Partisaani hankki tilastot PolPon terrorismitutkinnoista Suomessa – yksi epämääräinen rikosnimike nousi muiden yli

PolPo on kuluneina vuosina pyrkinyt leimaamaan kansallismielisiä terroristeiksi ja poliittisiksi murhamiehiksi käynnistämällä tekaistuja tutkintoja, jotka ovat kaatuneet lopulta näytön puutteeseen.

Yhteiskunta

Suomen poliisi on politisoitunut kiihtyvään tahtiin 2000-luvulla.

Kuten Partisaania seuraavat ovat panneet merkille, on PolPo (poliittinen poliisi) pyrkinyt viime vuosina leimaamaan kansallismielisen aatteen ”ääriliikehdinnäksi” tai jopa terroristiseksi ideologiaksi. Muun muassa Suojelupoliisin viimeisimmässä vuosikatsauksessa varoitellaan ”äärioikeistolaisen” terrorismin uhasta, vaikka Suomen ainut lähihistorian terrori-isku on ollut kulttuurimarxistisen maahanmuuttopolitiikan tulosta.

Sanna Marinin pääministerikauden päättymisen kunniaksi Partisaani pyrki testaamaan hypoteesia, jonka mukaan ”äärioikeistoon” kohdistuvien terrorismitutkintojen määrä lähti rivakkaan nousuun sen jälkeen, kun Maria Ohisalo nousi 2019 poliisiasioista vastaavaksi sisäministeriksi. Tilasimmekin viranomaisilta tilastot 2000-luvulla käynnistetyistä rikostutkinnoista, joissa nimike liittyy terrorismiin tai muihin yleisvaarallisiin väkivaltarikoksiin.

PolPo on kuluneina vuosina pyrkinyt leimaamaan kansallismielisiä terroristeiksi ja poliittisiksi murhamiehiksi käynnistämällä tekaistuja tutkintoja, jotka ovat kaatuneet lopulta näytön puutteeseen. Tunnetuimmassa oikeusfarssissa kansallismieliset Teemu Torssonen ja Tero Ala-Tuuhonen vapautuivat lopulta Pekka Katajan murhan yritystä koskeneista epäilyistä sekä syytteistä, mutta tätä ennen PolPo ja valehteleva valtamedia olivat pilanneet heidän maineensa perättömillä väitteillä.

PolPo sensuroi poliittisia terrorismitilastoja

Vieläkin suurempaa hysteriaa kansalaisiin pyrittiin lietsomaan niin sanotulla Kankaanpään terrorisolun paljastamisella, joka sekin osoittautui pian uutisankaksi. Voit lukea lisää aiheesta artikkeleista ”Miten pelotella kansaa kuvitteellisella ’äärioikeistolaisella’ terrorin uhalla” ja ” ’Äärioikeiston terroriuhka’ lässähti pannukakuksi”.

Terrorismia koskevalla ja viranomaisille suunnatulla tietopyynnöllämme tahdoimme saada tarkat luvut poliisin aloittamista ”äärioikeistoon” kohdistuneista terrorismiaiheisten rikosten tutkinnoista viimeisten 23 vuoden ajalta. Ennen kaikkea olisimme tahtoneet tietää, mitä trendille tapahtui sen jälkeen, kun poliisiministeriksi nousi vihervasemmistolainen pakkomonikulttuurisuuden kiivas kannattaja.

Partisaanin saamassa vastauksessa poliisi kuitenkin ilmoitti, etteivät he luovuta tilastoja, jotka on eritelty epäiltyjen poliittisen motivaation mukaisesti. Poliisi kieltäytyi myös ilmoittamasta, mikä yksikkö oli hoitanut kunkin tapauksen tutkinnan. Lisäksi poliisi sensuroi tiedon siitä, kuinka suuri osa jutuista vietiin lopulta syyttäjälle. Viimeinen tieto olisi ollut tärkeä siksi, että monet kansallismielisiä vastaan käynnistetyt rikostutkinnat ovat perustuneet heppoiseen näyttöön, minkä vuoksi ne on haudattu äänekkään mediasirkuksen päätteeksi. Kansalle on jätetty valheellinen muistijälki ”äärioikeistolaisesta terrorismista”, vaikka tosiasiassa ketään ei ole tuomittu.

Terr
Poliisin aloittamat terrorismiin ja yleisvaarallisiin rikoksiin liittyvät tutkinnat Suomessa 2000-luvulla.

Sensaatiomaisia rikostutkintoja ilman kovaa näyttöä

PolPon sensuurista huolimatta Partisaanille toimitetut tilastot tarjoavat mielenkiintoista tietoa. Aloitettujen esitutkintojen määrässä mitattuna yksi nimike nousee omaan luokkaansa: Törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu. Rikosnimikkeen historia ulottuu 2010-luvun alkuun, jolloin hallitus päätti, että eräiden vakavien rikosten valmistelusta täytyy myös Suomessa tehdä rangaistavaa. Lakiuudistus astui voimaan syksyllä 2013. Tämän jälkeen se on ollut joka vuosi selvästi merkittävin nimike poliisin Partisaanille toimittamissa tilastoissa.

PolPo on tiedottanut näkyvästi esimerkiksi vuosina 2020 ja 2021 ”uusnatseihin” ja ”äärioikeistoon” kohdistuvista rikostutkinnoista, joissa nimikkeenä on ollut törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu. Vuonna 2021 poliisi ilmoitti lopettavansa edellisen tutkinnan tällä nimikkeellä. Näyttö nimittäin puuttui jälleen. Vuoteen 2023 mennessä myöskään jälkimmäinen tapaus ei ole julkisten tietojen perusteella johtanut mihinkään. Molemmissa tapauksissa PolPo lietsoi valtamedian kautta menestyksekkäästi äärioikeistohysteriaa, vaikka tapaukset eivät edenneet edes käräjille asti.

Tuomas Korhosen Poliisiammattikorkeakoululle kirjoittamassa opinnäytetyössä ”Törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu: rikoksen tunnusmerkistö suomalaisessa oikeuskäytännössä” vihjataan rikosnimikkeen olevan hankala, koska suuri osa näytöstä perustuu poliisin omaan spekulaatioon epäillyn subjektiivisista aikeista. Juuri tämä kuitenkin tekee nimikkeestä erittäin hyödyllisen poliittiselle poliisille, kun se tahtoo lynkata kansallismielisiä julkisuudessa, vaikka kovaa näyttöä rikollisuudesta ei olisikaan. Oikeudenkäynnillä ei ole väliä – vain sensaatio-otsikoilla on.

Tänä keväänä Keskusrikospoliisi tiedottikin jälleen uudesta ”äärioikeistoon” kohdistuvasta terrorismitutkinnasta, jossa epäiltynä on lasten seksualisointia vastustanut kansalaisaktivisti.

Lue myös: Asianajajaliitto huolissaan: Kaavailtu terrorismilaki ulottuu ”vääriin” mielipiteisiin Suomessa

Kankaanpää Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kotimaa Maria Ohisalo Pekka Kataja Poliisi Poliisin korruptio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rikos Sanna Marin Sisäministeriö Suojelupoliisi Teemu Torssonen Tero Ala-Tuuhonen Terrorismi Törkeä henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Suomen kaikki poliisit on valjastettu globalistien agendan ajamiseen. Poliisi päällystö kuuluu kokonaan vapaamuurareihin ja alin suorittava taso on aivan kiimassa jahtaamassa isänmaallisia, keksien mielikuvitus paskaa heitä kohtaan.

  • Ilmari taitaa olla suvakkipoliisi

   Vastaa

   Varsinkin paikallispoliisissa tutkivissa rivimiehissä saattaa olla kokemukseni mukaan, jos nyt muotoilen, epäluuloa tämän tietyn poliisisolun toimintaan, josta kerron alempana kommenteissa. Ja luulen, että se epäluulo on muodostunut ihan syystä.

 • Nimanty

  Vastaa

  Ajatelkaa, jos poliisi oikeasti jahtaisi rikollisia; raiskaajia, murhaajia, pedofiileja, korruptoituneita virkamiehiä & poliitikkoja…

 • Nimetön

  Vastaa

  minä kun luulin että kansallissosialistit tukis tälläistä gestapoa.

  • society

   Vastaa

   Kansallissosialistit ovat aidosti globaalia rappiota vastaan, älä anna jutkujen hämätä. Antifa on kyttien suojeluksessa. Kansallissosialismi on kaikista lähimpänä totuutta

   • Nimetön

    Vastaa

    sosialismi ei vaan toimi. ei kansallis- eikä monikansallissosialismi.

    • Virva T

     Vastaa

     Kyllä se Saksassa toimi ja senpä takia Saksa täytyikin tuhota ja Hitlerin maine pilata 247 sotapropagandalla. Kv juutalaiset on saaneet lähes täydellisen maailmanherruuden ja jälki on myös sen mukaista.

 • TT

  Vastaa

  Mediassa näkyvyyttä saaneet terrorikampanjat ovat useimmiten länsimaiden ja Israelin tiedustelupalvelujen ja joskus jopa poliisivoimien kuten FBI organisoimia. Jos joukkoampumiset lasketaan mukaan, niin usein käytännön toteuttajaksi järkätään joku aivopesty ”Patsy”, jonka toimintaa agentit pohjustavat ja tukevat. Kansan pelottelu on osoittautunut tehokkaaksi hallinta- ja politiikan muutosvälineeksi. Jihadistisen terrorin kampanjat ovat oudosti loppuneet, kun keksittiin korona ja venäläiset. Terrori-pelotetta ei ole kokonaan unohdettu, vaan nyt uutisoidaan, että tekoja suunnittelee nk. äärioikeisto. Jan6-tapahtuman lavastaminen äärioikeiston kapinaksi USA:ssa onnistui valtakoneistolta hienosti.

 • Ilmari taitaa olla suvakkipoliisi

  Vastaa

  ”Tuomas Korhosen Poliisiammattikorkeakoululle kirjoittamassa opinnäytetyössä ”Törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu: rikoksen tunnusmerkistö suomalaisessa oikeuskäytännössä” vihjataan rikosnimikkeen olevan hankala, koska suuri osa näytöstä perustuu poliisin omaan spekulaatioon epäillyn subjektiivisista aikeista.”

  Kiitos Partisaanille tästä keskustelun avauksesta. Toivottavasti valtamedia tulee perässä, sillä jos ei tule, niin minulla ei ole enää mitään uskoa demokratiaan Suomessa.

  Aaiemmin kerroin täällä, että jokin poliisisolu on seurannut minua seitsemän vuotta digitaalisesti (ainakin digitaalisesti). Olen aiemmin saanut poliittisen tuomion kirjoittamalla poliittisia tekstejä parlamentaarisen vaikuttamisen sisällä, johon tuomioon on kirjattu minun olevan vaarallinen yhteiskuntarauhalle ja ‑järjestykselle, ja että tämän vuoksi sananvapauden laaja suoja ei kuulemma koske minua. Ilmeisesti tämä poliisisolu, jolla on oikeus myös uhkailla (tappouhkaus on Sisä-Suomen poliisissa tutkinnassa), innoittui seuraamaan minua tämän tuomion suojassa ilmeisesti siinä toivossa, että jossain vaiheessa saavat vaikka erittäin heppoisillakin näytöillä minut ”kiinni” tällaisten subjektiivisesti tulkittavien lainkohtien nimessä. (Huomasin jo silloin, kun Ohisalo valittiin, seuraamiseni luonteen muuttuvan radikaalisti ja kirjoitinkin silloin tästä muutoksesta arvaten Ohisalon olevan sen takana).

  Minulla ei ole minkäänlaista rikosrekisteriä (kuulemma tuo yksi poliittinen tuomioni ei sisälly varsinaiseen rikosrekisteriin). En käytä päihteitä. Elän yksinkertaisesti ja vaatimattomasti, ketään häiritsemättä; olen hyväntahtoinen ja kiltti luonne. On olemassa epäilys, että tämä poliisisolu yrittää nyt estää tutkintoon valmistumiseni. He ovat aiemmin suusanallisesti näin tuoneet esille, että aikovat katkaista tieteellisen urani. Seuranta on 247. En uskalla lähteä ulkomaille tappouhkauksen vuoksi, vaikka lapseni kohta menee siellä naimisiin (edes lapseni eivät halua jäädä kotimaahan, koska ovat nähneet kuinka äitiään täällä kohdellaan).

  En nyt enempää näistä puhu, mutta olisi suotavaa, että ”demokratia” ei olisi tätä. Toki politiikan tutkimuksen opintoni ovat vaatimattomat, mutta olen kyllä ymmärtänyt demokratian luonteen toisenlaisena, tosin tietysti jokainen demokratia luonnollistuu omanlaisena ajassa ja paikassa. Onko sitten niin, että suomalainen demokratia on sellaista, jossa mielivaltaisesti suljetaan ihmisiä yhteiskunnasta pois, vaikka jollakulla heistä voisi olla paljon annettavaa muille.

 • Purba

  Vastaa

  PersKeKon aikana nämäkin huipussaan ei ihme että kokoomus halusi tiedustelulain massavalvontaoikeudet. Orpon johtama PersKeKo kakkonen räjäyttänee PolPon terrorismitutkinnot Suomen kansalaisten osalta pilviin, onhan tällä seurannalla tarkoitus pitää kokoomus vallassa. Nato auttanee mhös poliittisten vastustajien NSA-seurannalla.

 • Burtsum

  Vastaa

  ”Törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu” – voidaan soveltaa suoraan kaikkiin muslimeihin, heidän kulttinsa sääntökirjaan kuuluu tappaa kaikki muut missä ja milloin vain. Tämä pätee myöskin ns. sketsihahmoihin nimeltä ”maltilliset” muslimit, he jotka teeskentelevät olevansa rauhanomaisia ja muita suvaitsevia kunnes heitä on tarpeeksi aloittaakseen muitten terrorisoiminen.
  Taitaa olla niin että Suomen Poliisi on niin munaton ja laiska että eivät muuta tee kuin katsovat epäillyn Googlaushistoriaa josko löytyisi jotain tyyliin: ”miten kuristaa ituhippi omalla ponihännällään” tai kännisiä whatsapp viestejä jossa meuhkataan vasemmiston teloituksilla ja siihen sitten voi soveltaa tuota hyvinkin laajakatseista törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua. Omaa poliisitutkintataitoa heillä ei kyllä ole, uhkailua pelottelua ja putkaanheittotaitoa kyllä löytyy.

 • EnemyIsHere

  Vastaa

  Luo kaaos, putsaa pöytä ja jätä hattivatit vääntämään keskenään.

 • Sisäsiitos

  Vastaa

  Pidän ihmeenä, että teikäläisten ”aktivisti” löysi kirjastolle häiriköimään. Selkeästikään ei olla paljon kirjoja luettu.

 • Murre från Skogsstible

  Vastaa

  Kuvituskuvassa kaksi poliisimiestä poseeraa Black Life Matters kannattajan kanssa ja kelpuuttuvat lailliseksi BLM:n mellakoinnin, ryöstelyn ja tuhopoltot. Mitä seuraavaksi. Esiintyvätkö parhaina kavereina huumegangsterien kanssa. 

  Kuvan tilanne on ”toisen posken kääntelyä”. Uskotaan, että jos pahantekijälle ollaan suopeita, niin pahantekijä muuttuu harmittomaksi. Niin ei todellisuudessa käy, vaan suopeus rohkaisee pahantekijää entistä pahemmaksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi