Saksan hallitus uhkaa: saatamme kieltää Telegramin

Saksan hallitus uhkaa mahdollisuudella kieltää suosittu Telegram-applikaatio. Kyseinen applikaatio oli maailmalla viime vuoden nopeiten kasvava palvelu.

Ulkomaat

Telegram tarjoaa sekä mahdollisuuden salattuun keskusteluun, suljettuihin sekä avoimiin ryhmächatteihin, erilaisiin ”tykkäys”-kanaviin ilman sensuuria ja kaiken tämän nimimerkkimahdollisuuden takaa. Ominaisuuksiensa vuoksi se onkin noussut valtavaan suosioon niin Suomessa kuin etenkin maailmalla.

Viranomaiset ovat kiukkuisia palvelulle sekä sen salauksen vuoksi että sensuurin puutteen takia. Palvelussa sekä kansallismieliset että koronakriittiset kansalaiset voivat markkinoida ajatuksiaan sekä organisoitua.

Palvelun viralliseksi kiellon syyksi esitetään vahvaa kryptausta, jota ”rikolliset käyttävät hyväksi”, mutta luultavasti todelliset syyt ovat sensuurivapaassa somessa, mikä ahdistaa viranomaisia. Sensuurivapaus meinaa ”vihapuheen ja salaliittoteorioiden” leviämistä, mikä on ilmeisesti huono juttu.

Voit ladata Telegramin suoraan sen nettisivuilta osoitteesta telegram.org.

Lähde: Kansalainen

Kryptaus Poliittiset viholliset Sananvapaus Teknologia Telegram Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ehdottomasti ehkä

  Vastaa

  Sitä voi olla varma että internetissä ei liiku yksikään paketti jota ei pystytä purkamaan. Mutta voi olla että Telegramin kohdalla saksalaiset ei sitä pysty purkamaan.

  • Bella

   Vastaa

   Varmaankaan kyse ei ole siitä, etteikö Telegramia voisi ”purkaa”, vaan ainoastaan siitä, että koska Telegram on nimenomaan tehty ja markkinoitu kansalaisille ”purkamattomana”, niin tämä ottaa viranomaisten egon päälle.

 • pää määrää

  Vastaa

  Kiellon sijasta voisi määrätä median puhumaan totta ja lopettamaan valehtelemisen sekä vaikenemisen kansalaisia koskevista ongelmista. Median tulisi kertoa todenmukaisesti ihmisten ajatuksista ja kritisoida niitä järkevästi.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Jotain on vialla, kun pitää kieltää ihmisiä viestimästä. Kun kieltolinjalle lähdetään, niin ei kielto jää Telegrammiin. Lopulta kielletään kaikki sähköinen viestintä, radioliikenne, puhelimet, kirjeposti ja kansalaisten tapaamiset. Kun ihmiset sitten keksivät kiertoilmaisuja, nekin kielletään.

 • NS

  Vastaa

  EU:n isänä pidetty Richard Coudenhove-Kalergi kirjassaan Paneurooppa:

  ”On vain paneurooppalaisella lainsäädännöllä kiellettävä kouluissa ja sanomalehdissä keinotekoisesti kiihoittamasta kansoja toisiaan vastaan. Yhdenmukaisen lain on ankarasti rangaistava kansallisvihapropaganda valtiopetoksena Eurooppaa kohtaan.”

 • Qwerty

  Vastaa

  Entäs jos tällä ulostulolla vain uskotellaan että telegrammissa on vahva salaus? Jos käyttäjät saadaan luottamaan, niin he viestittelevät huolettomammin jonkajälkeen viesteihin päästään käsiksi helpommin ja laajemmin?

 • Tomppa

  Vastaa

  Kummallisesti nostaa fasismi taas Saksassa päätään. Olisiko sillä jotain tekemistä sen kanssa, että Angela Merkel, tuo entinen itäsaksalainen kommunisti ja Maailman talousfoorumin opetuslapsi oli siellä pitkään vallassa?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi