Kanariansaaret kamppailee laittoman maahanmuuton aallon kanssa

Tilastojen mukaan saarilla saattaa tänä vuonna rikkoontua vuoden 2006 ennätys, jolloin saarille saapui lähes 32 000 siirtolaista.

Väestönvaihto

Kanariansaarten maahanmuuttokriisi kärjistyy, kun saarille on saapunut huomattava määrä laittomia siirtolaisia. Espanjan sisäministeriön mukaan pelkästään lokakuussa saarille on tullut kolmannes kaikista tämän vuoden aikana saapuneista siirtolaisista.

Yli 8 500 siirtolaista on saapunut kahden viime viikon aikana, mikä on yli kolmannes tämän vuoden kirjatuista saapumisista. Tämä nostaa tämän vuoden luvut yhteensä 23 537 siirtolaiseen, mikä on 80 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kanariansaarten presidentti, Fernando Clavijo, on ilmaissut huolensa tilanteesta ja on kritisoinut Espanjan hallitusta sen hiljaisuudesta. Samalla poliisivoimien resurssit ovat olleet kovilla.

Arrecifen päävastaanottokeskuksen kapasiteetti Lanzaroten saarella on ylittynyt, ja uusia saapujia majoitetaan Naosin sataman telttoihin. Teneriffalla jopa poliisiaseman autotalli on otettu käyttöön siirtolaisten majoittamiseen.

Clavijo huomauttaa useiden tekijöiden, kuten Senegalin epävakauden ja EU:n keskittymisen Italian Lampedusaan, vaikeuttavan tilannetta. Hän korostaa myös Välimeren sään vaikutusta maahanmuuttoon.

Manner-Espanjassa konservatiivit ovat arvostelleet sosialistihallitusta sen toimista, kun taas oikeistopopulistinen Vox-puolue varoittaa turvallisuusriskistä.

Lähde: Kansalainen

Laiton siirtolaisuus Maahanmuutto Pakolaiset Rotu Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Late

  Vastaa

  minkä ihmeen takia rannikkovartiosto ja rannikkotykistö ei ammu tota saastaa jo merelle. maailman pahin saasta päästetään tänne tuhoamaan länsimaat kaikin tavoin eikä vähäisimpänä ole niiden holtiton sikiäminen joka johtaa euroopan ylikansoittumiseen ja koko ihmiskunnan tuhoutumiseen. maailmalla menee tuhansia vuosia palautua tästä hulluudesta joka kestää sen alkamisesta ehkä sen 200 vuotta kunnes loppu tulee. kaikki on humanistien syytä.

  • Plääh

   Vastaa

   Juuri siksi. Ihmisase, jota maanpettureista koostuba eliitti käyttää vihollisen kanssa

 • TT

  Vastaa

  Neekeri ei kuulu Kanariansaarten herkkään luontoon. Vielä vähemmän turistirysiin.

 • ValhallaX

  Vastaa

  EU on sionistien saatanallinen organisaatio, jossa ”rajavartiolaitos” varmistaa, että kaikki laittomasti saapuvat neekerit otetaan vastaan. Tällainen ”rajavartija” on yksinkertaisesti maanpetturi ja tuomittava ankarimman mukaisesti.

  EU on suoraan helvetistä ja se ei ole saavuttanut mitään muuta kuin tuhoa. Nyt jo ennen vauras Saksakin on muuttunut laittomien maahantunkeutujien hoitolaitokseksi. 

  Sanalla sanoen: Sionismia arjessa. Swidu!

  • Topi

   Vastaa

   Ja palomiehet polttamassa kirjoja. Eliitti on hyvin lukenut bradburyt ja orwellit. Se on jännä miten vihreys, päästöt, luonto eikä mikään muukaan paina enää mitään, kun vaa’an toisessa kupissa on vain neekerienhyysäys.

 • Salomon

  Vastaa

  Poikkean hieman jutusta: Neekeritä on niin paljon, että niitä voi tuhoamalla polttaa jo hakunilassakin. Tämä siksi, että sitä on nyt vinguttu. Iteketty nyt viikkoja kun neekeri ei ole viisas, voin jopa väittää, että neekeri kaikessa viisaudessaan on tullut immuuniksi äänelle minkä palohälytin päästää kun patteri on lopussa. Erittäin paljon ja hyvin pidetty neekerilauma kuoli nyt hakunilan holokaustissa, siitä uutisointi voidaan nyt lopettaa. Neekerit joukkoraiskaa suomalaisia päivittäin, HS voi tehdä näistä asiosta uutisia.

 • Anssi Tiimeks

  Vastaa

  Nää on näitä ”turisteja” jotka levittävät luteita Euroopassa.

 • anonyymi

  Vastaa

  Valtamedia käyttää tulijoista sanaa siirtolainen ja joskus näkee jopa käytettävän ilmaisua ”laiton siirtolainen”. 

  Sanalla ”siirtolainen” yritetään saada ihmisten tunkeutuminen toiseen maahan näyttämään harmittomalta. Ennen nykyistä kansainvaellusta siirtolainen oli laillisesti toiseen maahan asumaan siirtyvä. Mielikuva siirtolaisuuden laillisuudesta yritetään nyt saada koskemaan myös laittomasti maahan tunkeutuvia.

  Olisiko sana lyhenne ”maru” osuvampi tai pelkästään sana ”tunkeutuja”. Elämme nyt kansainvaellusten aikaa, joten termi ”vaeltaja” voisi olla osuva-

 • anonyymi

  Vastaa

  ”…minkä ihmeen takia rannikkovartiosto ja rannikkotykistö ei ammu tota saastaa jo merelle. ”

  Miinotteiden käyttö voisi sopia herkille kantiksille. Tulikomennon antaminen tai yksilötasolla oman aseen liipasimen veto voi olla henkisesti vaikeaa. 

  Miina ei tunteile vaan räjähtää. Ja miinakenttien rakentajat voisivat rauhoittaa itseään toteamalla, että kentän edessä oli riittävästi varoitusmerkkejä. Merellä ne olisivat kaiketi poijuja.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi