Rajavartiolaitos: Maahantunkeutujien paine itärajalla kasvaa!

Puutteellisten asiakirjojen käyttö voi viitata kansainväliseen rikollisuuteen.

Väestönvaihto

Rajavartiolaitos on ilmoittanut huomattavasta lisäyksestä laittomissa maahantunkeutujissa, jotka ovat saapuneet Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille Venäjän kautta elokuun alusta lähtien. Yhteensä 91 henkilöä on tullut maahan puutteellisin matkustusasiakirjoin, pääosin kolmansista maista.

Eversti Matti Pitkäniitty Rajavartiolaitoksen esikunnasta toteaa, että tapausten määrän ennustaminen on haastavaa. Hän lisää, että nykyinen tilanne saattaa joko pysyä ennallaan tai muuttua merkittävästi. Pitkäniityn mukaan puutteellisten asiakirjojen käyttö voi viitata kansainväliseen rikollisuuteen.

Hän painottaa, että normaalisti puutteellisilla asiakirjoilla varustetut henkilöt käännytetään rajalla, mutta jos kansainvälisen suojelun tarve todetaan, heidät voidaan hyväksyä turvapaikkaprosessiin.

Venäjän viranomaisten käytäntöjen muuttumisen myötä nyt on mahdollista matkustaa puutteellisilla asiakirjoilla Venäjältä Suomen rajanylityspaikoille, mikä on osasyy lisääntyneisiin turvapaikanhakijamääriin.

Rajavartiolaitoksen toimialajohtaja Joonas Miettinen väittää medialle, että Rajavartiolaitos on nykyisin paremmin varustautunut käsittelemään suuria turvapaikanhakijamääriä verrattuna vuoden 2015 pakolaiskriisiin. Miettisen mukaan tärkeintä on vastaanottojärjestelmän kapasiteetti.

Lähde: Iltalehti

Kotimaa Maahanmuutto Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

45 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lapuan aurinkokuningas

  Vastaa

  Rajavartiolaitos on nykyisin paremmin varustautunut käsittelemään suuria turvapaikanhakijamääriä verrattuna vuoden 2015 pakolaiskriisiin.

  Eli riskimpiä laukunkantajia on värvätty. AISUROI PICCOLOI.

 • TT

  Vastaa

  Ei edes kolmannen maailmansodan paineessa tulehtuva militarisoitu raja voi pitää asylum-porukkaa loitolla. Luulisi, että kaikki mahdollinen on nyt tehty rajan sulkemiseksi: on liittouduttu Venäjän voimakkaan vihollisen kanssa ja katkaisu kaikki mahdollinen, myös Suomelle hyödyllinen kanssakäyminen. Mutta ei mene kiinni raja, ei.

  • Kompassi rikki

   Vastaa

   Tätä minäkin ihmettelen. Miksi ukrainaisia kasaareja virtaa Suomeen pilvin pimein, Venäjän naapurimaasta uuteen maahan, Venäjän naapuriin. Ei voi kuin ihmetellä miksi ne lähtee ojasta ja päätyy allikkoon? Vai onko Suomessa niin hyvä sosialiturva että tänne kannattaa tulla pelaamaan asyyli-lottoa. Jotta saa kansainvälisen EU-statuksen ja sitten tiukan paikan tullen pääsee luikkimaan toiseen EU-maahan.

   Yhtä kaikki, tämä on niin outoa väestönvaihtoa että saas nähdä tuleeko Suomesta Ukraina-II. Nyt ainakin arabit, neekerit ja ukrainalaiset ovat tukkanuottasilla kun samoista huume-markkinoista ne joutuvat tapelemaan keskenään.

   Italiassakin otettiin Kolumbialaiset takaisin huumemarkkinoille koska ne tekivtä businesta mafian kanssa. Ne ei kiduta, tapa, terrorisoi… Hommat hoidetaan muutoin. Silloin se on hyvä businekselle.

 • mörkö

  Vastaa

  Bussilla Tornion kautta Haaparantaan. Tekihän Ruotsiin sen meille niin pistetään nekin silloin tulleet sinne takaisin jos alkavat vinkumaan.
  Ja mistä vinkuisivatkaan kun nehän on rikkaus.

 • Nimetön

  Vastaa

  Turvapaikkaahan lähtökohtaisesti olisi länsimaista hakenut joku yksittäinen diktatuurin vastustaja esim. tukahdetutun opposition kirjailija tms. Mutta tämä on niin absurdia, että ihmiset, jotka vain haluavat lähteä loisimaan ja tavoittelemaan parempaa tulevaisuutta itselleen ja lapsilleen tunkevat uhri-statuksessa muiden elätettäväksi, keksivät kaikki sosiaalitukien haut, veronkierrot ja rikollisen toiminnan. Rajat äkkiä kiinni! Oikeasti, tällä kertaa.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Nukkuuko armeijamme päällystö? Nyt komppaniat valmiiksi laukujen kantoon , kuten Torniossa 2015.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Kuinka niin on paremmin varustautunut? Siis otetaan kaikki vastaan, jopa satoja tai tuhansia päivässä, valmiina ollaan tuhisee Miettinen. Valmiutta pitää ehdottomasti lisätä siten, ettei yksikään ryyyläinen olipa asiakirjat kunnossa tai ei pääsee maahamme, ei itä- eikä muiltakaan rajoilta

 • Teemu

  Vastaa

  No niin. Taas sitä herätään sormea heristelemään. Väkilukumme on kuitenkin kasvanut 30 vuodessa 600 000:lla. Myöhäistä se nyt on reagoida. Viimeisen 10 vuoden aikana on tullut porukkaa maahan länsirajalta ilman mitään tarkastuksia tai papereita. On jollakin tosin paperit ollut. Joillakin jopa viidet, joilla on kaikilla saanut Kelasta täyden potin. Tietääkö Nerg yhä jokaisen tulijan taustat?

  • Nationalisti

   Vastaa

   Juu, melkeinpä sama alkaa olla mitä tässä vaiheessa enää tekee, kun tämän rajan yli politiikan on annettu jatkua kymmeniä vuosia ja maassa oleskelee edelleen jopa laittomasti tuhansia tyyppejä.

  • Juha

   Vastaa

   Nuo iaikki voisivat muuttaa Espooseen..Espoo.. tuo muualta muuttaneiden juurettomien ihmisten eldoraado..
   Espoolaisista oli vieraskielisiä 66 730 henkeä eli 21,9 prosenttia vuoden 2022 lopussa. Mamuja on jo enempi kuin asukkaita silloin kun espoosta tuli kaupunki 1972. Espoo alkaakin olla jo menetetty kaupunki.. No go zone

   • Tony

    Vastaa

    Espoo on Suomen Lontoo.

 • Putinisti

  Vastaa

  Venäjä ei voi estää ketään, joka ei ole etsittyjen rikollisten listassa, poistumasta maasta. Näin sanoo Venäjän Perustuslaki:

  27 artikla

  1. Jokaisella, joka sijaitsee laillisesti Venäjän federaation alueella, on oikeus liikkua vapaasti, valita oleskelu-ja asuinpaikka.

  2. Kaikki saavat matkustaa vapaasti Venäjän federaation ulkopuolelle. Venäjän federaation kansalaisella on oikeus palata vapaasti Venäjän federaatioon.. 

  • I.K.

   Vastaa

   Suomeen pääsee, jos hakee turvapaikkaa. Silloin täällä saa asua Kelan elättämänä loppuelämänsä. Sinua ei tulla koskaan poistamaan täältä, vaikka murhaisit suomalaisia allahin nimessä.

  • Fatwantarkistaja

   Vastaa

   On ne saatanallisia idiootteja. Postiluukusta tulee lappu, jossa käsketään Ukrainan aroille kuolemaan. Ryssä ei ymmärrä lähteä Suomeen. Sietääkin jäädä johonkin katuojaan omien hylkäämänä, ehkä haavoittamanakin. Turhankin karkeaa tekstiä, mutta itse ainakin ostaisin polkupyörän, ajelisin kusipäitten rajapuomille ja väittäisin olevani muslimi. Suvun ei tarvitse fillareita ostaa, ne tuodaan yksityiskoneella paratiisin iloihin.

 • Pirkka-Niksi

  Vastaa

  Eiköhän olisi jo aika miinoittaa rajat. Tai viedään sinne karhuja ja susia.

 • Ilmari

  Vastaa

  Mitä porukkaa kuvassa seisoskelee? Miksi heidät on päästetty maahan? Jos on Venäjän passi, mutta siinä ei ole viisumia, Suomeen ei pääse, mikä on aivan oikein. 

  Jos sen sijaan tulee ilman mitään papereita, Suomeen pääsee. Tämähän on aivan järjetöntä.

  • Otto Korsteeni

   Vastaa

   Tämä matutouhu on ollut aivan järjetöntä jo yli 30 vuotta.

  • GLGL

   Vastaa

   Koomista, kuinka ylekin ”uutisoi”, että rajanylittäjillä ei ollut ”paperit kunnossa” (tirsk). Suvakkitoimittajilla on lyhyt muisti. Maalasivat itsensä nurkkaan. Jokainen toimittaja, joka vaatii ”hätää kärsivien” palauttamista, eikä vaatinut sitä 2015, pitäisi erota, välittömästi. Älyllinen epärehellisyys on rikos, kun se kohdistuu Suomen yhteiskuntaan.

   Venäjän liike oli täysin odotettu, eikä eroa muuten, kuin määrältään, Ruotsin tekemisistä 2015.

  • Outoa

   Vastaa

   Minä taas ihmettelen sitä että miten NYT voi olla ”painetta rajalla”?? Suomen rajat ovat vuotaneet vuodesta 2014 ja sen jälkeen tänne on lampsittu milloin milläkin tekosyyllä ja jääty veronmaksajien eläteiksi. 

   Miten sitten nyt joku ”yhdesänkymmentä” henkeä voisi katkaista kamelin selän?

   • Tony

    Vastaa

    Ei hirveästi painetta taida olla, kun siellä on 10 vuotta ollut ammottava aukko ja kaikki valuu lotjasta läpi.

 • Salomon

  Vastaa

  Piipaapuupaa! Puutteellisella asiakirjoilla ei ollut kysyntää 2015!? Mitä sontaa

 • mohammed

  Vastaa

  On myös täysin järjetöntä rakennella mitään aitoja jotka maksavat miljoonia, kukas ddr-yhdistämis komitean/setan perustaja, halus kieltää sakaramiinat? oliskohan hieman halvempi ja tehokkaampi ase, pitää kriminaalit/ählyt/ryssät poissa rakkaasta suomestamme. Erittäin yksinkertaista,halpaa, kustannustehokasta? Tiedän kyllä claymoret sun muut vehkeet„hinta on vaan hieman toinen. Katsotaan sitten kun rahat on loppu, mitä tulee?

  • Juha

   Vastaa

   Voitas rakentaa aita kehä 3n tilalle niin hullut saisivat elää luomassaan utopiassaan ihan keskenään. Kaikki espoolaiset ovat isänmaattomia muualta muuttanutta roskasakkia.. uusespoolaisia

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tähän kohtaan voi todeta, että mitä sitten?
  Suurin osa suomalaisista hyväksyy tämänkin, niin kuin he tulevat hyväksymään EU:n laajenemisen ja merkittävän terveystoimivallan siirron WHO:lle.
  Ainoa asia mikä suomalaisia tällä hetkellä kiinnostaa on se, kuinka monta k- ja influenssapiikkiä he ehtivät itsellensä saamaan.

 • Paul Dittel

  Vastaa

  ”Miettisen mukaan tärkeintä on vastaanottojärjestelmän kapasiteetti.” On tämä sirkus kyllä vertaansa vailla.

  Kansantaloustieteen Prof. Vesa Kanniainen antaa ymmärtää X:ssä, että Geneven pakolaissopimus vuodelta 1951 pitäisi Suomessa irtisanoa. Ilmeisesti rikkaus ei ole enää rikkautta. Tuosta lausunnosta voi persut ottaa kopin ja alkaa ajamaan asiaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  2015 media lässytti tästä samasta ilmiöstä kuinka Venäjä hukuttaa meidät tuhansiin pakolaisiin ja samaan aikaan ruotsista tallusti haaparannan kautta 35000 sotilas iässä olevaa partavauvaa. Siinä ei ollut mitään väärää ja tulijoiden motiivien epäily oli rassismia. Just saying..

 • Juha

  Vastaa

  Oletteko huomannut että nyt syksyn aikana lukuisa määrä suomalaisia on ajanut rekkaa päin tai hypännyt junan alle. Tämä invaasio on samanlaista itsemurhaa ja eduskunta äänestys osoitti että 99 %a hölmöläisistä haluaa kansakuntana hypätä junan alle ja Pekan pressaksi.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Juu, yhdessä asiassa tämä kansakunta on viime vuosina ollut ylivertainen – typeryydessä.
   Sitä saa mitä tilaa.
   Nythän on Persut taas hallituksessa, kuinka monta kymmentä tuhatta läpsyä tällä erää tulee?

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Hyvä Suomi! Hienosti hoidettu!

 • Nationalisti

  Vastaa

  ” elokuun alusta lähtien. Yhteensä 91 henkilöä on tullut maahan puutteellisin matkustusasiakirjoin, pääosin kolmansista maista.”

  ELOKUUN alusta lähtien ihan kokonaiset 91 henkilöä?
  Alle 30 kuukaudessa.
  Juuri ketään ei kiinnostanut, kun länsirajan yli tuli tuon verran tunnissa vuonna 2015.

  • Plääh

   Vastaa

   Mutta eilen yli 20 ja edelisenä päivänä myös monta.

   Ei persuja kiinnostakaan. Sisäministerin mukaan määrä on vielä vähäinen!

   • Fatwantarkistaja

    Vastaa

    Reilu satamiljoonaa sijoitettu muslimeihin päivässä, ne tuottavat kaksisataamiljoonaa päivässä raiskaamalla lapsia. Lähde: Yle Anniina Wallius

 • Schlageter

  Vastaa

  Eikö rajavartijoilla enää ole aseita? Esitän heille tulospalkkausta. Jokainen maahan livahtanut muukalainen vähentää jokaisen rajavartiolaitoksen työntekijän vuosipalkkaa prosentilla. Vastaavasti taas sellaisen vuoden päätteeksi, jona maahan ei ole päässyt livahtamaan yhtäkään muukalaista, rajavartijat saavat palkkioksi pari ylimääräistä vuosipalkkaa. Raha siihen saadaan ns. kehitysapurahoista.

 • j@ews.com

  Vastaa

  Partisaani lietsoo venäjävihaa kun saapujia on 91. Ei mainittu että länsirajalta tuli 35000 miestä raiskaamaan suomalaisia vuonna 2015. Kuka hyötyy tästä aivottomasta kohusta? Nato ja sen generoima viha venäjää vastaan jolla pohjustetaa suomalaisia kuolemaan globalistien edessä kuten ukrainankin.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Nykyinen pääministeri, joka vuonna 2015 oli sisäministeri, Petteri Orpo lausui tuolloin mediassa, että rajoja ei voida laittaa kiinni, huolimatta Rajat kiinni-liikkeen vaatimuksista.

 • 1-2-3

  Vastaa

  PELÄTKÄÄ!!! ”Elokuun alusta lähtien rajalle on saapunut rajavartiolaitoksen mukaan 91 ihmistä, joilla ei ole tarvittavia asiakirjoja.” Rajalle on siis saapunut tuon verran porukkaa. Tuolla tahdilla tulisi 1092 tunkeutujaa vuodessa, jos nuo päästettäisiin sisään. Saa laittaa pari nollaa perään, jos tahtoo päästä Hullujen vuosien lukemiin. Kuinkakohan moni 90-luvulla maahan tullut somali, irakilainen tai afgaani istuu juuri nyt vankilassa tai on joskus tuomittu huumekaupasta, raiskauksesta tai muusta väkivallasta? Seuraavaa pakolaispommiahan tässä ollaankin jo vailla. Anskattoo mistä suunnasta se tulee. Vaihtoehtojahan piisaa nyt vähän jokapuolella maailmaa Aasiasta Lähi-itään ja Itä-Euroopasta aina Etelä-Amerikkaan asti. ”Meillä on tilaa!” Kriisistä kriisiin.

  • 1-2-3

   Vastaa

   Olikin elokuun alusta tuo 91. Sitten olisi tuolla tahdilla vuoden saldo n. 425. Venäjän rajaviranomaiset, kuulemma, kuskaavat tulijoita rajalle. Millä neekerit Italiaan (tai Espanjaan) ovat tulleet? Ensiluokkaiset kyydithän nekin ovat saaneet Frontexilta eli Euroopan raja- ja merivartiovirastolta. No, ihan sama. Täyttä paskaa tämä koko touhu on, eikä tästä enää mitään poispääsyä ole. Kukaan ei tule mitään asian korjaamiseksi tekemään. Ehkä koko järjestelmä ja yhteiskuntamme romahtaa lopulta.

 • Salomon

  Vastaa

  Tunti sitten A‑studiossa yksi vähäpäinen, kommarin näköinen huora väitti, että 2015 pakolais-rysäys oli venäjän kokeilu ja, että lähes kaikki tulivat venäjän puolelta. Onkohan nyt vähän liian paksua? Vai onko ruotsikin mukana venäjän hybrisodankäynnin osapuoli?

  • Nationalisti

   Vastaa

   Juu, tätä paskaa he ovat lässyttäneet vuosia, nimenomaan länsirajalta ne kymmenet tuhannet tulivat, mutta jostain syystä näillä valtamedian retarditoimittajilla sekä korkkiruuvipoliitikoilla on pakonomainen tarve jauhaa pelkkää sontaa.

 • Vesa

  Vastaa

  Suomi ensin pyyhki lähes kaikilla Venäjän kanssa tehdyillä sopimuksilla persettä, Venäjä sentäs purki ensin rajasopimuksen, tätä saattoi odottaa, saa nähdä pystyykö uusi hallitus Sipilän hallitusta parempaan toimintaan eli käsien levittelyyn ja kansainvälisiin sopimuksiin vetoamiseen.

  • Sitä saa mitä tilaa

   Vastaa

   Sitähän tämä juuri on ollut. Ensin Suomi huutelee Venäjälle, näyttelee keskisormea ja ”boikotoi” oman taloutensa sieltä pois. No, Britit ja Jenkit ryntää vapautuneille markkinoille.

   Sen jälkeen liitytään NATO-kiimaisten joukkoon että saadaan tuhlattua vuodessa 6,8 miljardia veronmaksajien rahoja sotilasliiton vuotuisiin perusmaksuihin ja rakennellaa päiväkodin aitoja rajalle.

   Sitten rtisanotaan yksipuolisesti sopimukset ja vittuillaan 10 vuotta Venäjälle, jonka jälkeen uhriudutaa kun sieltä puolelta todetaan ”No, nyt saatte sen mitä tilasitte”. Itkupotkuraivarit sisältävät ”Noi ei pelaa reilusti” vietin kansainväliselle yhteisölle.

   Joka aamu kun katselen valtamiedia ”uutisia” niin mietin että miten perkeleen tyhmää Suomen kansa on? En pidä itseäni muita fiksumpana, mutta ainakin pystyn ajattelemaan.

   … vai onko enemmänkin city-vihrer-vassareita päättävissä asemissa jotka on sitä mieltä että ”Metsässä voi nähdä ankeriaita”???

 • JFK

  Vastaa

  Tänään mätv3: ”Hybridikeskusjohtaja: Rajatabu syytä murtaa – ”Käännytykset saman tien tai nopea turvapaikan käsittely””

  Hypridikeskusjohtaja puuttuu Suomen sisäpolitiikkaan. Millä oikeudella? Onko hänet äänestetty virkaansa? Koka sanelee hänen sanomisensa?

  2015 maahan tunkeutuvat ”turvapaikanhakijat” tai ”siirtolaiset” otettiin avosylin vastaan, koska ”jakamaton ihmisarvo”. Nyt samanlaisia ihmisiä hypridikeskusjohtaja on heittämässä takaisin ”varmaan kuolemaan” ja ”kidutettavaksi”. Haluan Suomen johdolta selvän vastauksen kysymykseen: ”Onko nyt saapuvien turvapaikanhakijoiden ihmisarvo vähemmän jakamaton, kuin 2015 tulleiden”? Jos näin on, niin sille pitää esittää perustelu. Onko niin, että ”ihmisarvo” määräytyy sen mukaan, mikä organisaatio ”hätääkärsivän” välittää lähtömaastaan kohdemaahan? Jos on niin, niin eikö väite ”ihmisarvon jakamattomuudesta” ole sitten valheellinen?
  Jos nämä nyt tulleet ja tulevat heitetään rajalta takaisin, niin sama pitää tehdä takautuvasti myös kaikille 2015 tulleille. Jos näin ei tehdä, tarkoittaa se sitä, että kansalle on tahallisesti valehdeltu. Täten valehteluun syylliset tulee asettaa syytteeseen (kyseessä voi olla jopa maanpetos).
  Katsokaa, millaisia perusteluja valtamedia ja valtapuolueiden surkimukset käyttivät 2015 puolustaessaan matu-tulvaa, ja verratkaa niitä tämän päivän täysin käänteiseen retoriikkaan. Samat ihmiset ovat olleet suoltamassa molempia, tietäen, että valehtelusta ja ristiriitaisuuksista ei joudu vastuuseen.

 • SS

  Vastaa

  Neekerit vittuun rajoilta ja äkkiä

 • P.H.E.L.I.O.S.

  Vastaa

  On tämä kyllä show: nyt Suomi ei enää olekaan mikään ”lintukoto, johon voidaan vain tulla milloin tahansa, mistä syystä tahansa”. Tähän asti kuitenkin oli sitä, täysin kiistämättä. Ääni kellossa vaihtui vilkkaan: ennen ei saatu raiskareita ja Suomessa lukuisista väkivaltarikoksistakaan tuomittuja ”turvapaikkalaisia” kuriin, eikä maassa ilman lupia loisivia elintasoturisteja potkittua pois. Ensi vuonna onneksi käsittääkseni vihdoinkin Somaliaan, Irakiin ja muihin turvallisiin maihin suuntautuvat kotilomamatkat Kela lakkauttaa ainakin nimellisesti. Ehkä niihin saa rahoitusta jollakin toisella kaavakkeella sittenkin. Kyllä kiltit sosiaalitantat auttavat palleroita taatusti. Nyt kiihtyvällä tahdilla porukkaa taas tunkee Suomeen niistä tutuista lähtömaista (Somalia, Irak, Afganistan jne.) ja jos sieltä otetaan edes kymmeniä tai sanotaan vaikka 100 ”turvapaikanhakijaa” tai ”pakolaista”, niin keljultahan se tuntuu jokainen niistä tässä tilanteessa, kun rahaa ei enää ihan oikeasti riitä sitä tarvitseville suomalaisille. Se on meidän omalta kansalta pois, kun ”vainoa, sotaa ja hätää pakenevat” paremmat otukset maamme täyttävät. Kiitos EU.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi