Yle Watch: ”Äärioikeiston terroriuhka” lässähti pannukakuksi

Partisaani julkaisee Yle Watchin kirjoituksen.

Kotimaa

Supon päällikkö Antti Pelttari (Kokoomus)

Viime joulukuun alussa Lounais-Suomen poliisi piti salamavalojen säihkeessä tiedotustilaisuuden, jossa Suojelupoliisin asiantuntija, erikoistutkija Eero Pietilä, kertoi ensimmäisestä kotimaisesta terroriteon valmistelun epäilystä. Poliisi oli pidättänyt viisi kankaanpääläistä nuorta miestä, jotka oli määrätty tutkintavankeuteen. Tuolloin Yle uutiset kertoi Supon analysoineen esitutkinnan aikana saatua materiaalia. Tutkija Pietilän mukaan vangittujen aatemaailma on akselerationismiksi kutsuttu ideologia, jossa ihannoinaan äärioikeistolaisia terroristeja. Median ja Pietilän virheellisesti ideologiaksi kutsuman akselerationalistisen metodin sanotaan leviävän verkossa.

Tiedotustilaisuus oli medialle aikainen joululahja. Vasemmistolais-globalistiselle arvomaailmalle kallellaan oleva valtamedia pystyikin vain vaivoin peittelemään riemuaan, sillä nyt oli löytynyt vihdoin todiste™ kansallismielisyyden uhasta ”moniarvoiselle Suomelle”.

Analyyttiset uutisten seuraajat löysivät kuitenkin heti aukkoja poliisin politisoituneelle tiedotukselle ja etenekin median spekulativiisille tulkinnoille. Kummastusta herätti varsinkin se, että kyse ei ole tuoreesta tapauksesta, vaan epäillyt olivat saman asian vuoksi vangittuina jo alkuvuodesta 2020. Miksi nuoret sitten pidätettiin uudestaan? Vai oliko poliisilla uusia todisteita vangitsemisille? Nämä kysymykset ohitettiin täysin julkisessa keskustelussa, koska niiden avaaminen olisi voinut osoittaa koko tapauksen olevan suutari.

Lietsotun hysterian keskellä tosiasiat eivät tunnetusti pääse esiin eikä järjen ääni kuulu, joten hämmentynyt kansa sai vasta tänään tietää tapauksen todellisesta luonteesta, kun Satakunnan käräjäoikeus vapautti loput neljä epäiltyä. Käräjäoikeuden vapautuspäätös ja sen perusteet tuodaan pitkin hampain esiin Ylen uutisessa Kankaanpään terrorismirikoksesta epäillyt vapautettiin: poliisilla ei riittäviä perusteita vangitsemisten jatkamiselle – tutkinnanjohtaja yllättyi:

Satakunnan käräjäoikeus sanoo tämän päivän tiedotteessaan, että pakkokeinolain 2 luvun 8 §:n mukaan rikoksesta pidätettyä tai vangittua, joka on päästetty vapaaksi, ei saa uudelleen pidättää samasta rikoksesta sellaisen seikan nojalla, joka on ollut viranomaisen tiedossa sen päättäessä pidättämisestä tai vangitsemisesta.

Käräjäoikeuden mukaan poliisi ei ole esittänyt hakemuksen tueksi sellaisia uusia seikkoja, joiden perusteella epäiltyjen vangitsemista voisi jatkaa. Lisäksi käräjäoikeus toteaa, että asiassa ei ole sotkemisvaaraa.

Ylessä ei oltu vapauttamispäätöksestä mielissään ja se antaakin uutisensa lopussa puheenvuoron tutkinnanjohtaja Toni Sjöblomille, joka harmittelee vapauttamisen hankaloittavan kuulustelujen järjestämistä. Sen sijaan huomiotta jää kokonaan poliisin arvelluttava menettely, jossa se ilman uusia todisteita piti kankaanpääläisnuoria tutkintavankeudessa samasta tapauksesta, jossa se oli joutunut vapauttamaan epäillyt jo vuonna 2020.

Tutkinta äärioikeistolaisesta terrorismista haiskahti kaukaa jo joulukuussa, koska tiedotustilaisuudessa oli mukana sisäministeriön työrukkanen Suojelupoliisi. Toisin kuin entisinä aikoina Supo ei valvo ensisijassa enää Suomen sisäistä ja ulkoista turvallisuutta, vaan pyrkii lähinnä palvelemaan kulloistakin hallitusvaltaa. Koska viime aikaiset hallitukset pitävät kansallismielisiä vihollisinaan, ovat poliisi ja Supo aloittaneet mielivaltaisilla laintulkinnoillaan ajojahdin kansallista oppostiota vastaan. Tunnetuin esimerkki tästä on Pohjoismaisen vastarintarintaliikkeen lakkauttaminen ”rasismin lietsomisen vuoksi”, vaikka järjestö ei saanut edes tutkintapyyntöä kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta.

Kankaanpääläisnuorten autotallikerhon nostaminen tikun nokkaan kertoo sisäministeriön halusta luoda poliittisesti hyödyllinen maan sisäinen vihollinen. Koska hallitus on halunnut pestä kätensä poliittisesta ajojahdista, se on antanut tehtävän poliisille ja Supolle, jotka työtä käskettyä polkaisivat kuin tyhjästä suomalaisen äärioikeistoterrorismin uhan. Kansalaisten säikyttämiseksi ne järjestivät joulukuussa valtaisan medianäytöksen, jotta kotimainen terroriuhka näyttäisi todelliselta.

Tuota operettinäytössä katsellessa kriittiset kansalaiset näkivät heti, että keitos on tehty laihoista antimista, mutta pantu sen verran näyttävästi esille, että se laukaisi Ylen natsidokumenteilla itsensä indoktrinoiduissa demarieläkeläisissä ehdollistetun refleksin. Seuraisipa tapauksen käsittelystä myöhemmin mitä tahansa, valtamediassa tiedettiin, että typerrytettyyn massaan se synnytti vahvan muistijäljen. Tässä mielessä lavastukseksi paljastuva terroriuhka palvelee kansaa vastaan käytävän psykologisen sodankäynnin eli informaatiovaikuttamisen tarpeita.

Silti Ylen pettymystä käräjäoikeuden päätöksestä ei voi olla huomaamatta. Joulukuun ilouutiseen verrattuna tämän päiväinen uutisointi varsinkin televisiossa on ollut silmiin pistävän niukkaa. Pettymyksen lisäksi tähän on syynä haluttomuus kertoa suurella volyymilla kansalle, että kotimainen terroriuhka oli alusta alkaen viranomaisten luoma kupla, joka nyt puhkesi. Koska tämä tapaus odotetusti suli, Supon ja Ylen täytyy miettiä uudelleen mistä löytää lisää kuunatseja, joilla pelotella kansaa.

Lähde: Yle Watch

Akselerationismi Kankaanpää Kotimaa Poliisi Rikos Rikosepäily Supo Terrorismi Uutiset Valtamedia Yhteiskunta Yle Yle Watch

Keskustelu

22 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jouni S.

  Vastaa

  Kyllä jokaiselle asiasta (ja aseista) ymmärtävälle oli alusta alkaen selvää, mistä aineksista tämä juttu oli rakennettu, kun epäillyiltä oli oikein ilmakiväärikin löytynyt.
  Poliisin kannattaisi pysyä politisoituneista intohimoista erossa, jottei luottamus kansan keskuudessa kokonaan romahtaisi.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Mitään luottamusta ei enää ole eikä tule.

   • Jussiboy

    Vastaa

    Minä luotan poliisiin. Jos poliisi olisi teidän vallassanne, niin kyllä olisi surkeat poliisivoimat, tavalliset ihmisetkin olisivat vaarassa. Sehän kautta aikain nähty mitä ääri-ideologiat tekevät ihmisten vapaudelle. Poliisin idän ohjauksessa olisi mielivaltaista.

    • Hh1488

     Vastaa

     Vittu sä oot tyhmä.

    • Nimetön

     Vastaa

     Runkuti runkuti.

     Tämän tapauksen lopputuloksen tiesi jo siinä vaiheessa, kun kävi ilmi, että kyseessä oli ”Atomwaffen Siitoin Squadron” (ASS) ja näki ne tissikuvat pentagrammeineen.
     Jussiboy voi rutista omiaan, mutta aivojaan saa myös käyttää.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Terrori-iskun kohde, ajankohta ja suunniteltu tekotapa on edelleen hämärän peitossa. Miksi näistä tärkeimmistä seikoista ei Supo tiedota?

  Eikö Supon mielikuvitus riitä?

  • Jiri

   Vastaa

   Minulta on rikottu ovi ja en viitsi valtiokonttorilta mitään hakea, sillä tiedän ettei valkoinen suomalainen saa sieltä mitään. Tultiin vitunmoisella laumalla kilpien takana ja tehtiin kotietsintä. Mitään ei löytynyt. Sitten olin poliisivankilassa vuorokauden ja kuulusteltiin ”laittomasta uhkauksesta” vaikka en ollut ketään uhannut: en ollut maininnut mitään paikkaa, aikaa, kohteita, nimiä tai motiiveja mahdolliselle teolleni. Tämä on pellemaailma, jossa poliisi tahtoo vain napata jonkuun karkkivarkaan, sillä se olisi niin paljon helpompaa, kuin jahdata esimerkiksi murhaavia ja rötösteleviä maahantunkeutujia.

 • Tomppa

  Vastaa

  Suomessa vallitsee joukkopsykoosi, jossa iso osa kansasta on ikään kuin hypnoosissa jatkuvan valtamedian pelkopornon seurauksena. Tohtori Robert Malone kertoo alla olevalla videolla kuinka tämä joukkopsykoosi kehittyy, kun sen syntymiselle luodaan tietoisesti suotuisat olosuhteet. 

  https://www.youtube.com/watch?v=eedoFhIGIR8

 • Lollis

  Vastaa

  Härskiä toimintaa. Tällainen menettely on mahdollista kun hallitsee tiedotusvälineet. Soraääniä ei yksinkertaisesti tavallinen kansalainen kuule.

 • TT

  Vastaa

  No, seuraavaksi Supo ajaa muutoksia pakkokeinolakiin ja vaatii, että kaikki vähänkin radikaaleilta haiskahtavat kansallismieliset voidaan pidättää ja pitää tutkintavankeudessa vaikka ikuisesti. USA:ssa surullisen kuuluisa Patriot Act-laki teki tämän mahdolliseksi eli poisti USA:n perustuslain suojan terrorismista epäillyiltä. USA:n perustuslaki sinänsä takaa jokaiselle pidätetylle habeas corpuksen eli oikeuden tuomioistuinkäsittelyyn pidättämisen vuoksi. Terrorismi-epäiltyjen erikoisstatuksen vuoksi USA:n demokraatti-kommunistit soveltavat nyt innokkaasti terroristi-nimikettä omiin poliittisiin vihollisiinsa kuten pres. Trumpin kannattajiin. 

  Sama perusoikeuksien murtaminen poliittisin perustein on leviämässä myös Suomeen. Supo on tässä kehityksessä olut aktiivinen. Supo ei halua taata suomalaisille oikeusturvaa, vaan sen tehtävä on suojella kansainvälisen pankkikartellin etuja Suomessa.

 • Ana

  Vastaa

  Joo tää asia kyllä ’haisi’ alusta alkaen

 • Eikka

  Vastaa

  Suojelupoliisia voi puhtaalla omatunnolla kutsua lelupoliisiksi ja sen työntekijöitä marioneteiksi.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kupletin juoni on monella hokaamatta. Tällä operaatiolla saatiin taas lisää pakkokeinoja tiedustella ihan kaikkia kytkentöjä mitä nuorilla miehillä on. Ja varmaan tolppalupa koko Kankaanpään ja ympäristön kuuntelulle, jos vaikka jotain löytyisi. Kännykkää ei vain kannata pitää aina mukana harrastustoimessa, radiopuhelin ja siihen dcs tai ctcss ja ennakolta sovittu kanavien vaihto siihen päälle on parempi ratkaisu. Vanha lällärikin käy ja siinä on etuna pidenpi kantama kuin uhf-kanavilla. 

  Nyt tietysti supo skannaa kaikkia radiopuhelintaajuuksia 🙂

 • juha II

  Vastaa

  Ruoka on ainakin maittanut. Ja sehän tärkeintä. Tosin siitä työn laatu kärsii, mutta elämmehän punavihreässä Suomessa. Timmi habitus johtaa pidätykseen ääääääärrrrrrioikeistolaisena, sillä linnuille kylvetyt auringonkukansiemenet voivat olla vaikka rypälepommeja ja maitoparta hermomyrkkyä!

 • Salomon

  Vastaa

  käräjäoikeuden mukaan poliisi ei ole esittänyt hakemuksensa tueksi sellaisia uusia seikkoja, joiden perusteella neljän terroriteon valmistelusta epäillyn miehen vangitsemista voisi jatkaa. Heitä epäillään edelleen rikoksista.… ja perään huutonaurua

 • Marho Rubio

  Vastaa

  No, onneksi poliisissa työskentelee vielä myös iha järkiporukkaa. Jos vihernatsit ois saanu yksinään päättää, ne ois laittaneet pojat jonnekin syvään kellariin vuosikymmeneksi. Ei ollu mitään näyttöä siitä että kukaan olisi valmistellut iskua yhtään mihinkään.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Tiesin alun alkaen että lakia terrorismista tullaan soveltamaan vain kantasuomalaisiin. Aikoinaan syyttäjä ajoi somaleiden kanssa tapelleille Hesassa syytettä kapinasta. Somaleille ei mitään.

 • KokenutMies

  Vastaa

  Itselläni on lähipiirissä juuri eläkeläisdemari, joka oli kaunistunut epäillyistä. Kerroin hänelle, että kyse on todennäköisesti liioittelusta, mutta Ylen ja median propaganda on niin vahvaa, ettei eläkeläisdemari voi muuta kuin uskoa.

 • nimetön hullu

  Vastaa

  Medialla on tapana liioitella koska se myy. Onneksi media sentään välillä osaa pyytää anteeksi kun liioittelu on tullut julki. Nahkakuulat ovat kyllä jatkuva uhka koska ainakin aikoinaan ne puhuivat jatkuvasti ”pyhästä rotusodasta” ja suuresta aseellisesta iskusta eikä se koskenut vain osaa nahkakuulista vaan kaikki puhuivat siitä ja osa haali aseita ja välillä niitä käyttivätkin joten on hyvä että virkavalta tekee kaikkensa tilanteen parantamiseksi vaikka välillä väärien tietojen perusteella hajottaisivatkin jonkun syyttömän oven joka todellisuudessa on vain pyörinyt väärässä porukassa. Jos virkavalta toimisi vasta sitten kun on itse nähnyt aseet tai sitten kun joku on jo ammuttu niin aseita ei saataisi pois ainakaan ennen kuin aseita on käytetty.

 • Ilmari

  Vastaa

  Pääsääntö on oikeusvaltiossa se, että syytetty vastaa vapaalta jalalta, ellei ole syytä pitää häntä vangittuna. 

  Vapauttaa pitää, ellei ole paon tai todisteiden sotkemisen vaaraa.
  Asiaa ei siis ole loppuun käsitelty.

 • antireuhka

  Vastaa

  Jutun tullessa esille se saavutti somepalstoilla suuren mielenkiinnon ja kärkkäästi suvakkitrollit alkoivatkin vatvoa asiaa melkeinpä tuomion jo julistaen asian suhteen, heti kättelyssä. Nyttemmin karvahattukin on ollut asiasta häveten vaiti.
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/17223729/lisaako-maahanmuutto-terrorismia—punnittua-puhetta-asiasta

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi