Yhä harvempi haluaa poliisiksi Ruotsissa

On odotettavissa, että ruotsalaispoliisit hakeutuvat pohjoisen Ruotsin laitoksiin, joiden alueilla enemmistö on valkoisia ja rikollisuus sen vuoksi siedettävissä mitoissa.

Väestönvaihto

Ruotsissa poliisin korkein johto painostaa rivipoliiseja edistämään monikulttuurisuutta ja muita rappiollisia arvoja.

Ruotsi on saanut huonon maineen ulkomaalaisten rikollisjengien ammuskeluista ja maailman korkeimmista raiskausluvuista. Entinen hyvinvointivaltio on menettämässä otteensa yhteiskunnasta ja monilla ulkomaisten rikollisjengien hallitsemilta niin kutsutuilla ”haurailla alueilta” ruotsalaiset viranomaiset ajetaan kivittämällä pois.

Ruotsin valtio ei enää hallitse koko maata. Sen sijaan ”haurailla” ulkomaalaisten asuttamilla alueilla vallitsee ruotsalaisesta yhteiskunnasta erillinen rinnakkaisyhteiskunta, jossa ei päde Ruotsin laki.

Ruotsin poliisi yrittää korjata tilannetta värväämällä maahanmuuttajia joukkoonsa ja keskustelemalla rikollisten kanssa. Myös poliisikoulutusta on viety lähemmäs maahanmuuttajia. Vuodesta 2019 Malmön yliopistossa on voinut opiskella poliisiksi. Malmön yliopiston poliisilinjalla on 48 aloituspaikkaa, mutta tammikuussa 2022 alkaneella lukukaudella 15 näistä paikoista on tyhjänä.

Miksi poliisikoulussa on hakijapula?

Poliisit joutuvat usein rikollisten ja ”hauraitten alueitten” asukkaitten vihan kohteeksi. Tehtävää suorittaessaan vastaan saattaa tulla kiviä ja molotovin cocktaileja, mutta työt seuraavat uhkausten muodossa myös kotiin.

Viimeisen vuoden aikana uutiset Ruotsin jengirikollisuudesta ovat olleet entistä dramaattisempia ja vaarallisempia. Tätä pidetään yhtenä syynä poliisiksi opiskelevien määrän laskuun. Poliisin työ ei ole riskeihin verrattuna palkan arvoista. Leipänsä saa tienattua helpommin ja ilman tappouhkauksia vähemmän riskialttiissa ammatissa.

Ruotsi on muuttumassa Pohjolan Brasiliaksi, jossa poliisi ja rikolliset käyvät kaupunkisotaa toisiaan vastaan. On myös odotettavissa, että ruotsalaispoliisit hakeutuvat pohjoisen Ruotsin poliisilaitoksiin, joiden alueilla asukaitten enemmistö on valkoisia ja rikollisuus sen vuoksi siedettävissä mitoissa.

Lähteet: Nordfront, Sveriges Radio

Maahanmuuttajajengit Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Pohjoismaat Poliisi Politiikka PolPo Rappiokulttuuri Rikos Rotu Ruotsi Ruotsin muslimiyhteisö Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi