Li Andersson möläytti ministereiden käyttävän WhatsAppia yhteydenpitoon

Kyberturvallisuuden ammattilaiset ovat ihmeissään ministereiden suhtautumisesta tietoturvaan.

Teknologia

Li Andersson.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja opetusministeri Li Andersson paljasti haastattelussa ministeriviisikon käyttävän keskinäiseen yhteydenpitoonsa WhatsAppia. Tietoturva-asiantuntijat kummeksuivat yhteydenpitovälinettä.

WhatsAppia mainostetaan salattuna yhteydenpitovälineenä, mutta salauksen uskottavuutta syö esimerkiksi tapahtuneet hakkeroinnit, se, että Facebook omistaa sen sekä se, ettei kyseessä ole avoimen lähdekoodin sovellus. Suuret viestisovellukset saavat esimerkiksi Telegramin perustajan mukaan valtioilta tarjouksia jättää takaportteja ohjelmistoihinsa.

Mahdollisesti tiedustelupalveluiden vakoilun kohteena

Valtion virallisesti korkeimman johdon käyttäessä jopa läheisten liittolaisvaltioidensa vakoilusta tunnetun Yhdysvaltojen maaperällä toimivan yrityksen omistamaa sovellusta, eivät tietoturva-asiantuntijat ole asiasta erityisen innoissaan. He lähinnä vaikuttivat toivovan, ettei sovelluksessa kirjoitettaisi mitään ylimääräistä.

Viimeksi helmikuussa nousi vastaava pienimuotoinen kohu, kun ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi pitävänsä muiden maiden kollegoihinsa yhteyttä WhatsAppilla.

Kyberturvallisuuden asiantuntijat suosittelevat käyttämään luotettavaan viestintään Wire ja Signal nimisiä ilmaissovelluksia.

Lähde: MTV Uutiset

Kotimaa Li Andersson Poliittiset viholliset Politiikka Teknologia Tietoturva Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Omistaja Maksaja

  Vastaa

  Valtioneuvoston kanslian ja Eduskunnan tietourvasta vastaavien on käskettävä käyttämään Signal ‑sovellusta, joka on vapaista tietoturvallisin julkisten tietojen mukaan. 

  Maamme sisäiseen viestintään ainakin ministereille sekä presidenille ja heidän puolestaan viestiville voi hyvin hankkia suomalaisen Bittiumin maailman parhaat / parhaimmistoon kuuluvat Tough Mobile ‑laitteet.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi