12-vuotias sai oikeudelta luvan rokottaa itsensä isänsä estoista huolimatta

Järjestelmä myöntää lapsille itsemääräämisoikeuden silloin, kun he haluavat rokottautua.

Ulkomaat

12-vuotias poika Alankomaista voitti oikeudenkäynnin isäänsä vastaan, joka ei antanut pojalleen lupaa rokottautua koronavirusta vastaan tämän tahdosta huolimatta.

Isä ei ollut antanut poikansa rokottautua vaikka tämä halusi, koska oli huolissaan testaamattoman rokotteen terveysvaikutuksista poikaansa.

Alankomaiden lain mukaan alle 16-vuotias tarvitsee vanhempiensa luvan rokottautumista varten. Jos asiasta ilmenee erimielisyyksiä, niin lapsella on oikeus päättää siitä itse, eli käytännössä vanhempien lupaa ei tarvita.

Lähde: RT

Alankomaat Hyvinvointi Koronarajoitukset Koronavirus Oikeudenkäynti Rappiokulttuuri Rokotepassi Rokotteet Teknologia Tiede & luonto Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Isä oli fiksu ja yritti taistella lapsensa terveyden puolesta. Ilmeisesti aivopesu ja sosiaalinen status vaikutti siihen, että lapsi pakkomielteisesti halusi piikin, surullista.
  Oli kyse sitten ihan mistä tahansa muusta kuin rokottautumisesta, tuon ikäinen lapsi ei asioista sitten saakaan päättää, koska on vasta lapsi.

 • Matti Kokko

  Vastaa

  Lasten rokotus halutaan viedä kiireellä mahdollisimman pitkälle. Luulen että tähän on syy halu saada ”ei rokotetut” verrokkiryhmänä pois. On ikävää uusien normaalien flunssakausien myötä nähdä rokottamattomien selviävän normaalisti, kun taas rokotetut voivat kovin huonosti immuunijärjestelmän tuhoamisen myötä.
  Fimeassa tämän rokotteen myötä haittailmoitukset ovat kasvaneet 800% normaaliin nähden. Käsittely on ruuhkautunut ja jo yli 11000 tapausta on jonossa. Käytännössä ihmiset kyllä jo tietävät mistä on kyse. Keinot pysäyttää tämä hulluus ovat vain vähissä.

  On selvää että tämä poika ei saa koskaan omia lapsia, muutoinkin hänen polkunsa saattaa olla kovin lyhyt ja tuskaisa. Todella ikävää.

  https://mvlehti.net/2021/09/26/riskit-suurempia-kuin-hyodyt-laakarit-ruotsissa-julkaisivat-vastalauseensa-lasten-koronarokotuksista/

 • Nimetön

  Vastaa

  Ja sitten jos ja kun pojalle tulee vakavia haittoja kantaahan oikeuslaitos myös oman osansa vastuustaan?

 • Karma puree

  Vastaa

  Kohta pääsee isä sanomaan että:”Mitäs minä sanoin”.

  Suomessahan 12 vuotiaalla on itsemäääämisoikeus tällaisissa asioissa.

 • Mari T

  Vastaa

  Oliko mahdollisesti asiasta päättämässä valtion palkkaama tuomari, joka toteutti valtion tahtoa ja maksoiko valtio lapsen oikeudenkäyntikulut?

  Voiko lapsi kantaa ja vastata oikeudessa ? Kuka oikeutti lapsen ajamaan kannetta? Tuomariko? Mihin lakipykälään se perustui?

  • Ilmari

   Vastaa

   En tiedä Alankomaista mutta Suomessa lapsi voi kantaa ja vastata oikeudessa. Hänelle määrätään joku edunvalvoja. 

   Totta kai asian ratkaisee virassa toimiva tuomari. Kuka muu sen ratkaisisi?

 • Matti Kurki

  Vastaa

  Kun lapsi voi laillisesti itse suostua johonkin asiaan ilman vanhempia, mihinköhän toimintaan hän voisi suostua seuraavaksi? Aika taitava reitti heidän saastaisiin haluihinsa.

  • Kyynikko

   Vastaa

   Saat jäätelöä joka päivä, kun allekirjoitat tämän emansipaatiohakemuksen kiltille lakimiessedälle. Sinähän olet jo seitsemän…

 • Totuus ensin

  Vastaa
 • N.N.

  Vastaa

  Valtio ottaa enemmän ja enemmän itselleen määräysvallan lapsistamme.

  Tämä juttu on törkeä samoin tämä luokaton Turvallinen Oulu-hanke.

  Lastentarhat ja koulut, siellä muokataan lasten mielet aivan niin kuin konsanaan DDR:ssä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi