Lähes puolet pääkaupunkiseudun työttömyysetuuksista ulkomaalaisille – ”kaavoituspolitiikan syy”

Tämä tarkoittaa pelkästään pääkaupunkiseudulla satojen miljoonien eurojen lisälaskua joka vuosi veronmaksajille.

Väestönvaihto

päivitetty

money, banknotes, euro

Pääkaupunkiseudulla myönnettävistä työttömyysetuuksista lähes puolet menee ulkomaalaisille, kertoo Kelan tilasto. Lisäksi perustoimeentulotuesta noin 35 prosenttia maksetaan ulkomaalaisille.

Vantaalla tarkat lukemat ovat työttömyysetuuksien osalta 48,3 prosenttia, toimeentulotuen osalta 35,5 prosenttia. Espoossa luvut ovat työttömyysetuuksissa 47,8 prosenttia ja toimeentulotuessa 37,5 prosenttia. Helsingissä lukemat ovat työttömyysetuudet 37,5 prosenttia, toimeentulotuki 31,9 prosenttia.

Räikeä yliedustus sosiaalietuuksien pummijoissa on jotain, mistä ”rasistit” ovat varoitelleet jo vuosikymmeniä. Tämä tarkoittaa pelkästään pääkaupunkiseudulla satojen miljoonien eurojen lisälaskua joka vuosi veronmaksajille. Rahan voisi käyttää monella muullakin tapaa.

Kaavoituspolitiikan syy

”Tämä kehitys ei ole mitenkään yllättävä, mutta se kertoo siitä, että vieraskieliset eivät ole kotoutuneet Espooseen toivotulla tavalla”, arvioi Espoon aikuissosiaalityön päällikkö Tapio Nieminen.

”Kun ajatellaan, että kaikista espoolaisista hieman alle viidennes on vieraskielisiä, on heidän suhteellinen osuutensa todella hurjasti yliedustettuna tukien saajien keskuudessa.”

Nieminen myöntää, että kehityskulku huolestuttaa, ja ongelmaa on nostettu jo pitkään esille päättäjien suuntaan.

”Tälle kaupungin sosiaalityö ei voi oikeastaan paljonkaan, sillä ongelma johtuu muun muassa kaavoituspolitiikasta”, Nieminen pohtii.

Erityisesti sosiaalietuuksilla elävien äidinkielistä nousee esille kolme kieliryhmää: arabia, somali ja dari. Darin kieltä puhutaan lähinnä Afganistanissa.

Lähde: Helsingin Uutiset

Afgaanit Arabit Kela Kotimaa Rotu Somalit Talous Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Ratkaisuna on tietenkin ”lisää rahaa kotouttamiseen” tai ”lisää rahaa maahanmuuttajien erityistuettuun työllistämiseen ja koulutukseen”. Blaa, blaa, blaa,… Aito ratkaisu tietenkin on, että demareille pitää tehdä jotain ja erityisesti vihreille. Ehkäpä ohjata tuottavaan työhön. (Jollekin voi tulla jotain muutakin mieleen).

 • juha II

  Vastaa

  Vaikka ”kaavoittaisitte” nuo ”kutaleen” ketaleet suolakaivokseen. Olisivat he edelleen työttömyysturvan piirissä. Todellako persielleen ”kaavoitettujen” pitää tehdä työhakemus kaksi tai kolme kertaa viikossa vaiko kerran valovuodessa? KELA:n ”pelivaraa” voi aina ”kohdentaa” punaniskoille heittämällä tuleville karensseilla!!!

 • Nationalisti

  Vastaa

  ” Tälle kaupungin sosiaalityö ei voi oikeastaan paljonkaan, sillä ongelma johtuu muun muassa kaavoituspolitiikasta”, Nieminen pohtii.”
  Tuossa näette esimerkin täydestä mäntistä, joka keksii vaikka minkälaisia kiertoilmaisuja, ettei vaan vahingossakaan tule lipsauttaneeksi mitään sellaista, mikä ei ole ”poliittisesti korrektia”.
  Ei vissiin kovin korkeita vaatimuksia ole tuohon päällikön virkaan.

  Onhan näitä syitä kuultu, kaavoituspolitiikka, rakenteellinen rasismi, yhteiskunnan heikko osallistaminen, patriarkaalinen yhteiskunta, valkoisten etuoikeus jne.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eikö nyt olisi viimein aika kaavoittaa matuille asuinalue(konttikylä) jonnekkin ulkosaaristoon?

  Tämä voisi toimia!

 • Timppis

  Vastaa

  Eipä näillä ihquilla pers-aukisuus näy päällepäin on merkki kledjut ja bmw tuo pienimunaisten kiihdytysauto

 • Pertti

  Vastaa

  päällikkö Nieminen: ”vieraskieliset eivät ole kotoutuneet Espooseen toivotulla tavalla”

  Siinähän se joku sitten vihdoin tunnusti, että koko monikulttuurisuuden alla operoiva kotoutuspolitiikka on perustunut ”toiveisiin”, eikä realiteetteihin.

  Neuvo päällikkö Niemiselle: Muotoile lauseesi uudelleen: ”vieraskieliset eivät ole kotoutuneet Espooseen – mikä on tietysti ollut valtaosalle täysi selviö – mutta meidän saatanan läskikasat mädättäjä-ämmät jyräsivät unelmiaan ja rääkyivät rasistia. EVVK, kunhan palkka juoksee”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  money, banknotes, euro