Yt-neuvotteluja käyvä HKScan haki turvapaikanhakijoita töihin

HKScanin yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 600 henkilöä. Yhtiö kiistää pyrkineensä korvaamaan vakituista henkilöstöä turvapaikanhakijoilla.

Väestönvaihto

chicken, chicken breast, fillet

Aiemmin tässä kuussa yt-neuvotteluista ilmoittanut lihayhtiö HKScan on hakenut tällä viikolla Facebook-ilmoituksella tuotantoon töihin ”turvapaikanhakijoita, jotka etsivät töitä Satakunnasta ja osaavat englantia tai suomea”. Ilmoituksen lopussa luvattiin lisätietoja Porin vastaanottokeskuksessa 23.05.2022 kello 14:00.

Yt-neuvottelut voivat vaikuttaa Satakunnassa Rauman yksikössä jopa 210 työsuhteeseen.

Yhtiö kiistää pyrkineensä korvaamaan vakituista henkilöstöä turvapaikanhakijoilla, vaan vetoaa asiassa kausi- ja kesätyöntekijöiden hakemiseen, vaikka ilmoituksessa ei mainittu mitään kausityöstä. Ilmoitus poistettiin pian Facebookista.

Lähteet: Satakunnan Kansa, Facebook

Facebook Halpatyövoima HKscan Maahanmuutto Talous Turvapaikanhakija Väestönvaihto Yt-neuvottelut

Keskustelu

22 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Irmgard

  Vastaa

  HKScan välittömästi boikottiin. Kansanpettureiden tuotteita ei pidä ostaa missään tapauksessa.

 • Musta siirtymä

  Vastaa

  Ei kai siinä sitten, nyt kun uskaltaa syödä taas Tapolankin tuotteita.

 • Jep

  Vastaa

  Suvakit siellä pommittavat työnantajia.

 • Hitto mitä touhua

  Vastaa

  Vidu nää on kaikki sairaita.

 • Taustat talteen

  Vastaa

  Onx kellään tilaajalla screendumppia, tulostetta PDF:ksi tms. tuosta maksullisesta Satakunnan Känsän artikkelista ? 

  HKScan, alunperin vuonna 1913 HK = Helsingin Kauppiaat, nykyään pääkonttori Turussa.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Törkeää toimintaa, nyt on kova kiima päällä suomalaisten duunareiden oikeuksien polkemiseksi ja matalapalkka-alojen luomiseksi.
  Suomessa on jo toistakymmentä vuotta lobattu valtamediassa ”työvoimapulaa”, vaikka tässä maassa on työttömiä satoja tuhansia, luulisi niistä löytyvän osaavia ihmisiä uudelleen koulutettavaksi, jos valtiolla tosiasiassa olisi tahtotilaa työllistää suomalaisia.

 • Rokottamaton

  Vastaa

  Adolf Hitleristä mallia ja kasvisruokavalio kunniaan. Eettisempää ja terveellisempää kuin tehotuotantohelvettien liha- ja maitotuotteet. 

  Valkoisten miesten mieskunnosta huolestuneiden luulisi olevan samaa mieltä, mutta taitaa elää liian sitkeässä markkinavoimien myytti ”miehisestä lihaa syövästä miehestä”.

  • Snif

   Vastaa

   Älä naurata rehumussuttaja.
   Ihminen on sekaravintoa käyttävä nisäkäs elimistöltään, sitä on turha alkaa muuksi rehupuntin väittämään. Te ette saa tarpeeksi hivenaineita rehuistanne.

   • Rokottamaton

    Vastaa

    Kyllä saadaan. Todisteena käy niin nykyajan eri lajien huippu-urheilijat kuin Rooman valtakunnan gladiaattorit. 

    Toki em ihmistyyppeihin voi olla vaikea samaistua, jos on makkaraa mussuttava, vasikalle tarkoitettua maitoa ja keskiolutta litkivä paskamahainen nettinatsi.

    • Snif

     Vastaa

     Kyllä näkee jo että rehut on nousut päähäs.

   • GLGL

    Vastaa

    Oli varmaan provo.
    Aasiassa niissä maissa, joissa liha on korvannut soijan, miesten keskipituus kasvaa nopeimmin maailmassa.
    Antaa soijapoikien syödä itsensä sukupuuttoon. Oma demokraattinen valinta, jota pitää kunnioittaa.

    • Snif

     Vastaa

     Nimenomaan.
     En tiedä miten tyhmina rehumussuttajat pitää normaaleita ihmisiä.
     Jos ihmisillä on sekaravintoa käyttävän nisäkkään elimistö, m´niin se ei tarkoita että ihminen söisi pelkästään rehuja sillä se tappaa ihmisen, samoin kunn sekin että ihminen söisi pelkästään lihaa eikä ikinä mitään vihanneksia taikka hedelmiä.

     • Kettenhund-Feldjäger

      Ainakin 7. päivän adventistit ovat pääosin kasvissyöjiä Usa:ssa, jotkut heistä syövät kalaa tai lihaa vähän. He elävät kuitenkin keskimäärin 10 vuotta pidempään kuin Usa:ssa keskimäärin eletään. Eskimot söivät lihaa/kalaa/munia olessaan nomadisia metsästäjiä. En tiedä kuinka vanhoiksi elivät, ainakin tarpeeksi kauan että populaationsa jatkui. Ihmisen elimistö ei alkujaan sietänyt maitoa varhaislapsuuden jälkeen, muutama tuhat vuotta sitten syntyi laktoositoleranssimutaatio, joka levisi tehokkaasti. Tai niitä syntyi itsenäisesti ainakin 4. Ruuansulatuselimistössä voi tapahtua mutaatioita. Ne ovat sitten, yksilötasolla, hyödyllisiä tai haitallisia, riippuen mitä ravintoa on saatavilla. Hyödylliset leviävät populaatiossa.

  • Kuningaspiikkaaja

   Vastaa

   Syön pääasiassa punaista lihaa ja naiset kiittävät, 🙂

 • Nana

  Vastaa

  Onpa törkeää. Olen seurannut ruokien hintojen nousua. Hirvittää ajatella, että Suomessa on entistä enemmän lapsia, joilla ei ole ruokaa, koska vanhemmilla ei ole varaa sitä ostaa. Ja nämä vanhemmat käyvät työssä. Suomessa on muutenkin työvoiman hyväksikäyttöä; ei haluta maksaa palkkaa, silti elinkustannukset ovat aivan huippua, esimerkiksi Briteissä asuva poikani selviää ruokakassistaan puolet edullisemmin. Kokonaan toinen asia on sitten naisten ajaminen matalapalkkatöistä, esimerkiksi hoivatöistä joiden palkka-vastuusuhde on kestämätön, esimerkiksi prostituoiduiksi. Siis HS ja muut mediat lobbaavat prostituoituna olemista naisille normaalina töinä. Tätä alettiin tehdä juuri ennen sairaanhoitajien lakkoa; aivan selvästi oli ajatuksena, että ajetaan naiset myymään tavaraansa sen sijaan, että heille viitsittäisiin maksaa töistä palkkaa. Ja nyt hoiva-alallakin on seuraava liikku ostaa ulkomaista työvoimaa, siis tietysti paljon halvemmalla kuin mitä suomalaisille edes maksetaan. Kauankohan kestää, että iso osa näistäkin naisista työskentelee thai-hieromoissa? Seksityöistä maksetaan ehkä vielä tällä hetkellä enemmän kuin muista hoivatöistä, mutta trendi on ollut vuosien mittaan aleneva: seksityö on jo periaatteessa matalapalkkatyö, jota se ei takavuosina ollut. Jatkuvat rynnisykset esimerkiksi sairaanhoidosta ovat laskeneet seksityönkin hintaa ja tulee vielä laskemaan paljon. Pian ollaan (paikoin jo ollaan) kehitysmaiden tasolla, jossa irtstaat sedät hyväksikäyttävät ihmisiä parillakympillä.

 • Herrenvolk

  Vastaa

  Jää HK:n tuotteet jatkossa kauppaan. Kaipaa salmonellaa ja muuta paskaa mitä mamuista irtoaa.

 • Tärkeintä on totuus

  Vastaa

  HKScan eli entinen HK BOIKOTTIIN! 

  Eikös tämä sama firma syyllistynyt johonkin teuraseläinten kaltoinkohteluunkin. Muistelen, että joku nainen oli järkyttynyt nähtyään, miten eläimiä kohdeltiin niitä siirrettäessä autosta teurastamolle.
  Tässä on jo 2 suurta syytä jättää ne lihat ostamatta. Lisäksi, jos vaihtavat henkilökuntaa näin, niin paraneeko laatu vai voisiko se heiketä? Miten esim. muslimit kohtelisivat sikoja? Entä hygieniapuoli, entä mahdollinen tahallinen ruoan tärveleminen…

  • Nimetön

   Vastaa

   Eikö se teuraseläinten kaltoinkohtelu ollu kun tämä lafka jäi kiinni halal lihan valmistamisesta tai ulkomailta tuonnista? En muista oliko se tämä vai joku toinen paikka.

 • HK scan boikottiin

  Vastaa

  HK scan on nopeasti googlettamalla ”HK scan skandaali” näköjään tehnyt paljon muutakin:
  – eläviä tipun poikasia heittäneet roskiin
  – siat syöneet kuollutta sikaa joka ollut terveiden sikojen joukossa

 • Nimetön

  Vastaa

  HKScan : Moccamakkaraa vastuullisesti.

  HKScan : ûllatusmakkaralla teemme elämästä maistuvampaa – tänään ja huomenna.

 • TM

  Vastaa

  Nyt on kovaa kamaa. Toivottavasti tämä mielisairas touhu laittaa porukkaa vastuuseen sekoilusta. Itse en ole lihaa syönyt sitten vuoden 2003, enkä eineksiä käytä.

 • Totuus

  Vastaa

  Nytkö tämä vasta huomataan? Työnantajat saavat tukea näiden työllistämisestä ja suomalaisia on siirretty syrjään heti, kun tämä ukrainalaisten tänne tulo käynnistyi. Suomalaisen työllistämistä oikeaan palkkatyöhön kun ei tueta. Ja ukrainalaiset tekee työt niin kauan, kun todellisuus oikeista elinkustannuksista tulee heidän itsensä maksettavaksi. Nythän he eivät niistä tiedä mitään, koska mm. asumiskulut maksetaan toisaalta. Eli yrityksillä on jonkin aikaa mahdollisuus hyötyä tilanteesta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  chicken, chicken breast, fillet