Suomi jatkaa pahamaineisen AstraZeneca-rokotteen käyttöä veritulppatapauksista huolimatta

Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Tuija Kumpulaisen mukaan raportoidut tapaukset yhteydestä rokotteen ja veritulpan välillä ovat vain olleet "ajallinen kysymys".

Yhteiskunta

Vaikka Tanska, Eesti, Latvia, Liettua, Luxemburg, Bulgaria, Norja ja Italia ovat hyllyttäneet AstraZenecan Covid-rokotteen, Suomi aikoo jatkaa sen käyttämistä.

Keskustelu AstraZenecan rokotteen yhteydestä veritulppaan alkoi, kun ensin Itävallassa ja sitten Tanskassa joillakin rokotetuilla oli pian ilmennyt verisuonitukoksia, johon jotkut heistä olivat kuolleet.

”Ajallinen yhteys”

Yle Aamun ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun haastatteluissa viime viikon torstaina ollut Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Tuija Kumpulainen kuittasi rokotteen aiheuttamat veritulppatapaukset sattumana.

”Eilenhän EMA on asiaa katsonut ja pika-arviolla vaikuttaa siltä, että näitä veritulppatapauksia ei ole rokotteen ottaneilla enempää kuin väestössä yleensäkin. Silloin se on enemmänkin ajallinen yhteys”, hän väitti.

Toisin sanoen Covid-rokotteella ei eliitin mukaan ollut tälläkään kertaa mitään tekemistä sen ottamisen jälkeen ilmenneiden sairastumisten ja kuolemien kanssa.

Suomi jatkaa rokotteen käyttöä

Seuraavana päivänä Kumpulaisen haastattelun jälkeen lääketurvallisuutta Suomessa valvovan Fimean ylilääkäri Maija Kaukonen ilmoitti, että Britanniassa ja Suomessa tehtyjen selvitysten mukaan AstraZenecan koronarokotteen mahdollisesta yhteydestä veritulppaan ei ole löytynyt viitteitä.

”Verisuonitukos on kohtalaisen yleinen ilmiö, niitä on esimerkiksi Helsingin kokoisessa kaupungissa noin 1 200 vuodessa. Kysymys on nyt siitä, lisääkö rokote tapausten määrää, eikä siitä ole toistaiseksi näyttöä”, Kaukonen perusteli.

Hänelle siis rokotetuilla pian ilmenneet verisuonitukokset eivät ole minkäänlainen näyttö siitä, että rokote voisi aiheuttaa veritulppaa.

Euroopan lääkevirasto on aloittanut tutkimuksen AstraZenecan rokotteen yhteydestä veritulppaan, mikä tulee kestämään noin kuukauden. Suomi ei kuitenkaan aio edes odottaa tutkimustulosten valmistumista, vaan aikoo edelleen jatkaa rokotteen käyttämistä.

Lähteet: RT (1, 2), Yle (1, 2)

Euroopan lääkevirasto Fimea Hyvinvointi Koronavirus Kotimaa Lääketeollisuus Poliittiset viholliset Politiikka Rokotteet Sosiaali- ja terveysministeriö Veritulppa Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kaikkonen

  Vastaa

  Juuri kuulin, että Saksakin keskeyttää rokotukset tällä valmisteella, mutta tietenkin Suomessa tiedetään paremmin

 • juha.

  Vastaa

  Tuija Kumpulainen voi ottaa omaan perseeseensä vaikka kymmenen piikkiä. Itse en aio ”wanhana kettuna mene rautoihin!”
  Ihmisiä on kuollut eli menettänyt ainokaisen elämänsä rokotuksen jälkeen ja siihen suhtaudutaan palkkamurhaajan kylmyydellä!
  Eli kun murhattu henkilö, jota on ammuttu reikä päähän. Hän löytyy kymmenen päivän kuluttua. Tästä vedetään johtopäätös ettei voida osoittaa ampumisen ja kuoleman välistä yhteyttä, koska tilastojen mukaan tällaista yhteyttä ei voida vetää niin kuin wanhaa ”naurista”!
  Norjassa kuluneena päivänä on kuollut riski, nuori ja perusterve sairaanhoitaja kuoli hetikohta korona rokotuksen jälkeen!!! Turha kuvitella THL, että kansanmurhanne onnistuu!!!
  Haistaka kukkanen puoskarit!!!

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Ilman foliohattua, meistä taitaa melkein jokainen tuntea jonkun joka on saanut tulpan. Se on aika yleistä täällä, sitten rokotetuissa on vanhuksia ja varsinkin riskiryhmä 1 ja 2 kuuluvia rokotettuja joilla on valmiiksi tulppariski. Jos nyt rokotetuissa on vaikka esimerkiksi 3–5 huoraa joilta löytyy neekerisankkeri rokotuksen jälkeen vedetäänkö mutkat suoriksi ja vaaditaan rokotuksien keskeyttäminen koska onko yhteyttä Astra ‑Zenecan rokotteeseen ja lisääkö se riskiä veneeristen tautien suhteen. Tai löytyy kuppaa joka hoitamattomana tappaa kaikki muistavat sotien jälkeiset elokuvat missä paheellinen siveetön nainen tartuttaa sen Tapio Rautavaaraa vai olisiko sillä yhteys isorokkorokotteeseen.

 • pp

  Vastaa

  Rokotteen maine on pilattu, koska se on brittituote ja pritit tekivät brexitin. Kysymyksessä on taas politiikka ja valtamedia.

 • sotatila

  Vastaa

  Korona diktatuuria johtaa globalistien marionetti. 

  Hallitus ei voi enää peitellä että se muodostuu sadistisista psykopaateista ja terroristeista. 

  Pahan valtakunta. Ja kun katsoo tätä maski ilveilyä eduskuntarakennus vaikuttaa saatanan palvojien temppeliltä.
  Pylväät rakennuksessa ovat Suomi vankilan kalterit.

  Tällainen ei voi loppua rauhanomaisesti. 

  Lauantain mielenosoitukseen tarvitaan nyt kovaakin kovempaa päättäväisyyttä. Ei mitään maskien (saatanallista alistumista) jakamista vaan maskien polttamista roviolla.

  Jos valtio eli korona diktatuuri yrittää väkivalloin estää mielenosoituksen on sitä pidettävä laittomana ja rikollisena hallintona jonka mielivaltaa kuuluu jokaisen vastustaa.

  Sisimmässään Marinin narttu hallitus on valmis ajamaan panssareilla mielenosoittajien ja ristiinnaulittujen yli.

 • Juho S

  Vastaa

  Suomessa on tilanne erilainen kuin muualla Euroopassa: kuntavaalit edessä.

  Hallituspuolueet ovat sisällyttäneet vaalibudjettiinsa BigPharmalta saatavan „ystävätuen”, eikä siitä ole mitenkään mahdollista tinkiä.
  – Sen lisäksi ja vaalibudjetin ulkopuolelta tulee [Haaviston virkamiesten] kassissa kannettava raha.

  Tällaista kassirahaa kannetaan virkamiesten toimesta maan rajojen yli jatkuvasti. Viimeksi syksyllä 2020 uutisoitiin, kuinka suomalainen henkilö unohti Ankarassa (Turkki) taksin takapenkille 100’000 dollaria seteleinä matkalla lentoasemalta hotelliin.
  – Se raha lähetettiin isis-äidit vapauttaneelle terrorijärjestölle (vain käteinen kelpaa).
  – Vain virkamiespassilla voi tullin läpi viedä 100’000 dollaria pieninä seteleinä.
  – Rahat on helppo unohtaa, koska ne eivät ole omia eikä kukaan kuitenkaan huutele perään.
  – Oliko pöytäkirjoihin merkitty summa merkittävästi isompi kuin 100’000. Osa summasta jäi Vihreiden puoluetoimistoon odottamaan „myöhempää käyttöä”.

  Näin vaalien alla pimeä raha liikkuu hyvin mutta ei oikein käy pyydyksiin. Ovatko tulli ja poliisi näiden edunsaajien hallinnassa?

 • Antero Hoisko

  Vastaa

  Tuo ei ole mikään peruste jatkamiselle, että ennemmin tai myöhemmin ihmiset sairastuvat johonkin joka vaikka tappaa. Koska kukaan ei voi mitään luvata, ei kannata kokemuksen kautta ottaa selvää.

 • Nimetön

  Vastaa

  Juu en aio kans ainokaist elämääni riskeerata ja toiseksi siitä voi jäädä vakavasti vammaiseksi jos sattuu jäämään eloon.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Niin, vakavasti vammaiseksi, eli pahimmassa tapauksessa SDP:n äänestäjäksi.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Teidät raahataan koronatesteihin kodeistanne poliisikyydillä ja joka jätkältä otetaan testi anaalista jonka jälkeen AZ-rokote kankkuun. Kivaa kevättä ja pidetään huolta toisistamme! 

  Terveisin PolPo ja THL

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi