Yle-toimittaja anarkistipapin asekohusta: ”Miksei natseista uutisoida koskaan?”

Vannoutuneena kulttuurimarxistina tunnettu Kaarina Hazard ei pitänyt anarkistien ampumaleiriä ja uhkailupropagandaa uutisoinnin arvoisena ilmiönä.

Yhteiskunta

Kaarina Hazard on suomalainen kirjoittaja ja näyttelijä.

Ruben Stillerin Pyöreä pöytä ‑keskusteluohjelmasta tuttu toimittaja Kaarina Hazard on vihainen Yle-kollegoilleen asepappi Árpád Kovácsiin liittyvästä uutisoinnista. Yle kirjoitti eilen Partisaanin paljastuksesta, jonka mukaan Kovács on järjestänyt salaista asekoulutusta anarkisteille.

Erityistä huomiota sai leirillä otettu valokuva, jossa anarkisti poseeraa naamioituneena kameralle puoliautomaattinen kivääri kädessään. Tyyli on tuttu terroristijärjestöjen propagandasta. OAL tukeekin aseellista kurdiliikettä, jonka tärkeimpiin edustajiin kuuluva PKK-puolue on EU:n terroristilistalla.

Vannoutuneena kulttuurimarxistina tunnettu Hazard ei kuitenkaan pitänyt anarkistien ampumaleiriä ja uhkailupropagandaa uutisoinnin arvoisena ilmiönä. Sen sijaan hän vaati tietää, miksei Yle kirjoita koskaan ”natseista”.

”Päät potkittava sisään”

Hazard jakoi Twitterissä Michael Halila ‑nimisen äärivasemmistolaisen viestiä, jossa luki: ”Tää on kyllä aivan ihmeellistä touhua. Pappi ilmoittaa olevansa anarkisti, ja Yle soittaa poliisille ja sen työnantajalle. Samaa lafkaa ei pätkääkään kiinnosta uusnatsit tai muut rasistit. On kyllä todellinen tolkun Yleisradio.”

Hazardin mukaan Halila on oikeassa — Yleisradio ei koskaan kirjoita ”uusnatseista ja muista rasisteista”. Hazard ja hänen kollegansa Stiller itse tosin tekevät sitä joka kerta, kun he pääsevät eetteriin veronmaksajien kustannuksella.

Tapauksesta tekee ironisen se, että Vantaan aikuisopiston opettajana työskentelevä Halilla itsekin on julistautunut poliittisen väkivallan kannattajaksi. Viime talvena Halila kirjoitti Twitterissä, että ”natsitervehdysten” tekijöiden ”päät on potkittava sisään”.

Lähteet: Twitter (1, 2)

Antifa Antifascistisk Aktion Árpád Kovács Kotimaa Oulun anarkistiliitto Poliittiset viholliset Politiikka Yhteiskunta Yle

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Pää Lääkäri

  Vastaa

  Kannattaisi ”toimittajan” joskus seurata Suomen valtavirtamediaa, joka uutisoi tämän tästä Vastarintaliike (myös uusilla nimillä), Suomen Sisu yms. natseista – ja nyt onneksi myös äärivasemmiston vastaavista aineksista.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Kaarina Hazard on räyhäpelle, jolle ”rasismin vastustus” on elämän tärkein juttu. Jos natseja ja rasisteja sekä perussuomalaisia ei olisi, Hazard menettäisi elämänhalunsa ja vajoaisi alkoholismiin menetettyään elämänsä tarkoituksen. Hazard jumissa rasismin ja suvakismin välissä: hän vihaa rasisteja mutta toisaalta hän ei voi elää ilman rasisteja.

 • Seppo V

  Vastaa

  > ”Miksei natseista uutisoida koskaan?”

  Asia todella vaatii korjausta.

  Nyt Partisaanilla on elämän tilaisuus: Ottakaa yhteyttä Yle:en ja ilmoittautukaa päätoimiseksi natsitoimittajaksi. – Kunhan hinnasta sovitaan.

  – Ylen tapauksessa hinnasta sopiminen tarkoittaa “oikean järjestön” kanssa tehtyä sopimusta puolueverosta tai vastaavasta säännöllisestä ja merkittävästä kuukausittaisesta “vapaaehtoisesta” lahjoituksesta.
  – Jos tarjoutuu lahjoittamaan hyvinkin ison summan, on mahdollista neuvotella vastaava korotus Yle:n maksamaan palkkaan.

  Sitä joko mennään järjestelmän ehdoilla
  tai sitten ei mennä ollenkaan.

  Varsinainen toimittajan työ onkin sitten helppoa. Tekstit tulevat valmiina ulkomailta ja niihin tarvitsee vain laittaa oma nimi alle, jotta näyttäisi siltä, että ikään kuin olisi itse kirjoittanut jutun. Joskus joutuu lähettämään jutun ensin ylen kielenkääntäjälle, mutta kiireellisissä tapauksissa, joita muuten natseista uutisoiminen aina on, joutuu käyttämään “puolueen suosittelemaa” käännöstoimistoa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi