Tutkimus: perustuslakivaliokunta ei huomioinut terveitä rokottamattomia rokotepassin yhdenvertaisuuspohdinnassa

Itä-Suomen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan perustuslakivaliokunta ei huomioinut kaikkia ihmisryhmiä pohtiessaan rokotepassin yhdenvertaisuuspuolta. Huomioimatta jätettiin nimittäin niinkin merkityksetön ryhmä kuin terveet rokottamattomat ihmiset.

Tiede & luonto

Koronapassi, perustuslaki ja yhdenvertaisuustarkasteluasetelman kritiikki ‑tutkimuksessa todetaan, että lainsäädännön oli tarkoituskin asettaa ihmisiä eriarvoiseen asemaan rokotusstatuksen perusteella, mutta tätä ei pidetty ongelmana. Tutkimuksen tehneen Matti Muukkosen mukaan tilanne muodostui kuitenkin ongelmalliseksi, kun tarkastelua ei viety riittävän pitkälle sen tunnistamiseksi millaisessa asemassa eri ihmisryhmät terveydentilansa perusteella olivat.

Pauli Rautiainen ja Ida Koivisto ovat aiemmassa tutkimuksessaan kirjoittaneet oikeusjärjestyksen luomista hahmoista. Koronapassin tapauksessa terveille rokottamattomille kirjoitettiin rooli, jonka mukaan he olisivat ikään kuin käyttäytyneet väärin, vaikka missään vaiheessa rokotusta ei ollut määrätty kenellekään velvollisuudeksi”, Muukkonen tuo esiin.

Muukkosen mukaan jatkossa olisi tärkeää, että jokainen ihmisryhmä huomioidaan, kun selvitetään rajoitustoimenpiteitä lainvalmistelussa.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

Hyvinvointi Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Pakkorokotukset Politiikka Rokotepassi Rokotteet Tiede & luonto Uutiset

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Salomon

  Vastaa

  Yllätyksenä tuli, että tälläinen tutkimus tehtiin. Ei yllätyksenä on tutkimuksen tulos. Jos tosissaan kuvittelin jotain muuta olet vähän hassu saatana!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ja nyt hallitus haluaa palauttaa koronapassin jälleen käyttöön, sehän on jo kerran poistettu käytöstä, koska se ei toiminut.
  Miettikää, samat virheet toistamiseen lyhyen ajan sisään.
  Sillä passilla ei ole mitään tekemistä ihmisten terveyden kanssa, hallitus yrittää samaa kuin Macron, haistatella rokottamattomille ja tehdä kiusaa.

 • Evplasse

  Vastaa

  Kyllä minusta on tehty toisenluokan kansalainen vaikka en ole 2v sisällä käynyt lääkärissä kuin 1kerran tapaturman vuoksi ja D2 vuoksi kerran. Minulta on viety oikeus osallistua jousiammunta kilpailuihin pitäisi todistella terveyttäni nokankaiveluilla. Tuo liitto pannasi minut pois keskustelu foorumilta koska levitin disinformaatiota kun kirjoitin ettei lapsia pidä rokottaa. Tosin leimasin piikitetyt Durcell pupuiksi. En pääse ulkomaille lähinnä Haaparannalle hakemaan 54€ maksavaa tupakkakartonkia se siitä vapaasta liikkumisesta Eu n alueella. Lisäksi tulevat nämä kuntien järjästämät liikuntatilat ei passittomille.
  Olen toivonut jo pitkään että tämä paska räjähtää piikitettyjen joukkokuolemiin ja tämän paskan tekijät pannaan vankilaan jossa heitä piikitetään 3kk välein

 • pää määrää

  Vastaa

  Suomessa eduskunnan ehdokkaat valitsee puolueitten johtohahmot. Samat hahmot valitsevat virkamiehistöä ei pätevyyden vaan puolueen jäsenyyden perusteella. Siihen pyritään myös professorikunnan valitsemisessa, jota on tapahtunut jo 1980 luvulta alkaen.

  On onneksi vielä joitakin yliopistohenkilöitä, jotka uransa menettämisen uhalla tekevät tosiasioihin perustuvia tutkimuksia, joten emme ole ihan Orwellin kirjan maailmassa. Kirjan päähenkilö teki töitä virastossa, jossa aatteellisuutta tuettiin korvaamalla historiasta tietoja, jotka olivat aatteen vastaisia. Tämäkin on ollut tuttua jo vuosia sotahistoriaa käsittelevissä kirjoissa.
  Esimerkkinä 2. maailmansodan aloittajaksi leimataan Saksa, vaikka sodan aloittivat Englanti ja Ranska julistamalla sodan Saksaa vastaa. Kolmas maailmasota on aluillaan, USAn joukkoja on jo 150 maassa muilla mantereilla muka suojellakseen USAn turvallisuutta sen omalla merien suojaamalla mantereella, mutta mahdollisesti syttyvän sodan aloittajaksi leimataan Venäjää.

 • FIXIT asap!

  Vastaa

  Erinomaista, että asioita pohditaan nyt perusteellisemmin kuin kiireessä, juosten kusten toimitetuissa perustuslakivaliokunnan lausunnoissa, joilla on poliittinen päämäärä, laillisuuden takaamisen sijaan ja lisukkeena.

 • Pah

  Vastaa

  Terveet kokeellisilla mömmöillä ”rokottamattomat” ihmiset ovat suunnaton ongelma oikeusvaltioille ja niiden oikeusvaltioperiaatteille, etenkin jos niiden avulla olisi tarkoitus toteuttaa harkittu massamurha, niin ettei rikos paljastuisi eikä murhaajat jäisi kiinni.

  Kaikkia ongelmia nämä uudet kokeelliset mRNA piikitykset teettävätkin! 

  Hassua ettei tämä ongelma koske perinteisiä oikeita rokotteita kuten rotavirusrokote, Kurkkumätä‑, jäykkäkouristus‑, hinkuyskä‑, polio- ja HIb-rokote eli viitosrokote lapsille (DTaP-IPV-Hib), Kurkkumätä‑, jäykkäkouristus‑, hinkuyskä- ja poliorokote eli nelosrokote lapsille (DTaP-IPV), Kurkkumätä‑, jäykkäkouristus- ja hinkuyskärokote eli dtap-rokote nuorille ja aikuisille
  Kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokote eli dT-rokote aikuisille, Pneumokokkirokotteet, MPR- eli tuhkarokko‑, sikotauti- ja vihurirokkorokote
  Vesirokkorokote, MPRV- eli MPR- ja vesirokkorokote, HPV- eli papilloomavirusrokote, Influenssarokote, Poliorokote, BCG-rokote, Hib-rokote
  Hepatiittirokotteet, Meningokokkirokotteet, TBE-rokote eli ”punkkirokote” – vaan ainoastaan tätä uutta mystistä kokeellista mRNA- piikitystä.

  rapsodia.fi/reiner-fuellmich-harkittu-massamurha‑2/

 • juha II

  Vastaa

  Milläs ajattelet kun ei ole aivoja, mutta sitäkin enemmän vallanhalua!
  Mutta eipä hätää. Kaikki pysyy edellisestä huolimatta ”oikeusvaltioperiaatteen” sisällä!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi