoidaan,…”

  Lisäisin vielä tiedeyhteisöön kohdistetun paineen, eli tieteen perusta, hypoteesien haastaminen, on tukahdutettu. Mikäli ”ilmastonmuutos” (aiemmin ”ilmaston lämpeneminen”) olisi tieteellisesti kiistaton, ei mitään ”väärien tutkimustulosten” poliittista sensurointia tarvittaisi, sillä tiedeyhteisö hoitaisi sen omatoimisesti, kuten aina. Se, että tiedettä ohjataan taloudellisilla pelotteilla, tarkoittaa yksinomaan sitä, että kyse on kusetuksesta.

 • juha II

  Vastaa

  Saksassa vara- Liittokansleri piti lavalla puhetta kuinka saksalaisten täytyy mielihyvällä tehdä jäynää Putinille ottamalla rinta rottingilla kylmiä suihkuja ja palella ensi talvi kämpissään, sillä vastarinta ja kunnia Venäjää vastaan vaatii sitä. Tosin tuosta henkeä nostattavasta sotapuheesta ei montaa sanaa kuulunut yleisön viheltäessä ja buuatessa päälle! Keski-Euroopassa on sentään jotain rotia kohdella herroja ja narreja sillä tavalla kun ansaitsevat. Täällä on ikuinen muoviämpäreihin ehdollistettu zombie lauma.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Suomi on britanniaa suurempi ja maassa vain 110 sen väkiluvusta. On ymmärrettävää että täyteen ahdetuissa maissa helpompi mellakoida kuin Suomessa. Siellä löytyy miljoona 30 km:n säteellä…Pääsee helposti joukkopsykoosiin..

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi