Työministeri Haatainen: Alipalkatuille ulkomaalaisille automaattinen oleskelulupa

Haataisen ajama malli olisi voitto monikulttuurisuutta taloudellisista syistä ajavalle oikeistolle sekä kulttuurimarxistisista syistä ajavalle vasemmistolle.

Väestönvaihto

Pääministeri Sanna Marinin puoluetoveri, työministeri Tuula Haatainen tahtoo uusia etuoikeuksia Suomeen saapuvalle ulkomaalaiselle halpatyövoimalle. Haataisen mukaan alipalkatuille työntekijöille tulisi taata automaattinen oleskelulupa.

Työministerin ehdotus voidaan tulkita lehmänkaupoiksi vasemmiston ja oikeiston välillä. Kokoomusta äänestävät rahaelitistit voivat aluksi hyväksikäyttää ulkomaalaista halpatyövoimaa ja maksimoida yritystensä voitot. Tämän jälkeen halpatyövoima voisi jäädä Suomeen uuden riistopalkkauksen ”uhreja” tukevan lainsäädännön nojalla, mikä ilahduttaisi radikaalia väestönvaihtopolitiikkaa ajavaa vasemmistoa.

Toisin sanoen Haataisen ajama malli olisi voitto monikulttuurisuutta taloudellisista syistä ajavalle oikeistolle sekä kulttuurimarxistisista syistä ajavalle vasemmistolle. Malli ei lopettaisi trendiä, jossa alipalkatut ulkomaalaiset syrjäyttävät ammattitaitoiset suomalaiset työmarkkinoilla. Sen sijaan malli vain palkitsee maahantunkeutujat oleskeluluvalla.

Alipalkatut ongelmana useilla eri aloilla

Lakiesitys lähtee nyt lausuntokierrokselle. Haatainen tahtoo, että ”riistetty työntekijä voisi hakea uutta työpaikkaa”. Syrjäytettyään suomalaisen kilpailijan ensimmäisessä työpaikassa, ulkomaalainen voisi siis syrjäyttää toisen suomalaisen seuraavassa työpaikassa – eikä kierteelle näkyisi loppua.

Ulkomaalaisen halpatyövoiman käyttö on vakava ongelma erityisesti rakennus‑, ravintola- ja siivousaloilla. Useat yritykset eivät tahdo maksaa työntekijöilleen oikeudenmukaista palkkaa, koska palkkakulut pienentävät sijoittajien nauttimia osinkoja.

Lähde: Yle

Halpatyövoima Kotimaa Maahanmuutto Oleskelulupa Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin SDP Talous Tuula Haatainen Ulkomaalainen työvoima Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • p.grandell

  Vastaa

  ihan yhtä hyvin voitaisiin samalla suraavilla vaaleilla äänestää ministereiksi ja hallitukseen kaikki yön-timot ja karvikset 200 paikkaa, ei tarvitse maksaa heille kuin 100 osa ministerin palkasta. kun kerran otetaan halpatyövoimaa, niin samalla koko hallitus poppoo myös, sitten jokainen entinen eduskunta/hallitus lainen hurstin soppa jonoon, jos karvikset ja yön-timot eivät ole jo heittänyt #####katolta alas.…kun kerran raiskataan isänmaata, tehkää se kunnolla.….

 • Minä

  Vastaa

  Tuo johtaa siihen, että maahantulijoiden joukkoon ilmestyy alipalkattujen töiden hakijoita.

 • Plääh

  Vastaa

  Suvakkimafia järjestelee pseudotyöpaikan viikoksi jokaiselle tulijalle eli ihan kaikki saavat oleskeluluvan. Töitä tuskin tekee monikaan noista eli tuskin hirveästi tulee syrjäyttäjiä ensi alkuun. Tietenkin sitten enemmän koko ajan, kun on palkat painettu alas. Silloin tulee massoittain ihan oikeita halpisduunareita pummimassojen lisäksi.

  Tällaistahan se touhu itse asiassa olikin jo kuulemma (taannoinen postityöläisten jupakka, kun Rinnekin kaatui)

 • veke

  Vastaa

  Haatainen ei ole suomalaisten mieleinen. Mitä hän tekee eduskunnassa ja vielä suuremmin ihmettelyä aiheuttaa että hän istuu hallituksessa.
  Ei kuuluu minkäänlaiseen päätöksentekoon tällaiset. SDP ei ole suojaväri.
  Hallitus nurin!

  • Plääh

   Vastaa

   Demarien aate on jo 1800-luvulta keskeisesti kansakuntien tuhoamista ja kommunistisen maailmanvaltion synnyttämistä. Koko vasemmiston keskeinen opinkappale. Duunarien ka köyhien petkuttamisella kansanmurhaan. Aina

 • Päivi Gomez

  Vastaa

  Ensisijaisen tärkeää olisi tehdä lakimuutos, joka koskee perheen yhdistämistä. Aviopuolisolle/lapsille tulisi antaa oleskelulupa automaattisesti. Tämä on järkyttävää että Suomen viranomaiset/päättäjät sallii perheiden erottamisen.

 • a halkonen

  Vastaa

  Vastahan maahantunkeutujien parturiliike antoi esimerkin miten hommaa pyöritetään: matu_A laittaa parturiliikkeen (mahdollisesti jopa laillisen) ja sen jälkeen palkkaa matut a, b, c, d, e, … ö. Sitten kok aakkosto ilmoittaa saaneensa alipalkkaa – ja menevät oleskelulupa-automaatille.

  Kyllä meidän tuulat osaavat!

 • a halkonen

  Vastaa

  Perheen yhdistämisessä on huomioitava, että yksittäinen henkilö yhdistetään perheeseen takaisin, eikä rahdata perhettä vieraaseen kulttuuriin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi