Elon Musk puuttui mukaan Saksan poliittiseen keskusteluun maahanmuutosta

Musk totesi viestinsä yhteydessä, että Saksassa on "liian paljon maahanmuuttajia" ja että tämä on johtanut rikollisuuden ja terrorismin lisääntymiseen.

Väestönvaihto

Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk puuttui mukaan Saksan poliittiseen keskusteluun maahanmuutosta X:ssä (entinen Twitter). Musk julkaisi 29. syyskuuta viestin, jossa hän totesi, että Saksa on vallattu maahanmuuttajien toimesta. Muskin viesti herätti laajaa keskustelua, ja monet saksalaiset poliitikot ja julkisuuden henkilöt tuohtuivat Muskin kommenteista.

Musk totesi viestinsä yhteydessä, että Saksassa on ”liian paljon maahanmuuttajia” ja että tämä on johtanut rikollisuuden ja terrorismin lisääntymiseen. Musk myös lisäsi, että Saksa on menettänyt kansallisen identiteettinsä maahanmuuton vuoksi.

Musk on aiemminkin esittänyt ”rasistiseksi ja vihapuheeksi” tulkittavia kommentteja. Vuonna 2022 Musk kertoi faktan, että ”mustat ihmiset ovat keskimäärin vähemmän älykkäitä kuin valkoiset”. Musk on myös sanonut, että hän ei usko ilmastonmuutokseen.

Muskin kommentit ovat osa laajempaa keskustelua maahanmuutosta Saksassa. Saksa on vastaanottanut viime vuosina suuria määriä maahanmuuttajia, ja maahanmuutto on ollut keskeinen aihe Saksan politiikassa.

Lähde: Times of Israel

Elon Musk Rotu Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Musk puhuu jälleen asiaa ja siksi miehitetyn Saksan politiikot eivät halua kuulla totuutta ! On syytä muistaa Ursula von der Leyenin toimet puolustusministerinä ja nykyisin Komission puheenjohtajana eli EU:n valitsemattomana presidenttinä.

 • -K-

  Vastaa

  Mustat ovat köyhempiä, keltaiset viisaampia, naiset heikompia, mustat väkivaltaisempia… Faktojahan nuo kaikki ovat. Pian tulee vihapuhepoliisi oven läpi faktojen sanomisesta. Emme ole enää kaukana siitä. Musk jenkkinä tietää toki, että USA avasi portit turkkilaisille ja vieläkin pahemmille otuksille Saksaan.

  • Jupi

   Vastaa

   Paitsi että Musk ei ole jenkki vaan eteläafrikkalainen

 • p.grandell

  Vastaa

  mr. musk on kaikissa 3 asiassa oikeassa! vaikka kuinka pk idioootit koittavat muuta. ei ole raketti tiedettä. jos jokaisen poliitikon takapihalle perustettaisiin vastaan ottokeskuksia, olisivatko silloin samaa mieltä? Kysykää omilta poliitikoiltanne tätä!

 • pää määrää

  Vastaa

  Elon Musk on niitä harvoja mediassa vaikuttavia, joilla on todellisuuteen perustuva ajattelutapa. Tosiasiat eivät ole kaikkien mieleen, mutta niiden myöntäminen on ainoa oikea tapa viestiä ja viivästyttää läntisen sivilisaation luhistumista.
  Nykyinen sotatilannekin on suuri uhka, koska tosiasiat pidetään salassa. Ukrainan häviäminen olisi vaikea tilanne Yhdysvaltojen nykyjohdolle. Pahinta on jos Biden, Blinken ja Stoltenberg joukkoineen sekaantuu sotaan estääkseen oman poliittisen tuhonsa. Ukrainan hävitessä sotaan käytetyt suuret tuet ja tapahtuneet kuolemat tulevat olemaan merkittävä vaikuttaja polittisissa valinnoissa. Sotaan liittyminen sotilasvoimin johtaisi vielä suurempaan tuhoon, joka tuhoaisi myös Euroopan valtioita. Ainoa tapa yrittää estää tilanne, on median hallussa, ja tuoda uutisia niin todenperäisesti tapahtumista kuin mahdollista.

 • TT

  Vastaa

  Kohta varmaan Twitterin/X:n uusi WEF-koulutettu toimitusjohtaja bannaa Muskin ulos koko palvelusta. Muskin annetaan kuitenkin mölytä totuuksia siksi, että some-alustan tekoäly treenautetaan ”vihapuhetta” tunnistavaksi ja nyt täytyy saada kaikenlaista puhetta sisään tekoälyn ihmeteltäväksi. Muskin kampanja sananvapauden puolesta on kenties vain ansa. 

  Toisaalta voi olla niinkin, että Musk on ikäänkuin vanhan ajan teollisuusmies, joka haluaa vain tehdä sofistikoituja teknisiä järjestelmiä ja tietää, miten järjestelmät toimivat ja miten ne eivät toimi. Onhan täysin selvää, ettei monikulttuuri ainakaan toimi eikä tuota vaurautta ja vakautta.

 • GLGL

  Vastaa

  Liittokansleri Scholz ennätti jo komppaamaan Musk:ia. Pelkurimaisesti odotti, että joku ulkomaalainen ensin toteaa Saksan hälyttävän tilanteen ja sitten sieltä selän takaa huutelee, että ”näin on”! Euroopalla on johtajuuskriisi.

 • Observer

  Vastaa

  Muskilla on tarpeeksi rahaa ja vaikutusvaltaa saadakseen äänensä kuuluviin. Hyvä niin. Normitallaaja saa helposti syytteen, jos yrittää samoja faktoja esittää julkisesti.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  KENEN LEIPÄ, SEN LAULUT, sanotaan sananlaskussa. Elon Muskin Berliinin lähelle rakennuttama Tesla-autojen jättiläistehdas valmistui viime vuonna ja jokainen ymmärtää mikä merkitys tuolla jättitehtaalla on alueen työllistäjänä ja muutenkin alueen talouteen. Yksi syy miksi Musk valitsi tehtaan sijoituspaikaksi Saksan oli luonnollisesti se että Saksassa on ennestään paljon autoteollisuutta ja sitä myöten paljon ammattitaitoista työvoimaa. Elon Musk on liikemies, hän ei perustanut tehdasta Berliiniin mistään hyväntekeväisyydestä. Jokaiselle on selvää että kun Elon Musk avaa suunsa, niin silloin hänellä on vakavaa asiaa. Joten korruptoituneille saksalaispoliitikoille ja muille saksalaisvinkujille olisi heidän itsensä kannalta parasta pitää turpansa kiinni ja kuunnella mitä isolla pomolla on asiaa ja osoittaa vähän nöyryyttä aikamme ehkäpä suurimmalle nerolle!

 • Suomalainen mies

  Vastaa

  ”puuttui mukaan”

  Mina kirjoitta hoono soomi. Onko teillä matuja siellä toimituksessa?

  Korjausehdotukset: ”puuttui Saksan” tai ”lähti mukaan”.

 • JFK

  Vastaa

  ”Mina kirjoitta hoono soomi.”

  Oletko ”ostanut lukuaikaa”, tahi muuten tukenut Partisaanin toimitustyötä?
  Mikäli et, eli luet kontenttia ilmaiseksi, niin siinä tapauksessa ei lapselliselle marmatuksellesi ole perusteita.
  Kasva suomalaiseksi mieheksi.

 • Sakke

  Vastaa

  Onhan se kiva kun palavaan taloon lukittuna ja häkää köhivänä saat kuulla joltain merkkihenkilöltä että jos et nyt vielä huomannut niin talosi on muuten tulessa.

  Näissä muskeissa ja trumpeissa on se ikävä faktapuoli että vaikka heidän sanomisensa aina välillä saattavatkin kuulostaa samanlaiselta moraaliselta tulituelta kuin vaikka Halla-Ahon takavuosien lausunnot ja tv-debaatit (tosin ennen häntä valtakunnalliseksi stereotypiaksi mm. somalien maahantuontibisneksen soraäänille oli saatu rakennettua kiljuskinin ja siitoimen kaksipäinen variksenpelätti eli kyllä häneltä oikeitakin ansioita löytyy), ne jättävät aina vain valheellisen illuusion jostain oikeasta tekemisestä jälkeensä. 

  Aivan kuten Halosen presidentinvaalikampanja jossa hän esiintyi konservatiivisena hahmona saadakseen kokoomusnaisten sydämet puolelleen (”on se Tarja loppujen lopuksi varmasti ihan isänmaallinen kun noin fazerin sinisen väreissäkin näyttäytyy”). Mm
  Margaret Thatcher puhui muuten myös yhtä ja teki toista. Hänenkin piti laittaa maahanmuuttoasiat ruotuun.

  Kun rahavallan juoksupojat alkavat missä tahansa puhua isänmaasta on syytä olla innostumatta liikaa.

 • Mies

  Vastaa

  Musk nimenomaan eteläafrikkalaisena tietää minkälaista jälkeä neekerit saavat aikaan kun tuo rotu annetaan riehua vapaasti.

 • S.B.

  Vastaa

  Saksassa pidetään osavaltiovaaleja. Maahanmuutto on 80 % korkeammalla kuin viime vuonna. (Suomessa lukemat ovat myös ennätyskorkealla.) Saksassa ruskeaa ja mustaa tunkeutujaa joudutaan majoittamaan jo kuntosaleihin ja telttamajoitukseen tilan loppuessa. Ylellä pelotellaan kolmen miljardin ruskean, mustan ja keltaisen lähtevän liikkeelle ”ilmastonmuutoksen” takia. Toivottavasti tuossa vaiheessa armeijat ampuvat tunkeilijat viimeistään rajalle. NATO taatusti tekee kaikkensa maahantunkeutujien puolesta, joten tuossa on hyvä mahdollisuus sotaan, vaikkakin toki uskon eurooppalaisten valtioiden tukevan Yhdysvaltojen ja Israelin maahanmuutto- ja NATO-politiikkaa täysillä. Valtavien määrien päästessä Eurooppaan ollaan jo epäonnistuttu täysin ja massojen pysäyttäminen rajalla olisi se vihoviimeinen keino, mutta – kuten jo kirjoitin – Saksassa mietitään jo mihin tulijoita laitetaan vielä lisää, kun kuntosali- ja telttamajoitukset ovat täynnä.

  AfD on nousemassa suurimmaksi voittajaksi ja he haluaisivat jonkunlaista normalisointia väleihin Venäjänkin kanssa. Saksassa on myös yle(ise)n mielipiteen mukaan muodostumassa vasemmistolainen ryhmä, joka vastustaa (Suomen malliin) tiukkenevaa talouspolitiikkaa, mutta samalla myös haluaa suitsia maahanmuuttoa. Onkohan tässä vain keino repiä ääniä äärioikealta äärivasemmalle? (Vrt. PS-sumutus Suomessa; tyytymättömän kansanosan äänet roksakoriin.) AfD tahtoo laittaa ns. rajat kiinni ja palauttaa laittomasti maassa olevat takaisin koteihinsa. Ylen mukaan ”laittomia” ei ole olemassakaan. Minulla on kyllä aina pitänyt olla kaikenlaista dokumenttia ja paperia mukana naapurimaihinkin mennessäni, saati sitten pidemmälle matkalla, mutta minä olenkin valkoinen, joten minulla ei ole yhtä paljoa tasa-arvoa kuin suojavärin omaavilla – edes omassa kotimaassan! Yle tiesi vielä kertoa, että AfD:n ja äärivasemman saamat äänet ovat vain protestiääniä: eihän kukaan voi tosissaan ja aidosti vastustaa sotaa, ”pakolais”-aaltoa ja EU:n (talous)kurimusta? Ylen ylipainoisten naistoimittelijoiden mielipiteet muodostuvat sinikeltaisten EU-lasien takaa maailmaa katsellen; EU-lipun 12 tähden sokaisemina. Olisi kuitenkin parempi, jos kirjoittelisivat niitä henkilokohtaisiin blogeihinsa, eivätkä valtakunnan uutislähetykseen. (Muistutus: Suomi on maailman paras ja onnellisin, eikä meillä osata edes korruptiota tai kyetä mielipidevaikuttamiseen. Katujengeihinkään ei ole infrastruktuuria!)

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi