Britannia sijoittamassa 100 miljoonaa puntaa laitteeseen, joka poistaa hiilidioksidia ilmasta

Elämälle välttämättömän, mutta kuitenkin planeettoja tuhoavan myrkkykaasun, hiilidioksidin poistaminen ilmasta käy veronmaksajille kalliiksi.

Tiede & luonto

Ilmastolaite koostuu pinottavista suodattimista, jotka imevät ilmaa ja kemikaalisuodatin sitoo hiilidioksidia itseensä.

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnsonin pääneuvonantaja Dominic Cummings on myöntänyt valtion kassasta 100 miljoonaa puntaa hiilidioksidia ilmasta imevän ja varastoivan laitteen kehittämiseen.

Tuuletinta muistuttava laite imee ilmaa itseensä, ja kemiallisen suodattimen kautta kerää talteen hiilidioksidin ilmasta. Hiilidioksidi kerätään talteen ja voidaan uudelleen käyttää teollisuuden alalla, eli toisin sanoen vapautetaan takaisin ilmaan. Toinen vaihtoehto on varastoida hiilidioksidi maan alle, missä se voi vuotaessaan pilata vesistöjä tai aiheuttaa jopa pienimuotoisia maanjäristyksiä.

Laitteesta ei ole varsinaisesti mitään hyötyä ennen kuin maailman hiilidioksidipäästöt on saatu laskemaan miltei nollatasolle. Lisäksi kone vaatii toimiakseen massiiviset määrät energiaa, mikä itsessään tuottaa hiilidioksidipäästöjä mikäli konetta ei pyöritetä esimerkiksi tuulivoimalla. Asiantuntijat ovat varoittaneetkin, että nämä koneet saattavat kuluttaa neljäsosan maailman energiasta vuonna 2100.

Lähde: DailyMail

Boris Johnson Britannia Ilmastonmuutos Tiede & luonto Ulkomaat

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kurimus

  Vastaa

  Jaha, se tarkoittaa jatkossa sitä että kaikki muovit palavat talon takassa ja saunan kiukaassa. Puuta sekaan niin teho on taattu. Se jos mikä on ekoteko koska kasvit tarvitsevat hiilidioksidia pystyäkseen tuottamaan happea ja kasvamaan. Jos kasvit eivät yhteytä kun ei ole hiilidioksidia, niin ei ole kyllä happeakaan…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi