EU vaatii jäsenmailta ”pakotettua solidaarisuutta” maahanmuuttopolitiikassa

EU haluaa jakaa tunkeutujien määrää tasaisemmin ympäri manteretta, jottei yksikään valtio voisi pelastautua väestönvaihtopolitiikalta.

Väestönvaihto

Euroopan unioni on päättänyt orwellilaisesti nimetä maahanmuuttopoliittisen strategiansa ”pakotetuksi solidaarisuudeksi”. Yleensä ”solidaarisuudella” tarkoitetaan pyyteetöntä ja oma-aloitteista avunantoa. EU kuitenkin pelkää, ettei väestönvaihto etene tarpeeksi nopeasti, mikäli kansan annetaan itse päättää siirtolaispolitiikasta.

”Kaikkien EU-maiden on jatkossa osallistuttava turvapaikanhakijoiden käsittelyyn tavalla tai toisella”, Yleisradio kirjoittaa. Viime vuosina EU on kinastellut toistuvasti erityisesti Puolan ja Unkarin kanssa, koska maat eivät ole tahtoneet avata rajojaan afrikkalais- ja arabitulville.

Mikäli komission ehdotus saadaan maaliin, jäsenmaille annetaan näennäinen vapaus valita maahantunkeutujien vastaanoton tai palautuksissa avustamisen väliltä. Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin ansa, sillä maan on asutettava kaikki tunkeutujat, joiden palauttaminen ei lopulta onnistu. Muun muassa somalien, irakilaisten ja afgaanien palautukset ovat osoittautuneet hankaliksi tehtäviksi, ja usein laittomat tunkeutujat jäävät Eurooppaan.

Paine valkoisia valtioita kohtaan tulee kasvamaan

Tällä hetkellä Eurooppaan tulee joka vuosi yli 2 miljoonaa ihmistä, joilla on oleskelulupa. Lisäksi mantereelle saapuu joka vuosi noin 140 000 puhtaasti laitonta tunkeutujaa. Komissio on päättänyt luopua Dublin-järjestelmästä, jonka nojalla laittomat tunkeutujat jäävät taakaksi siihen maahan, jota kautta he saapuivat Eurooppaan. Käytännössä Dublin on jo pitkään ollut kuollut kirjain.

Komissio ”korvaa” vastaanottavalle valtiolle jokaisesta oleskeluluvan tai turvapaikan saaneesta aikuisesta 10 000 euroa ja lapsesta 12 000 euroa. Käytännössä kyse on yhden sosiaalityöntekijän muutaman kuukauden palkasta ja vain murto-osasta siirtolaisen synnyttämistä elinkaaren kattavista kustannuksista. Toisin sanoen korvaussummaa voidaan pitää korkeintaankin loukkauksena vastaanottavaa maata kohtaan.

EU haluaa myös jakaa tunkeutujien määrää tasaisemmin ympäri manteretta, jottei yksikään valtio voisi pelastautua väestönvaihtopolitiikalta. Suomeen, Puolaan, Unkariin ja muihin suhteellisen valkoisiin valtioihin kohdistuva paine tuleekin vain kasvamaan lähitulevaisuudessa.

Lähde: Yle

Dublin-järjestelmä Euroopan unioni Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Puola Rotu Unkari Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jones

  Vastaa

  Aina ne vetoaa ihmisoikeuksiin, vaikka todellisuudessa lähi-itäläiset ovat vieneet ihmisoikeudet pois valkolaisilta jo kauan aikaa. Apunaan heillä on olleet maanpetturit ja psykopaatit.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Minulla on tunne, että samaan aikaan Euroopassa kansalaisten keskuudessa ulkomaalaisvastaisuus vain kasvaa. Ehkäpä saadaan vielä pikku sota Eurooppaan tämän takia.

  Mielenkiinnolla seuraan myös sitä, että kuinka moni valtio kieltäytyy tästä ”solidaarisuudesta”
  Eikös mm. Puola, Unkari ja Viro ole jo aiemmin ilmoittaneet, että he eivät suostu vastaanottamaan yhtäkään siirtolaista.

 • Maailma on muuttunut

  Vastaa

  Meillähän on voimassa jo suunnitelma jossa uus-suomalaiset pakkosijoitetaan asumaan kantaväestön kanssa heidän asuntoihinsa. Vähän samalla tavalla kuin sotien jälkeen asuntopulan aikoihin.

  Eli eli… Käytössä oleva huoneisto lasketaan siten että kantaväestön ihmiset saavat käyttöönsä yhden huoneen per asukas. Ja jos jää yli huoneita niin ”vapaisiin huoneisiin” tulee sitten yksi uus-suomalainen/huone. Eli neljä huonetta ja keittiö, jos on onnistunut sellaisen vuokraamaan/ostamaan ja asuu yksin, niin sinne voi tunkea kolme uus-suomalaista asumaan. Ihan lakipohjaisella ”taakanjaolla”.

 • pelle

  Vastaa

  Maahanmuuttajille ei tulisi vuotta kauempaa maksaa tukiaisia. Jos ei vuoden kuluttua pysty itse hankkimaan toimeentulonsa niin lentolippu kouraan ja kotimaahan.
  Tällainen päätös sisältää riskin, maahanmuuttaja ryhtyy rikolliseksi, jos on tietyltä suunnalta kotoisin. Rikollisia näiltä suunnilta tulleista kuitenkin on osa ja nämä eivät muuta pois todettuaan, että tuomiot rikoksista ovat pienet. Ei teloiteta eikä katkota jäseniä.

 • Joni

  Vastaa

  Euroopasta osa Afrikkaa ja Lahi-Itaa. Eikö Ruotsin mallista ole mitään opittu.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi