Amerikkalaiskaupungit ottavat ”rasistisen” kasvojentunnistusteknologian takaisin käyttöön

Valvontayhteiskunnan edistäminen on loppujen lopuksi eliitille mustien loukattuja tunteita tärkeämpi asia.

Teknologia

eye, surveillance, privacy

Kasvojentunnistusteknologia on tekemässä paluuta Yhdysvalloissa siitä huolimatta, että sen käyttö on aiemmin hyllytetty teknologian ”rasistisuuden” takia, tekoälyjen muun muassa luokiteltua mustia naisia miehiksi.

Virginian osavaltio aikoo heinäkuussa perua aiemmin tekemänsä päätöksen tunnistusteknologian käyttämisestä poliisitoiminnassa, Kalifornian osavaltion ja New Orleansin kaupungin mahdollisesti tehdessä saman jo tässä kuussa.

Teknologian käyttöönottoa perustellaan nyt kasvaneella rikollisuudella, ja tilastojen mukaan New Orleansissa murhat ovat lisääntyneet 67 prosenttia, minkä takia poliisi sanoo tarvitsevansa kaikkia mahdollisia työkaluja rikosten selvittämiseen. Kansalaisoikeuksia puolustava American Civil Liberties Union on vaatinut pysyvää kieltoa kasvojentunnistusteknologian käyttämiselle poliisitoiminnassa.

” Poliisi hyväksikäyttää kansalaisten rikollisuuden pelkoa kahmiakseen itselleen lisää valtaa. Näin on toimittu jo vuosikymmeniä. Näemme aina uusien teknologioiden vauhdittamista kriisien seurauksena,” ACLU:n edustaja Jennifer Jones kommentoi.

Tekoälyt ovat tehneet mustista muun muassa tämänkaltaisia päätelmiä.

Lähde

Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Teknologia Ulkomaat Uutiset Valvontayhteiskunta Yhdysvaltojen mustat Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pertti grandell

  Vastaa

  jos olisi moinen tuninstus meillä arkadianmäellä, ainoastaan anu läpäisi testin, loput 199 olisivat maan pettureita.

  • Zardex

   Vastaa

   Jep. Huonio huomio, vain yksi kansanedustaja on saapunut paikalle ja istunto alkaa pian. Odotetaan kärsivällisesti. Lisäksi on kutsuttava paikalle tuholaistorjunta, saliin on kertynyt jonkinlaisia hämäräperäisiä lieroja.

  • TT

   Vastaa

   Maanpetturuuden tunnistamiseen ei kummoista tekoälyä tarvita. Kokoomuksen, persujen demareiden, keskustan, RKP, Vasemmistoliiton, kristillisten jäsenkirja riittää. Vihreät voi ”robocop” ampua suoraan ilman erottelua.

 • Jaska

  Vastaa

  ”13/52” ei pidä paikkaansa. Myös ADL tuomitsee tämän sloganin vihafaktana. Oikea lukema on 1356.

 • Onpahan vempele

  Vastaa

  Tekoäly siis luokittelee mustat naiset miehiksi? Tuommoinen luokittelu tekee varmaan eetvarttia neekerinaisten kanssa pariutuvien miesten itsetunnolle.

 • Kimi il-hong kong

  Vastaa

  Valkoisen henkilön tuo teknologia tunnistaa erittäin tarkasti. Sehän ei ole ongelma, vaan se, että kaikki rötöksiä tekevät ovat tummia. Teknologia tuo esiin eroja ihmisten välillä. Paha juttu 🤣

 • IT Kehittäjä

  Vastaa

  Tuo teknologiahan ei ollenkaan toimi niinkuin elokuvissa, briteissä muutamassa keississä tunnistukset olleet 80 % pielessä eli 10 haetusta henkilöstä 8 on tunnistunut väärin.

  Jos mukana olisi ns. gait recognition eli kävelytyylin tunnistus ja pituuden ja muiden mittojen tunnistus, niin sitten päästään hyvillä (4K) kameroilla 92–98 % tarkkuuteen, ei siis silloinkaan aukoton. 

  Ja 92–98 % pääsy vaatii sen että henkilöistä on aiemmin tallennettu muutama tunti kävelyä eri kulmista ja pituus, paino ja muut kehon mitat on tiedossa.

  Plus noiden kaikkien yhdistäminen vaatii mielettömät määrät prosessointitehoa ja tallennettua materiaalia tunnistettavista henkilöistä. Ehkä joku NSA kykenee tällaiseen mutta epäilen että normaali poliisivoimat saisivat näistä kovaakaan hyötyä.

  • Jupi

   Vastaa

   Kohta tämäkin teknologia löytyy älypuhelimessa

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  eye, surveillance, privacy