Maailman rokotetuin alue peruu joulun koronan takia

Hallituksen vastaus korkeasta rokotekattavuudesta huolimatta kasvaviin koronatapauksiin on jakaa lisää rokotteita.

Ulkomaat

Gibraltarin hallitus on julistanut, että ”viralliset joulujuhlat ja vastaavanlaiset kokoontumiset” on peruutettu ja kehotti kansalaisia välttämään sosiaalisia tapahtumia ja juhlia vähintään viimeiset neljä viikkoa. Lisäksi halailua ja muuta koskettelua tulee välttää ja maskin käyttöä suositellaan.

Hallituksen linjaus johtuu ”eksponentiaalisesti” kasvaneista koronatartunnoista, minkä luulisi olevan mahdotonta alueella, missä 118 prosenttia rokoteikäisestä väestöstä on täysin rokotettu tautia vastaan.

Yli sadan prosentin rokotekattavuus johtuu siitä, että myös Gibraltarin rajan päivittäin työasioiden takia ylittävät Espanjan kansalaiset on rokotettu.

Vaikka rokotteet eivät kaikesta päätellen toimi, on Gibraltar aloittanut yli 40-vuotiaiden kolmannet pistokset, sekä suunnittelee viiden ja kahdentoista ikävuoden välillä olevien lasten rokottamista.

Lähde

Espanja Gibraltar Hyvinvointi Joulu Koronarajoitukset Koronavirus Politiikka Rappiokulttuuri Rokotepassi Rokotteet Talous Teknologia Tiede & luonto Ulkomaat Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • -

  Vastaa

  ”JOULU ON PERUTTU!!!”
  ”Tikkarit viedään lapsilta!”
  ”Mummoilta takavarikoidaan kävelykepit!”

  Ei saatana, mitä paskaa ja pelleilyä!

 • korona = donitsitalous

  Vastaa

  Jos joku ei ole vielä kuullut ”donitsitaloudesta” tai tiedä mikä se on, on syytä ottaa asiasta selvää. Se saattaa löytyä jo sinun asuinalueesi maakuntakaavasta.

  Lyhykäisyydessään: Donitsitalous on sitä että kaikille ”jaetaan vähemmän että kaikille riittää”. Tuohan on vale jonka kaikki tunnistavat mutta
  käytännössä tulevina vuosina tulemme näkemään muitakin kuin ”komponentti/siru pulaa”. Ihan kaikista tuotteista muodostetaan keintekoisesti pula. Näin saadaan hinnat kohoamaan ja kun ihmiset tarvitsevat muutamia tuotteita elääkseen, niiden kohdalla inflaatio lähtee sellaiselle laukalle että normaali >7% on leikin laskua. Selvin keppi jolla ihmiset pakotetaan donitsitalouteen on korona. Se tappaa likevaihdon.

  Miettikääpä missä olette jo nähneet esimerkkejä? Ehkä selvin esimerkki ovat nämä tuuli- ja aurinkosähkölaitokset. Helsingin energialaitos luopuu kivihiilen poltosta ja jättää konventionaalisia voimalaitoksia vain yhden, naapurikunnan puolelle. Mitä luulette riittääkö sähköä ja lämpöä entiseen tapaan Suur-helsingin alueelle?

  Entäs ulkomaalaisessa omistuksessa oleva Posti? Oletteko ihmetelleet miksi Kiinasta tulivat paketit kaksi vuotta sitten neljässä päivässä mutta nyt ei edes Suomen sisällä pystytä automaattikoneilla lajittelemaan kirjettä tuona aikana. Tai miksi jo euroopasta paketti kestää 10–17 päivää kun se vielä viime vuonna tuli neljässä päivässä.

  Tai miksi moni eurooppalainen postimyyntiyritys ei enää kesäkuun jälkeen myynyt tuotteitaan maansa rajojen ulkopuolelle. Ja useimmat manner eurooppalaiset kaupat eivät myy Suomeen vaikka Ruotsiin yhä myydään?

  Tämä donitsitalous on sammakon keittämistä. Pikkuhiljaa tapahtuvia muutoksia joita tavallinen kansa ei huomaa viettäessään aikaansa somessa ja elokuvakanavilla. Tai ”tapahtumissa” keskushermostoon vaikuttavien aineiden alaisina.

  Nyt ollaan tultu tilanteeseen jossa maakuntakaavoissa puhutaan donitsitaloudesta säästöjen perustana. Se tarkoittaa että esim. julkista liikennettä vähennetään ”kustannusten säästämiseksi”, vaikka suurimpien kaupunkien julkinen liikenne tuottaa miljoonia puhdasta piiloveroa niiden kassaan. Puhutaan koulutuksen alasajosta säästötoimen siinä missä erilaisten sosialitukienkin leikkauksessa. Leikkauksia tulemme näkemään kaikkialla paitsi Sannamme saunavuoroissa ja tarjoilussa.

  Kun mietitte, jos tarvitsette jotain parin vuoden sisällä, on aika hankkia se nyt. Nimenomaan nyt jotta tavaravirrat saadaan pysymään jatkuvina ja ihmisillä pysymään työpaikat. Tämä Mauno Koiviston aloittama talouden alasajo jota ei enää yritettykään peitellä Kataisen ja Stubin hallitusten aikoina, on tullut pisteeseen jossa se on niin ohut että se on helppo pistää jo polvilleen. Ja maakuntakavat aloittavat toteuttaa sitä alueillaan ensi vuoden alusta. 

  On aika tukea toisiamma ja pitää rattaat pyörimässä. Ja jos joku Gibraltar peruuttaa joulunsa donitsitalouden vuoksi, niin antaa niiden tehdä se. Eletään me niinkuin ennenkin ja vietetään suomalainen joulu läheisten ja perheiden kanssa. Ei osallistuta donitsitalouteen. Sillä juuri sitähän korona on.

  • Minä

   Vastaa

   https://www.donitsitalous.fi/

   Tuossa siitä donitsitaloudesta. Kommunisteilla oli loistavat ideat taloudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Tämä on uusi malli keskusjohtoisesta suunnitelmataloudesta, joka mitä ilmeisimmin tulee johtamaan samalla tavalla kurjuuteen kuin kommunismikin. 

   Tuollaiset ratkaisut eivät toimi, paitsi kannattajiensa mielikuvituksessa. Heidän uskonsa ei tee siitä toimivaa.

  • pää määrää

   Vastaa

   Tuossa lueteltiin monen laista pahaa. Ainakin yksi pitää paikkansa, ulkomailta tilaaminen on hankalaa ja hinnat nousseet. Jos tilaat EU alueelta, joudut nyt maksamman Suomen korkeat ALVt. Jos hankit Kiinasta, joudut pienistäkin ostoista maksamaan tullit ja käymään ei paperisotaa mutta digitaalisotaa.

  • korona = donitsitalous

   Vastaa

   Tämän donitsitalouden yksi kulmakivi on energiatuotannon alasajo. Sen vuoksi tämä ”vihreä siirtymä” siirsi Nesteen kalostamon rakennustyöt Suomesta Hollantiin. Suomesta piti saada öljynjalostus loppumaan että ollaan ulkomaalaisten rikollisten monopolien armoilla.

   Helsingin energialaitos ilmoitti tosiaan jo ajavansa kaikki voimalaitokset alas paitsi sen yhden jätteenpolttolaitoksen. Käytännössä tämä tarkoittaa KOKO Suomen alueella sitä että kun kaikki pikkuhiljaa tapahtuvat muutokset on tehty, niin jokainen saa 10% siitä sähköenergiasta minkä käyttää nyt. Millä lämmitämme taloja, lataamme niitä sähköautoja tai valmistamme ruokaa? Energiaa ei tule enempää kun se valmistetaan biokaasusta tai 100% uusiutuvasta, hiilineuraalista, energiasta.

   Onko talosanne edes tulipesää? Kiuaskin riittää. Sillä lämmittää taloa kovillakin pakkasilla. Pitää vain olla joku joka pitää koko päivän neljän kalikan tulta kiukaan alla. Ja ‑27 asteesta selviää.

   Tästä on nähtävillä esimakua siinä että YIT luopuu kiinteistörahastoista. Eli rakennusten arvo (kerrostalojen) alkaa romahtamaan merkittävällä nopeudella:

   https://www.rakennuslehti.fi/2021/11/yit-fokusoi-toimintaansa-ja-luopuu-kiinteistosijoittamisesta/

   Myös muiden kaupunkien voimalaitokset ovat tähtäiristikossa. Hiilipäästöjä ei saa tulla.

   Nuo ensimmäisessä kirjotuksessa esiituodut asiat ovat jo tapahtuneet. Mutta lisää tulee kiihtyvällä tahdilla. Muistanettehan että polttoaineiden myynti lopetetaan yksityshenkilöille vuonna 2035.

   Minä kuulen jo monta ”Ei noin voi tapahtua” kommenttia. Ikävä kyllä päätökset tehtiin jo vuonna 2016 ja siirtymäajat ovat ohi. Ja kun tämäkin juna on nostettu raiteilleen niin voitte olla varmoja että se ei pysähdy. Ellei kiskot ole poikki. Mutta miten saamme ne poikki kun meitä valvo ihmisoikeuksia sortava eu?

 • Wille R

  Vastaa

  Maailman vähiten rokotettu alue, Afrikka, on käytännössä vapaa koronasta ja elämä on palannut normaaliksi.
  – Kukaan valtion palkkalistoilla oleva ei osaa selittää ilmiötä.

  ‘Unvaccinated’ Africa Still Not Impacted

  – «Maski on aina mukana taskussa, poliisia varten. Tarvitsevathan hekin lahjuksensa.»

 • TT

  Vastaa

  Grinchin suoja-asusta uupuu se kuusisakarainen tähti. Tosin kaikkihan sen tietävät, mikä Grinchin etnisyys on ja poliittinen suuntautuneisuus.

 • tarkkailija

  Vastaa

  kuka kertoisi totuuden gibraltarin tilanteesta? miten onnistuu 118% kattavuus? ja jos se jollain matikalla onnistuu, toki suomi pistää paremmaksi?

  • Nimetön

   Vastaa

   Lue artikkeli niin tiedät!

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Se liikevaihto ei ole se mitä pitää tavoitella, vaan kate per tuote
  Seppo Lehto

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi