Kriminologian professori: Suomalainen akatemia välttelee maahanmuuttajarikollisuuden tutkimista

Professorin mukaan tutkijat pelkäävät julkaista arkaluontoisia tutkimustuloksia vihamielisen ilmapiirin vuoksi.

Väestönvaihto

Sosiologian ja kriminologian professori Jukka Savolainen on herättänyt vilkasta keskustelua Verkkouutisissa julkaistulla kirjoituksellaan, jossa hän tarttuu merkittävään tabuaiheeseen: Suomalaiset yliopistot ovat sensuroineet maahanmuuttajarikollisuuden tutkimisen.

Savolaisen mukaan maahanmuuttoon liittyvä ”tutkimus” on suomalaisessa akatemiassa tällä hetkellä ideologisesti vinoutunutta ja metodologisesti kelvotonta.

Savolainen tuo esiin sen, että maahanmuuttajarikollisuuden tutkimista on laiminlyöty tökerösti, vaikka kyseessä on äärimmäisen ajankohtainen aihe. Hän huomauttaa, että vaikka maahanmuuttajien rikollisuus on kasvava huolenaihe, Suomen Akatemia ei ole rahoittanut yhtään tutkimushanketta, jossa aiheeseen olisi paneuduttu perusteellisesti. Sen sijaan rahoitusta on ohjattu muihin, Savolaisen mielestä vähemmän merkittäviin hankkeisiin.

Neutraalimpaa tietoa yliopistojen ulkopuolelta

Kirjoituksessaan Savolainen kritisoi myös akateemista ilmapiiriä, jota hän kuvailee punavihreäksi ja ideologisesti rajoittuneeksi. Hän toteaa, että tällaisessa ilmapiirissä ei suvaita tutkimusta, joka saattaisi olla poliittisesti vääräoppista. Professorin mukaan tutkijat pelkäävät julkaista arkaluontoisia tutkimustuloksia vihamielisen ilmapiirin vuoksi.

Lopuksi Savolainen ehdottaa, että hallituksen olisi parasta suunnata katseensa akateemisen tutkimuksen ulkopuolelle ja tilata maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä koskeva selvitys yliopistoista riippumattomilta yhteiskuntatieteellisiltä tutkimuslaitoksilta. 

Hänen mielestään tällainen tutkimusohjelma voisi tuottaa puolueetonta ja tieteellisesti pätevää tietoa maahanmuuton vaikutuksista ja olisi näin parempi vaihtoehto kuin luottaminen Suomen Akatemian kykyyn ohjata resursseja poliittisesti arkaluonteisten aiheiden tutkimukseen.

Lähde: Verkkouutiset

Jukka Savolainen Kotimaa Kriminologia Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Politiikka Rikos Sensuuri Suomen Akatemia Tiede & luonto Tieteen politisointi Väestönvaihto Yhteiskunta Yliopisto

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kapteeni

  Vastaa

  Ehkä tässä on ollut ajatuksena se, että maahanmuuttajarikollisuutta Suomessa ei ole. Eihän niitä ollut pari vuotta sitten mitään katujengejä eikä etenkään maahanmuuttajataustaisia katujengejä. Tämä yksi komisario Taponen todisteli sen monta kertaa. Samoin yksi esim. oli kun journalistilehden entinen päätoimittaja Maria Pettersson kävi Ruotsissa tutkimassa maahanmuuttajataustaista katurikollisuutta, ei löytynyt sitten millään.

  • Tutkija

   Vastaa

   Kyllä tässä on ollut kyseessä ideologinen valinta. Myös yliopistojen sisällä on tutkijoita, jotka eivät kulje sumutettuna. Esimerkiksi Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellisestä on poistunut tutkijoita liiallisen kuplaantumisen vuoksi.

  • p.grandell

   Vastaa

   maria pettersson ei tänään eikä silloinkaan kun oli gethossa, ite asunnut stokassa 25 vuotta, ollut, nigeriassa olin jo ollut 1976 eka kerran ihan sceida mesta on, ideoloogine tyhmä puniikki mimmi on. kun ja koska hän häpeää olla itse valkoinen maksan hänelle matkan nigeriaan , tyttö parka ei olisi hengissä ideolooginsa kanssa vuorokautta ilman ”rikastusta”

 • Että näin

  Vastaa

  Ei ole ensimmäinen kerta, kun suomen akatemia kulisseissa torppaa tietyt tutkimusaiheet/väitöskirjat niiden ”aiheiden” vuoksi jota ne käsittelisivät. Tiedostaville ihmisille ei tule uutisena että suuri osa valittuun kansaan kohdistuneita tutkielmia on lakaistu maton alle, koska ne ovat sopimattomia, poliittisesti epäkorrekteja tms. verukkeellisia julkaistaviksi.

 • Tom Kauko

  Vastaa

  Huomannut saman. Paha ongelma riippumattomalle tutkijalle. Onneksi on muutama validi tutkimus jo olemassa esim. Salmi, V., Kivivuori, J. & Aaltonen, M.. (2015) Correlates of immigrant youth crime in Finland. European Journal of Criminology, 12(6), 681–699.

 • p.grandell

  Vastaa

  mikä ihme tekee suomalaisista oman kansan tuhoojaksi , raha? ideoloogia, tyhmyys, itse pönkötys, jokin on vialla ja pahasti.

 • pää määrää

  Vastaa

  Tiede on pseudotiedettä, koska tutkijat ovat massahypnoosissa. Hypnotisoidulla tutkijalla havaintokenttä on rajoittunut salittuihin havaintoihin. Tämä ei riitä, tarvitaan vielä laki kieltämään tieteen. Tatu Vanhanen julkaistaan älykkyys mittauksia oli joutua syytteisiin rikoslain kiihottamisesestä. Ilmastotutkimusta kritisoivat voivat vielä rikoslain mukaan säilyttää sananvapautensa, mutta professuuri katoaa. Holokaustin tutkija saa monissa maissa jo linnatuomion.

 • Kimmo Leino

  Vastaa

  Tämä ideologia ”kansan sumuttaminen” päätettiin Suomen hallituksessa 2005. Tilattiin ”tutkimus”: ”Media ja demokratia Suomessa / kriittinen näkökulma”

  Tutkimuksessa suoraan sanotaan : ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.” ” Tärkeää on myös pienten, mutta merkittävien lehdistötukien käyttö.”

  YLE-veron suunnittelu muuten välittömästi aloitettiin tämän ”tutkimuksen” jälkeen; ja lehdistötukia kasvatettiin.

  Myöskään Suomen ”lehdistövapaudesta” ei tämän jälkeen juuri tutkimuksia ole tehty; eikä yksityisiä tutkimuksia julkisteta tässä lahjotussa ”mediassa.”

  Jopa tuon tutkimuksen lähettäminen eräälle mediatutkijalle sai aikaan seuraavaa: hänen sähköpostiinsa ilmestyi ruskeanoranssi palkki, jossa luki ”Suhtaudu tähän viestiin varauksella”
  ”Kimmo Leino ei ole koskaan lähettänyt sinulle viestejä tästä sähköpostiosoitteesta.”

  Eli siis sähköpostini on varmuudella operaattoreiden sensuurin kohteena .

  Sama aiemmin, kun kansanedustajalle koitin tietoa lähettää: ”Sinun sähköpostista eduskunnan sähköpostiin sallittu tieodostokoko 0 kt…”

  Suomessa näitä ”tutkimuksia” on turha tehdä; ne sensuroidaan valtiohallinnon toimesta !

  kimmoleaks.fi; archive.is/kimmoleaks.fi ; archive.today/kimmoleaks.fi; Tokentube Kimmo Leino puhuu … onko teitä normaalia ?

 • TT

  Vastaa

  Tieteellinen ajattelu ja metodi on jo kauan sitten murrettu Suomessa ja tilalle on astunut poliittisen korrektiuden varjelu. Suomessa on viime aikoina korostunut sellainen vinoutunut näkemys, että kaikkien tulee ajatella kaikesta aina samalla tavalla. Tähän ei syyllisty ainoastaan vihervasemmisto, joille neekereiden vapaa liikkuvuus on pyhä asia, vaan yhtenäisyyden ja laumamentaliteetin korostaminen on levinnyt myös oikeistoon ja koskee erityisesti Suomen ulkosuhteita ja maailmantapahtumien tulkintaa. Sekä vasemmistolle että oikeistolle ominaista on ottaa USA-keskeinen liberaalidemokraattinen näkemys maailman ilmiöihin.

 • Suuri tuntematon

  Vastaa

  PISA-tulosten romahtamista ei myöskään haluta avata lain. Viimeksi aiheen noustua pintaan Ylen uutisissakin mainittiin maahanmuutto, mutta samaan hengenvetoon lisättiin aina, ettei maahanmuutto pelkästään selitä ongelmaa. Männäviikolla aihe nousi taas esiin ja nyt Suomi tippuu kaikista maista koviten. Maahanmuuttoa ei Ylen radiouutisissa mainittu sanallakaan. Miettikääpä sitä. Puhuttiin vain ”koronanjälkeisestä oppimistulosten heikkenemisestä” ja siitä, miten pojat pärjäävät huonommin kuin tytöt Suomessa. Päätelmä: vika on tusinanuhan ja poikien. Mutta eihän sukup.. No, ei mennä edes tuonne. Nyt vain ÄKKIÄ peruskoulu-uudistus kehiin, sillä kouluissamme on selvästikin jotakin vikaa. Näin tuossa sellaisen tiedon, että Suomessa on 23 000 somalia ja niiden jälkeläistä. Aika vähän mielestäni. Tuollaisen määrän pitäisi tulla helposti maahan alle kymmenessä vuodessa, ja siihen vielä päälle maassa syntyvät keskimäärin neljä lasta jokaiselle somalinaiselle. Suomessa kuitenkin on 600 000 maahanmuuttajaa ja niiden jälkeläistä. Sen valossa tuo 23 000 somalia kuulostaa oudon pieneltä.

  • pää määrää

   Vastaa

   Peruskoulu-uudistus tehtiin 1960 luvulla. Silloin lopetettiin oppikoulut, joihin oli pääsykokeet. Sehä ei sovi ylitasa-arvoisessa yhteiskunnassa harjoitettuun politiikkaan. Se kuitenkin tuhoaa yhteiskuntaa, koska tärkeä oppiminen käyttää omia aivojaan vähenee. Muutoksen jälkeen oli pakko poistaa oppikoulun 5. luokan matematiikan todistustehtävät, koska ne joillekin ovat hyvin vaikeita, mutta niille jotka ajattelevat hyvin tärkeitä. Tasa-arvoisuutta pitää noudattaa ihmisten kohtelussa, mutta ei missään nimessä ihmisten edistymistä estäen.
   Silti Suomen kouluissa tulee vaikeuksia maahanmuuttajille, koska laaja oppiminen ei ole kuulunut niiden kulttuuriin. Kun opetus menee yli hilserajan joukolla suomalaisiakin, siitä syntyy häiriöitä opetukseen. Kaikille oppilaille ei voi opettaa kaikkea, koska taito ei mene perille. Kuka oppii taitavia käsitöitä kuka geometriaa, eroja on ja ne tulisi huomioida opetuksessa, kuten tapahtui ennen muutosta.

 • Laki ei ole kaikille sama!

  Vastaa

  Toi on ihan selvää ja nähtävissä tänne kotisohville asti. Matujen rikoksia peitellään ja hyssytellään myös valtamediassa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi