Britannian hallitus kampanjoi isolla rahalla kryptausta vastaan

Britannian hallitus on aloittanut kampanjan kryptausta eli viestien salaamista vastaan. Hallitus ei tosin tee sitä omilla nimillään, vaan se peittelee jälkiään ulkoistamalla kampanjavastuun yksityiselle markkinointifirmalle.

Teknologia

Hallitus on maksanut M&C Saatch-nimiselle firmalle noin 640 000 euroa kampanjasta, jonka tarkoitus on mustamaalata salattua viestintää. Televisio- ja verkkomainosten lisäksi kampanjaan kuuluu performanssi, jossa kaksi näyttelijää, aikuinen ja lapsi, istuvat julkiselle paikalle sijoitetussa läpinäkyvässä kopissa, joka hiljalleen muuttuu läpinäkymättömäksi.

Kampanjan tarkoitus on saada ihmiset kääntymään omaa yksityisyydensuojaansa vastaan, sillä se on poliisivaltion kannalta mielivaltaista vakoilua hankaloittava yksityiskohta. Salatut viestiaplikaatiot ovat nousseet suosituiksi viime aikoina sensuurin ja mielivaltaisen vakoilun vuoksi.

Lähde: TiVi

1984 Britannia Kryptaus Poliisivaltio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Teknologia Tietoturva Ulkomaat Urkinta Uutiset Valvonta Viestintä Yhteiskunta Yksityisyydensuoja

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Orwell oli oikeassa.

 • Tomppa

  Vastaa

  Muistatteko, kun internet tuli laajempaan käyttöön? Silloin puhuttiin, että internet on alustana anonyymi, mutta kuinkas on käynytkään? Miltei joka paikkaan tulee rekisteröityä ja tunnistautua kaksivaiheisella tunnistuksella. Törmäsin taas eilen rekisteröintivaatimukseen, kun yritin lukea torontolaista sanomalehteä, jossa olisi ollut kiinnostava uutinen ruokatoimituksia kuljettaviin rekkakuskeihin liittyen.
  Tämä salauksen vastustaminen on jatkoa yksityisyyden suojan heikentämiselle. Salausta kuitenkin käytetään valtionhallinnossa, mutta yksityisille ihmisille tai pienemmille toimijoille sitä ei haluta antaa. Olemme kovaa vauhtia matkalla kohti Orwellin dystopiaa, jossa yksityisyyttä ei ole muilla kuin hallitsevalla eliitillä.

 • juha II

  Vastaa

  Vain kansaansa vihamielisesti suhtautuva hallinto tekkee tuollaista! Rahaa kyllä löytyy tähtitieteellisiä summia kun kyse kansakunnan poliittisten ja jopa alkeellisimpienkin ihmisoikeuksien ”polkemisesta kuin tulpatonta mopoa”!
  Tämä näyttää Full HD:nä sen mihin tämä maailma on menossa luotijunan nopeudella. Silti suuri osa ainakin suomalaista sohva-röhnöistä potee enemmän huonosti pyyhitystä pikkula reissusta kuin huolta siitä ”striptease” ‑esityksestä, jossa sen omia oikeukssia vähennetään villisti ja rivosti!
  Mutta suomalaiset ovatkin erityisen tyhmiä ja lampaita. Vm. ominaisuus tosin paranee hetkellisesti viinalla!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi