Asiantuntija kertovat rokotteiden antaman suojan olevan vain väliaikainen

Kiireellä markkinoille tuodun koronarokotteen antaman suojan kestoaikaa on vaikea sanoa, koska sitä ei testattu tarpeeksi kauan.

Tiede & luonto

Samalla kun lammaskansa vielä elättelee toiveita elämän pikaisesta paluusta normaaliin rokotusten myötä, asiantuntijat kertovat koronarokotteen antaman suojan olevan vain väliaikainen.

”Meillä on tietoa ainoastaan siltä ajalta, milloin näitä rokotteita on tutkittu. Meidän pitää tutkia rokotettua väestöä nähdäksemme, missä vaiheessa ihmisistä alkaa taas tulla alttiita virukselle,” kommentoi Deborah Fuller Washingtonin yliopiston rokotetutkimuskeskuksesta.

Vuoden suoja

Pfizerin tutkimustulosten mukaan yhtiön kahden annoksen rokote säilyttää tehokkuutensa ainakin kuusi kuukautta ja ”todennäköisesti kauemminkin”. Modernan tuotteella rokotetuilla oli merkittävät määrät vasta-aineita kehossaan kuusi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

”Nykyiset Covid-19-rokotteet kestävät todennäköisesti ainakin vuoden ajan. Eli ne eivät tarjoa elinikäistä suojaa,” kertoi tohtori Kathleen Neuzil, joka toimii rokoteasiantuntijana Marylandin lääketieteellisellä yliopistolla.

Rokote ei toimi muunnoksia vastaan

Lisäksi tulee ottaa huomioon koronaviruksen muunnokset, joihin nykyiset rokotteet eivät oletetusti toimi. Valtavirtaisen näkemyksen mukaan kansalaisten tulisi ottaa jatkuvasti uusia (ja vähän tutkittuja) rokotteita sitä mukaa, kun uusia muunnoksia ilmenee.

”Tämänhetkiset rokotteet on suunniteltu toimimaan koronaviruksen tiettyä piikkiproteiinia vastaan. Jos virus mutatoituu tarpeeksi, tarvitaan lisää rokotteita niiden toimivuuden tehostamiseksi,” sanoi Mehul Suthar Emoryn rokotekeskuksesta.

Covid-rokotteet siis suojaavat väitetyltä virukselta vain väliaikaisesti, eivät välttämättä toimi viruksen muunnoksia vastaan, eivätkä muutenkaan tee virukselle immuuniksi. Minkä vuoksi kenenkään tulisi ottaa vaikutuksiltaan arvaamaton rokote?

Lähde: AP News

Hyvinvointi Koronavirus Lääketeollisuus Lääketiede Rokotteet Tiede & luonto Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Anna Vuori

  Vastaa

  Sehän toimii ihan samalla tavalla kuin influenssarokotus tai jäykkäkoristusrokotus. Virustahan on verrattu nimenomaa influenssaan ja samalla tavoin se toimii. Influenssarokotuskin on uusittava joka vuosi, koska senkin virukset muuttuvat joka vuosi. Samalla tavalla se tappaa heikkokuntoisia ja vanhoja ja kummastakin voi tulla ilkeitä jälkitauteja. Tämä covid-virus on vain melko uusi tuttavuus, joten siihen on helppo sairastua ja joillekin ihmisille itse tautikin aiheuttaa rajuja tuhoja elimistössä.
  Jokaisen oma asia on päättää ottaako rokotuksen vai ei. Hyödyt ja haitat pitää itse päätellä, mutta se on vaikeata, kun siitä ei vieläkään tiedetä kovinkaan paljon.

 • juha.

  Vastaa

  Eivat sentään sano, että piikki tepsii kokonaisen päivän! Kyse on lääketeollisuuden härskistä tuloksen tekemisestä lobbaamalla hysteerisille ”uhrilampaille” jatkuvaa piikittämistä tavalla, joka jättää kovimmatkin narkomaanit rokotevastaisiksi änkyröiksi, jota kukaan ”kunnon” ihminen ei halua olla.
  Ihmisistä tehdään ”neulatyynyjä”, koska reikäinen nahka on rahaa niin monin tavoin, että sitä voi verrata ikiliikkujaan tai Graalin maljaan. Se, että ihmisen ainoa keino hankkia itselleen vastustuskyky ja turvallinen elämä riippuu kokonaan siitä, että on loppuelämänsä tikkatauluna. On täyttä humpuukia kuten sekin, että hiilidioksidi olisi luonnolle tappavaa ja sitä olisi liikaa. Liikaa sitä on vain ainoastaan silloin kun pitää orjamaskia orjamaisesti. Se, että biologian kokeessa vastaa hiilidioksidin olevan välttämätöntä kasveille. Ja saa siitä miikan. Päinvastoin. Sehän on kuin äidinmaito lapselle. Samaa merkitsee se, että ihmisen omalla immuunijärjestelmällä ole mitään jakoa pöpöjen torjunnassa ja siitä mainitseminen taitaa jo tätä nykyä olla ”salaliittoteoria”!!!

 • Ilmari

  Vastaa

  Kaikki muutkin rokotteet suojaavat vain määräajan. Vai että ”väitetty ” virus. Ihmisiä kuolee pitkin maailmaa ihan oikeaan koronavirukseen.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Ihmisiä kuolee pitkin maailmaa huomattavasti enemmän muistakin syistä, mutta niiden syiden varjolla ei suunnitella itsenäisesti ajattelevien ja oikeuksiensa puolesta huolestuneiden eli totalitaariselle hallinnolle vaarallisten ihmisten sulkemista yhteiskunnan ulkopuolelle eli mm. maksukorttien kytkemistä rokotuksiin eli alistumiseen siihen että joka ikiseen ihmiseen täytyy nyt saada ehdottomasti piikitettyä jotakin josta juuri kukaan ei oikeasti tiedä mitä se on. Mistään muusta kuolinsyystä ei myöskään ole tehty pelottelun, syyllistämisen ja sosiaalisen joukkopaineen avulla toimivaa narratiivia ihmisten perusoikeuksien poistamiseksi ja tilan normalisoimiseksi niin että vapaata elämää ja oikeuksia nimitetään jo ”vanhaksi” ja ajetaan mediassa jo pikkuhiljaa läpi ajatusta siitä että siihen ei ole paluuta. Joten BääBää vain sinne ilmarille.

 • ANTTILA Juha

  Vastaa

  Ei kai kukaan ole kuvitellut saavansa rokotteesta ikuista elämää tai koko elämän kestävää suojaa? Tässä vaiheessa ei taida kukaan pystyä arvioimaan juuri mitään rokotesuojan kestosta, joten tämän ”uutisen” arvo jäi aika olemattomaksi.
  Mutta sehän on selvä että useista taudeista on ihmiskunta päässyt eroon rokotteiden avulla, vaikka yllättävän paljon tuntuu olevan täälläkin niitä änkyröitä jotka eivät oikein osaa punnita järkevällä tavalla hyötyjä ja haittoja. Onneksi kokonaisuutena kansakunta on tarpeeksi viisas. Unelmoin siitä että kaikki koronakieltäjät voitaisiin lähettää Intiaan tai Brasiliaan, mutta valitettavasti meidän on kansakuntana pystyttävä kantamaan myös idioottien tuoma rasite.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi