Arabitaksikuski kaahasi ja valehteli pahoinpitelystä

Syytetty suomalaismies oli luullut, että kaahaava taksikuski yrittää tappaa hänet. Arabi väittää ajaneensa taksia jo seitsemän vuotta.

Rotu

taxi, automobile, road

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi suomalaismiehen pahoinpitelysyytteen ja jätti sillensä syytteen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Arabitaustainen taksikuski oli väittänyt, että asiakkaana ollut suomalaismies oli pahoinpidellyt häntä ajon aikana kuristamalla ja lyömällä nyrkein, koska oli ajanut tämän vääriin osoitteisiin.

Kaahaus ja sanaharkka reittivalinnoista

Taksiin noussut suomalaismies sairastaa diabetesta ja olisi halunnut Helsingin keskustasta kotiin hakemaan lääkkeensä. Länsiväylällä taksi oli alkanut ajamaan holtitonta ylinopeutta, mistä asiakas oli huomauttanut ja uhannut kuljettajaa poliisilla ja taksitarkastajalla. Taksikuski oli noussut Westendin rampista ylös ja ajanut kohti Haukilahtea. Asiakas oli sanonut kuljettajaa hulluksi ja että tämä yritti tappaa hänet. Länsiväylältä poistuttuaan kuski oli tehnyt autolla kiemurtelevia liikkeitä, ja asiakas oli lentänyt autossa sinne tänne. Asiakas yritti kuvata tilannetta puhelimella mutta onnistui ottamaan vain kuvan, ja tällöin kuski oli kiihdyttänyt kurvailua entisestään. Kuski oli tehnyt u‑käännöksen, jolloin asiakas oli pudonnut apukuljettajan penkin taakse. Myös hänen puhelimensa ja luottokorttinsa olivat pudonneet apukuskin penkin taakse ja alle. Kuski oli jatkanut kiemurtelevaa ajoa mutta asiakas oli päässyt lopulta ylös. Tällöin hän oli havainnut, että kuski oli kääntynyt Länsiväylälle kohti Helsinkiä. Asiakas oli pyytänyt päästä taksista ulos ja sanonut kuskin olevan ”ihan hullu”. Kuski oli kiihdyttänyt vauhtia Helsinkiä kohti ja heiluttanut autoa samalla, kun asiakas oli yrittänyt laittaa turvavyötä kiinni. Asiakas oli kokenut, että kuski yritti tappaa hänet. Taksi pysähtyi vasta kun asiakas tunsi sen kolahtaneen johonkin. Tämän jälkeen asiakas kömpi ulos autosta ja soitti hätäkeskukseen. Asiakkaan tilaa pahensi se, että hän oli toipilaana tekonivelleikkauksesta.

Todistajan mukaan taksi oli ohittanut hänet oikealta, kääntynyt voimakkaasti ruohokaistaleen yli ikään kuin kuljettaja olisi väistänyt jotakin ja auto oli myös osunut melkein turvavalliin, joka oli kaistojen välissä ja kääntynyt sitten voimakkaasti ruohokaistaleen yli bussikaistalle ja pysähtynyt siihen. Todistaja ei havainnut tilanteessa mitään väkivaltaista.

Kuskilla ei ollut vammoja ja hän muutti kertomustaan oikeudessa

Kuski kertoi tapahtumista melko suurpiirteisesti ja epäjohdonmukaisesti. Esitutkinnassa kuski on kertonut vain olkapäähän osuneesta lyönnistä ja lyöntien yrityksestä. Oikeudessa kuski on kertonut seikkaperäisemmin lyöntien osumakohdista ja lyöntien osumisesta. Kuski on oikeudessa kertonut lyöntien osuneen häntä olkapäähän, kaulan ja pään taakse ja selkään ja että osa lyönneistä oli osunut myös penkkiin. Oikeus ei pitänyt kertomusta uskottavana.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 211561)

Kotimaa Rotu Taksit Väestönvaihto

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Näille tummille kansoille on mahdotonta puhua totta. Aina täytyy valehdella, edes vähän, oli kyse mistä tahansa ja valheesta kiinni jääminen vaun ajan kysymys.

  Epärehellisyys on geeneissä.

 • otto suni

  Vastaa

  Nämä ovat niitä Anne Bernerin taksiuudistuksen helmiä!

 • muammar kaddaf

  Vastaa

  allah siunaa valehtelemisen näin lukee koraanissa

 • Valkoinen valhe

  Vastaa

  Tarinen opetus: Katso aina kuka on ratissa, ettei tule musta mieli.

 • Huolestunut

  Vastaa

  otettiin 1. taksi jonosta Hesan rautatieasemalta 10v sitten. Nuori s.…i kuski laittoi mittarin päälle vasta pyynnön jälkeen. en uskaltanut maksaa sitten kortilla.
  jälkeenpäin huomasin vaihtokolikoista puuttuneen 2 €. ikävä kyllä luottamus meni!

 • Juha

  Vastaa

  Älkää menkö niiden kyytiin, sillä niistä päästään eroon. Suomalaiset kuskit osaa käyttäytyä eivätkä rahasta liikaa/ajavat aina lyhyintä reittiä määränpäähän.

 • juha II

  Vastaa

  TOTTA! Varsin pätevä ellei täydellinen. Onhan hän ”kaahannut” jo seitsämän vuotta. Muslimeista en tiedä, mutta kirkollisveron maksajille 7 on pyhä luku! ”Uussuomalaisten” taksit eivät taida olla monikultturisuuden päivänpaisteiden (Marinin hallitus) Taksi sopimuspohjaisessa monopoliasemassa kun ministeriskyytejä ajetaan? Juha Sipilän hallituksen liikenneministeri Bernerin syytähän tuo taksilupien ”vapauttaminen” on. Joka on aikaan saanut paljon aikaan ”vauhtia ja vaarallisia tilanteita”! Laita kapitalisti asialle ja kaikki on päin persuusta!

 • Kyykkyyn kun käsketään

  Vastaa

  Tuntuvat ajelevan miten kukin haluaa ja jos siitä sanoo on rasistikirves siirtynyt iskuasennosta uhriin ja taisteluhaaste kajahtaa ilmoille. Oi kiitos näistä taksaajista jotka luovat oman maailmansa matkaajille samalla kun ei tiedä minne ollaan menossa ja pääseekö ilman poliisia kotiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  taxi, automobile, road