Toni Jaloselle tuomio Twitter-kirjoituksesta

Perussuomalaiset eivät ole julkisesti puolustaneet näytösoikeudenkäynnin uhria, vaikka tuomio rajoittaa myös heidän sananvapauttaan.

Yhteiskunta

Toni Jalonen vasemmalla ja Johannes Sipola oikealla 4.11.2020 Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kuva: Seppo Lehto

Toni Jalosen ”sadan tonnin twiitti” toi hänelle sakkotuomion keskiviikkona Tampereen käräjäoikeudessa. Samalla tuomion sai myös Johannes Sipola. Jaloselle tuli 50 päiväsakkoa, Sipolalle 40.

Toni Jalonen kehotti twiitissään ihmisiä äänestämään Perussuomalaisia eurovaaleissa, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä [mustalta]”. Tämä on Suomen niin sanotun oikeuslaitoksen mukaan rikollinen tapa käsitellä poliittisia kysymyksiä.

Jalonen kommentoi Partisaanille

Maksettavaa miehille tuli rikosuhrimaksut huomioiden yhteensä 700 euroa. Partisaani tavoitti Jalosen kommenttia varten.

”Tämä oli kieltämättä odotettavissa, sikäli kun koko jutussa oli alusta asti näytösoikeudenkäynnin makua. Valtakunnansyyttäjä halusi syytteen ja tuomion, jotta kansallismielisen laidan poliittista sananvapautta saataisiin kavennettua entisestään. Tällä menolla kuka tahansa poliittinen aktiivi voi joutua syytetyn penkille seuraavaksi”, Jalonen totesi.

Käsky syytteen nostolle tuli valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselta, joka on kertonut esikuvakseen mustan kommunistiterroristin Nelson Mandelan.

Perussuomalaiset poliitikot eivät ole julkisesti ottaneet kantaa tuomioon, vaikka se liittyy vahvasti myös puolueeseen. Lisäksi tuomio kaventaa entisestään maahanmuuttokriittisten ihmisten sananvapautta, mutta se ei tunnu ammattipoliitikkoja kiinnostavan.

Johannes Sipola Maahanmuutto Nelson Mandela Perussuomalaiset Perussuomalaiset Nuoret Poliisivaltio Poliittinen vaino Politiikka Raija Toiviainen Sananvapaus Sananvastuu Sensuuri Toni Jalonen Väestönvaihto Valkoisiin kohdistuva rasismi Valkoisten kansanmurha Valtakunnansyyttäjä Vihapuhe Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Leena fossiili Vantaalta

  Vastaa

  Twiitti oli asiaton tämän päivän kriteerien mukaan, koska siinähän oli värillinen perhe kuvattuna.
  Olisi vissiin ollut ihan sama, jos olisi ollut vaikka pingviiniperhe. Pingviinipuikkohan on jo todettu epäasialliseksi ja lopetetaan kokonaan. Jos olisi ollut pelkkä sanallinen ilmaisu, niin se olisi ollut ihan eri asia. Saadaanhan sanoa ihan vapaasti, että Suomella on musta tulevaisuus.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  PS erotti Jalosen puolueesta ja koko nuorisojärjestönsä. Miksi tätä ei kerrota. PS ei vastusta monikulttuuria.

  • rellinen

   Vastaa

   Persut on punaisen valpon märättämä puolue.

   • Rahaa tyhjästä

    Vastaa

    Persut sensuroivat ja ovat liian suvaitsevaisia, mikä on hyvin vahingollista suomalaiselle politiikalla. Kansallismielisistä tulisi saada suurin puolue. Viime vaaleissa se oli lähellä, mutta ääntenlasku antoi demareille yhden paikan enemmän.
    Nyt se ei enää voi toteutua. Tulee toinen kansallismielinen puolue kilpailijaksi, joka vähentää persujen äänisaalista. Todennäköisesti kansanmieliset eivät saa kahden puoluen enemmistöä ja seurauksena on kokoomuksen ja demareiden hallitus täydennettynä kepulla ja vihervasemmistolla, joka määrääkin hallituksen värin.

 • juha.

  Vastaa

  ”Huonolla” syyllä Raija Toiviaisen esikuvaksi voisi nostaa myös ”Isä Aurinkoisen” eli Neuvostoliiton diktaattorin Josif Stalinin (1878−1953), joka tuli kuuluisaksi kaiken muun ohella ”Näytösoikeudenkäynneistä”, joita hän järjestytti Neuvostoliitossa 1930-luvulla. Näitä myös kutsuttiin ”Puhdistuksiksi” tai paremminkin tätä ajanjaksoa. Tuossa vainoharhaisuuden lihamyllyssä meni myös lähes koko armeijan komentajien parhaimmisto, joka koitui Suomen onneksi Talvisodassa v. 1939.

 • Plääh

  Vastaa

  Persut ajoivat muun puoluekentän tavoin vihapuhelakeja 2011. Niiden perusteella voidaan mitä tahansa määrttää rangaistavaksi vihapuheeksi. Virkamies voi harkinnan mukaan katsoa vaikkapa jotain kokonaistunnelmaa tai påäätellä motiiveja eri esitysten takana. Ei merkitse mitään, onko esitys totuudenmukainen. Halla-ahot ja Huhtasaaret äänestivät yksimielisesti lakien puolesta, vaikka olivat oppositiossa. Eurostandardien mukainen vihapuhelaki ja sananvapauden kiristäminen oli heidän vaaliohjelmassaankin eduskuntavaaleihin jo tuolloin. Nyt siis pykälien nojalla voidaan kieltää etnonationalistinen politiikka. Rotushteiden mullistamisesta ja eri ryhmien maahantuonnista ym. ei saa tegdä politiikkaa. Lakien avulla ajettiin myös syytteitä Magneettimediaa vastaan.

  Nyt siis PS jo ennen tätä kaikkea kiivaasti savusti kaikki etnonationalistit pois. Syynä juuri tämä tviitti ja fasismi-sana kaiken laukaisemiseen. Vaikka siis ei enää Soiniakaan voi syyttää kaikesta.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  nelson mandela yhteydessä unohdetaan että lauloi jopa youtubevideolla ”Kill all whites”-laulua
  Seppo Lehto historioitsija Tampere
  https://kuntavaaliehdokas-2021-Tampere.blogspot.com

 • Ensa no Kuka

  Vastaa

  ”Toni Jalonen kehotti twiitissään ihmisiä äänestämään Perussuomalaisia eurovaaleissa, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä [mustalta]”. Tämä on Suomen niin sanotun oikeuslaitoksen mukaan rikollinen tapa käsitellä poliittisia kysymyksiä.”

  Ehkä vaalimainonnan kuvissa voisi näyttää ainoastaan korostetun suomalaisen näköisiä ihmisiä. Siitä ei joutune ainakaan vielä syytteeseen lähi-itäläisen ja mustan afrikkalaisen puuttumisen takia.

  Jos pelkästään mustia ja lähi-itäläisiä käytetään kuvissa, niin silloin tekstinä voisi olla ”Haluatko että suomi näyttää pian tältä? Äänestämällä voit vaikuttaa”. Jos kutsu kuulusteluihin tulisi, niin voisi sanoa haluavansa Suomen näyttävän tulevaisuudessa kuvassa esitetyn kaltaiselta. Useimmat kuitenkin ymmärtäisivät viestin oikein.

  Politiikassa voisi olla käyttöä monitulkintaiselle mainonnalle, joka on tarpeen vaatiessa selitettävissä suvakkien agendaa tukevaksi vaikka kaikki ymmärtäisivät kyseessä olevan suomalaisen Suomen tukeminen.

  • Fatwantarkistaja

   Vastaa

   Laittaa vaikka valkoisia lapsia (jos sallittua lapsia käyttää vaalimainonnassa). Sitten voi kertoa haluavansa väestönlisäystä, että löytyy hoitoalalle työntekijöitä jatkossakin.

   Tai nuoria aikuisia. Emme halua heidän jättävän maatamme, koska verotus kiristyy.

   Ihan hyvä idea sinulla.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Mustien lisääntyminen 😉
  Ymmärrän kun ”Musti panee Mustia” 😉
  Se on siinä.
  https://sitoutumattomien-yhteislista-tampere.blogspot.com/
  Seppo Lehto historioitsija kuntavaaliehdokas Tampere

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi