Maria Ohisalo: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden jäämistä Suomeen helpotettava

Ohisalon mukaan koko Suomi hyötyy siitä, että laittomien siirtolaisten annetaan jäädä maahan sen jälkeen, kun nämä ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Väestönvaihto

Maria Ohisalo.

Vihreä sisäministeri Maria Ohisalo tahtoo, että Suomi kehittää uusia keinoja laittomien siirtolaisten pitämiseksi maassa. Vaikka syntyperäiset suomalaiset kärsivät alati kasvavasta pitkäaikaistyöttömyydestä, on laiton maahanmuutto Ohisalon mukaan korvaamaton uuden työvoiman lähde.

”Hallitus on ohjelmassaan luvannut kehittää lainsäädäntöä ja soveltamiskäytäntöä sen edistämiseksi, että työllistyneet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat nykyistä joustavammin saada oleskeluluvan työn perusteella”, Ohisalo toteaa sisäministeriön sivuilla. Hänen mukaansa ”työ on oleskeluluvan peruste siinä missä suojelun tarvekin”.

Ohisalo perustelee uudistuksen tarvetta muun muassa sillä, että ”eräät yrittäjät” ovat huolissaan laittomien siirtolaisten saamista käännyttämispäätöksistä. Poliitikkoja rahoittavat finanssielitistit vaativat laittoman siirtolaisuuden lisäämistä, koska maahantunkeutujat ovat riistoyrityksille puoli-ilmaista työvoimaa, jota työehtosopimukset eivät usein koske.

Muistuttaa kriitikoita ”sananvastuusta”

Ohisalon mukaan ”yksilöt, yritykset ja ikääntyvä Suomi” hyötyvät siitä, että laittomien siirtolaisten annetaan jäädä Suomeen myös sen jälkeen, kun nämä ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen. Koska Suomessa toimii suuri määrä epäisänmaallisia sekä työntekijöiden oikeuksia halveksuvia yhtiöitä, tulisi Ohisalon ideoima malli kiihdyttämään väestönvaihtoa merkittävästi.

”Jo nykyisin turvapaikanhakija voi myös hakea työperusteista oleskelulupaa missä tahansa turvapaikkaprosessin vaiheessa. Työperusteisen luvan myöntäminen kuitenkin edellyttää, että luvan normaalit edellytykset ovat kunnossa. Nyt hallitusohjelman kirjauksen mukaisesti selvitetään, voitaisiinko edellytyksistä joiltakin osin joustaa, jos henkilö on Suomessa jo työllistynyt”, Ohisalo jatkaa.

Sisäministeri vaikuttaa itsekin ennustaneen kansalaisten reaktion hänen uuteen hankkeeseensa. Hän lopettaa kirjoituksensa uhkailemalla kansalaisia. Ohisalo toteaa, että maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivat voivat joutua kohtaamaan ”sananvastuun”, millä viitataan ajatusrikossyytteisiin ja ‑tuomioihin.

Lähde: Sisäministeriö

Halpatyövoima Kielteinen turvapaikkapäätös Kotimaa Laiton siirtolaisuus Maahanmuutto Maria Ohisalo Matalapalkka Mielipiteenvapaus Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Sananvapaus Sananvastuu Sisäministeriö Taloudellinen riisto Työehtosopimus Työelämä Työoikeus Ulkomaalainen työvoima Väestönvaihto Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ohisalo on kyllä typerä ämmä, jos hän ihan tosissaan kuvittelee uhkailevansa kansan hiljaiseksi puhumalla jostain ”sananvastuun” kohtaamisesta.

  Ohisalon ainoa agenda sisäministerinä näyttää olevan se, että tässä maassa saadaan pidettyä mahdollisimman paljon laittomia tunkeutujia, sekä hommata edellisten lisäksi huomattava määrä uutta väkeä Euroopan ulkopuolelta.
  Ei olisi koskaan uskonut, että noin suomalaisvihamielinen tyyppi pääsee sisäministeriksi.

  • Rahaa tyhjästä

   Vastaa

   Ei hän päässyt vaan hänet valittiin. Esivalinta tapahtui jo vaaleissa, missä kansalaiset äänestivät ehdokkaita ties mihin näkemykseen perustuen. Kansanedustajat valitsivat hallituksen, jossa tapahtumassa tavoitteiden saavuttaminen jäi pois ja tilalle tuli ministerin salkun jako.

   Luultavasti ilmastohälinä alkaa sammua, kuten kaikki typerät aatteet. Tämä merkitsee ilmastonmuutostokiusaa ajavien puolueitten ja puoluepukareiden poistumista politiikasta, jos vain järkevät tahtovat sen tehdä typerille puoluekavareilleen. Tutkimusrahoja myös vapautuisi turhasta tutkimuksesta ja varat voitaisiin panna terveydenhoitoon.

   Jotkut ovat niin harhautuneet, että ovat hankkineet taloonsa aurinkopaneelit mainosten yllyttäminä. Näille tai houkutuksessa oleville tiedoksi, aurinkopaneelien valmistus kuluttaa enemmän halpaa fossiilista energiaa, kuin ne elinaikanaan tuottavat kallista sähköenergiaa.

  • EV

   Vastaa

   Tavoitteesiin kuuluu myös verottaa kansalaiset kuoliaaksi mm. ”päästövähennysten puolittamisen” tavoittamiseksi (mikä ei tule onnistumaan, eikä sillä ole ilmaston tai ympäristön kannalta mitään merkitystä vaikka onnistuisi. Kohta ei oikeasti ole järkevää käydä töissä, koska siihen menee kaikki raha.

  • Nimetön

   Vastaa

   ”Realisti” Ohisaloa kun kuuntelee ‚niin miksi yleensä keskustellaan siitä saako turvapaikkaa vai ei koska kenenkään ei tarvi lähteä maasta. Laittomat oleskelijat pitäisi Ohisalon mukaan palkita työpaikalla. Omalla väelläkään kun ei ole töitä niin kuulostaa täysin käsittämättömältä.Mielestäni kielteisen päätöksen saanut pitäisi palauttaa postimerkki perseessä välittömästi eikä jättää maleksimaan pitkin katujamme.Niinkauan kuin meillä on Ohisalon kaltaisia isänmaan pettureita hoitamassa asioitamme, olemme pahassa kusessa.Nyt jo kantaväestön elämä on pahasti tärvelty.

 • S Jokinen

  Vastaa

  Mielestäni tässä maahan­muutto­keskustelussa ollaan menty väärille raiteille jo lähtökohdissa.

  Ensin puhutaan siitä saadaanko toisesta ihmisestä revittyä hyötyä irti ja sen jälkeen kaikki keskustelu käydään vain siitä kuinka paljon tuo hyöty on ja miten sitä saataisiin vielä enemmän. Näin puhuu sekä hallitus: otamme hyödyn irti ulkomaan ihmisistä että oppositio: hyöty on riittämätön tai sitä ei ole.

  Sinänsä siinä ei ole mitään ihmeellistä. Onhan koko „länsimainen sivistyksemme“ perustunut kehitys­maiden ryöstämiseen: kaivokset, kulta, timantit ja mainitse mikä vain. Hallituksen johdolla astumme seuraavaan vaiheeseen: tuodaan sieltä mustasta Afrikasta ihmiset palvelemaan meitä, siivoamaan vessamme ja ajamaan taksimme.

  Globaali kulttuuri esineellistää ihmisen. Hänestä on tullut hyödyke, joka on vain kauppa­tavara. Uusia ihmisiä tuotetaan siellä missä se on halvinta ja kulutetaan siellä mistä niistä saadaan korkein hinta, parhaat verot. Kontti­kuljetukset vievät ja tuovat ihmisiä kansain­välisiä kauppa­reittejä myöten aina sinne missä korkein tarjous huudetaan.

  Elämme länsi­maisen kulttuurin sisä­puolella ja olemme sokeita näkemään ihmisessä mitään muita ominaisuuksia kuin hyöty.

  > Jo nykyisin turvapaikanhakija voi myös
  > hakea työperusteista oleskelulupaa missä
  > tahansa turvapaikkaprosessin vaiheessa

  Tämä lause kertoo, että asia on jo hoidossa. Se mitä muutoksilla yritetään saada aikaan on oman puolueen aktivistien istuttaminen hyvin palkattuihin virkoihin.
  – Ja nyt on kiire. Vaali­kausi on vain neljä vuotta.

 • EV

  Vastaa

  Samaan aikaan poliisi (jonka ylin johtaja sisäministeri on), varoittelee näiden vaarallisuudesta… hmm. Suomeenhan ei pitänyt enää päästää muodostumaan kommarihallitusta enää ikinä? Mites kävikään?

 • Los6666

  Vastaa

  onhan toi kotka sekasin… tempputyöllistettyja vajaaälysiä kusipäitähän tänne tarvitaanki raiskailemaan meidän lapsia

 • Übersturm

  Vastaa

  Tietenkin viher-femakko-punikki haluaa MaTu:koiden jäävän Suomeen äänestämään heitä sekä tuottamaan heille rahaa VOK-busineksen ja muun vastaavan rahastuksen kautta.

  Kansa toisaalla ihmettlee miten helvetissä tuo loisjoukko edes päästettiin maahan. Missä oli rajavartiosto, poliisi ja armeija, kun niistä veroja maksetaan niin helvetisti. Verokuorma on jo ihan järkyttävä ja lisää elättejä rahdataan jo terroristileireiltä tänne.

  Kai jossakin vaiheessa tulee kapina? Itse toivon, että se tulee nopeasti!

 • p.grandell

  Vastaa

  on unohtunut idiootilta ministerinvala. ei tuollainen ole suomen kansalaisten etuvartija, täys kaheli.…uskomatonta sceidaa.……huh, huh

 • Asyyli lotto

  Vastaa

  Haluavatko Vihreät ja Ohissalo rikkoa Suomen lakia?

  Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden tulee poistua maasta koska ne ovat luvatta maassa. Jos ne olisivat hakeneet maassaololupaa opiskelun tai työn vuoksi, niin se olisi ihan eri asia. Mutta nyt oikeuskäsittelyn tuloksena tulleen kielteisen päätöksen vuoksi, niiden on lähdettävä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Ohisalon (parta)lapsen kaipuu on erittäin vahva!

  Ohisalo on suvakki, jolla on omat lapset jääneet synnyttämättä, joten hän paikkaa vajeensa partalapsilla. Kaiken huipentuma olisi, jos Ohisalo ja hänen ”miehensä” adoptoisi itsellensä partalapsia. Niitä voisi sitten esitellä naistenlehdissä!

 • kansannousua odotellessa

  Vastaa

  Ohisalon on hyvä tietää että kansalle valehtelusta ja perustuslain rikkomisesta voi joutua kohtaamaan sananvastuun.

 • Los6666

  Vastaa

  samainen maanpetturi iloitsee torvi kosteena 50M € ”kehitysapurahojen” syytämisestä afrikkaan..
  ai vittu että alkaa otsasuoni sykkimään… vitut omista kansalaisista ❤️

 • Kukavaan

  Vastaa

  Tämä vihreä ministeri ajaa suomalaisten olemassaolon päättymistä eli kansanmurhaa. Ei sentään ole viemässä suomalaisia kuopan reunalle, mutta toimillaan mahdollistaa ja edistää suomalaisten katoamista maailmasta. Jos kansa tuhotaan hitaasti, sen elämä ryhmänä päättyy. Kyseessä on siis kansanmurha.

  Kansojen hävittäminen on tavallista ihmiskunnan historiassa. Yleensä hävittäjät, kansanmurhaajat tulevat hävitettävän kansan ulkopuolelta. Erikoisempaa on, että murhaajat nousevat murhattavan kansan omista riveistä.

  Eräs kansanmurha, joka jatkuu vieläkin, on armenilaisten tuhoaminen. Se on saanut taas vauhtia. Asiasta on englanninkielinen kirjoitus Gates of Vienna sivustolla.

  https://gatesofvienna.net/2020/10/the-case-for-affirming-the-independence-of-the-armenian-republic-of-artsakh-nagorno-karabagh/

 • markku lehtonen

  Vastaa

  Miksi hommat jätetään kesken kun pakolaiset on tänne kirjattu, eikös ne ole tänne tulleet uuden elämän aloittamisen toivossa ei täysihoitoon kuten nyt tapahtuu. Meillä on yli kaksikymmentä vuotta maassa olleita jotka eivät pärjää suomen kielellä ja eivät ole päivääkään tehneet tuottavaa työtä, eikö siinä olisi jo työkenttää tarpeeksi korjata tilanne ja estää ettei uusille tulijoille käy samoin. Meidän täysihoitokestomme on jo ylitetty ja omatkin hommat pyörii lainojen turvin niin mitä järkeä on ottaa elätiksi tänne muualta tulleita kun omatkaan ei voi hyvin ja työttömyys kasvaa. Mikä ihmeen voima saisi nämä pilviprinsessasession väistymään takariviin jotta korvaava joukkue pääsisi hommiin niin kauan kuin on jotain vielä pelastettavissa.

 • sotatila

  Vastaa

  Ei näitä massiivisia matupesäkkeitä saada pois kuin ydinpommeilla tai siihen rinnastettavalla tuhovoimalla.

  Ja mätäpäättäjät riviin seinää vasten.

  Niin paha tilanne on jo Ranskassa, Ruotsissa, Englannissa, Belgiassa, Hollannissa, Saksassa.

  Tarroilla ja pinsseillä valkoisten kansanmurhaa ei estetä.

  Suuressa kuvassa globaalit valtiaat on saatava pois mutta edes Trump ei saa niitä vankilaan omassa maassaan. Siinä työssä mikä on edessä tullaan erittäin likaiseksi.

  Kaikki muu onkin sitten puuhastelua ja nillittämistä lähtöruudussa.

 • sotatila

  Vastaa

  Sisäministeri Ohisalo ampuu itseään jalkaan kun hän toimii juuri siten että köyhyys ja pahoinvointi lisääntyvät – vaikka hän on itse perehtynyt tutkimaan köyhyyttä.

  Työstä josta saa kohtuullisen toimeentulon poistaa tehokkaimmin köyhyyden. Nyt toimitaan päinvastoin ja ajetaan yritykset niin vaikeaan taloudelliseen ahdinkoon jonka seurauksena työttömien määrä kasvaa. Ja näin sisäministeri Ohisalon ja muiden ministerien takia köyhyys lisääntyy Suomessa.

  Sisäministeri Ohisalolle näyttää olevan tärkeämpää määritellä lakupuikko rasismiksi kuin torjua köyhyyttä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi