Mariupolin taistelu on ohi – ukrainalaiset laskivat aseensa

Mariupolin maailman maineeseen noussut taistelu on tullut tältä erää päätökseen. Kaupunkia puolustaneet sotilaat ovat laskeneet aseensa. Sotilaat on nyt otettu venäläisten vangeiksi.

Ulkomaat

military, soldier, ukraine

Tämän hetken tiedon mukaan sotilaat tulevat päätymään Venäjälle näytösoikeudenkäyntiin vastaamaan muun muassa ”sotarikoksista”, joista rangaistuksena voi olla kuolema. Venäjän duumassa on myös käyty keskustelua siitä, että vankien vaihtoihin ei tule Mariupolin sotilaiden suhteen ryhtyä ainakaan Azovin sotilaiden osalta.

Mariupolin taistelu kesti lähes kolme kuukautta, jonka aikana sotilaat eivät saaneet apua kaupunkiin. He taistelivat pääasiassa kevyellä aseistuksella ylivoimaista vihollista vastaan taistelun päättymiseen saakka.

Hävitty taistelu?

Irvileuat ovat jo päässeet kommentoimaan iloisena, kuinka taistelu hävittiin ja kuinka ”natsit” päätyvät nyt oikeuden ja sen jälkeen kuolemanpartion eteen. Häviö on kuitenkin kaksipiippuinen juttu.

Vastarinta kaupungissa aiheutti sen, että Venäjä on joutunut sitomaan joukkojaan Mariupolin ympärille, mikä on heikentänyt sen toimintaa muualla maassa. Tänä aikana Ukrainaan on tullut ase- ja varusteapua ympäri maailmaa ja sotilaita on ehditty kouluttamaan laajalla skaalalla sotimaan Venäjää vastaan muilla rintamilla.

Mariupolin vastarinta ei pelkästään syönyt hyökkääjän resursseja, vaan se myös nosti koko Ukrainan armeijan moraalia heikentäen miehittäjän moraalia ja luoden kauhukuvaa pelottomista Azovin sotilaista, jotka eivät peräänny Venäläisten edessä.

Lisäksi koko Eurooppa tietää tällä hetkellä, että nationalistit ovat Ukrainan sodan sankareita. Tällä on pitkäkestoisia vaikutuksia myös arkisemmassa politiikassa niin Ukrainassa kuin ympäri Eurooppaa.

Azov Kansallismieliset Kansallismielisyys Ukraina Ulkomaat Uutiset Venäjä

Keskustelu

29 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Sionistien mielestä paras goyim-nationalisti on kuollut tai vankilassa viruva nationalisti. Tämän saa tuta jokainen, joka lähtee sotaseikkailujen tielle. Ukrainalaiset luottivat länteen, saivat johtajikseen juutalaiset petturit ja tulos on sen mukainen. Epäonnistunut diplomatia ja turhat provokaatiot Venäjää vastaan ja siitä seuraava kuluttava sota vailla ilmasuojaa ja lopulta oman maa-alueen tuntuva vähennys ja kymmenet tuhannet kaatuneet. Samalla lännen ja Ukrainan oligarkkien välinen korruptioleikki, rahanpesu ja lännestä annettujen aseiden mustanpörssin kauppa jatkuu ja tuottaa hilloa jo ennestään rikkaiden taskuun. Ukrainan kansa saa nuolla näppejään tai päätyy tykinruuaksi tuloksettomaan sotaan, jossa herra Zelensky pyrkii operoimaan PR-voittoja lännen medialle miehistötapppioista välittämättä. Suomen nationalistit kiljuvat riemusta, koska pääsevät kohta samaan myllytykseen ja kaatumaan Naton puolesta. Suomalaiset sotilaat ovat Naton halvimmat: n. 10 euroa päivässä plus ylläpito.

  • Vilpitön kysymys

   Vastaa

   Kun on noin pihalla ja älyllisesti vajavainen, tietääkö sen itse ja miltä se tuntuu?

   • Kyynikko

    Vastaa

    Ymmärsitkö lukemasi vai herättikö mielestäsi kenties epäasiallinen kielenkäyttö tunnereaktion, jolla saatoit ulkoistaa tosiasiat ajatteluasi häiritsemästä ? Jos annat tässä yhteydessä sanalle juutalainen merkityksen globalisti, kirjoitus on sangen kuvaava.

  • MKa

   Vastaa

   Tämä juuri on se suuri kuva tästä ja Suomi on pian samassa tilanteessa kuin Ukraina. Pari vuotta aseistamista ja propagandaa ja Marsalkka Marin, a.k.a. Sanna Suuri, johtaa poikamme kohti aluepalautuksia… ja ydinsotaa. Ja juutalainen nauraa matkalla pankkiin, kun taas on yksi kansa vähemmän voitettavana ”reality civilizationissa”. Suomi kuolee 2025, arvaan…

  • Jupi

   Vastaa

   Sodan päätyttyä jutskut kieroilee tavalla tai toisella kaikki heidän poliittiset viholliset kuolemanleirille, oli Azov tai ei

  • qpq

   Vastaa

   Mutta Venäjähän on myös sionistien vallassa, jokin tässä kuviossa tökkii pahasti.

   • Että näin

    Vastaa

    Siinäpä se, kaksi kuppikuntaa tappelee vallasta ja mammonasta ‚tämä on vain yksi sota monien joukossa heillä.
    Tuolla on aiemmin kirjoitus; https://www.partisaani.com/opinion/2022/03/01/lukijan-kynasta-ukrainan-juutalainen-sota/
    Juutalaienn voittaa aina, oli hän kummalla puolella hyvänsä.

    Menneiltä vuosikymmeniltä muistetaan, ettei juutalaisilla ollut sijaa ukrainassa, saksalaiset joutuivat suojelemaan näitä paikallisilta, jotka olisivat pistäneet porukan lihoiksi. Mutta ikävän käänteen jälkeen venäläiset ajoivat pahat natsit pois ja ottivat koko maan haltuunsa, näin jutikat pääsivät pälkähästä ja takaisin myyräntyöhönsä.

  • ValhallaX

   Vastaa

   Juuri näin.

   Sionisti hyökkää tuhansin eri tavoin ja juuri nyt läntisen massamedian kautta, perinteiseen tapaan, valheilla ja tolkuttomalla propagandalla. Toisin kuin harhaanjohdetut (ja varmasti vilpittömät) kansallismieliset uskovat, sionisti haluaa tuhota molemmat valkoiset maat eli sekä Ukrainan että Venäjän. Ja nyt kun esimerkiksi Suomessa valtaa pitävät houkat ja huorat niin mekin saamme nyt heidän kauttaan turpaamme sionistin toimesta. Ja luonnollisesti Venäjä on tähtäimessä.

   Mistä sionisti ei tässä pitäisi? Ei, pojat, tämä on sionistin märkä uni. Venäjä eristetään muusta valkoisten ihmisten maailmasta, ja toisaalla Ukrainan tuho varmnistetaan sillä, että sen korruptoituneelle juutalaisjohdolle luvataan jo kymmeniä miljardeja rahaa siitä hyvästä, että juutalaishallinto varmasti tapattaa Ukrainan parhaat voimat aivan kuten nyt Mariupolissa. Eikä tässä veielä kaikki, houkkien ja huorien johtama Länsi pistää vapaaehtoisesti, sionistimedian hurratessa, hirrtoköyden kaulaansa ja hyppää itse sionistikiimassa tuolilta alas. Mehän olemme joukolla psyykanneet itsemme taloudelliseen tuhoon ja siitä seuraavaan totaaliseen velkavankeuteen (ns. Total Krieg, Trademark Zionism) ja lopulliseen taloudelliseen perikatoon.

   Sionisti ei voi uskoa meidän tyhmyyttämme, me olemme ääliöitä, kun sallimme maan surkeimman aineksen johtaa maatamme ja nöyryyttää kansaamme, jotta sionisti voi ryöstää maanosamme samalla kun ryöstetty suutelee ryöstäjän jalkaa jonkinlaisena vapauttajana. Suomen lyhyen itsenäisyysajan surkein alhio on nyt edessämme ja tulevat sukupolvet on nyt lopullisesti orjuutettu. Nyt ei puutu kuin kohta tulossa oleva käsittämätön neekeriaalto Afrikasta ja sekin on sionistien masinoima elintarvikepula, josta siitäkin olemme jo ennalta kiittäneet omia huoriamme ja houkkioitamme.

   Ja todella, todella lähellä on sekin hetki, kun tapatamme omia nuoriamme sionistin ahneuden takia, turhanpäiten, mutta voitte olla varmoja, että huoramedia ja maan johtavat huorat vaativat vielä sitäkin ja siitäkin kansan pitää kiittää jo etukäteen.

   Tämä on Suomi A.D. 2022.

  • Kuolo tulee

   Vastaa

   Näinhän se on. Videoissa joissa antautuneet kävelevät ryhmässä oli ainakin neljä amerikkalaista naista. Niiden säkeissä luki US-Army. Tämä on tieto jota Venäjä hakee. Eli se haluaa tiedot kaikista palkkasotilaista alueella, niin BalckWaterin, Dyncorpin kuin yksittäisistäkin sotilaista.

   Azovien ja Aidanien tekemistä raakuuksista löytyy video- ja kuvamateriaalia aivan riittävästi. Sen sijaan Ukrainalaisten väitteistä ei juuri muuta kuin sanoja. EU:n ja USA:n sotilastarkkailija eivät löytäneet todisteita sairaalan pommituksesta, juna-aseman pommituksesta eikä päiväkodin pommituksesta. 

   Mutta eiköhän tämä selviä aikanaan kun Amerikka ja EU ovat ottaneet aseitaan vastaan Ukrainasta viljaa. Eivätkä ihan pieniä määriä. Sodan aikana noin 50 miljoonaa tonnia kuukaudessa. Rahdattu Moldovan sataman kautta pois sadoilla rekoilla. 

   Mutta että palkkasotureillahan ei ole mitään oikeuksia missään oikeuslaitoksessa. Ne saavat eittämättä kuolemantuomion.

   • Plääh

    Vastaa

    Jos on amerikkalaisia, niin on Venäjän feikkikuva. Tätä propagandaa se ei hae, vaan levittää. Missä se kuvamateriaali on? Ainiin, sitä ei ole ja on muutamia venäläisiä (juutalaisia siis ) propagandalavastuksia. Minulle ihan uutta, että palkkasotureilla ei olisi mitään oikeuksia. Onko kyseessä edes palkkasotilas, vaiko vaaehtoinen? No vapaaehtoisiahan Venäjä vihaa eniten

    • Observer

     Vastaa

     Onneksi Wagnerin enkelit ja venäläiset sotilaat noin yleensäkin ovat todellisia filantrooppeja. Inhimiilisyyden ja humanitaarisuuden ruumillistumia, aitoja äiti Teresan uranjatkajia.

  • Kalergi plan in full attack

   Vastaa

   TT: Hyvä kirjoitus, noin itsekin ajattelen

 • Juhae

  Vastaa

  Vaikka en olekaan samaa mieltä kansallismielisten kanssa, tuo pataljoona osoitti suurta rohkeutta ja periksiantamuutta kunnioitan syvästi.

  • GLGL

   Vastaa

   8 vuotta Itä-Ukrainaa terrorisoinut joukko ei kovin paljoa kunnioitusta herätä, kuten ei myöskään siviilien käyttö ihmiskilpinä (kuvittele itsesi siihen tilanteeseen). Huonoa sotilasjohtamista osoittaa typerä linnoittautuminen johonkin teollisuuskompleksiin.

   • Plääh

    Vastaa

    Venäläisistäkö puhut? Ai ei, linnoittautujathan olivat ukrainalaisia. Mikä siinä linnoittautumisessa oli muka typerää?

    • Örmy

     Vastaa

     Niin, eihän se tyhmää ole jos antaa itselleen kaksi vaihtoehto 1) Kuolla nälkään 2) Kuolla laukaukseen oikeudenkäynnin jälkeen.

     • pzkw

      Niinpä👍🏻 😂

 • Anonymous

  Vastaa

  ”You can tell a lot about a man by the way he bleeds. Me? I bleed only for my country, and nothing else!”

  ”Their dogs are inspired by fear of punishment, not love of owner, and that says just about everything you need to know about these guys. Anyone who beats their animals to keep them in line doesn’t have a place in this world or the next. Our treatment of animals is a reflection of our deepest morality.”

  ”Russians are beasts!”
  ‑Adolf Hitler

  Slava Ukraini!
  Eläköön Azov pataljoona!

 • Jallu

  Vastaa

  Siinä mielessä tekivät täysin oikein, että eivät antautuneet ja taistelivat melkein viimeiseen mieheen. Kun tietää miten sivistysvaltio Venäjä kohtelee sotavankeja niin ehkä se kuolemakin on parempi vaihtoehto. Jopa Venäjä duumankin suulla vaahdotaan, että ei vaihtoon ja nappi otsaan ja vikkelästi näille natseille. Varsinainen sivistysvaltio tämä meidän naapuri. Mutta iloitaan siitä, että Ukraina tulee tämän sodan voittamaan ja Janus Putkonenkin voi lähteä jo sinne vaikka Uralin taakse ihannemaahansa kirjoittelemaan seuraavasta kansanmurhasta.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Ukrainan sodasta en tiedä, mitä ajatella. Periaatteessa sympatisoin Ukrainaa mutta Venäjä on valkoisen rodun viimeinen toivo. Ajatus kahden valkoisen kansan välisestä sodasta on pirullinen. 

  Uskon näkymättömän käden (juutalaisten/ finanssieliitti) ohjanneen Venäjän ja Ukrainan sotaan. Yhtenäinen valkoinen rotu on kauhistus suvakisteille.

  Siksi Venäjä halutaan murskata, että se ei ole lähtenyt mukaan wokehulluuteen.

  • Schlageter

   Vastaa

   Oikein. Valkoiset sotivat, kärsivät ja kaatuvat. Sodan olisi voinut välttää Ukrainan juutalainen presidentti, mutta hän ei halunnut sitä välttää. Kuukausien ajan hänellä oli mahdollisuus vakuuttaa, ettei Ukraina tule koskaan liittymään Natoon. Millaisia kärsimyksiä hänen politiikkansa ukrainalaisille onkaan aiheuttanut! Ja kun sota oli jo ovella, seniili Biden julisti, että USA ei tule sekaantumaan sotaan, ts. antoi ryssälle vapaat kädet. Jälkikäteen nämä kaksi hullua politiikkaa ajanutta henkilöä esiintyvät tietysti loistavina poliitikkoina – ja ihmiset uskovat heidän sellaisia olevankin. – Ehkä kaiken takana onkin etupiirien jakaminen vanhaan tapaan: ”Te saatte Ukrainan, me saamme Ruotsin ja Suomen?”

   • Plääh

    Vastaa

    Ukrainan pressalla ei olut mitään mahdollisuutta välttää sotaa. Hän tosin saattaa olla vain osa koko sodan juoninutta juutalaismafiaa, jonka verkko nimenomaan on myös Venäjästä ottanut tiukan otteen ja Venäjä on vain väline

  • Anonymous

   Vastaa

   ”Venäjä on valkoisen rodun viimeinen toivo” 😂
   Olipas hieno analyysi. Pidätkö todella ryssien mongoloidilaumaa valkoisina? Murhaavia, ryösteleviä ja raiskaavia Barbaareja ja roskasakkia! Ali-ihmisiä! Petoja, jotka pitäisi kaikki ampua.

   • Snif

    Vastaa

    Ryssät on rämenisäkkäitä, ei lähelläkään ihmistä.
    Samaa on myös kaikki putinistit.

  • Anonymous

   Vastaa

   Venäjä, tuo takapajuinen kehitysmaa, joka haaveilee Neuvostoliiton uudelleen nousemisesta,tämä ”valkoisen rodun viimeinen toivo”, jotka näkevät natseja kaikkialla ja ovat ottaneet tehtäväkseen ”denatsifoida” Ukrainan ja vievät sotaa kaikkialle. Ryssät eivät ymmärrä mitään muuta kuin väkivaltaa! Menkäähän sinne Venäjälle vitun maanpetturit. Nämä UMV-lehden apinat yrittävät tyrkyttää tuota Pro russia häränpaskaansa täälläkin.

  • Anonymous

   Vastaa


   UUTISET
   UUTISETULKOMAAT
   Ihmisoikeusvaltuutettu: 1‑vuotias poika kuoli raiskauksen seurauksena – IL seuraa sotaa
   Iltalehti seuraa Ukrainan sodan tapahtumia hetki hetkeltä.
   Ukrainan joukot räjäyttivät sillan Luhanskin alueella estääkseen Venäjän etenemisen idässä. UKRAINE NATIONAL GUARD / REUTERS
   IL TYÖRYHMÄ
   Tiistai 8.3.2022 klo 8:56 (muokattu tänään klo 10:18)
   Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt 40 miljardin dollarin suuruisen avustuspaketin Ukrainalle.
   Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev on väläyttänyt ruokaviennin keskeytystä.
   EU haluaa käyttää venäläisoligarkkien jäädytettyjä varoja Ukrainan jälleenrakennukseen.
   Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on väittänyt Venäjän tuhonneen Donbasin alueen täysin.
   Ukraina: 1‑vuotias poika kuoli raiskauksen seurauksena
   klo 10:15: Ukrainan armeijan puskettua Venäjän joukot pois Harkovan alueen kylistä, siviilejä kohtaan tehdyt kauheudet ovat alkaneet paljastua. Ukrainan mukaan alueella annettiin päivässä 56 ilmoitusta seksuaalisesta väkivallasta. 

   Ukrainan ihmisoikeusvaltuutettu Lyudmyla Denisova on kertonut Harkovan alueelta paljastuneista raiskauksista. Denisovan mukaan perheitä on muun muassa pakotettu katsomaan yhdeksänvuotiaiden kolmostyttöjen raiskausta. Lisäksi venäläissotilaat ovat raiskanneet taaperoita ja vauvoja. Yhdeksän kuukauden ikäinen tyttö raiskattiin kynttilällä, 1‑vuotias poika kuoli kahden sotilaan raiskattua hänet ja 2‑vuotias tyttö joutui myös kahden sotilaan raiskaamaksi. 

   Venäjän armeijan raiskaukset eivät katso ikää tai sukupuolta, sillä sotilaat ovat Denisovan mukaan raiskanneet myös 67- ja 78-vuotiaat miehet. ”

   Siinä sulle ”valkoisen rodun viimeisen toivon” mongoloidisotilaat tuhoavat, murhaavat, ryöstävät ja raiskaavat. Vittu tollaset kaltaisesi ryssiä myötäilevät paskaläjät pitäisi polttaa hiljaisella liekillä. Että mua vituttaa nämä kusipäät, raukat jotka kehtaa kutsua itseään ”kansallismielisiksi” ja ”patriooteiksi
   ” kuten nämä UMV-lehden kotiryssät ja kannattaa ryssien raukkamaista hyökkäyssotaa. Olette oksettavia paskamatoja! Toivottavasti kuolette kivuliaasti!

 • juha II

  Vastaa

  Oikeus ja oikeuskäsitys vain yhteen suuntaan on kommunistista tekopyhyyttä, koska niin siviilielämässä tai sodassa JOKAINEN on kykeneväinen rikoksiin ja on niistä AINA rikosvastuussa olipa uhri vihollinen tai samalla puolella!
  Jeesustelu, itku ja parku menettää merkityksensä välittömästi silloin kun kärsimys, tuska tai jopa kuolema on epäkesko käsite,
  Nk. sotarikoksia tekevät AINA sodan molemmat osapuolet historiassa kaikissa tähän astissa ihmiskunnan sodissa.
  Jopa suomalaisetkin kaikken pyhimmissä eli Talvisodassa joka määte on AINA tarpeeton ja pitkitetty tietoisesti tehty kuoleman pitkittäminen. Sota ei sivistä ketään olipa kutsu rintamalle tullut mistä syystä huolimatta.
  Rauhan ajan rikokset ovat kaikki tuomittavia ja niin on sodankin, jossa oikeiden toteutumisen puolittaa aina reaalimaailmassa ”Voittajan oikeus”, mutta ajan kuluessa sekin haalistuu paljastakseen myös voittajien ”salatut elämät”!
  14 000 kuollutta siviiliä (EI sotilaita!) ovat myös ihmisiä olipa heidan äidin kielensä kuinka saatanallinen hyvänsä!
  Jos näin on. Tuulen kääntyessä väärälle puolelle olkoot 5 miljoonaa suomalaista yhtä paljon merkitystä vailla kun ne, joiden haudoilla voi tanssia kuten rasmuslaisetkin, Antifa ja BLM tekevät.
  Meillä ei ole varattuna osaa eikä arpaa ”Uusi maailmanjärjestys” ‑Sauli Niinistön ja WEF ”The Great Reset” ‑Sanna Marinin pelikirjassa paitsi olla tykinruokana ja nälkäisenä kotirintamanna NATO:n aikuisen oikeissa sotapeleissä!
  Tänään palaa naapurin sauna. Huomenna oma sauna!

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Tämä on rajasota. Ukraina ei suostunut venäläisalueiden irrottamiseen. Venäläisnationalistit piti pintansa Ukrainaa vastaan 8 vuotta. Nyt sitten isoveli tuli ja Ukraina jaetaan.

  • Plääh

   Vastaa

   Valheista päätellen venäläisasiamies. Isoveli nostatti Terijoen hallituksen ja antoi sille aremeijan ja aseet

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  military, soldier, ukraine