Pahamaineinen monikulttuurisuuslobbaaja käveli oikeistohallituksen yli rajakysymyksessä

Perussuomalaiset ei enää aja Suomen eroa Euroopan unionista, mikä tarkoittaa sitä, että puolue ei edes yritä ratkaista maamme väestönvaihtokriisiä.

Väestönvaihto

Suomen historian pahimpiin lukeutuva monikulttuurisuuslobbaaja, entinen vähemmistövaltuutettu ja nykyinen apulaisoikeusasiamies Mikko Puumalainen on näyttänyt perussuomalaiselle hallitukselle kaapin paikan tuoreimman maahanmuuttokriisin yhteydessä. Tapahtumasarja alkaa vaikuttaa vuoden 2015 toisinnolta; myös tuolloin hallitsematon massa rotumuukalaisia tunkeutui Suomeen perussuomalaisten vahtivuorolla.

Puumalaisesta tuli vähemmistövaltuutettuvuosinaan 2002–2007 Suomen orastavan maahanmuuttokriittisen liikkeen yksi varhaisista silmätikuista. Hän teki jo tuolloin selväksi, ettei suomalaisilla ole oikeutta suojella kansallista identiteettiään ja kansalaistensa turvallisuutta alati pahenevalta maahanmuuttajaongelmalta.

Puumalainen perusteli tuoretta linjaustaan toteamalla, että itärajan sulkeminen olisi johtanut tilanteeseen, jossa Suomi olisi rajoittanut kansainvälisen oikeuden näkökulmasta liiaksi rotumuukalaisten ”oikeutta hakea turvapaikkaa”.

Perussuomalaiset ovat väittäneet olevansa pöyristyneitä Puumalaisen päätöksen johdosta, mutta puolue ei ole uskaltanut uhmata apulaisoikeusasiamiehen päätöstä konkreettisesti. Puolue on viime vuosina hirttäytynyt entistä tukevammin samoihin ”kansainvälisiin lakeihin”, joihin Puumalainen nyt linjauksissaan viittaa. Perussuomalaiset ei esimerkiksi enää aja Suomen eroa Euroopan unionista, mikä tarkoittaa sitä, että puolue ei edes yritä ratkaista maamme väestönvaihtokriisiä.

Samalla kun perussuomalaiset on halvaantunut ”hallitusvastuun” ja ”kansainvälisen oikeuden” kuristusotteessa, jopa kulttuurimarxistipuolue Sdp on esittänyt kritiikkiä Puumalaista kohtaan. Sdp:n kansanedustaja ja hallintovaliokunnan jäsen Eemeli Peltonen totesi medialle pitävänsä apulaisoikeusasiamiehen päätöstä vähintäänkin hämmentävänä.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Valtioneuvosto

Eemeli Peltonen Hallitus Kotimaa Laiton siirtolaisuus Maahanmuutto Mikko Puumalainen Monikulttuurinen rikollisuus Perussuomalaiset Poliittiset viholliset Politiikka Rotu SDP Siirtolaiskriisi Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

33 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Suomen tulisi ottaa aloite omiin käsiinsä ja käännyttää ilman kunnollista matkustusasiakirjaa liikkuvat henkilöt rajalta takaisin. Tämän tulisi koskea kaikkia rajoja ja erityisesti itärajaa, jossa kaikilta ymmärtääkseni vaaditaan viisumi. Turvapaikka-pelleilyyn voidaan ehkä palata sitten, kun maailma on palannut normaaliin rauhalliseen tilaan. 

  Nyt kun kolmas maailmansota lähestyy, on oltava erittäin huolestuneita Suomen huoltovarmuudesta. Suomi ei voi tässä tilanteessa ottaa yhtään ylimääräistä elätettävää suuta vastaan. Toisaalta ei rajoja pidä myöskään kokonaan sulkea, koska se vain lisää jännitteitä ja kiihdyttää eskalaatiota kohti sotaa. Suomessa ja Suomen ulkopuolella ainakin Atlantin takana on runsaasti vaikutusvaltaista väkeä, jotka hakevat nyt uusia konfliktipisteitä Venäjän rajoille, koska Ukraina ei pysty enää kuluttamaan Venäjän voimavaroja tarpeeksi. Suomalaiset eivät tiedä sitäkään, että USA on päävastuussa Nordstream-kaasuputkien räjäyttämisestä. Suomalaiset eivät tunne USA:n vaarallisuutta ja haitallisuutta maailman epävakauttajana ja sodanlietsojana.

  • Suuri tuntematon

   Vastaa

   Joku sanoi, että suomalaiset alkavat herätä kansainvälisten sopimusten hulluuteen, mutta pakolaisten hyysääminen ajaa tässä maassa aina kaiken muun ohi. Nyt ollaan innoissaan vain siksi, että venäläiset turistit saadaan pidettyä poissa Suomesta. Eihän maamme heidän rahojaan tarvitse. Tiettyä jäätelömerkkiä ja vaikkapa sitä ruotsalaista suklaatakaan ei saisi ostaa, sillä jollakin tavalla mystisesti rahoittavat Putinin sotaa. Kahden viikon päästä rajalta otetaan ylimääräinen vaikeusaste pois tulijoilta ja piccolot kantavat laukkua vetäen kättä samalla lippaan. Back to normal. Muistakaa tämä: rajan yli saa tulla Suomeen vaikka Neuvostoliiton täydessä sotisovassa, kivääri kädessä. Pakolainen on otettava vastaan. Piste. 

   Entäs se paljon puhuttu raja-aita? Se aita on Suomen puolella; se ei ole maiden välissä 0‑kohdassa. Kuka tahansa—vaikka se venäläinen tai ukrainalainen rintamakarkuri—voi marssia siihen aidalle. Tuolloin hän on Suomen alueella, vaikkei aidasta yli pääsisikään. Siihen vain odottelemaan Frontexin jakamien ruokapakkausten ja talvivarusteiden auttamana autokyytiä. Voi myös soittaa 112:een ja rääkyä sinne: ”Asylum! Asylum!” Pian tulevat näinkin paikannuksen avulla hakemaan täysihoitoon.

   Valvomatonta, aidatonta rajaa on myös ja sen ylitys vasta helppoa onkin. Kun olet tällä puolen, niin huudat ja rapistelet kankaalla: pian sinut tullaan hakemaan vastaanottokeskukseen, joita onkin avattu valtava määrä Suomeen viimeaikoina. Nyt on myös perustettu itärajan tapahtumien takia järjestelykeskuksia, joissa on ruokaa ja vuodepaikkoja valmiina. Tätä on Suomen huippuluokan valmistautuminen! Pohjois-Suomestakin löytyy taatusti mukavia discoja uusille tulijoille. Esim. Latviassa vastaanottokeskukset ovat suljettuja laitoksia, joista ei lähdetä läpsyttelemään mihinkään. Euroopan köyhimmät maat eivät houkuttele nuoria arabeja ja afrikkalaisia, jotka tulevat mieluummin Suomeen, jossa saa vapaasti olla ja tulla kuten tahtoo. Kelalta saa myös mahtavan rahoituksen uudelle, huolettomalle elämälleen. On lottovoitto tulla pakolaisena Suomeen.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Tärkein ( ja ainut oleellinen) kysymys tässä kohtaa sirkusesitystä on se että OLISIMMEKO TÄSSÄ TILANTEESSA JOS TYHJÄÄ PANIKOIVAT IDIOOTIT EIVÄT OLISI LIITTÄNEET MEITÄ NATOON?

  -Erityisesti slava-hörhöjen näkemys asiaan kiinnostaa kovasti.

  #mitenmeninoinnniinkuomastamielestä

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on kuin luonnollista jatkumoa tälle aikamme sirkukselle, jota on tullut katseltua vuodesta toiseen.

  ” Perussuomalaiset ei esimerkiksi enää aja Suomen eroa Euroopan unionista, mikä tarkoittaa sitä, että puolue ei edes yritä ratkaista maamme väestönvaihtokriisiä.”

  Asia on juuri näin.
  Niin kauan kun olemme osa Euroopan Unionia ja noudatamme kaiken maailman ”kansainvälisiä sopimuksia”, on ihan turha odottaa muutosta tähän touhuun.
  Persut eivät tosiasiallisesti ole huolissaan tästä rotumuukalaisten maahantulosta, heitä huolettaa vain oma kannatus ja jännittävät nyt sitä, näkevätkö ihmiset vieläkään heidän populisminsa lävitse.
  Persuja varmaan harmittaa, etteivät ole juuri nyt tässä tilanteessa oppositiossa, sieltä olisi helppo räksyttää hallitukselle.

  • hh1488

   Vastaa

   suomen hallitus on ollut kekokkosen jälkeen alqaidan asiamies.

 • Otto Korsteeni

  Vastaa

  Ja tänään jopa vihreiden HaavISISto esitti koko itärajan sulkemista puolustuvoimien avulla. Mutta ”maahanmuuttokriittiset” persut ovat taas (kuten 2015) sormi suussa sössöttämässä, kykenemättöminä tekemään mitään matuvyöryn pysäyttämiseksi. Taitaa olla persuille tärken poliittinen tavoite saada SML lakkautettua, bilderbergiläisen kokoomuksen aputyttönä toimimisen lisäksi? Populistihuijaripuolue.

  • Konservatiivi

   Vastaa

   On todellakin outoa, että Gay-Haavisto ja demaritkin ovat tomerampia puheissaan kuin persut. Mistä moinen? 

   Ihme on, jos Suomen kansa ei lopulta herää ja VAADI päättäjiä asettamaan suomalaiset ja Suomen turvallisuus etusijalle! On jo olemassa sellainen lainkohta, joka mahdollistaa Suomen väliaikaisen vetäytymisen kansainvälisistä turhapaikka-hakemuksista. Miksi sitä ei pistetä käytäntöön? Sallan suunnalla on kuulemma taas 300 ukon lössi lompsimassa kohti Kela-Suomea.

   • JoodeJoode

    Vastaa

    Ei demarit ja gay-haavisto porukoineen tosiasiallisesti halua rajoja kiinni, esittävät nyt vaan muka jotain kun on pressanvaalit tulossa ja pisteitä pitää yrittää saada. Vihreä, kakkosreikään kiinnostunuthan oikein haetutti itse isis terroristeja Suomeen taannoin. Persuilla olisi nyt paikka imagon nostoon mutta eivät he uskalla näköjään mitään. Uskomattoman löperöksi meni sekin puolue, Halla-ahokin sekosi ja siinä meni persut. Kaikki puolueet nyt toinen toistaan surkeempia

   • Suuri tuntematon

    Vastaa

    Aina kun ”äärioikeisto” tai ”konservatiivi” on ”vallassa” eurooppalaisessa maassa, niin suuri maahantulon tulva on väistämätön realiteetti. Näin tapahtui Puolassa, näin tapahtui Tanskassa, näin tapahtuu Suomessa.

  • Nationalisti

   Vastaa

   No Homo-Haaviston lausunnot on pelkkää populismia, kannattaa muista mitä hän lausui rajapolitiikasta ollessaan itse ministerinä.

   • Otto Korsteeni

    Vastaa

    En tietenkään usko HaavISISton puheita, kirjoitukseni pointti oli persujen kyvyttömyys, jota tuo HaavISISton lausuma korosti.

 • mörkö

  Vastaa

  Puumalainen on Tavja Halosen nimittämä virkaansa Tuija Braxin esityksestä. Pitäisi käydä läpi Tavjan nimittämät ja antaa niille potkut. Aina joku virkavirhe saadaan keksittyä varsinkin tässä tapauksessa. Jokaisesta kirjallinen varoitus virkatehtävien laiminlyönnistä tai suoraan väärinkäytöksestä. Kolmesta pihalle.

  • Perseestä on eliitti

   Vastaa

   Sauli nimitti valtakunnansyyttäjän virkaansa. Jälki on sen näköistä. Sauli sotkee kaiken.

  • Konservatiivi

   Vastaa

   Punanoita tosiaan mädätti Suomea tehokkaasti. Sen tuhotyön korjaaminen vie vuosia. Jos on edes halua.

 • pekka

  Vastaa

  Ongelma ei ole Puumalainen vaan Suomen poliittisen johdon korruptuneisuus kun haluttiin EU:n jäseneksi. Suomella oli toimivat kauuppasopimukset Eftan ja EEC:n kanssa, kiitos Kekkosen, joten mitään tarvetta liittyä Suomen Perustuslain vastaisesti Euroopan Unioniin ei ollut. 

  Kansalaisilla ei ole liian nuoren iän ja huonon historian tietämyksen vuoksi tietoa edes 60-luvusta tai Kekkosen suuresta saavutuksesta ETYK mikä mahdollisti Neuvostoliiton romahduksen. Suomessa erityisesti demarit ovat työntäneet Suomea EU:n kuolettavaan syleilyyn uskoen uuden uljaan Eurostoliiton antavan heille täyden vallan, mutta he ovat erehtyneet. Historia osoittaa EU:n olevan täydellinen fiasko!

 • Suuri tuntematon

  Vastaa

  Nyt puhutaan jo rajan sulkemisesta kokonaan. Pitäisikö Venäjää kiittää tästä? Erikoista, miten NATO-Suomea ollaan tunkemassa mukaan konfliktiin ja silti maamme eli EU-Suomen prioriteetti on edelleenkin afrikkalaiset, aasialaiset ja lähi-itäläiset. Joihinkin asioihin voi vain luottaa, vaikka ajat muuttuvat. Sallan ylityspaikalle ripotellaan esteitä, jotta sinne polkupyöräkommandot eivät pääse. ”Turvapaikanhakijoiden motiivien epäileminen on rasismia.” Frontex auttanee ”pakolaisten” kuljettamisessa lentokentälle ja Helsingin satamiin, vaikka kansainvälisoikeudellisen sopimuksen noudattamisesta itärajalla meinataankin luopua. Suomi tulee vielä saamaan noottia tästä, sillä pakolaisten epäinhimillinen kohtelu todellakin on pahimmanlaatuista, järjestelmällistä rasismia. Toki positiivista, että näinä tiukkoina aikoina ainakin näennäisesti pyritään suomalaisten etuja ajamaan.

  https://tilastot.migri.fi/index.html#decisions

  • Puoluevalta on diktatuuria

   Vastaa

   Moni ihmettelee sitä, että kun perussuomalaiset ovat hallituksessa hallitsematon maahantulo vyöryy rajojen läpi.

   Johtopäätös: perussuomalaiset tilaavat maahanmuuton, ja sitä olevinaan sitten vastustavat puheissa, kun ei niillä muuten ole kannatusta. Samoin vasemmisto tarvitsee köyhiä ja vihreät maahanmuuttajia heille äänestäjiksi.

  • Näin on näreet

   Vastaa

   Odottaako hallitus, että Lappiin tulee kunnolla lunta. Sitten pyrkyrit yrittäjät maastorajojen kautta. Nähdäänkö vielä kuvia suksilla hiihtävistä maahantulijoista? Jos raja-asemat pidetään auki, niin maahanpyrkijät käyttävät niitä eivätkä lähde maaston kautta pyrkimään Suomeen.

 • Pekka j

  Vastaa

  Turha homma missään vaaleissa äänestää! meillä virkamiehet päättää ei näköjään poliitikot ? Kun joku suvakki kertoo että hallitus ei voi mitään tehdä, niin ei kai sitten? kuka nämä tyypit nimittää, onko mahdollista erottaa ? hitaasti mutta varmasti ollaan kuten ruotsi. että hyvää onnea vaan demokratia ?

 • Nimetön

  Vastaa

  Antaa muutaman kymmenen paleltua hengiltä rajojen väliin niin kyllä se tulijoiden määrä kääntyy laskuun. Niin kauan kun nuo pääsevät rajan yli kävelemään niin lisää tulee. Homma loppuu kun yli ei pääse Suomeen ja tajuavat ettei venäläisiä kiinnosta tippaakaan kuoleeko joku kylmyyteen.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Yksikin tulija on liikaa.

  Eduskunnan kyselytunteja seuranneet tietävät, että aina päädytään sanomaan samaa: rahaa ei ole, ei ainakaan yhtään ylimääräistä. Suomalaiset vanhukset elävät käytännössä heitteille jätettyinä, hoidosta ja hoivasta on tingitty niin paljon. Kun ei ole kuulemma rahaa.

  Kysynkin, että kenen rahoilla nämä maahantunkeutujat sitten elätetään? Jos valtiolla ei ole ylimääräistä? Velaksiko me autamme?

  Pitäisi ottaa käyttöön Viron malli mitä tulee turhapaikanhakijoihin. 

  Jos joku haluaa määkiä kansainvälisistä sopimuksista, niin elättäköön sitten itse tuon sakin. Kyllä tulijoita nimittäin riittää tuolta suunnasta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Mikä tässä on niin vaikeaa. Ne ei ole turvapaikanhakijoita. Niitä ei vainota Venäjällä. Venäjä on niille turvallinen maa. Suomessa on paremmat sosiaaliedut, mutta se ei ole syy ottaa niitä vastaan. Kaikki nuo katoavat Suomen vastaanottokeskuksista tuttavien ja kylänmiesten kämppiin ja tekevät pimeää työtä tai rikollisia toimia. Suomea ei tarvitse opetella, ollaan vain osa varjoyhteiskuntaa, jota nämä kaikki kukkahattusedät ovat kovasti rakentamassa. Jos nuo pitää pelastaa paleltumiskuolemlta niin bussiin ja Ruotsiin. Taakanjaon hengessä. Suomeen lähetettiin viimeksi Ruotsista bussilasteittain. Nyt on takaisinmaksun paikka.

 • Yomma

  Vastaa

  Kyllä se oli Havonen,kuka kyseisen herran nimitti,Puumalainenhan oli myös kieltämässä suvivirttä kouluissa,koska se voi loukata joitakin,onneksi tuosta hölmöilystä joutui perääntymään.

 • Paul Dittel

  Vastaa

  Vanhoina hyvinä aikoina 1941–1944 puumalaiset olisi lähetetty laivalla Tallinnan Gestapolle käsittelyyn ja se siitä. On ihmeellistä, että globalisti-parasiittien annetaan sabotoida virallisia komentoketjuja ja vaaleilla ‑ilmeisesti demokratiasta ei nyt tarvitse välittää- valitun hallituksen vaatimattomia yrityksiä maahantunkeutujien saapumisen estämiseksi.

  Puola on EU- ja Nato-maa. Miten siellä nämä samaiset kysymykset hoidetaan? Onko tämä härdelli taas joku kotimainen poliittinen pellesirkus vai ”essukansan” päättämä hybridioperaatio yhdessä ryssänrosvon kanssa?

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Professorinajatuksia blogin lukijakommenteissa oli seuraavaa:

  Anonyymi22. marraskuuta 2023 klo 10.15
  Hulluinta tässä episodissa on, että itse asiassa Puumalaisella ei ole mitään valtaa kieltää tai päästää yhtään mitään. Hän lausuu asiasta ja jos hallitus ei ole samaa mieltä vaan tekee toisin, enin mitä Puumalainen voi tehdä, on kirjauttaa hallituksen kokouspöytäkirjaan erimielisyytensä. Siinä kaikki. Eli nyt on oikeasti kyse Orpon munattomuudesta, mutta sehän ei kenellekään politiikkaa seuranneelle tullut minään yllätyksenä. .…

  http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/11/miten-apulaisoikeuskansleri-suhtautuisi.html

 • Plääh

  Vastaa

  Suomi voisi sanoa, että on hätätila ja sulkea rajan. Tämä on liian huonosti näytelty. Ensin salattiin matuvirtaa kaksi kuukautta ja sitten tällainne sirkus. Hallitus ei halua sulkea rajaa ja on Puumalaisen kanssa samassa juonessa

  • Konservatiivi

   Vastaa

   Nyt vaan painetta kansanedustajille rajan kokonaan sulkemisesta. Laitetaan sähköpostia ja vaikka paperistakin postia, jos sikseen tulee. Ja vaaditaan, että raja suljetaan kansallisen turvallisuuden nimissä! Mietin itse laitanko apulais”oikeus”kanslerille kipinöivän palautteen sähköpostilla.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Persuille voisi tosiaankin laittaa palautetta, lähinnä siitä, että yllättyikö joku, kun Persut ovat hallituksessa, jälleen maahan vyöryy rotumuukalaisia.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Miten pitkä ajallinen matka on ”käytäntöjen kyseenalaistamisesta” siihen, että Suomi ja EU saavat jonkun järkevän päätöksen tästä aikaiseksi? Byrokratiamme on toivottoman hidas, liian hidas ja jäykkä toimiakseen tehokkaasti tässä ajassa, jossa nopea reagointi on selviämisen edellytys. 

  On TODELLAKIN aika lopettaa itsetuhoinen turvapaikanhakuoikeus, ainakin Suomen kaltaisessa väestömäärältään pienessä maassa, joka kaiken lisäksi tuskailee ikääntyvän väestön tuoman rasitteen kanssa. Huolehditaan omistamme ja jätetään muut herran haltuun. 

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/55a0c84c-2256–4476-a6b8-fd06058ae328

 • Anon

  Vastaa

  Outoa, että yksi virkamies voi kävellä hallituksen ja siis myös hallituspuolueiden yli. Ja kyseinen virkamies oli apulaisoikeuskansleri, mitä oikeuskansleri on sanonut alaisensa toiminnasta?

  • Konservatiivi

   Vastaa

   Oikeuskansleri on luultavasti samaa maata kuin alaisensa. Nuo ovat Suomen tuholaisia.

 • Suuri tuntematon

  Vastaa

  Turvapaikan Suomesta saa aina. Jakamattomat ihmisoikeudet, oikeusvaltioperiaate, kansainväliset sopimukset jne. Sitten, kun sota syttyy, niin Suomeen pääse yhä niin lännestä kuin idästäkin. Frontex tulee kyllä apuun kriisin hetkellä: Ruotsista bussikyydillä, Venäjältä polkupyörillä Suomeen! Hallituksemme tarttui nyt lujalla kädellä Venäjän operaatioon. 2014–2015 oltiin lepsuja, mutta nyt pääministerimme lupasi rajan kiinni nopealla aikataululla: Venäjän vaikutusoperaatio katkaistaan ja heidän lähettämiä, perusteettomasti turvapaikkaa hakevia miehiä ei oteta maahamme! Joku meni kuitenkin välittömästi pieleen, sillä nuoria miehiä arabimaista, Aasiasta ja Afrikasta tulee sisään jatkuvalla syötöllä. Raja piti sulkea tulijoilta (huom.: näitä ei kutsuta enää pakolaisiksi tai turvapaikanhakijoiksi), mutta avattiinkin heille oma vastaanottokeskus sekä rajanylityspaikalle ruoanjakelupisteet ymv. Eräs SDP:n kansanedustaja haluaa antaa jokaisesta tulijasta 100 000 euroa Ukrainalle sotaan Venäjää vastaan. Venäjä saa helposti ja nopeasti lähetettyä 1000 miestä tänne lisää, jolloin suomalaisten veronmaksajien rahoja Ukrainaan annettaisiin 100 miljoonaa.

  • Konservatiivi

   Vastaa

   Raja on nyt kokonaan kiinni. Jäämme odottamaan kuvia palelevista Jemenin pojista rajalla. Sitten vihreät, vassarit ja RKP:n ihmisoikeuskalkkunat alkavat rääkyä, että ne on otettava tänne. SPR:n tanttarat saavat ”auttamis’himon ja ryntäävät rajalle kuin tankit. Saa nähdä pystyykö hallitus pitämään kiinni linjastaan, vai otetaanko nämä tänne sittenkin…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi