Facebook painosti tutkijoita tuhoamaan sitä koskeneen tutkimuksen

Juutalaisomisteinen someyhtiö Facebook painosti tutkijoita tuhoamaan yhtiön algoritmejä koskeneen tutkimuksen. Tutkijat tutkivat, minkälaisia algoritmejä Facebookin omistama Instagram käyttää.

Teknologia

AlgorithmWatch-järjestö tutki somejätin toimintaa, kunnes Facebook otti yhteyttä. Facebookin mukaan se yritti auttaa tutkijoita löytämään ”tutkimuksensa tekemisen tavan, joka ei riko Facebookin käyttöehtoja”. Todellisuudessa kyse oli lupauksesta ajaa tutkijaryhmä vararikkoon oikeudenkäynneillä. Facebookilla on varaa käydä oikeutta tappionkin uhalla, kun taas pienellä tutkijaryhmällä ei ole.

Tutkijoiden mukaan he eivät olleet vielä erityisen pitkällä tutkimuksessaan, mutta oikeudenkäynnin uhan vuoksi he joutuivat tuhoamaan kerätyn datan. Tutkimusta oli siinä vaiheessa tehty vuoden verran.

Facebookin sensuuri on nykyään niin tökeröä, että jopa liberaalit huomaavat sen. Kansallismieliset ovat tiedostaneet sensuurin olemassaolon jo vuosia, mutta nyt Ylen kaltaiset liberaalimediat kirjoittavat myös aiheesta.

Lähde: Yle

Aktivismi Facebook Instagram Internet Kapitalismi Kybervaikuttaminen Mark Zuckerberg Oikeudenkäynti Painostaminen Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Sensuuri Sionismi Sosiaalinen media Talous Teknologia Tietoturva Ulkomaat Uutiset Vakoilu Valvonta Valvontakapitalismi

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Viha sumentaa

  Vastaa

  Heh heh heh… Mikäs se siionisteilta kerralla onnistuisi.

 • Jupi

  Vastaa

  Paavi ja rabbi ajelivat autolla. Tien yli juoksi 10 vuotias alaston poika. Paavi kysyi rabbilta: should we screw him? Paavi vastasi: out of what?

  Jupi toivottaa kaikille naurua kaiken tämän hulluuden keskellä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi