Työeläkeyhtiö Varman johtaja: Maahanmuutto ja matala syntyvyys mylläävät Suomen väestöennusteet

Risto Murron mukaan perinteisiin laskumenetelmiin perustuvat Tilastokeskuksen väestöennusteet ovat auttamattomasti vanhentuneet.

Väestönvaihto

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto myöntää Kauppalehden kolumnissaan, että aggressiivinen maahanmuuttopolitiikka ja suomalaisten matala syntyvyys tulevat muuttamaan väestöpohjaamme radikaalilla tavalla. Usein valtamedia väittää, että väestönvaihto olisi vain ”äärioikeiston salaliittoteoria”.

Murron mukaan perinteisiin laskumenetelmiin perustuvat Tilastokeskuksen väestöennusteet ovat auttamattomasti vanhentuneet, koska ”yllättävät ennätykset” yhtäältä maahanmuutossa ja toisaalta suomalaisten syntyvyydessä tulevat vaikuttamaan lopputulemaan rajummin kuin tähän mennessä on haluttu myöntää.

”Viime vuonna ja kuluvan vuoden alkukuukausina lapsia on syntynyt ennätyksellisen vähän. Syntyvyys on laskenut jo runsaat 30 prosenttia vuodesta 2010,” Murto kirjoittaa ja jatkaa:

”Toinen, väestön koon kannalta vastakkainen yllätys on tapahtunut maahanmuutossa. Viime vuonna tehtiin ennätyksiä Suomeen suuntautuvassa maahanmuutossa. Tilastokeskus rekisteröi nettomaahanmuutoksi noin 35 000 ihmistä. Tämä on yli kaksi kertaa enemmän kuin aikaisempina vuosina tai mitä väestöennusteissa on oletettu maahanmuutosta.”

Suomi ei pisteytä maahanmuuttajia

Pelkästään viime vuonna Suomeen tuli Porin asukasmäärän verran ulkomaalaisia, Murto kertaa hälyttäviä tilastoja. Hän myös muistuttaa, ettei Suomessa ole käytössä ”Kanadan tai Australian kaltaistan maahanmuuttajien pisteytysjärjestelmää”.

Mitä löysempi valtion seula maahanmuuton suhteen on, sitä suuremmaksi esimerkiksi parempaa elintasoa metsästävien somalien osuus verrattuna saksalaisiin insinööreihin kasvaa.

Murron mukaan Tilastokeskus päivittää väestöennusteensa seuraavan kerran vasta 2024. Hänen mukaansa uusi ennuste kannattaisi kuitenkin tehdä jo nopeammin, koska väestöpohjan muutoksella on suurta poliittista merkitystä.

Lähde: Kauppalehti

Elintasopakolaiset Elintasopakolaisuus Kotimaa Laiton siirtolaisuus Maahanmuutto Pakolaiset Pakolaiskriisi Politiikka Risto Murto Rotu Siirtolaiskriisi Syntyvyys Talous Väestönvaihto Valkoinen syntyvyys Varma Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  ” Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto myöntää Kauppalehden kolumnissaan, että aggressiivinen maahanmuuttopolitiikka ja suomalaisten matala syntyvyys tulevat muuttamaan väestöpohjaamme radikaalilla tavalla.”

  Kyllä, ja tätä on hoettu vuosia.
  Tämä kaikki on seurausta poliitikoiden tietoisesta tekemästään politiikasta, kaikkeen tarjotaan ratkaisuksi maahanmuuttoa, samaan aikaan tietysti jätetään tukematta suomalaisia lapsiperheitä.
  Nyt tämä maahanmuuton lobbaus on saanut lisää näkyvyyttä, kun väestönvaihtoa yritetään nopeuttaa termillä ”työperäinen maahanmuutto”.

  Äänestäkää nyt hyvät ihmiset näissä vaaleissa tätä kehityskulkua vastaan, ääni Sinimustille on takuuvarma ääni paremmalle väestöpolitiikalle, sitä kautta tämä nykyinen suunta kääntyy.

 • JonesHenry

  Vastaa
  • Nimetön

   Vastaa

   niin,jos tätä yhteiskuntaa ajettelee vaikka futisjoukkueena,niin tapahtumat kentällä menee näin,maalivahti on yks vitun imuri,puolustus tekee omia maaleja,keskikenttä on joukko päättömästi juoksentelevia kanoja ja kaikki joukkeesta oletettuihin kannattajiin syyttää hyökkääjiä tehottomuudesta.

 • Kohti voittoisia taisteluita

  Vastaa

  Todella monet media vaikuttajat ja politiikkaan mukaan pyrkivät niin täällä Suomessa kuin ulkomailla toteavat itselleen ja muille harhaisesti että koko ajan herää lisää ihmisiä vallitsevaan todellisuuteen. Entä sitten. Ei se auta vaikka olisi miljoona myöhäisherännyttä, ellei se johda toimintaan. Ja toiminnan on oltava viimeistään tässä tilanteessa missä nyt ollaan ehdotonta. Ei mitään kompromisseja.

  Varjohallitukset on tuhottava, tai muuten ne tuhoavat meidät. 

  Pieni ja sievä näpertely ei johda muuhun kuin siihen että näpertelijä itse ehkä saa siitä jotain tyydytystä.

  EU yhtä vähän kuin valtio ja eri viranomaiset eivät ole meidän ystäviä. Maailman terveysjärjestö tai Maailman talousfoorumi edustavat tyranniaa jota pannaan toimeen kunkin maan päättäjien toimesta.

  En halua kuulla enää yhdeltäkään aktivistilta tai mediavaikuttajalta tyhjänpäiväistä hokemaa että heränneitä on koko ajan enemmän. Missä näkyy?!

  Suunnataan pienet, rajalliset voimavaramme suoraan toimintaan. Mitä enemmän puhumme latteuksia mutta jätämme tekemättä asioita, sitä nopeammin menetämme vapautemme.

  Yhdestäkään niistä kiiltokuva-kumileimasin poliitikoista joiden vaalimainokset ovat näkyvillä nyt ympäri Suomea tienvarsilla, liikkennevälineissä tai valomainostauluilla ei ole meille mitään hyötyä.

  Edessä on vain kovia, vaikeita ja vaarallisia tehtäviä jos haluamme elää vapaudessa. Kaikenlainen ylhäältä määrätty tyrannia loppuu kun me YHDESSÄ teemme siitä lopun.

 • Risto varma

  Vastaa

  Otetaan lisää neekereitä ja ongelmat on ratkaistu.

 • Zulu

  Vastaa

  Tämä kehitys johtaa mielenkiintoiseen päätelmään seuraavista suomen presidenteistä. Saulin jälkeen valtikan ottaa seuraavaksi 12 vuotta Peräreikä Pekka. Sitten onkin jo aika uudelle aikakaudelle ja valtikka siirtyykin ensimmäiselle Kafferi pohjaiselle johtajalle. Ja tämä ei ole vitsi vaan totista totta.

 • A

  Vastaa

  Milleniaalit (synt. 80–90-luvuilla) ovat jo ohittaneet nuorten perheellisten iän, he ovat reilusti kolmekymppisiä eivätkä halua (tarpeeksi) lapsia tai sitten he poistuivat Suomalaisten geenipoolista koska heillä on mulattikakaroita. ”Ulos geenipoolista!” Get out of the genepool!
  Lapsettomat ja naimattomat naiset äänestävät muita lapsettomia ja naimattomia naisia valtaan saadaakseen valtaa ja verorahoja. Näitä äänestäjiä ei kiinnosta yhtään mitä Suomelle tulee tapahtumaan seuraavan puolen vuosisadan aikana…

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Käynnissä on kansanvaihto valkoisten tuhoamiseksi.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Saastainen iho, alhainen elo.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Suomalaiset on valinneet itsetuhon. Kaiken maailman kommunismin ja homouden.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Kuvassa nuorten murjaanien lauma kiiruhtaa kohti auvoista ihanuuden satamaa, perässä tuleva lauma suurenee huomattavasti, lapset, vaarit, mummot sekä lammaspaimenesta haetut hengenheimolaiset. Vihervasemmiston mielestä tulijoita sittenkin liian vähä, noh, koska muuttovirta Afrikan alueelta kiihtyy, odotettavissa murjaanien katkeamaton virta saa jatkua.

 • Murre från Skogsstible

  Vastaa

  Kuvassa noin 42 maahantunkeutujaa lähestyy kohti kameraa. Keppejä heillä näkyy olevan jopa kahdeksan. Kysymys. Miten neutraloit kyseisen joukon.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi