Ruotsi suunnittelee anonyymien prepaid-liittymien kieltoa

Kieltoa perustellaan rikollisuuden torjunnalla.

Teknologia

Ruotsi suunnittelee kieltävänsä anonyymit prepaid-liittymät. Jatkossa liittymän ostajien tulisi siis rekisteröidä liittymä ostotilanteessa. Kieltoa perustellaan rikollisuuden torjunnalla.

Prepaid-liittymiä käyttävät monet ihmiset yksinkertaisesti siitä syystä, että he kunnioittavat yksityisyyttään ilman sen kummempia rikollisia aikeita. Valtio kuitenkin haluaa puuttua ihmisten yksityisyyteen kieltämällä anonyymit liittymät.

Ruotsi tunnetaan vakavan maahanmuuttajarikollisuuden maana. Nyt muukalaisten rikollisuutta käytetään perusteena tavallisten ruotsalaisten yksityisyyden vähentämiselle ja poliisivaltiokehitykselle. Toisin sanoen ruotsalaiset pakotetaan luopumaan yksityisyydestään maahanmuuton vuoksi.

Toistaiseksi on epäselvää, milloin hallitus aikoo esittää prepaid-korttien myyntikiellosta lakiesityksen parlamentille. Sisäministeri Mikael Damberg on muutaman vuoden ajan kannattanut kiellon käyttöönottoa.

Lähde: UMV

Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Pohjoismaat Poliisivaltio Poliittiset viholliset PolPo Rikos Ruotsi Teknologia Väestönvaihto Vakoilu Yhteiskunta Yksityisyydensuoja Yksityisyys

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Minä

  Vastaa

  Rikollisuuden torjunnalla voi perustella totalitarismin, jossa valtio tietää jokaisen askeleesi ja tekosi. Sehän helpottaisi valtavasti valvontaa ja rikollisuuden torjunta olisi helppoa. Voitaisiin valvoa pilkun tarkasti, että kansalaiset pysyvät valtion määräämissä ahtaissa rajoissa, eikä kukaan edes pohtisi muuta kuin sallittuja asioita.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   ”Koronavilkku” oli oiva testi myös ihmisten liikkumisten ja kontaktien seurantaan, samalla periaatteella toimivalla ja ei-vapaaehtoisella operaattorin asettamalla sovelluksella voidaan selvittää helposti myös vääriä mielipiteitä omaavien ihmisten ja mielipiteidensä liikkumiset ihmiseltä toisille, eli opposition nujertaminenhan siinä on kiikarissa. Kiinassa jo käytössä, suomi innosta vikisten perässä.

 • K.Lehto

  Vastaa

  Käytännössa tämä kohdistuu yksinomaan niihin, jotka käyttävät prepaid liittymiä laillisin tarkoituksin esim. anonyymin sometilin luomiseen jne. Rikolliset voivat rikollisiin projekteihin hankkia ja käyttää liittymiä mistä muusta maasta tahansa.

 • Pekka

  Vastaa

  Miten voipi liittyä sinimustiin

 • NS-revolutionär

  Vastaa

  Jos tämä vaino nettianonyymejä kansallismielisiä vastaan toteutuu, jää suora toiminta kansanpetturipolitrukkeja vastaan ainoaksi keinoksi vaikuttaa. Kun kansallissosialistinen järjestötoimintakin on Suomessa nykyisin laitonta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi