Lapsiasiavaltuutetun kuningasidea: Maahanmuuttajarikollisuus kuriin kieltämällä rikosten kuvaaminen

Liberaalit haluavat rikosvideot pois sosiaalisesta mediasta, jotta keskivertokansalaiset eivät näkisi omin silmin, minkä rotuisia rikolliset ovat.

Rotu

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen kertoo Yleisradiolle uskovansa löytäneensä lääkkeen nopeasti yleistyneelle maahanmuuttajajengien rikollisuudelle. Pekkarisen mukaan rikosten määrää voisi ehkäistä se, että myös niiden kuvaamisesta tehtäisiin rikollista. Suomessa asuvat somali‑, afgaani‑, kurdi- ja arabinuoret levittävät mielellään sosiaalisessa mediassa videoita rikoksistaan pyrkiessään osoittamaan olevansa merkittäviä gangstereita.

Yle haastatteli Pekkarista uutisessa, jossa kuultiin myös somepoliisina tunnettua Marko ”Fobba” Forssia. Forss myönsi, että jengirikollisuuden määrä on kasvanut nopeasti vuoden 2015 jälkeen. Forss unohti kuitenkin mainita, että kyseessä oli pahamaineinen pakolaiskriisivuosi. Rikoskomisarion mukaan jengirikoksiin liittyvien ilmoitusten määrän nousua voivat sen sijaan selittää esimerkiksi ”madaltunut ilmoittamiskynnys” ja koronavuosien aiheuttama yleinen pahoinvointi.

Viime viikkoina maahanmuuttajien suorittamat ryöstöt, pahoinpitelyt ja teräaserikokset ovat järkyttäneet suomalaisia Helsingistä Ouluun. Vaikka mediahuomio on keskittynyt erityisesti pääkaupunkiseutuun, Oulun poliisi myöntää Ylelle tutkivansa useita nuorisojengirikoksia tällä hetkellä.

Videot halutaan sensuroida poliittisen korrektiuden nimissä

Oulun poliisin rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen toteaa, että vielä puoli vuotta sitten hän ei olisi uskonut, että ryöstelevät katujengit rantautuisivat Helsingistä pohjoiseen. Maahanmuuttokriitikot ja kansallismieliset sen sijaan ennustivat trendin jo 10–20 vuotta sitten.

Lapsiasiavaltuutettu Pekkarinen puolestaan kertoi Ylelle kiinnittäneensä huomiota rikosten kuvaamiseen. ”Teimme viime syksynä aloitteen siitä, että pitäisi kriminalisoida väkivallantekojen kuvaaminen ja kuvamateriaalin hallussapito ja levittäminen,” Pekkarinen kertoi.

Liberaalien kannalta huomion kiinnittäminen rikosten kuvaamiseen palvelee kahta päämäärää. Ensiksikin sillä viedään huomio pois todellisesta ongelmasta eli maahanmuutosta. Lisäksi liberaalit haluavat rikosvideot pois sosiaalisesta mediasta, jotta keskivertokansalaiset eivät näkisi omin silmin, minkä rotuisia rikolliset ovat.

Lähde: Yle

Elina Pekkarinen Irmeli Korhonen Jengit Katujengit Kotimaa Maahanmuuttajajengit Maahanmuutto Marko Forss Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Poliisi PolPo Rikos Rotu Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

28 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Aivopieruja

  Vastaa

  Tämä nyt oli sen luokan aivopieru että mietin minkälainen tuuliaivo meillä tässä oikein on?

  Mistäs sitten viranomaiset saavat todistusaineistoa jos kuvaaminen kielletään? Ja koskeeko se myös viranomaisten omaa kameravalvontaa yhdessä kaupunkien ja valtion maanteiden kameravalvontojen kanssa?

  Ei hyvää päivää. Vähän sama kuin että jos ollaan kaksintaistelussa niin ammutaan itseään jalkaan jotta vastustaja selviää voittajana.

  • mark

   Vastaa

   Amerikassakaan ongelma ei ole neekerit, eikä edes aseet, vaan luodit! Ei vaan kyllähän ongelmaan on ratkaisu: kielletään lyijy! Tai kielletään malmin kaivaminen kokonaan? Joo, siinä ratkaisu siihen, että neekerit ampuvat ihmisiä USA:ssa. Ja ehtaan kommarimeininkiin niin Suomessa kuin USA:ssakin tulee kieltää epämiellyttävä keskustelu kielletyistä aiheista kokonaan.

 • Gerhard

  Vastaa

  Maahanmuuttojengit pyörittävät vankilamaailmaa ja nuorten tekemä väkivalta räjähtänyt käsiin. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisin-tilastot-paljastavat-karmivat-luvut-lasten-tekemista-pahoinpitelyista-yksi-alue-korostuu-tilastoissa-erityisesti/8651578 ← Tuolla juttua. Jos haluatte katsoa tilastoja ja luikaista jutun, niin käyttäkää jotakin palvelua, jolla voitte lukea sen antamatta näyttökertoja MTV3:lle tai ainakin varmistakaa mainostenestonne päälläolo.

  MTV3 huomioi asiaa myös tällaisin otsikoin:

  ”Jopa vähän suututtaa” – Lapsiasiainvaltuutettu pettynyt yhteiskunnan kykyyn puuttua nuorten väkivaltaan [Tämä on hiton kova. Melkein vähäsen hissunkissun meinaa alkaa suututtamaan! Varokaa nyt kuitenkin sitä rasistista vihapuhetta siellä.]

  Yksi poliisilaitos kirjasi viime vuonna 512 alaikäisten tekemää pahoinpitelyä [Veikkaukseni on joku itähelsinkiläinen alue, jossa 60 % ei-suomenkielisiä peruskoulussa.]

  Miksi lapset syyllistyvät vakavaan väkivaltaan? Tutkija nostaa esiin pientä ryhmää koskevan ilmiön: ”Olisin huolissani siitä” [Huomatkaa poliitikkomainen vastaus konditionaalissa: ”Uskoakseni tilanteessa voisi ehkä tulla huolestuneeksi mahdollisesti”]

  Alaikäinen on puukottanut vakavasti toista kuluvan viikon jokaisena päivänä – ”Suuntaus on ollut huono”

  Li Andersson: Vesalan tragedia korostaa nuorten hyvinvoinnin eteen tehtävän työn tärkeyttä – ”Tällaista ei pitäisi koulussa tapahtua”

  Suuntaus on huono, tällaista ei pitäisi tapahtua – mutta tapahtuu vain ja tahti kiihtyy. Tarttis tehrä jotakin, niinkö? Miettikää nyt niin maan helvetisti, että mitä meinaatte tehdä ja mikä se ongelma, jolle jotakin pitää tehdä, on. Onko se liian vähät rahat ja liian pienet resurssit? Onko se Putin? Onko se räntäsade maaliskuussa? Onko se sukupuoliahdistus? Suomalaisten etuoikeutettu elämä? Rasismi?

  • GLGL

   Vastaa

   ”mainostenestonne päälläolo”

   Mainostenesto on defaulttina päällä, mutta toisaalta mietin, että olisiko sittenkin parempi nähdä mainokset, jotta tietää, mitä tuotteita ja palveluja on syytä välttää, jotta ei edes vahingossa suosi mädätystä edistävää yritystä.

   • Gerhard

    Vastaa

    Olen tullut siihen tulokseen, että tuolloin menee kaikki boikottiin. Sitten jää ne kaksi saunakaljaakin kuukaudessa ostamatta. Ei kaupasta voisi ostaa mitään, mä luulen.

 • Heikki Salama

  Vastaa

  Miten kieltää kuvaaminen tehokkaasti? Haa! Jospa ei myytäisi SIM ‑kortteja ensinkään!!!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Voisiko joku irtisanoa tuon Pekkarisen suojatyöpaikastaan?
  Todella turha ja typerä ämmä.

  • nimellinen

   Vastaa

   pekkarisella saattaa olla mielessä että matut ei innostu liikaa kiduttamaan Suomalaisia jos eivät pääse kuvaamaan. Toisaalta ne kiduttavat ja silti kuvaavat, tekee ne niin saatanan hyvää riisiä.

 • Juhi

  Vastaa

  Kieltäkää kännykät, niin johan loppuu kuvaaminen. Suomalaiset aiheuttavat myös rasismia. Suomalaisten määrä pitää laskea 10 %:iin. Tuolloin toki irakilaiset tappelevat sitten afgaaneja, somaleja ja kosovolaisia vastaan, mutta ainakaan tuolloin valkoista, toksista etuoikeutusta ei tarvitse hätää ja vainoa paenneiden astronauttien katsella. Sairas ajatus, että Suomi kuuluisi suomalaisille vuonna 2023.

  Vielä kerran: kännykäkamerat aiheuttavat tämän. Kieltäkää ne.

 • J.L.K.

  Vastaa

  ”Rikoskomisarion mukaan jengirikoksiin liittyvien ilmoitusten määrän nousua voivat sen sijaan selittää esimerkiksi ”madaltunut ilmoittamiskynnys” ja koronavuosien aiheuttama yleinen pahoinvointi”

  Mutta miksi ilmoituskynnys on madaltunut sitten? Ovatko tekijät raaempia ja teot häikälemättömämpiä? Mikä on muuttunut ja lisännyt ilmoitusten määrää? Entä mikä on lisännyt pahoinvointia ja oireilua? Eivät nämä asiat itsestään tapahdu. Tästä nyt väkisinkin tulee mieleen poliisin parhaat selitykset, kuten ”ammuskelusta ei ollut sivullisille vaaraa”. Kansahan pitää vitsinä tuollaista poliisia, jonka mielestä ongelma ei ole vaikkapa ammuskelevat romanit, vaan suomalaisten rasismi ja ymmärtämättömyys. ”Kiltti nimismies, ehän mieee!” ‑taktiikka tuntuu purevan lakiin katujengiläisilläkin. Tämä on sitä kipeästi kaipaamaamme suvaitsevaisuutta!

  • Ilmari

   Vastaa

   Tämä rikoskomisarion lausunto on pelkkää arvailua. Ei asiaa ole tutkittu.

   • K.J.

    Vastaa

    Oma veikkaukseni on, että ilmoituksia lisää kasvanut rikosten määrä, jota taas lisää kasvanut maahantunkeutujien määrä. Eli kaikkia rikoksia ei edelleenkään tietenkään ilmoiteta, mutta niitä ilmoitetaan enemmän. Vuoteen 2014 asti oli laskua kaikissa rikoksissa jostakin asti, mutta sen jälkeen alkoi nousu. Tämänkin syitä voimme kai sitten vain arvailla. Sen tiedän, että poliisi tarvitsee valtavasti arabian, farsin, albanian, somalin ymv. kielten tulkkeja kuulusteluissaan.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Suurin osa julkishallintoa on naisitettu noilla naiskommareilla. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen nimitti Kokoomus.

 • Mummo

  Vastaa

  Tätä pitäisi muistaa kysyä sdp:n Suldanin vaaliteltalla ja muillakin, että tietääkö ne jotain. Varmasti rasismia kysyä yhdelläkään mätäpuolueteltalla keneltäkään.
  Syy on hernekeitto torstaisin ja huono pizza koulun ruokalassa, salmiakit kaverin taskussa sekä maksullinen cocis automaatissa.
  Pienpuoluetenttiä sitten odotellessa torstain yle areenalta klo 21.

  • Jääräpää

   Vastaa

   Suldaan-Sai-Aidsin-Ahmedilta on vasemmistoliittolainen matu, ei demari.

 • semmoinen aivopieru tällä kertaa

  Vastaa

  Ensi alkuun piti tarkastaa kalenteri. Ei. Ei ole aprillipäivä.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Viime viikkoina maahanmuuttajien suorittamat ryöstöt, pahoinpitelyt ja teräaserikokset ovat järkyttäneet suomalaisia Helsingistä Ouluun.” 

  Tämä ei pidä paikkaansa, koska jos suomalaiset olisivat jotenkin järkyttyneitä näistä videoista he tekisivät asialle jotakin. Suurin osa kohauttaa olkapäitään ja toteaa, että onneksi ei osunut omalle kohdalle ja jatkaa elämäänsä normaalisti.

  • miten harhautetaan äänestäjiä

   Vastaa

   Kyllä. Vaikka kyseessä on ns hyökkäys kantasuomalaisia kohtaan, se on saatu normalisoitua. Ja vaalien jälkeen sama meno jatkuu. Kuten i sverige.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kun rotumuukalaisongelma on saatu hoidettua voisi valkoiset tehdä samoin ketuiksi pukeutuville turreille.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  ////
  ”Teimme viime syksynä aloitteen siitä, että pitäisi kriminalisoida väkivallantekojen kuvaaminen ja kuvamateriaalin hallussapito ja levittäminen,” Pekkarinen kertoi.
  ////

  Aloitteen seurauksena valokuvan esittäminen oikeudessa todistusaineistona olisi rikos.

 • Julli

  Vastaa

  Suvakit ovat hiljalleen asettumassa neekereiden ja muiden haittakehitysmaalaisten kanssa yhtä haitallisiksi toimijoiksi tai jopa haitallisemmiksi toimijoiksi.

 • vanha ruuna

  Vastaa

  Joo, sitä ei saa unohtaa, että se Raija Toiviainen oli Häkkäsen nimittämä. Siis, Kokoomuksen valinta.

 • J.K.

  Vastaa

  Miksi vieraslajeja silti tänne tulee, on selkeähkö syy saada kanta-asuja kotoutumaan ”uuteen normaaliin”. Tämä ns. Uusi Normaali on taustakohinaa sekä valtamedian että poliisiviranomaisten julkaisuissa.

  Asia on paljolti meille järkevien pohdintojen julkaisuiden tarkastelemisen tärkeydessä ja tiedossa. Jos olemme nähneet tätä outoa kehitysoppia jo kymmeniä vuosia esim. Saksassa, kannattaisikohan päättäjien jo ymmärtää tämä yskäbakteeri.

  Saksa ja Ranska kaatuivat omaan katumukseensa. Saksa nöyristelee todella paljon myös hiekkojen ja timojen kanssa.

  Vaikka aikomuksena on rakentaa Suomeen uusia vankiloita – eivät ne riitä. Mutiaisten rikosvastuu pitää laskea kymmeneen vuoteen ja jokainen heistä erottaa toisistaan, kunnes sodan levitessä heidät siirretään konttialusten (toivon) uus-kotien näppärään maailmaan. Niihin miliisit vartioimaan mahdollisia kapinoita – tai uimalla takaisin sinne, mistä impostorit ovat kusettaneet tulleensa pakoon ydinsotaa tms. Turhia kansoja ja kulttuureita kaiken kaikkeaan.

 • Jake

  Vastaa

  Kyllähän se olisi hyvä idea kieltää matujen tekemien väkivsltaisten nöyryytysvideoiden kuvaaminen ja jakelu. Se on uhreille ikävää jos sellaista roskaa sitten vielä levitellään.

 • Traumwelten

  Vastaa

  Suomen ongelma siis on ulkomaalaisten muodostamat jengit. Mitä jos kanalan ongelmana on sinne mennyt kettu – miten silloin toimitaan? Itse heti ensimmäiseksi poistaisin ketun lopullisesti, niin ettei se takaisin tulisi. Eli lähettäisin takaisin Ruotsiin. Samanaikaisesti tai heti mahd. nopeasti myös suljettaisiin kettujen käyttämä tie Ruotsista tänne sekä suojeltaisiin kanojen asuinympäristöt paikallisemminkin, ettei uutta hyökkäystä tule heti. Mitä en yrittäisi tehdä: rahan antaminen ketuille, internettanssivideoiden tekeminen kettujen syrjinnän selittämiseksi, järjenpuhumisen yrittäminen ketuille, kettujen ”kotouttaminen” kanoiksi, kanaloiden integrointi kettuloiksi jne. Suvakit toki näkisivät ketut kanoina tai eivät ainkaan ymmärtäisi miksi kettua ei voi muuttaa kanaksi. Sitten pitäisi käydä myös tiheällä kammalla läpi kaikki kanaloiden lähellä mahdollisesti pyörivät ketut, joiden tiedetään jo päässeen tarhojen tietämille. Eli pelkkä kanaloiden parempi aitaaminen ja vartiointi eivät nekään poistaisi kettujen uhkaa.

 • Topi

  Vastaa

  Yle: nuorten (9. luokkalaisten) matematiikantaidot romahtaneet. Nyt myönnetään jo syy: ei osata kieltä eli ei ymmärretä tehtäviä. Vanha vitsihän oli, että matematiikka on rasistisista. Suvakit (Anderson, Ohisalo, laardi-Saarikko, Henriksson, Essayah, Purra) taatusti pitävät kiinni siitä, että ”pakolaisten” ja maahantunkeutujien ÄO:n on pakko olla 160 vähintään, mutta paineet ja rasismi saavat heidät murtumaan. Luokat ovat myös liian suuria. Se on kyllä ihme, kun maahan tunkee 50 000 uutta tulijaa vuodessa. En voi ymmärtää miksi oppilaita on tuolloin liikaa. Pitäisikö palkata miljoona kiinalaista/intialaista opettajaa? Vai luotetaanko filippiinoihin tai thaimaalaisiin? Olisiko parhaista somaleista tai afgaaneista pedagogeiksi? (Yleensä nämä pitävät kyllä kärkipaikkoja aivan muissa tilastoissa…)

  Ratkaisu: rajat kiinni ja potkitaan tunkeutujat pois, ennen kuin ollaan Ruotsin, Ranskan, Saksan, Hollannin, Englannin tai Belgian tilanteessa. Olemme lähellä ja tahti vain kiihtyy. Jos suvakit tahtovat haaskata aikaa, niin laittakaa somali, albaani tai afgaani toisen asteen yhtälön eteen: pelkkiä numeroita, ei sanoja. Katsokaa mitä käy. Totuus on se, etteivät ne siitä ymmärrä yhtään sen enempää kuin sanallisestakaan tehtävästä. Jollekin saattoi herätä kysymys: ”Entä mustalaiset?” No, puhe oli 9. luokan osaamisesta ja em. vähemmistöllä ennätys peruskoulussa kantaa 3. luokalle asti. Voitte vain kuvitella sen säälivitosten määrän, jolla afrikkalaiset, lähi-itäläiset ja keskiaasialaiset pääsevät läpi luokiltaan täällä oikeasti osaamatta tai oppimatta yhtään mitään.

  Edellisen paragrafin alussa ehdottamaani ratkaisua ei kuitenkaan yksikään puolue—ml. PS—ei aja, vaan asia ”ratkaistaan” ”leikkauksilla” suomalaisten hyvinvoinnista ja peruspalveluista, joilla ei oikeasti ratkaista mitään. Tämä vain on EU:n tapa toimia. Perussuomalaiset eivät myöskään ole vaatimassa mitään konkreettisia toimia maahantunkeutujainvaasion ja ‑ongelmien eliminoimiseksi, jotka olisivat mitään muuta kuin byrokraattista tilastojenlaatimista ja nippelinpyörittelyä; puuhastelua EU-määrärahojen menettämisen pelossa. Suomi ei saa olla rassistinen—EU-direktiivit velvoittavat!

 • Saatanan synagooga

  Vastaa

  Ennustin ”vihakuvaamisen” käsitteen tulevan jo 2015 ja onhan siitä jaettu jo langettavia tuomioitakin.

 • Murre från Skogstibble

  Vastaa

  ///
  Lapsiasiavaltuutettu Pekkarinen: ”Teimme viime syksynä aloitteen siitä, että pitäisi kriminalisoida väkivallantekojen kuvaaminen ja kuvamateriaalin hallussapito ja levittäminen,”
  ///

  Lapsiasiavaltuutettu haluaa siis estää ilmiön esilletulon. Ongelma ratkaistu, kun pistetään silmät kiinni.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi