Oikeusministeriö esittää laajempia oikeuksia puhelinkuunteluun

Poliisi tunnetaan jo ennestään siitä, että se tarvittaessa keksii päästään rikosnimikkeitä päästäkseen vakoilemaan kansalaisia. Esimerkiksi kansallismielisten puhelimia on kuunneltu keksityillä rikosnimikkeillä ennen suurempia mielenosoituksia.

Yhteiskunta

Viranomaisille esitetään laajempia keinoja puhelinten kuunteluun. Oikeusministeriön mukaan poliisilla ei ole riittävästi oikeuksia vakoilla omia kansalaisiaan, joten lakia tulee muuttaa enemmän poliisivaltiokehityksen mukaiseen suuntaan.

Telekuuntelu- ja televalvontalupia ei vastaisuudessa enää välttämättä haettaisi ja määrättäisi tiettyyn teleosoitteeseen tai laitteeseen, vaan telepakkokeinoja voitaisiin mahdollisesti kohdistaa mihin tahansa rikoksesta epäillyn teleosoitteeseen tai laitteeseen.

Lisäksi esitutkintaviranomainen voisi käyttää telekuuntelua myös törkeän pahoinpitelyn, törkeän tietoliikenteen häirinnän, törkeän tietojärjestelmän häirinnän ja törkeän ampuma-aserikoksen tutkinnassa.

Työryhmä ehdottaa myös muun muassa peitetoiminnan ja tietoverkossa tapahtuvan peitellyn tiedonhankinnan käyttö­mahdollisuuksien laajentamista joiltakin osin.

Lähde: HS

1984 Kotimaa Poliittinen poliisi Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Teknologia Televalvonta Urkinta Uutiset Vakoilu Valvonta Yhteiskunta Yksityisyydensuoja Yksityisyys

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Länsimaissa on meneillään byrokraattien vallankaappaus. Perustuslakien piti estää tämä. Kansalaisia ei kiinnosta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Pian vihervasemmistolais-porvarillinen sotilasjuntta kaappaa vallan maasta mutta nimittää diktatuuria demokratiaksi.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Huhujen mukaan lestapoliisi Lauri Nikula toimii VK:ssa salanimellä ja kerää ”näyttöä” kansallismielisten ajatusrikoksista.

  Nikula tunnetaan myös siitä, että hän on vuosia vainonnut Junes Lokkaa.

  Mielestäni on akkamaista käyttää virka-asemaa hyväksi henk.koht. kaunaan pientä kansalaista kohtaan, jolla on erävät poliittiset mielipiteet.

  • Nimetön

   Vastaa

   Jos noin on niin puhut asiaa. Miksei ne notku mamujen lähellä kuuntelemassa ja keräämässä aineistoa? Menee vaan viereen kuuntelee.

 • Ajan Suunta

  Vastaa

  Poliisilla on aina liian vähän valtuuksia ja armeijalla pyssyjä.

 • juha II

  Vastaa

  Tyypillistä Ruotsista niin kuin koko Euroopastakin.
  Kyse on nk. ”äärioikeiston” eli kansallismielisten suomalaisten avoimen ja mielivaltaisen vainoamisen ja aktiivisen häirinnän mahdollistaminen. Eli ”kotimaisista terroristeista” täytyy saada leivottua väh. kerran viikossa YLE:en pääuutinen ja poliisin näpertelevät linssiluteet kuumottavien spottien paisteeseen tuore hiki vielä valuen ”painin” jäljiltä 80-vuotiaan mummon kanssa, jolla oli pieru herkässä!
  Onhan se paljon ”mediaseksikkäämpää” ja muutoinkin jotenkin helpompaa kuin kivitalon kokoisten mustien miesten ja 5‑vuotiaiden poliisi-setää polveen potkaisevien ”jihidistien” alkujen kanssa ränkkääminen kun ei koskeakaan oikein voi ilman sairaspäiviä ja julkista häpeää!
  Ja se, että jollain pegastus urkintaohjelmalla ulkoministeriön tyttöjen mitat ovat tiedossa kautta maailman ei ole suurtakaan väliä, sillä globalismi-kommunismissa kaikki on yhteistä. Ja kun siinä systeemissä eletään niin pahimmat ”viholliset” löytyvät ihmeen ”impivaaralaisesti” omasta pesästä!!!

 • Pertsa

  Vastaa

  Jos haluaa käyttää puhelinta salassapidettävään liikenteeseen,niin kannattaa ostaa kirpparilta joku vanha raato.IMEI-osoite on edellisen haltijan nimissä ja siihen prepaid niin a vot.

  • Bella

   Vastaa

   Pegasuksella pääsee käsiksi kenen tahansa androidiin ja Iphoneen. Ei tarvitse tietää kuin puhelinnumero, joka halutaan ottaa haltuun.

  • Pertti

   Vastaa

   Ja sitten katsot vähän että minkä linkkitornin luona laitat sen päälle. Jos aina samoissa paikoissa pyörit puhelimesi kanssa, niin pystyvät muilla tiedoilla yhdistämään sen mahdollisesti sinuun.

   Eikö enää voi ostaa puhelinta käteisellä ilman että antaa nimeään mihinkään papereihin?

  • Jartsa

   Vastaa

   Normaali puheluihin ja tekstiviesteihin tuota ei silti kannattane käyttää. 

   Jos soitat prepaid-liittymällä ja kirppispuhelimellasi samoille ihmisille kuin omalla varsinaisella puhelin liittymälläsi, niin ei taida auttaa prepaid. Taitavat seurata kaikkia yhteystiedoissasi. Varsinkin poikkeavista prepaideista tulevat puhelut herättänevät algoritmien mielenkiinnon. Ja jos äänestäsi on näyte voidaan puhuja tunnistaa vaikka soittaisit kenelle. Jos Suomen viranomaiset eivät saa seurata kaikkea puhelinliikennettä maan sisällä, niin silloin tiedot saadaan ulkolaisilta tahoilta. Turha toivo, ettei virallinen Suomi olisi yhtenä rattaana mukana isäntiensä tiedusteluohjelmissa. Jos näin ei olisi. Olisi globaalissa mediassa tullut jo piiskaa tai lainahanat laitettu kiinni. Keinoja riittää. 

   Joka tapauksessa monet tietoturva sivut puhuvat hyvin varovaiseen sävyyn IOS- tai Android- puhelimien käyttämisestä mihinkään arkaluontoiseen. Vuotavat ilmeisesti vähän joka suuntaan ja aukkojen tukkiminen tuottaa suuria vaikeuksia jopa ikänsä tietoturva asioiden kanssa painineille. Signal ja Session appsit saattanevat tarjota jonkin asteista suojaa…ehkä. Harva osaa kuitenkaan analysoida, mitä uusissa puhelimissa todellisuudessa tapahtuu oli tietoturva asetukset mitkä hyvänsä. Akkua et saa pois ja ohjelmistoa ei pääse auditoimaan, kun lähdekoodi ei ole avoin. Mikrofonit saadaan päälle etänä ja ohjelmistolla on valmiudet lähettää ruutukaappauksia näytöltäsi ties mille palvelimille. Puhelinten tietoturva vaikuttaisi olevan paljon kehnommalla tolalla kuin monet suostuvat uskomaan.

   Jos jotain jaksaa vielä arjen pyörittämisen ohella kiinnostaa ja englanti on hallussa, niin tässä on yksi helposti lähestyttävä sivu, missä on paljon videita puhelinten tietoturvasta. 

   https://odysee.com/@RobBraxmanTech:6

 • Pekka Peitsonen

  Vastaa

  Viimeaikoina esiin tulleet kunnialliset yksittäiset poliisit (jotka tietysti paljastuttuaan vasemmistotyrannian vastustajiksi on irtisanottu) varmaan ovat yksi syy tähän kaavailuun. Vihervasemmiston ohjaama poliisin johto tietysti haluaa löytää muutkin mahdolliset kunnian miehet ja erottaa heidät poliisista. Tämän vuoksi onkin syytä käyttää prepaid- liittymiä ja pysyä nimettömänä kaikenlaisessa poliittisessa viestinnässä ja yhteydenpidossa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi