Hallituksen propagandatilaisuus ”yleisökysymyksillä” – Yle määritteli kysymykset!

Yle myöntää toimineensa kuvatulla tavalla.

Yhteiskunta

Kokoomuslainen Nea Tarviainen kertoo Twitter-sivullaan osallistuneensa hallituksen opiskelijatiedotustilaisuuteen kuluvalla viikolla. Tapahtumassa esitettiin ”yleisökysymyksiä” ministereille. Todellisuudessa kysymykset päätettiin etukäteen Yleisradiossa.

Tarviainen kertoo päätyneensä tapahtumaan, koska opiskelee ammattikorkeakoulussa. Hän on kokoomuslainen. Naisen mukaan tapahtuman virallinen kuvaus oli, että yleisö esittäisi ministereille kysymyksiä, joita nämä eivät ole kuulleet etukäteen.

”Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa: kysymykset tulivat ainakin itselleni tiedotustilaisuuden toiselta järjestäjältä, Yleltä”, hän kirjoittaa.

Mallia Neuvostoliitosta?

Toisin sanoen Yle yhdessä hallituksessa istuvien aatetovereidensa kanssa tekee propagandaa, jossa yleisölle annetaan kuva poliitikoista, jotka vastailevat opiskelijoiden yllättäviinkin kysymyksiin. Todellisuudessa kysymykset on etukäteen läpikäytyjä ja karsittuja kysymyksiä, jotta poliitikot eivät joudu vastaamaan liian hankaliin tai kiusallisiin tiedusteluihin.

Yle itse tunnustaa kierrellen ja kaarrellen Twitter-ketjun kommenteissa toimineensa kuvatulla tavalla: ”Kysymyksiä kerättiin etukäteen uutisten verkkolomakkeella, ja niitä tuli yli 600. Näistä valittiin yhteensä kymmenen kysymystä itse infoon. Pyrimme valitsemaan sellaiset kysymykset, jotka toistuivat.”

Kysymykset olivat siis opiskelijoiden netissä esittämiä, mutta silti ennakkosensuurin läpikäyneitä verorahoitteisen mediatalon itsensäkin mukaan.

Sosiaalisen median käyttäjät ovat kutsuneet tempausta neuvostoliittolaiseksi propagandaksi. Moni myös ihmettelee, miten Ylellä on varaa arvostella vaikkapa Unkarin medialakeja, kun heidän oma toimintansa on tällaista.

Lähteet: Nea Tarviainen, Yle

Hallituksen propaganda Hallitus Koronavirus Kotimaa Politiikka Valtamedia Yhteiskunta Yle

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Louhi

  Vastaa

  Suomestoliitto taitaisi olla oikea nimi nykypäivän Suomelle. Sinällään Ylen toiminta on tietenkin täysin loogista: kun lauma toivottoman keskinkertaisia näyttelijöitä laitetaan aivan liian vaativiin rooleihin, ohjaajan on pakko muokata käsikirjoitusta tarpeen vaatimalla tavalla. Itse asiassa se on hänen tehtävänsä.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Pelkuruutta ja poliittista manipulointiahan tuommonen toiminta on – ja valehtelua sen esittäminen jonain muuna. Tuollaisten möläysten järjestäjille tulisi saman tien antaa potkut YLEstä – mutta pään silityksiähän sitä on odotettavissa ylemmiltä tahoilta, ellei suorastaan palkankorotuksia.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Luonnollisesti myös vastaukset oli kaiketi kirjoitettu etukäteen. Kyseessä oli kansalle tarkoitettu show, jolla annetaan kuva avoimuudesta ja demokratiasta.

  PS. Itse olen lakannut uskomasta demokratiaan. Se on juuri tätä, kansan sumuttamista uskomaan omaan valtaansa.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   ”Luonnollisesti myös vastaukset oli kaiketi kirjoitettu etukäteen.” – No käytännössä näin koska kysymysten ennakkosensuuri takasi sen että läpi pääsivät vain ne kysymykset joihin löytyy narratiiviin sopiva vastaus eikä kukaan pääse kysymään mitään kiusallista. Ja tämän maan vallananastajat vielä kehtaavat jeesustella Puolan ja Unkarin median tilasta, tai Putinin kyselytunneista, tämänlaisesta maasta käsin jossa ei ole kuin yksi virallinen ”totuus” jota yhteensulautunut hallinto ja yle toitottavat, muu talutusnuorassa kulkeva valtamedia innokkaana apurinaan. Maasta jossa on nyt tapahtunut käytännössä vallankaappaus jossa takerrutaan valtaan vaaleja siirtelemällä.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   ”Luonnollisesti myös vastaukset oli kaiketi kirjoitettu etukäteen.” – No käytännössä näin koska kysymysten ennakkosensuuri takasi sen että läpi pääsivät vain ne kysymykset joihin löytyy narratiiviin sopiva vastaus eikä kukaan pääse kysymään mitään kiusallista. Ja tämän maan vallananastajat vielä kehtaavat jeesustella Puolan ja Unkarin median tilasta, tai Putinin kyselytunneista, tämänlaisesta maasta käsin jossa ei ole kuin yksi virallinen ”totuus” jota yhteensulautunut hallinto ja yle toitottavat, muu talutusnuorassa kulkeva valtamedia innokkaana apurinaan ja pelko kannustimenaan, uhkailihan Marin (Stalin?) mediaakin jo ”kurinpalautuksella” kun kehtasivat uutisoida hallitukselle kiusallisista asioista. Suomessa on nyt tapahtunut käytännössä vallankaappaus jossa takerrutaan valtaan mediaa hallitsemalla, uhkailemalla, kansaa kurittamalla ja kiristämällä niin että jos ette tottele tätä niin pahempaa on luvassa, ja vaaleja siirtelemällä. Kiitos tästä punikkeja äänestäneille.

 • juha.

  Vastaa

  Pitäisikö maamme nimeksi vaihtaa YLE:ksi. Se olisi mielestäni sopivaa jo sen takia, että Suomeksi sanominen on mitä pahinta ja rääviitömintä pilkkaa ja rienaa, sillä ”Suomi” on kunniakkaiden historiallisten vaikeiden tapahtumien läpikäymä selviytymistarina!!!

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Ehkä joskus Ylen uutiset ovat olleet tiedottamista maailman tapahtumista mutta epäilen ettei. Yleisradio ei ole koskaan uutisoinut vaan propagoinut. Aate on vain välistä vaihtunut.

  Suomen ja Lännen ongelma on se, että tiedotusvälineet levittävät kaikki samaa propagandaa. Jos media olisi monipuolisempi, jokainen saisi valita mitä mediaa ja propagandaa seuraa. Yhden aatteen taktiikka ei ole hyvä asia.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   No juuri yhteen ”totuuteen” propaganda aina pyrkiikin. Aikaisemmin propaganda on aina kaatunut siihen että ihmiset pääsevät kuitenkin keskustelemaan keskenään ja näkevät että propaganda ja todellisuus eivät kohtaa, mutta nyt on keksitty että eristämällä ihmiset toisistaan fyysisesti kuten nyt esimerkiksi koronanarratiivilla ja pelottelulla tai suoranaisilla kokoontumis- ja kohtaamiskielloilla ja ottamalla haltuun viestintävälineet sosiaalista mediaa myöten ja estämällä hallinnon kannalta ei-toivottu kommunikointi ”vihapuhe”- verukkeella, saadaan propaganda- ja hallintajärjestelmä aukottomaksi. Ja lampaat hurraavat tajuamatta että oma pää on jo pölkyllä.

 • Kari

  Vastaa

  Perussuomalaiset istuvat ylen johtopaikoilla jo osittain. Mikseivät he estä tälläistä vääryyttä? Saatanan lampaat, samaa mersupersu porukkaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi