KRP tutkii jättimäistä ulkomaalaisten ihmiskauppavyyhtiä

Yritykset, joissa uhrit ovat työskennelleet, ovat myös ulkomaalaisten omistuksessa. Uhreja on noin tuhat.

Väestönvaihto

Barcode with human silhouette and human trafficking text within

Keskusrikospoliisi tutkii jättimäistä ihmiskauppavyyhtiä, jossa ulkomaalaiset ovat käytännössä orjuuttaneet toisia ulkomaalaisia suomalaisilla työmailla. Kokonaisuuteen liittyy uhkailua, pahoinpitelyä ja ihmiskauppaa.

Tutkinta keskittyy erityisesti rakennusalan yrityksiin. Uhrit ovat ulkomaalaisia, jotka on huijattu Suomeen töihin suurilla lupauksilla. Lopulta heitä on uhkailtu, pahoinpidelty ja jätetty palkkoja maksamatta. Uhreja on noin tuhat.

Yritykset, joissa uhrit ovat työskennelleet, ovat myös ulkomaalaisten omistuksessa. Poliisi epäilee tällä hetkellä kuutta henkilöä rikoksista, mutta epäiltyjä voi tulla lisää.

Suomalaisen veronmaksajan näkökulmasta kyse on siitä, että maassamme on työskennellyt pelkästään tähän kokonaisuuteen liittyen tuhat työntekijää, joiden palkkatulot olisivat voineet tulla suomalaisille työntekijöille. Kaiken lisäksi heille ei ole edes maksettu sovittuja palkkoja, vaan niitä on varastettu ulkomaalaisille rikollisille.

Lähde: MTV Uutiset

Ihmiskauppa Kotimaa Maahanmuutto Rikos Rotu Talous Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Halpaa työvoimaa Kokoomukselle. Ja demareille, Ja Keskustalle. Ja Vihreille. Ja RKP:lle. Nykyajan Vasemmistoliitto riemuitsee, kun suomi-duunaria lyödään. Halpa työvoima kelvannee myös persuloisille, jotka ovat kääntäneet kelkkansa joka ikisessä asiassa.

 • otto suni

  Vastaa

  Tälläinen toiminta on sopinut hyvin Etelärannan johtajille ja kyseessä on ollut todella halpatyövoima. Mielenkiintoista tulee olemaan tutkinnan tulos eli ”kastuuko” joku gryndereistä ja miksi ei ole tarkastettu työntekijöiden vakuutusturvaa ja verokortteja? Voi olla jälleen niin, että joku pieni toimija saa sakkoja ja mahdollisesti ”ehtoollista”, mutta takana olevat suuret toimijat selviävät jälleen kokoomuksen suojeluksessa!

 • Seant

  Vastaa

  Kuinka se on oikein mahdollista, kun juuri rakennustyömailla tarvitaan, vaikka minkälaisia lupia Onko taas valvovan viranomaisten ja rakennusliiton taholta rasismin pelko kyseessä, ettei uskalleta tarkastaa, että kaikki on ok. Sillä ulkomaalaisen ok olevan jutun tarkastus päätyy usein kissan korkuisten otsakkein iltapäivälehtien lööppeihin, jonka jälkeen, kuten tässä jutussa ”Saanko paperinne?” Poliisin esittämän kysymyksen käsittely kesti kuusi vuotta.
  https://www.verkkouutiset.fi/a/saanko-paperinne-poliisin-esittaman-kysymyksen-kasittely-kesti-kuusi-vuotta/#6b3901dc

 • Tekijämies

  Vastaa

  Hallituksen mielestä työperäisen maahanmuuton lisääminen nostaa Suomen jaloillensa.

  Ehkä tai sitten ei.…

 • kaarnalaiva bisnekseen

  Vastaa

  Se että tälläistä on suomessa laajasti, ei ole mitään sattumaa. Kyllä siellä jossain taustalla on suvakit/suvakki järjestöt jne neuvojineen. Esim siten, miten helposti tänne pääsee.

 • pöh

  Vastaa

  Varmaan niitä Superosaajia, meillähän on kuulemma kauhea työvoimapula juuri niistä superosaajista.
  Tämmönen alta 50v ikänsä töitä tehnyt ei kelpaa enää mihinkään kun n‑rit on kuulemma niin paljon parempia kaikessa.
  No eipä siinä mitään elättäköön ne n‑rit minutkin sitten.

  • GLGL

   Vastaa

   Tämä on valitettava tosiasia.

   Olisiko ideaa, että 50+ ikäiset, työmarkkinoiden syrjimät, ammattilaiset alkaisivat verkottumaan enemmän keskenään? Nyt ”tietoyhteiskunnassa” se olisi kaiketi kohtuullisella vaivalla mahdollista. Ehkä jotakin osaamispankkia, tiedonvaihtoa, free lance ‑markkinointia jne. vois mm. yhdistystoiminnan kautta toteuttaa? 

   Ei pidä jäädä tuleen makaamaan ja katselemaan vierestä, kun pississukupolvi pilaa osaamista vaativat ammatit ja virat osaamattomuudellaan.

 • juha II

  Vastaa

  Amerikassa ulkomaalaisten lapsikauppa on demokraattien ”avointen ovien” rajajojen tuloksena räjähtänyt käsiin. Bidenin hallinto vielä rahoittaa lapsikauppaa varsin tietoisesti valtion tukiloilla, jotka lihottavat välittäjiä ja rahtaajia ympäri Yhdysvaltoja! Mutta siitäkös kommari FBI (KGB) kiinnostuisi. EI! Sen sijaan MAGA:laiset ovat FBI:n jatkuvan terrorin otteessa täysin mielivaltaisin perustein. Tarkoitus on kovistelemalla pelotella arimpia kannattajia muka osallisuudesta Capitol Hill:in ”valtaukseen”, vaikka asianomainen on ollut kotonaan 700 km päässä tuohon aikaan. Sisään tullaan täysissä varusteissa kuin terroristin ikään suurella metelillä. Säihkähtäähän siinä kuka tahansa mokomasta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  Barcode with human silhouette and human trafficking text within