Ulkoministeriö: Somalia saa Suomelta 120 000 euroa kehitysapua

Suomen kahdenvälinen yhteistyö Somaliassa painottuu vuosina 2021-2024 valtionrakennukseen sekä naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja -oikeuksiin.

Kotimaa

Joka toinen työvoimaan kuuluva Suomen somalialainen on työtön.

Ulkoministeriön tuorein rahoituspäätös vie suomalaisten taskusta 120000 euroa Somaliaan. Ulkoministeriö kuvaa sivuillaan hanketta:

Somalia on yksi Suomen kehitysyhteistyön pääkumppanimaista. Suomen kahdenvälinen yhteistyö Somaliassa painottuu vuosina 2021–2024 valtionrakennukseen sekä naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja ‑oikeuksiin. Tavoitteet ovat linjassa Somalian kansallisen kehityssuunnitelman tavoitteiden kanssa. Suunnittelumäärärahoja käytetään Somaliassa tehtävän kehitysyhteistyön suunnitteluun, valmisteluun, seurantaan, monitorointiin ja arviointiin, sekä tuloksellisuuden parantamiseen. Lisäksi varoja voidaan käyttää kehitysyhteistyötoimintaan ja kehityspolitiikkaan liittyvien vierailujen kulujen kattamiseen, pienimuotoisten seminaarien ja koulutusten järjestämiseen sekä kehitysyhteistyöhön liittyvään viestintään. Suunnittelumäärärahan tarkoitus on ennen kaikkea taata riittävät resurssit alueosastolle tuloksellisen kehitysyhteistyön valmisteluun, arviointiin ja seurantaan. Esitetään yhteensä 120 000 euron myöntämistä ALI-20:n suunnitteluvaroiksi.

Kuvauksesta ei käy ilmi, miksi Suomen ulkoministeriö on niin huolissaan juuri somalien lisääntymisterveydestä. Pelkästään Somalian väkiluku on noin 15 miljoonaa, ja Somalian ulkopuolella elää suunnilleen saman verran somaleja.

Lähde: Ulkoministeriö

Kehitysapu Kotimaa Politiikka Rotu Somalia Somalit Talous Ulkomaat Ulkoministeriö Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Vai on UM huolissaan Somalian asioista siinä määrin, että verorahoja tyrkytetään kyseiseen maahan. Kehitysyhteistyön suunnitteluun, arviointiin koulutukseen, seminaareihin jne.
  Rahojen perään ei paljon kysellä, paikallinen heimopäällikkö korjauttaa sukulaistensa savimajat uuteen uskoon, myös serkut ovat pyytäneen uutta maasturia sellaisen hankinta tulee eteen. Siinäpä apuraha hupeni, ei muuta kuin uutta avustusta pyytämään.

 • Hektor

  Vastaa

  …ja somalit Suomessa saavat rahaa 1 200 000 000 euroa? Sitten täällä on vielä irakilaiset, thaimaalaiset, albaanit, turkkilaiset, venäläiset, ukrainalaiset, kiinalaiset, intialaiset, ”ruotsalaiset”, sudanilaiset, afgaanit, iranilaiset… Kuinkakohan paljon nämä maksavat vuodessa Suomelle? Ensi vuonna Kela meinaa tosin lopettaa somalien, irakilaisten ymv. lomamatkat kotimaihinsa. Tätä onkin jo odoteltu. Veikkaan, että tuo menetys heille kompensoidaan esim. harkinnanvaraisen toimeentulotuen muodossa muulla tavalla tai sitten heille keksitään joku aivan uusi sosiaalituen muoto. Perheenyhdistämistä tiukennetaan myös eli koko klaania ja naapureitaan Mogadishusta, Bagdadista, Kabulista tai Teheranista ei enää voi sen jälkeen niin helposti tuoda Suomeen, mutta toki jokainen Mohammed, Ali ja Ahmed saa jatkossakin Suomeen tulla ”turvapaikanhakijana”. Maahanmuutto – myös venäläisten – onkin edelleen ennätyskorkealla Suomeen!

 • TT

  Vastaa

  On jännää, että puhutaan Suomen ja Somalian suhteiden kahdenvälisyydestä, vaikka kahdenvälisyyttä ei Suomella ole enää tippakaan Venäjän tai muiden USA:n roistovaltioiksi luokittelemien suuntaan. Kaikki suhteet näihin on tärvelemällä tärvelty vuosikymmeniksi, koska Ukrainassa proxy-sotaa käyvä USA tai sen ulkopolitiikan jatke EU käskee. Ei Suomi ole mikään itsenäinen valtio, miksi pitäisi maksaa kehitysapua minnekään. Maksakoon USA tai EU. Nämä maailman parhaat ja ihanat liittovaltiot sionistijohtoineen.

 • mörkö

  Vastaa

  Tuo summahan on vasta projektin suunnitteluun jos nyt oikein ymmärsin. Somalit osaavat varmaan suunnitella tuon niin, että projektin toteutukseen tarvitaan jokunen miljoona. Varmaan tarvitsevat 100 koordinaattoria joilla kaikilla pari avustajaa ennenkuin projekti saadaan vietyä läpi. Tulosvastuusta ei varmaan kannata puhua.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Ettei vaan ulkoministeriön huoli somalien lisääntymisterveydestä ole kiertoilmaus somalinaisten pillujen silpomisille?

  Entäs somalien terrorismi, merirosvous ja khatin viljely+myynti? Onko nämä vain perinteistä somalikulttuuria?

  • Topi

   Vastaa

   Somaliassa oli kulttuuria ennen 80-luvun sisällissotaa. Tännehän sitten kaikki se kuona-aines ja liete otettiin avosylin vastaan 90-luvulla. Helsingin kohtalo on ollut kyllä surullinen, kun raiskaavat ja ryöstelevät somalit sinne asutettiin.

 • Jumalauta

  Vastaa

  Miten joku parasiitti-sossumaa voi olla ”kumppanimaa”? Somalia on ilmaisen, vastikkeettoman, loputtoman ja rajattoman rahan VASTAANOTTOMAA. Sillä rahalla me saamme: EI MITÄÄN. Hyvä diili. Noikin rahat menevät kolmelle ensimmäiselle somppuvirkamiehelle joilla on pääsy tilille, kuten aina. Uusia autoja, puhelimia ja huoria koko rahalla. Jälleen kerran.

 • Helen

  Vastaa

  mitä tällä rahalla siellä tehdään?
  uskoisin että muutamalla yksilöllä somaliassa on tukka huvin ja kello näkyy

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi